INSIDER

Teljesen összeomlott: térdre rogyva könyörgött a megölt Csenge édesanyja, ne engedjék ki a vádlottat

A magyar bíróságok időről időre gondoskodnak arról, hogy a közvéleményt felháborító ítéletek szülessenek. Ma is megtették: kiengedték a börtönből a borsodnádasdi K. Csenge halálának ügyében vádolt férfit.
  • Szerző: Ripost

Kedden délelőtt a bíróság 4 évre ítélete a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge halálának ügyében vádolt férfit, B. Rolandot. A bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit, aki szabadon távozhat a bíróságról. Az ítélethirdetésen részt vett Csenge édesanyja, aki fájdalmában összeomlott, mikor meghallotta a bírónő döntését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Richárdot vezetik elő
MTI Fotó: Vajda János

A bíró indoklása szerint B. Roland gondatlan emberölésben bűnös. Az ugyanis, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizárólag nem állapítható meg - írta a Blikk.

A gyanúsított ugyanis korábban azt állította, hogy valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele: mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt.

Azt hitte halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

Az ítélet hallatán Csenge édesanya őrjöngve zokogott, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy ne engedje ki.

Csenge édesanya a folyosón elájult, ölben vitték ki a teremből, mentőt kellett hívni hozzá.

Az ítélet önmagában is felháborító, tekintettel arra, hogy emberölés esetén akár 15 évet is kaphatott volna az elkövető.

A bíróságon történtekről a Blikk képriportban számolt be, a felvételek itt láthatók.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?