Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.26.

Mozgósítás: durvul a helyzet Kárpátalján. Postázzák a behívókat

Már a postákon vannak a behívók. A mozgósítás folytatódik.

Mozgósítás újabb részletiről írt a Mukachevo.net hírportál. Képeket is közölnek arról, hogy közösségi oldalakon megjelentek az első fotók az automatikusan generált behívókról, melyeket az Ukrán Posta közvetít a sorköteles korú férfiaknak.

mozgósítás
Mozgósítás új módon, ha nem veszik át, akkor is kézbesítettnek tekintik - Fotó: Facebook

Mozgósítás újratöltve

A KISZO a munkácsi hírportál cikkéből is idézve arról ír, hogy a közzétett felvételeken olyan borítékok láthatók, amelyek a hadköteles személyek elektronikus nyilvántartásból generált katonai behívóit tartalmazzák. Az idézéseket az Ukrposta nyomtatja ki, a levélen szerepel az illetékes területi toborzóközpont parancsnokának elektronikus aláírása, valamint a küldeményt QR-kóddal is ellátták.
Az Ukrán Posta szeptember elején kezdte az idézések kiküldését a hadköteles állampolgárok számára, akik nem kaphatnak katonai szolgálat alóli felmentést a mozgósítás ideje alatt. A hírportál információi szerint a levelek a postahivatalokban várják, hogy kikézbesítsék őket a behívottak lakcímére.
Az érintetteknek a behívó kézbesítését követő 14 napon belül kell személyesen megjelenniük a lakhely szerint illetékes toborzó irodában.
A postai úton kiküldött behívót akkor is kézbesítettnek kell tekinteni, ha a címzett valamilyen okból nem tudta személyesen átvenni. A hatóságok – amennyiben az érintett nem tesz eleget a kötelezettségének – a mulasztók ellen adminisztratív eljárást indítanak. A toborzóközpontok a mozgósítást kerülő személyek adatait továbbítják a rendőrségnek, de akár jogosítványukat is bevonhatják.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek