POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.10.04. 16:15
Módosítva: 2024.10.04. 17:23

Terrortámadást tervezett az iskolai kiránduláson egy 15 éves fiú

Németországban letartóztattak egy tinit. Terrortámadást tervezett.

Terrortámadást tervezett Hollandiában egy német diák. Az iskolai kiránduláson akart gyilkolni, és zsidó közösségi központok voltak a célkeresztben – írja a Jerusalem Post.

terrortámadást tervezett
Az augusztusi solingeni késes támadás után radikalizálódott a terrortámadást tervező 15 éves fiú Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Terrortámadást tervezett a TikTokon radikalizálódott fiatal

Németországban  letartóztattak egy tinit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az iskola hollandiai kirándulásán akart terrortámadást végrehajtani zsidók ellen. A hírt a Spiegel közölte először a düsseldorfi ügyészségre hivatkozva. A 15 éves török-német tinédzser állítólag ISIS-párti anyagokat osztott meg a TikTokon, az interneten vették rá, hogy támadásokat hajtson végre európai zsidó közösségi központok ellen.

A hírek szerint az iszlamisták az augusztusi, három ember halálával járó solingeni késes támadása után vették fel a kapcsolatot a fiatallal. A német különleges munkacsoport (SEK) kedden reggel 9 óra 20 perckor behatolt a fiú otthonába, ahol a tinédzser terveit igazoló adatokat találtak. A támadást egy közelgő hollandiai iskolai kirándulás során akarta végrehajtani.

Erőszakhullám Németországban

A solingdeni támadás mellett Németországban az elmúlt néhány hónapban megnövekedett az erőszakos iszlamista tevékenység. 
. Szeptemberben letartóztattak egy szír állampolgárt, aki machetével akart német katonákra támadni. 
. A hét elején pedig egy palesztin zászlót viselő, machetés férfi 31 embert megsebesített két gyújtogatásos és autóval végrehajtott támadásban a németországi Essen városában. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek