POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.04.

Milyen feltételekkel áll ki vitázni Trump és Kamala Harris?

Vitatkoznak a vitáról.

A következő elnökjelölti televíziós vita helyéről és idejéről keveredett üzenetváltásba Donald Trump és Kamala Harris pénteken és szombaton.

Magyar Nemzet

Forrás: MTI2024. 08. 04. 6:02

 

TRUMP, Donald

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a Minnesota állambeli Harrisburgben tartott választási nagygyűlésen 2024. július 31-én. Az Pennsylvania november 5-én tartják az Egyesült Államokban. (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds) Fotó: Michael Reynolds

Hirdetés

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feliratkozom a hírlevélre

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje pénteken Truth Social-oldalán jelezte, hogy új időpontot akar, szeptember 4-ét, valamint módosított helyszínt és lebonyolítást. Válaszul Kamala Harris szombaton azt közölte, hogy ő a Joe Biden elnökjelöltségét feltételezve megbeszélt szeptember 10-ei vitára készül.

A korábbi elnök és republikánus elnökjelölt közlése szerint szeptember 4-én a Fox News hírtelevízió adna teret a disputának, amelyet Pennsylvania államban, egy csarnokban, közönség előtt tartanának. Megfogalmazása szerint ez az egyedüli mód arra, hogy részt vegyen a második elnökjelölti vitán.

Donald Trump azzal érvelt, hogy az ABC országos televízióval szeptember 10-ére tervezett elnökjelölti vita másik szereplője Joe Biden lett volna, a feltételeket a Biden-kampánycsapattal egyeztették. A republikánus elnökjelölt emellett egy jogvitára hivatkozott az ABC csatornával, és annak egyik műsorvezetőjével, George Stephanopoulosszal.

Kamala Harris az X közösségi oldalon közzétett válaszában azt írta, hogy ő szeptember 10-én lesz ott azon a vitán, amelynek megtartásába Donald Trump is beleegyezett korábban. Reményét fejezte ki, hogy ellenfele szintén megjelenik majd.
Michael Tyler, a Harris-kampány vezetője megfutamodással vádolta Donald Trumpot, és hozzátette, hogy nyitottak az egyeztetésre további viták megszervezéséről, a már korábban lekötött szeptember 10-ei eseményt követően.
Az amerikai elnökválasztási kampány első televíziós vitáját június 27-én tartották Donald Trump és Joe Biden között a CNN hírtelevízió stúdiójában. Joe Biden ott mutatott teljesítménye után indult a demokrata párton belül vita, amely odáig vezetett, hogy július 21-én bejelentette visszalépését a demokrata párti elnökjelöltségtől.
Donald Trump és Joe Biden, valamint választási kampányuk illetékesei tavasszal állapodtak meg a két vita feltételeiről, amelyek szerint a második szeptember 10-én az ABC televízió stúdiójában lenne, a demokraták igénye szerint közönség nélkül.
A Donald Trump által javasolt Fox News hírtelevíziót a republikánusokhoz közel állóként emlegetik, míg a CNN-t és az ABC-t a demokratákhoz közeliként szokták elhelyezni az amerikai médiatérképen.

A volt amerikai elnök jobban áll a felmérések szerint, mint ellenfele. Az elnökjelölti vitát szeptember elején tartják meg az Egyesült Államokban – jelentette be közösségi oldalán Donald Trump.

 

TRUMP, Donald

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje távozik a színpadról, miután beszélgetésen vett részt a Fekete Újságírók Országos Szövetségének (NABJ) chicagói kongresszusán 2024. július 31-én. (Fotó: MTI/AP/Charles Rex Arbogast) Fotó: Charles Rex Arbogast

Egy friss Harvard-Harris közvélemény-kutatás szerint Donald Trump volt elnök országos szinten hárompontos előnyt szerzett Kamala Harris alelnökkel szemben – írta a Breitbart amerikai hírportál. A július 26. és 28. között végzett felmérésben 2 196 választópolgárt kérdeztek meg országosan.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje távozik a színpadról, miután beszélgetésen vett részt a Fekete Újságírók Országos Szövetségének (NABJ) chicagói kongresszusán 2024. július 31-én. (Fotó: MTI/FR36811 AP/Paul Beaty)
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje távozik a színpadról, miután beszélgetésen vett részt a Fekete Újságírók Országos Szövetségének (NABJ) chicagói kongresszusán 2024. július 31-én (Fotó: MTI/FR36811 AP/Paul Beaty)

Trump vezet

Arra a kérdésre, hogy kire szavaznának, ha ma lenne az elnökválasztás a választók 48 ​​százaléka Trumpot, 45 százalék pedig Harrist jelölte meg. A megkérdezettek hét százaléka úgy nyilatkozott, hogy még mindig bizonytalan abban, hogy melyiküket támogassa.

A közvélemény-kutatás eredményei azután születtek, hogy a bukott Joe Biden elnök kiszállt az elnökválasztási küzdelemből, és a jelenlegi alelnököt, Kamala Harrist támogatta a Demokrata Párt jelöltjeként. 

A felmérés szerint a republikánus elnökjelöltről a szavazók 48 százaléka „nagyon kedvezően” vagy „kedvezően” vélekedett, míg a Soros-dinasztia által támogatott Harris esetében ez az arány 47 százalék.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet már beszámolt, Donald Trump és Kamala Harris televíziós vitáját szeptember elején tartják.

A vita moderátorai Bret Baier és Martha MacCallum, a szabályok pedig hasonlóak lesznek, mint Biden ellen, akivel a pártja borzalmasan bánt

– közölte a republikánus elnökjelölt.

A Facebookot is birtokló Meta, illetve a PayPal internetes fizetőalkalmazás korábbi ügyvezető igazgatója, David Marcus bejelentette, hogy politikai oldalt vált, és mostantól a Republikánus Párt, illetve Donald Trump választási kampányát támogatja.

Az Egyesült Államok egyik leggazdagabb vállalkozójának számító Marcus, aki néhány hónapja még a Meta Messenger-alkalmazásának ügyvezető igazgatója volt, szerdán közleményben tudatta:

„átlépte a Rubicont” és mostantól a demokraták helyett a Republikánus Pártot, illetve Donald Trump kampányát támogatja

– számolt be a Fox News hírportálja.

 „Átlépem a Rubicont, immár a Republikánus Párt és Trump elnök mögött állok. Sokan – beleértve a korábbi önmagamat is – egy mentális csapdába esnek, amivel aztán azonosulnak, ez pedig meggátolja őket abban, hogy az új tények és információk alapján fejlesszék a gondolkodásukat. Én végre kitörtem ebből a burokból” – írta az 51 éves üzletember a X-en (korábbi nevén Twitter).

David Marcus kitért arra is, hogy az élete 180 fokos fordulatot vett a korábbihoz képest. Posztjában azt írta: hosszú folyamat során jutott el a mostani önmagához, amikor

„felnyílt a szemem a kiábrándultság, az életre szóló meggyőződések megsemmisülése után, a személyes újjáépülésem során”

Az üzletember felidézett egy 2017-es esetet, amikor egy demokrata párti érdekcsoport azzal bízta meg, hogy 100 millió dollár adományt gyűjtsön a Szilícium-völgyben működő big-tech vállalatok vezetőitől arra, hogy a demokraták választási nagygyűlésén megakadályozzák Hillary Clinton „nem megfelelő, elavult (választási) kampányának megismétlődését”. Marcus – mint írta –

döbbenten tapasztalta azt is, hogy a Demokrata Párt választmánya csak „egy számjegyű százalékot” kívánt technológiai célokra fordítani.

Utalt egy másik, 2019-es esetre is, amikor a Facebook/Meta képviseletében az amerikai szenátusban és a képviselőházban tárgyalt. „Akkoriban még hittem a mainstream elképzelésben, miszerint a demokraták a népet szolgálják. Azonban megdöbbenve tapasztaltam, hogy a republikánusok jobban törődtek a választóikkal, míg a demokraták tapasztalatom szerint inkább a kormányzati hatalommal és ellenőrzéssel voltak elfoglalva.”

Marcus mindezek mellett fontosnak tartja az amerikai technológiai fejlesztések, például a kriptovaluták forgalmazásának támogatását, valamint, hogy a big-tech cégek székhelye az Egyesült Államokban maradjon. Az internetalapú cégek ott termeljenek, ott fizessék alkalmazottaikat és ott adózzanak.

„Úgy vélem, olyan elnökre van szükségünk, aki egyértelműen kiáll Amerika, az alkotmányunk és az üzleti élet (fejlesztése) mellett; aki a Bitcoin/kriptovaluta, az innováció (…), a legális bevándorlás, a szólásszabadság, a meritokrácia és a józan ész pártján áll. És aki ellenzi a túlszabályozottságot, az illegális bevándorlást, az igazságtalan háborúkat, szembehelyezkedik a jelenlegi iráni rezsimmel és az amerikai értékekkel szemben álló hazai csoportokkal” fogalmazott.

Marcus szerint a felsoroltak mindegyike fontos ok, ami miatt az amerikai (hazai) ipart védővámokkal és más intézkedésekkel támogató Donald Trump táborához csatlakozott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek