POLITIK

A veszélyhelyzet 58. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3.150-ről 3.178-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ebből 1.921-en aktív fertőzöttek.

Az elhunytak száma is nőtt sajnos 9 fővel, már 392-en haltak bele a járványba itthon.

Emelkedett a gyógyultak száma is: 865 főre.

Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 1.132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt az elhunytak száma.

Az elvégzett mintavételek száma 99.058 db, 11.036-an vannak hatósági házi karanténban.

A világon eddig 3.845.718-an fertőződtek meg, 269.567-en hunytak el a betegségben, és 1.284.741-en gyógyultak fel.

Megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Fotó: koronavirus.gov.hu

További fontos hírek a járvánnyal kapcsolatban:

Rekordszámú lélegeztetőgép érkezett a héten hazánkba

Megalakul a nemzeti oltóanyaggyár

A gyógyszertárakban kaphatóak lesznek a leghatásosabb maszkok

Orbán Viktor: Továbbra is vigyázzunk egymásra!

A budapestiek lemehetnek a vidéki ingatlanjaikba

És ezeket olvastad már?