POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.08.28.

Kebabosoknál razziáztak, drámai számok láttak napvilágot

Egy évvel az kebabárusok körében kirobbant húsbotrány óta az üzemeltetők semmit nem tanultak.

Tavaly nyáron betegséghullám söpört végig Európán. A lengyelországi, kebabnyárshoz való olcsó csirkehús szalmonellával volt szennyezett. Csak Ausztriában 27-en betegedtek meg a kórokozótól, egy 63 éves karintiai férfi meg is halt.

Cooking,And,Cutting,Stages,Of,Meat,Doner,,Chef,Cutting,Doner
 Egy éve szalmonellahullám söpört végig Európán -Fotó: ozgur ozcelebi /  Shutterstock

Németországban, Dániában, Franciaországban, Hollandiában, Norvégiában és Nagy-Britanniában is sok beteget regisztráltak. Az izolált baktériumok részletes vizsgálata kimutatta, hogy nagyon szoros rokonságban állnak egymással, és mindegyik a 11-es szekvenciatípushoz tartozott, amely a leggyakrabban kimutatott szalmonellatípus Európában.
Most, a járvány után egy évvel az osztrák pénzügyőrség a kebabosoknál razziázott - írja a krone.at. Úgy tűnik, hogy a kebabosok semmit sem tanultak az egy évvel ezelőtti esetből. Ugyanis a 221 ellenőrzött cégből gyakorlatilag egy sem működött a jogszabályoknak megfelelően! Összesen 272 szabálysértést fedeztek fel az ellenőrök. „Sajnos az eredmények ijesztőek” – mondta Magnus Brunner pénzügyminiszter.
A megjelenített hibák listája hosszú: feketemunka, számlaadási kötelezettség elmulasztása, a kereskedelmi előírások figyelmen kívül hagyása. Három falatozónál a kriminális higiénés körülmények miatt riasztani kellett az élelmiszer-felügyeletet.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek