dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.28. 10:52
Módosítva: 2024.09.28. 11:06

Szexuális kényszerítés, vesztegetés. Nemcsak lopás miatt állhat bíróság elé Magyar Péter

Hosszú a lista.

Nagy port kavart Magyar Péter, amikor júniusban egy szórakozóhelyen randalírozott és az őt videózó egyik férfitől elvette a telefonját, amit később a Dunába dobott.De volt egyéb botránya is a Tisza Párt elnökének a politikában való megjelenése óta.  Nem beszélve mindarról amit korábban elkövetett.

Egy nő egy posztban azt állította, hogy szintén erőszakoskodott vele a politikus. Egy másik ügyben pedig hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel, ugyanis a Magyar Péter által korábban vezetett Diákhitel Központ túlárazott szerződést kötött a Tisza Párt fontos kulcsszereplőjének a vállalkozásával.

 

HZ1_5048

Botrányt botrányra halmoz Magyar Péter, aki ellen a diszkóbotrányán kívül több más ügyben is eljárás indult. Ahogy arról lapunk beszámolt, bíróság előtt felelhet diszkóbotránya miatt a Tisza Párt elnöke, ha az Európai Parlament eleget tesz Polt Péter legfőbb ügyész indítványának és felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát. 

Mint ismert, Magyar Péter júniusban az Ötkert nevű szórakozóhelyen randalírozott, több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, a szemtanúk szerint többeknek „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett, majd az őt videózó egyik férfitől elvette a telefonját, később pedig a Dunába dobta a készüléket, ami a hatóságok szerint lopásnak minősül. A sértett utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte. A baloldali politikus a mentelmi jog mögé bújva próbálja elodázni az ügy tisztázását.

„Mint egy szexuális ragadozó”

Magyar Péter ellen egy másik ügyben is vizsgálat folyik, miután Tényi István az ügyészségnél tett feljelentést szexuális kényszerítés gyanújával. A Facebookon hetekkel ezelőtt egy rejtélyes posztban tette helyre egy nő Magyart, akivel állítása szerint szintén erőszakoskodott a politikus. A TV2 hírműsora, a Tények megtalálta a poszt íróját, aki exkluzív interjúban mondta el, mit élt át Magyar Péter mellett.

Rám feküdt, és akkor mondta, hogy… most. Én pedig mondtam, hogy nem szeretném. Le kellett lökdösni magamról

– idézte feljelentésében Tényi a nő interjúban elmondott szavait.

Az áldozat azok után érezte fontosnak, hogy kamerák elé álljon, hogy hallott Magyar Péter diszkóbotrányáról, mivel a nő kísértetiesen hasonló tapasztalatokat élt át. Elmondása szerint egy társkereső oldalon, a Tinderen ismerkedett meg Magyar Péterrel. 

Mint egy szexuális ragadozó, úgy kezdett viselkedni. Körbeírja, hogy mit tenne a másikkal, és átküldi a hímtagját

– emlékezett vissza a magát Laurának nevező nő a megrázó részletekre, amikre Tényi is kitért az ügyészségnek elküldött levelében.

Az interjúban a nő azt is elárulta, hogy a személyes találkozó végül egy ötcsillagos szállodában volt, de a randevún Magyar Péter kiszámíthatatlanul és agresszívan viselkedett, így valósággal rettegett tőle, ezért a férfi hiába ostromolta, nem akart lefeküdni vele. A nő szerint Magyar először úgy tett, mintha megértené, de nem sokkal később bosszút állt rajta: sértegetni kezdte, majd erőszakosan lépett fel, exeiről mutogatott meztelen képeket, végül előtte kezdett önkielégítésbe. Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt egy vizsgálatot.

Túlárazott szerződések a Tisza Párt kulcsemberével

Hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel abban az ügyben, amikor a Magyar Péter által korábban vezetett Diákhitel Központ túlárazott szerződést kötött a Tisza Párt fontos kulcsszereplőjének a vállalkozásával. Tényi István lapunk cikke nyomán tett feljelentést a botrányos szerződés miatt. Ahogy arról beszámoltunk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé bejegyzést a közösségi médiában, amelyben azt állította: a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar felesleges, ráadásul túlárazott szerződéseket írt alá.

Lapunk kiderítette, hogy melyik a példaként említett cég: a Magyar vezette Diákhitel Központ 2021. december 1-jén kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért.

A társaság tulajdonosa Trentin Balázs Lajos, aki jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője, méghozzá kulcsszerepet tölt be. Információnk szerint a tiszások augusztus 17-én szerveztek egy találkozót öt Pest vármegyei választókerület városi koordinátorainak Dunaharasztin. 

Az eseményen vendégként volt jelen Kiss József és Trentin Balázs, akik a Tisza-szigetek létrehozásáról és működtetéséről beszéltek. Az úgynevezett Tisza-szigetek a korábbi polgári körök mintájára létrehozott helyi pártszervezetek. Szakértők szerint mivel a Tisza-szigetek adják a helyi beágyazottságot, így ezek a Magyar-féle párt legfontosabb szervezeti egységei, megszervezésük pedig a Tisza Párt politikai térnyerésének egyik kulcsa.

Jogellenes listázás 

Nagy botrányt okozott Magyar Péter még júniusban, amikor az ATV vendége volt. A Tisza Párt elnökét a műsorvezető az interjú elején szembesítette azzal, hogy hányszor hívták meg az elmúlt hónapok alatt. Magyar Péter ugyanis azzal vádolta a csatornát, hogy több hétig nem hívták a műsoraikba. A politikus ezután felállt, és kiment a stúdióból.

A Tisza Párt elnöke közösségi oldalán később már provokációnak minősítette a stúdióban történteket, majd több információt is megosztott a műsorok szerkesztőiről. Többek között vallási hovatartozásukat is nyilvánosságra hozta. Tényi István emiatt akkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, mivel szerinte a vallási hovatartozás különleges adatnak minősül.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke korábban a Hír TV-nek elmondta: Magyar Péter jogellenesen cselekedett, amikor vallási hovatartozás alapján listázta az ATV munkatársait, ugyanis négy személy beazonosítható. A hatóság lépett az ügyben, és kimondta, hogy Magyar Péter jogellenesen hozott nyilvánosságra személyes adatokat. A hatóság ezért felszólította Magyar Pétert, hogy törölje a listázós posztját, azonban még mindig megtalálható a jogellenes bejegyzés.

Vesztegetés

Vesztegetés gyanúja miatt pedig azután tettek bejelentést, hogy kiderült: Magyar Péter az elmúlt években ellátást intézett magának, családtagjainak, illetve egy ismerősének a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumában. Információnk szerint az egészségügyi ellátórendszert napjainkban élesen bíráló, lejárató politikus csak a világjárvány idején nyolc alkalommal fordult meg a speciális rendeltetésű centrumban (src), ahol Covid-teszteket végeztetett magán. Magyar ezeken az eseteken kívül kilencszer vette igénybe a részleg szolgáltatásait, ezek közül egyszer, 2021-ben, huzamosabb ideig, mintegy tíz napig tartózkodott a kórházban.

A pártelnök azonban nemcsak magának, hanem családtagjainak is elintézte az általa exkluzívnak tartott szolgáltatásokat, rokonai pedig éltek is a lehetőségekkel.

Édesanyja, Erőss Mónika 14 src-ellátást és egy fekvőbeteg-ellátást vett igénybe, Magyar Péter nagyszülei pedig összesen 46 src-ellátáshoz, valamint kilenc fekvőbeteg-ellátáshoz jutottak hozzá.

Lényeges körülmény, hogy a nagyszülők mindezt csupán külön parancsnoki engedéllyel tehették meg, amelyet Magyar Péter közbenjárásával kaptak meg.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek