Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.

Trump kimondta: Zelenszkij miatt nincs béke Ukrajnában

A volt amerikai elnök nem köntörfalazott. Trump szerint Zelenszkij miatt nincs béke.

Trump amerikai elnökjelölt élesen támadta az Egyesült Államokban újabb segélyekért lobbizó Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

trump
 Trump: Minden alkalommal, amikor hazánkba jött, 60 milliárd dollárt vitt el, valószínűleg ő a világ legnagyobb üzletembere  - Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP /  AFP

 

Trump egy kampánygyűlésen beszélt az ukrajnai helyzetről és Zelenszkijről

 

Trump szerdán kampánygyűlést tartott az észak-karolinai Cherokee-ben. A republikánusok elnökjelöltje azt állította Zelenszkijről, hogy nem hajlandó „alkut” kötni az ukrajnai háború befejezése érdekében – írja a Bild. "Továbbra is dollár milliárdokat adunk annak az embernek, aki nem hajlandó alkut kötni. – Majd így folytatta: – „Minden alkalommal, amikor hazánkba jött, 60 milliárd dollárt vitt el, valószínűleg ő a világ legnagyobb üzletembere” – mondta Donald Trump. A kérdés az, hogy mi marad most Ukrajnának? „Az ország teljesen elpusztul” – mondta Trump.
Az AP tudósítása szerint Trump azzal érvelt, hogy Ukrajnának engedményeket kellett volna tennie Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a 2022. februári orosz támadás előtti hónapokban, és kijelentette, hogy „még a legrosszabb megállapodás is jobb lett volna, mint amilyen helyzetben most van Ukrajna”.
Trump, aki régóta bírálja az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segélyeit, gyakran állítja, hogy Oroszország soha nem támadta volna meg Ukrajnát, ha ő lett volna az elnök, és véget vetne a háborúnak, ha visszatér a Fehér Házba. 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek