INSIDER

Rettegnek a helyiek, szabadon járkálhat az aknába lökött Csenge gyilkosa

A borsodnádasdi B. Rolanddal szemben a bíróság házi őrizetet sem rendelt el, tehát akárhol felbukkanhat.
  • Szerző: ripost

Házi őrizet helyett szabadon járkálhat a borsodnádasdi B. Roland. A 22 éves férfi 2017 szeptemberében megverte, majd élve a vízaknába lökte a tizenhét éves Csengét, aki az életét vesztette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Miskolci Törvényszék bírája azonban úgy ítélte meg, hogy a vádlott nem szándékos, hanem gondatlan emberölésben bűnös, amiért négyévnyi szabadságvesztéssel sújtotta.

Fotó: Vajda János / MTI

Bár B. Roland még csak harminc hónapot töltött le a büntetéséből, jó magaviselete miatt a bírói döntés szerint maga mögött hagyhatta a börtönt.

A borsodnádasdiak érthető módon félnek, főleg, mert nem tudják, hol tartózkodik jelenleg a férfi. Attól félnek, elkövet egy, a korábbihoz hasonlóan szörnyű bűncselekményt.

„Valamiért automatikusan mindenki azt hitte, hogy bár a bírónő elengedte a tárgyalás után Rolandot, a büntetése további részét házi őrizetben kell letöltenie. Bennünk is csak most tudatosult, hogy ez nem így van, és Roland újra szabad ember. Felbukkanhat bárhol, és fogalmam sincs, mi a garancia arra, hogy nem úgy bánik mással is, ahogy Csengével tette. Rémisztő még csak belegondolni is, hogy senki nem ellenőrzi ennek az embernek a mozgását” – mondta elkeseredetten a Blikknek az áldozat egyik ismerőse.

B. Roland ügyvédje a lapnak nem adott tájékoztatást védence hollétéről, ám az biztos, hogy a férfi a szülői házba nem tért vissza.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?