BOZÓT

Betiltják a Facebookot a Jobbikban

Az új elnökséget feldühítette, hogy a párt belső ellenzéke, az élen Toroczkai Lászlóval, Novák Előddel és Dúró Dórával, az elmúlt időszakban rendszeresen a Facebookon tette közzé véleményét a Vona-féle politikával szemben.
  • Szerző: Ripost

 Radikális lépésekre készülnek. Ahogy a lázadó tagszervezeteknek, úgy az ellenvéleményt kifejtőknek is komoly szankciókkal, akár azonnali statáriális kizárással kell szembenézniük.

Mint ismeretes, a választási vereséget követően módosították az alapszabályt, így lehetővé vált, hogy azokat az alapszervezeteket, amelyek bírálni merik a Vona-féle irányvonalat, azonnali hatállyal fel lehet oszlatni.

Elsőként a párt egyik legrégebbi alapszervezetét, a székesfehérvárit számolták fel ezzel a zsarnoki módszerrel.

Az új elnök, Sneider Tamás most ezt a statáriumot azokra is ki akarja terjeszteni, akik Facebookon vagy bármilyen más módon kritizálni mernek. A durva retorzió annak a következménye lesz, hogy Toroczkai László és Novák Előd, miután a Jobbik szolgamédiája minden más lehetőségtől elzárta őket, a közösségi médiában bírálta Vona Gábor megalkuvó politikáját és árulását. Legutóbb így:

 

Ahogy az Alfahír fogalmazott, a kritizálni merészelők töltényt adtak a párt ellenfeleinek a kezébe. Ezzel akar most az új elnök, illetve az őt ténylegesen irányító Vona leszámolni.

A parlamenti frakcióban és a pártban is olyan újabb szabálymódosításra készülnek, ami lehetővé teszi ezekben az esetekben is az azonnali statáriális kizárást a pártból. Ha Toroczkai és Novák Előd ezután bármiben is más véleményt mer megfogalmazni, mint Vonáék, azonnal kizárják őket.

A rövidesen bevezetett statáriális szabály elsősorban a Facebookra, de bármilyen más közösségi médiára is érvényes lesz.

Sneider Tamás, a frissen megválasztott elnök, akit a belső ellenzék Vona Gábor „kesztyűs bábjának” gúnyol, már nyilatkozott is a Facebook betiltásáról a Jobbik propagandamédiájának, az Alfahírnek.

Kijelentette: „Fontos feladatomnak tekintem, hogy ennek vége legyen!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?