POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.26. 17:51

Újabb 155 ezer illegális migráns az Egyesült Államokban

Felpörgött a migránsbuszoztatás.

Buszokkal és repülőkkel szállítják el a migránsokat a kaliforniai határról az arizonai és texasi határvárosokba. San Diego kritikus belépési pont a latin-amerikai migránsok számára, az illegális bevándorlás pedig a novemberi elnökválasztás kulcskérdéseinek egyike. Az amerikai határőrség 2023 szeptembere és 2024 júniusa között 155 ezer illegális migránst engedett el San Diegoban.  

Buszokkal és repülőkkel szállítják el a migránsokat a kaliforniai határról az arizonai és texasi határvárosokba – írja a Fox News. Az amerikai jobboldali televízió hírportálja hozzáteszi, a döntés mögött pártpolitikai szándék húzódhat meg: az egyébként migrációpárti politikát folytató demokrata vezetés attól tart, hogy az illegális bevándorlók szabadon engedése Kalifornia területén rossz fényt vethet a pártra és Kamala Harrisre az elnökválasztáson. Jim Desmond, san diegoi megyei felügyelő szerint

Az amerikai határőrség 2023 szeptembere és 2024 júniusa között 155 ezer illegális migránst engedett el San Diegoban.

Korábban hetente engedték el a migránsokat az egyik városi pályaudvarról, most ugyaninnen buszokkal szállítják az illegális határátlépőket az arizonai Yumába és repülőjáratokkal a texasi McAllenbe, vagyis a mexikói határ mentén fekvő városokba.

„Úgy tűnik, a szövetségi kormányzat próbálja eltussolni ezt a problémát azzal, hogy arrébb szállítják ezeket az embereket ahelyett, hogy szabadon engednék őket az utcákon”

– mondta Desmond, majd hozzátette: „Számomra olyan optikája van, mintha egyre több embert engednének el. Szerintem ez politikailag káros lenne rájuk [a demokratákra] nézve és nem fogják elölről kezdeni ezt a gyakorlatot, legalábbis addig nem, amíg nem mentek le a választások. ”A felügyelő is megerősítette azt, amiről Florida és Texas republikánus kormányzói, Ron DeSantis és Greg Abbott is beszéltek: arról, hogy tömegével viszik el a migránsokat az ország más részeire.

Nem ez az első eset, hogy az illegális bevándorlás kérdésében az amerikai jobboldalnak ellenzékből is egyre meghatározóbb az álláspontja. A hirado.hu még szeptemberben számolt be arról, hogy Gavin Newsom kaliforniai kormányzónak vétóznia kellett az illegális bevándorlók tartós lakhatását lehetővé tévő törvényjavaslatot, miután Donald Trump bejelentette, hogy megválasztása esetén megakadályozná, hogy jelzáloghitelhez jussanak a migránsok.

San Diego kritikus belépési pont a latin-amerikai illegális bevándorlók számára, tengerparti elhelyezkedése és a mexikói határhoz való közelsége miatt. Ezért a legtöbben Tijuanából indulnak el csónakokon, hogy átlépjék az amerikai határt. A közvélemény-kutatások szerint egyértelmű többségben vannak azok, akik az Egyesült Államok külső határainak erőteljesebb védelmét követelik, továbbá az amerikaiak 65 százaléka fenyegetésként tekint az illegális bevándorlásra.

Az illegális bevándorlás a novemberi elnökválasztás kulcskérdéseinek egyike, emiatt a Biden elnökséget korábban hevesen támadták, amiért nem védi meg hatékonyan az Egyesült Államok déli határát. A demokrata vezetésű Fehér Ház az utóbbi időben egy kétpárti migrációstörvény elfogadásáért dolgozik, ugyanakkor Kamala Harris alelnök és demokrata párti elnökjelölt is folyamatosan magyarázkodásra kényszerül a bevándorláspárti politika miatt.

A felmérések szerint egyértelmű többségben vannak azok, akik az Egyesült Államok külső határainak erőteljesebb védelmét követelik. A másik fontos megállapítás, hogy az amerikaiak 65 százaléka fenyegetésként tekint az illegális bevándorlásra.

Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 66 százaléka támogatja az illegális bevándorlók tömeges kitoloncolását – írja a Breitbart. Az Ipsos szeptember 20. és 22. között, alig tíz nappal Donald Trump és Kamala Harris szeptember 10-i elnökjelölti vitáját követően készítette el a felmérést. A kutatás szerint a republikánus szavazók 90, a független szavazóknak pedig 68 százaléka értett egyet a felvetéssel, külön érdekesség, hogy

még a demokrata szavazók 47 százaléka is támogatja az illegális bevándorlók kitoloncolását, vagy ahogy a kérdezők fogalmaztak, deportálását.

A kutatás másik fontos megállapítása még, hogy az amerikaiak 65 százaléka fenyegetésként tekint az illegális bevándorlásra. Az Ipsos kutatásának eredményei egybeesnek más intézetek, többek között a YouGov, a Marist és a Harvard-Harris felméréseinek megállapításaival, mindezek alapján

egyértelmű többségben vannak azok, akik az Egyesült Államok külső határainak erőteljesebb védelmét követelik.

A Breitbart hozzáteszi, az illegális bevándorlás elutasítottságának társadalmi elutasítottsága éles növekedésbe kezdett, mivel Donald Trump volt elnök és egyben republikánus elnökjelölt tisztán és egyértelműen elítélte a Fehér Ház bevándorláspárti politikáját.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek