Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.07.12.

Donald Trump: ennek a háborúnak soha nem lett volna szabad elkezdődnie

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt az ukrajnai béke lehetőségeiről

Korábban a Ripost is megírta, hogy Orbán Viktor békemissziója részeként csütörtökön az ukrajnai béke lehetőségeiről tárgyalt az Egyesült Államok korábbi elnökével, a Republikánus párt elnökjelöltjével, Donald Trumppal

ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald
Idén már másodszor találkozott Orbán Viktor Donald Trumppal - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a NATO-csúcsról repült Mar-a-Lagóba, Donald Trump rezidenciájára. 

A közösségi oldalán tett bejegyzésében a magyar kormányfő úgy fogalmazott: Tárgyalás Trump elnök úrral a békéről. A nap jó híre: ő meg fogja oldani!
 

Donald Trump pedig a Truth Social oldalán azt írta: "Köszönöm,Viktor. BÉKE kell, hogy legyen, és gyorsan. Túl sok ember halt meg egy háborúban, aminek soha nem lett volna szabad elkezdődnie!"

Az Orbán-Trump találkozóra rövid idővel azután került sor, hogy a magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán, Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökkel is tárgyalt. Több lap is úgy kommentálta Orbán Viktor békemisszióját, hogy a magyar miniszterelnök szinte a világ össze nagyhatalmának vezetőjével tárgyalt két héten belül. Hozzátették: Donald Trumpnak jók az esélyei arra, hogy novemberben megnyerje az elnökválasztást. Amennyiben ez bekövetkezik, az jelentősen növelni fogja a magyar miniszterelnök ázsióját is, hiszen Orbán Viktor az egyik első olyan európai vezető volt, aki nyíltan kiállt Donald Trump mellett. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek