POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.23. 15:25

Luxuslakások menekülteknek: Kiakadtak a szükséglakásban élő bécsiek

Áll a bál Bécsben. Luxuslakások járnak a menekülteknek? Sok bécsi ezt nem érti.

Luxuslakások kiadók a Favoritenstrasse 185. szám alatt Bécsben. Nemrég még így hirdették azt a lakóépületet, amiben 32 és 99 négyzetméter közötti, egy-négy szobás apartmanok találhatók. Mindegyik lakáshoz kert, erkély vagy terasz tartozik – írja a krone.at.

Luxuslakások
Luxuslakások járnak a migránsoknak Bécsben? Sokan nem értik a döntést - Fotó: AnadoluFotó: Anadolu

Luxuslakások migránsoknak

A légkondicionált, távhős épületbe a következő hetekben költöznek be az első lakók. Az épület egy ismert bécsi autókereskedő dinasztiához tartozik, amely a „Krone” szerint most a város rendelkezésére bocsátotta a házat. Egészen a közelmúltig a lakásokat online oldalakon hirdették, de valószínűleg nem volt elég jelentkező, és a hirdetéseket törölték.
Mára kiderült, hogy a város egyedülálló projektet indít menekült családok számára. Egy vadonatúj és jól felszerelt lakóépületben kapnak szállást. A feltételek: 
1. Valamennyien menedékjogra jogosultak és munkaképesek.
2. A családok maguk fizetik a bérleti díjat.

Kérdés, hogy mikor kezdik el a bérleti díj fizetését, ha előbb legalább a lakók egy részét alkalmassá kell tenni a munkaerőpiacra, nyelvi képzést kell nekik biztosítani. 
A "Krone" olvasói ezt az eljárást igazságtalannak tartják. Míg az érintetteknek évek óta várnak közösségi lakásra, addig a migránsok mindent azonnal megkapnak, holott eddig egyetlen centet sem fizettek a szociális rendszerbe.  
A bécsi FPÖ most tiltakozó akciókat tervez, és vizsgálatot kér, hogy a migránsok elhelyezése mennyibe kerül az adófizetők számára.


„Míg számtalan bécsinek kell penészes önkormányzati lakásban élnie, és még új ablakot sem kapnak, addig azok a menedékkérők, akik egy napot sem dolgoztak Ausztriában, légkondicionált luxuslakásokat kapnak" – mondta Dominik Nepp, a bécsi FPÖ vezetője. Azt szeretnék kideríteni, hogy ki fizeti mindezt, és miért kapnak a menedékkérők luxuslakásokat tetőtérrel, saját kerttel, amikor a leromlott önkormányzati épületek felújítására nincs pénz.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek