POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.17.

Terrorriasztás: szír iszlamista akart katonákat ölni Németországban

Őrizetbe egy migránst. Lakossági tipp előzte meg a terrorriasztást.

Terrorriasztás címmel írnak német lapok arról az ügyészi beszámolóról, hogy egy 27 éves szír férfi machetével akart rátámadni a Bundeswehr katonáira Németországban. A szíriai migránst korábban nem fenyegették kitoloncolással, annak ellenére, hogy külföldön korábban börtönre ítélték.

Terrorriasztás Németországban
Terrorriasztást adtak ki egy szír migráns miatt - Fotó: Abdul Razak Latif /  Shutterstock -Fotó: Abdul Razak Latif /  Shutterstock

Terrorriasztás történt egy lakossági bejelentés után

A 27 éves szír férfi csempészetért 19 hónapot ült börtönben Ausztriában – közölte a müncheni ügyészség szóvivője a Német Sajtóügynökséggel. A férfi a 2018. augusztus eleji ítélet után 2019. április végén szabadult. A nyomozók kezdetben azt közölték, hogy a férfi nem volt elítélve. Ez igaz, de csak Németországra vonatkozik – tette hozzá most az ügyészség.

Deportálását nem tervezték

A nyomozók szerint a szír tíz éve lépett be Németországba. Úgynevezett kiegészítő védelmet élvez. Ez a korlátozott védelem azokra az emberekre vonatkozik, akiket nem ismernek el üldözött menekültként, de ha visszatérnének a származási országukba, súlyos veszélynek lennének kitéve. Az információk szerint a kitoloncolását nem tervezték.
A 27 éves férfit most vették őrizetbe, mert két machetét szerzett be annak érdekében, hogy a lehető legtöbb német katonát ölje meg a felső-frankói Hof városközpontjában. A nyomozók szerint a szír migráns az egyik radikális iszlám ideológia híve volt. Súlyos, az állam biztonságát veszélyeztető erőszakos cselekmény előkészítésével gyanúsítják. 
Joachim Herrmann bajor belügyminiszter szerint a "vádlott környezetéből származó tipp" után eredtek a nyomozók a szíriai férfi nyomába.

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek