Magyar Péter kiskorú lányoknak tett perverz ajánlatokat

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.04.

Biden állapotáról próbálják becsapni az embereket

Nem lép vissza, csak azért se.

Tagadja a Fehér Ház, hogy Joe Biden visszalépne az elnökjelölti küzdelemtől. Az erről szóló sajtóinformációkat valótlannak nevezte az elnöki hivatal szóvivője. Az amerikai elnök a következő napokban több programon is részt vesz, interjúkat ad és nyilvános szereplést is elvállalt. Az elnökjelölti vita után újabb közvélemény-kutatások jelentek meg, amelyek Donald Trump fölényét mutatják. A felmérések szerint a volt elnököt az amerikaiak nagyjából 49 százaléka támogatja, míg Joe Biden 43 százalékon áll.

Két katonát részesített posztumusz elismerésben Joe Biden amerikai elnök, akik 1862-ben, a polgárháború ideje alatt a unionisták oldalán harcoltak és sikerült ellopniuk a konföderalisták vonatát.

Máskor ez az esemény nem kapott volna ekkora nyilvánosságot, de most minden megváltozott.

Egyre többet szerepel ugyanis Joe Biden a múlt csütörtöki, Donald Trumppal folytatott nyilvános vita óta, amely a Demokrata Párt szerint is katasztrofálisra sikeredett.

Biden stábja úgy döntött, az elkövetkező időszakban megsokszorozzák az elnök szereplését. Nemcsak kampánykörutakon vesz majd részt, hanem egy sor televíziós és rádiós interjút is ad, és más nyilvános szereplése is lesz. Mindez egy dolgot szolgál: meggyőzni a közvéleményt, hogy képes ellátni az elnöki feladatokat, illetve hogy megerősítse mindazokat, akikben kétely merült fel, hogy a Demokrata Pártnak valóban őt kell-e indítani a novemberi elnökválasztáson.

A Fehér Ház határozottan tagadja, hogy Joe Biden lemondana vagy a visszalépését fontolgatná az elnökjelölti küzdelemből.

A cáfolat azután látott napvilágot, hogy a New York Times, amely évtizedek óta hagyományosan a Demokrata Párt elnökjelöltjét biztosítja támogatásáról, valamint a CNN hírtelevízió, amely szintén demokrata elkötelezettségű média, névtelen forrásokra hivatkozva állította: Joe Biden azt mondta, fontolgatja, hogy kiszáll az elnöki tisztségért folyó versenyből. Mindkét forrás szerint az elnök tisztában van azzal, hogy rosszul szerepelt a Donald Trumppal folytatott múlt csütörtöki nyilvános vitában és hozzáteszik, Joe Biden az elkövetkező 48 óra interjúi, illetve más nyilvános szereplései után mérlegelni fog, és ezek alapján dönti majd el, hogy versenyben marad-e.

A fehér Ház szóvivője szerint szó sincs ilyesmiről.

„Az elnök eltökélt és versenyben marad. Erről nincs mit beszélni. Marad. Az elnök erre ígéretet tett, és ezt be is tartja. Folytatja munkáját, hogy újabb sikereket tudjon elérni. Az elnök most erre fókuszál, és továbbra is az amerikai népért dolgozik”mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér ház szóvivője.

Egy hete tartanak a találgatások arról, hogy a 81 éves Joe Biden egészségi állapota lehetővé teszi-e, hogy ellássa a feladatait, illetve hogy valóban őt indítja-e a Demokrata Párt az elnökválasztási küzdelemben. Még maga Joe Biden is elismerte, már csak árnyéka egykori önmagának.

„Már nem tudok olyan könnyen járni, mint régen. Nem beszélek olyan folyékonyan, mint régen. Nem vitatkozom olyan jól, mint régen. De azt tudom, amit tudok. Tudom, hogyan kell elmondani az igazságot” – mondta az elnök észak-karolinai kampányán szimpatizánsai körében.

Joe Biden szerdán egy sor demokrata párti képviselővel beszélt telefonon, hogy meggyőzze őket: ne mondjanak le róla és támogassák az elnökjelöltségét.

A kampánystábja is mindent megtesz, hogy magyarázatot adjon a balul sikerült szereplésére a nyilvános vitában.

Azt mondták: az elnöknek jetlag-je volt, mert június elején kétszer is Európába látogatott, ezért majdnem elaludt a vitán. A vita előtt egy héttel az elnök ugyan már hazaérkezett, de állítólag megfázott, és azért volt nehézkes a beszéde.

A magyarázkodások azonban a közvéleményt nem hatják meg. A New York Times által megrendelt felmérés szerint Donald Trumpot jelenleg az amerikaiak 49, míg Joe Bident 43 százaléka támogatja. Ez az arány megegyezik a CNN hírtelevízió közvélemény-kutatásának eredményével. A The Wall Street Journal napilap megrendelésére elkészült felmérés 48 százalékos Donald Trump-fölényt mutat Joe Biden 42 százalékával szemben.

Joe Biden amerikai elnök néhány napja egy adományozóknak tartott, zárt ajtók mögötti beszédben vallotta be, hogy majdnem elaludt a múlt csütörtöki elnökjelölti vitán.

Az elnök a csörte előtt tett tengerentúli utazásaival magyarázta a várakozásokat alulmúló szereplését – számol be a Hill cikkét szemléző Portfolio.

Nem voltam túl okos. Úgy döntöttem, hogy néhányszor körbeutazom a világot nem sokkal a vita előtt – jelentette ki a demokrata elnök kampányadományozók jelenlétében kedden Virginia államban.

Nem hallgattam a stábomra, és aztán majdnem elaludtam a színpadon

– tette hozzá Joe Biden, kiemelve: „Ez nem kifogás, hanem magyarázat.”

Biden a vita előtt egy hétig a mindenkori elnök erdei birtokán tartózkodott, hogy felkészüljön a CNN által közvetített megmérettetésre. Biden oda június 20-án érkezett, majd június 27-én reggel hagyta el Camp Davidet, hogy Atlantába utazzon a vitára.

A 81 éves elnök ezt megelőzően június 14-én tért vissza az Egyesült Államokba olaszországi útjáról, amely magába foglalta a G7-ek vezetőinek csúcstalálkozóját. Biden a mediterrán ország előtt Franciaországban vett részt a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen június 6-án.

Patrick Morrisey, Nyugat-Virginia állam főügyésze korábban felszólította Kamala Harris amerikai alelnököt, hogy a 25. alkotmánykiegészítés alapján nyilvánítsa fizikailag alkalmatlanná és váltsa le Joe Bident. Az államügyész érvelése szerint Biden az elmúlt hónapokban többször is összekeverte a világ vezetőit és politikai személyiségeket, zavartan téblábolt nyilvános rendezvényeken, és alapvető kérdésekről sem tudott összefüggően beszélni, tehát a kognitív hanyatlása nyilvánvaló - írja a Fox News amerikai hírtelevízió online kiadása.

Államügyész: Biden szellemileg alkalmatlan, le kell váltani

 

„Biden elnök kognitív hanyatlása nagyon aggasztja az amerikaiakat, különösen ezekben az időkben, amikor nemzetünk válságról válságra néz szembe itthon és külföldön egyaránt"

- fogalmazott nyílt levelében Morrisey, aki hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak egy olyan elnökre van szüksége, aki minden tekintetben alkalmas a feladatai ellátására.

Az államügyész Biden eltávolítása melletti érvként hozta fel továbbá azt az igazságügyi minisztériumi jelentést, ami "idős, rossz memóriájú és szellemileg korlátolt" embernek minősítette az elnököt.

 A dokumentum állításaira reagálva Biden hevesen tagadta a mentális és fizikai egészségével kapcsolatos aggodalmakat. “Idős ember vagyok, de tudom, mit csinálok” – erősködött az elnök.

A szellemileg látványosan hanyatló amerikai elnök kora egyébként komoly aggodalmat okoz a választók körében is. Az ABC News/Ipsos  felmérése szerint az amerikai választók 86 százaléka úgy véli, hogy Biden túl idős ahhoz, hogy még egy cikluson át tölthesse be hivatalát.

A 25. alkotmánykiegészítés az amerikai elnök utódlásáról rendelkezik olyan rendkívüli esetekben, ha a kormányfő lemond, meghal, vagy bármilyen okból kifolyólag cselekvésképtelenné válik. A törvényt John. F. Kennedy elnök meggyilkolása után fogadta el a Szenátus 1965-ben.

A kiegészítés alkalmazása rendkívül körülményes, különösen akkor, ha az elnököt alkalmatlannak kell nyilvánítani. Erről a 4. szakasz rendelkezik, mely szerint az elnök alkalmatlanságát az alelnök, a végrehajtó miniszterek többsége, vagy egy, a Kongresszus által kinevezett felülvizsgálati testület állapíthatja meg. Ha ez megtörténik, a Kongresszus mindkét házának kétharmados többséggel kell megszavaznia ezt.

A 4. szakasz alapján még sosem nyilvánítottak alkalmatlannak elnököt. Ehhez legközelebb Ronald Reagen került, amikor 1981 márciusában meglőtték és életmentő műtéten esett át. A kabinet tagjai ekkor előkészítette az alkalmatlanná nyilvánításhoz szükséges papírmunkát, de végül soha nem írták alá.

Az államügyész felszólítása kapcsán mindenképp fontos felidézni, hogy a Wall Street Journalnak adott egy korábbi interjújában Kamala Harris kijelentette, hogy “kész a szolgálatra” és szükség esetén leváltani Bident, hozzátéve, hogy senkit sem kell meggyőznie arról, hogy képes az ország vezetésére.

origo.hu

Megtalálták a rendőrök és lementették a felvételeket Magyar Péter diszkóbotrányáról - videók

ripost.hu

"Ritka ízléstelen..." Kemény kritika érte Kulcsár Edinát

borsonline.hu

Magyar kislány a világ legszebb gyermeke, fotón a gyönyörű Csenge

hirtv.hu

Kilenc településen tartanak ma megismételt szavazást

mindmegette.hu

Mit főzz hétvégén? Szezonális dupla menüsor vasárnapra, amiből tuti a repeta

hirtv.hu

A DK csatlakozásával megalakulhat a Patrióták Európáért frakciója

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a három vármegyére lecsap

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd? Hűsítő fogások, laktató lakomák hétvégére

ripost.hu

„Minden változik” – Krausz Gábor fekete-fehér képpel üzent Mikes Annának

ripost.hu

Már kitervelte Harry herceg, ezt fogja tenni, ha Vilmos lesz az új király

ripost.hu

Borbás Marcsi gyászol: „Sokkal szomorúbb hely lett a világ”

ripost.hu

Forró videó: így készül Tolvai Reni barack popsija

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Zelenszkij népszerűsége csökken, Putyin elfogadottsága nő – Belefáradt a világ a háborúba

POLITIK

Orbán Viktor: A béke érdekében lépéseket kell tenni

POLITIK

Egyre pesszimistábban az európaiak Ukrajnával kapcsolatban

POLITIK

Háborús készülődés Németországban

POLITIK

Magyar Péter kiskorú lányoknak tett perverz ajánlatokat

POLITIK

A Dán Néppárt is csatlakozik hatodikként a Patrióták Európáért EP-csoporthoz

POLITIK

Migránslövöldözés Bécsben, többeket kórházba vittek

POLITIK

Ezért fontos a Türk Államok Szervezete