dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.20.
Módosítva: 2024.06.20.

Magyar Péter nem tudott ellenállni a havi 20 ezer eurós kamuállásnak

Úgy tett, mint aki vonakodik...

Magyar Péter bevállalta a havi 20 ezer eurós kamuállást – írta a Mandiner azután, hogy a politikus kedden bejelentette, felveszi az európai parlamenti mandátumát. A hírportál ugyanakkor emlékeztet: Magyar Péter az egyik ismerősének tavaly nyáron még azt írta, hogy képviselőként „elég két hetet kint lenni” (Brüsszelben), és az EP-képviselőség „a legnagyobb kamuállás” a világon, havi 20 ezer euróért. Ráadásul a Tisza Párt alelnöke a kampány alatt folyamatosan tagadta, hogy Brüsszelbe akarna menni, a minap mégis megváltoztatta a véleményét.

Magyarország érdekében veszi fel az európai parlamenti mandátumát – ezzel indokolta Magyar Péter a közösségi oldalán közzétett videóban, hogy miért döntött úgy, hogy elfogadja az európai parlamenti állást. Ehhez havi 7-8 millió forintos fizetés és egyéb juttatások járnak – számolt be az M1 Híradója.

Magyar Péter egyébként nem mindig rajongott ennyire Brüsszelért.

 

Kampányában többször is megígérte a támogatóinak, hogy ő biztosan nem megy ki az európai parlamentbe.

Magyar Péter pálfordulása azért is meglepő, mert a politikus egy tavalyi üzenetváltás tanúsága szerint lenézi az európai parlamenti képviselőséget, valójában azt nem tekinti munkának. Az erről szóló beszélgetést a mandiner hozta nyilvánosságra. Magyar Péter akkor a portál szerint így fogalmazott egy ismerősének:

„Képviselőként elég két hetet kint lenni. A legnagyobb kamuállás a világon, havi 20 ezer euróért.”

A Mandinerhez Magyar Péter ismerőse juttatta el az üzenetváltásukat. Állítása szerint azért, mert felháborítja, hogy miközben Magyar Péter az egész kampányban „politikai megváltóként” próbált tetszelegni, saját EP-listát indított, sőt, ő vezette azt, aközben néhány hónapja még nagyon sarkos véleménye volt a brüsszeli munkáról, gyakorlatilag semmibe vette azt, és egyfajta „kifizetőhelyként” tekintett rá.

Magyar Péter ismét lebukott, hogy hazudott” – írta az Origo. A portálon úgy fogalmaznak: mint megannyiszor kiderült a kampány során, Magyar előszeretettel hazudozik. A kampánya alatt számos alkalommal kiderült, hogy nem mond igazat. A szerző szerint már az is megmosolyogtató volt, hogy az európai parlamenti választásokon indulva az EP-listáját egy „szavazással” töltötte fel.

A listát pedig sikerült feltölteni Soros-féle, háború, migráció és genderpárti emberekkel

– teszi hozzá a cikk írója.

Kiemelték, hogy Magyar Péter most ismét átveréssel rukkolt elő a követőinek. Tőlük várta a döntést, hogy beüljön-e az Európai Parlamentbe képviselőként, és ők ezt „megszavazták”.

Csalódhatott szavazói egy része Magyar Péterben, hogy felvette az EP mandátumát” – erről beszélt Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.

„2026-ig még nagyon sok idő van, és azt se felejtsük el, hogy Magyar Péter üzent egy nagyon fontos dolgot – bár jelzi, hogy majd újra lesz itt szavazás, de gyakorlatilag 2029-ig egy állást elintézett saját magának, tehát ez üzenet arra is, hogy azért 2026-ban lehet, hogy ő se annyira biztos”

– emelte ki Rotyis Bálint.

A szakértő Magyar döntése kapcsán hangsúlyozta: ameddig volt egy jól fizető állása, addig semmi baja nem volt a kormánnyal, amikor az megszűnt, kiderült, hogy ő valójában ellenzéki.

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója keddi, brüsszeli ülésén 97 százalékos támogatás mellett hozzájárult a Tisza Párt felvételéhez az EPP uniós parlamenti képviselőcsoportjába.

Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a Tisza Párt felvételét támogató szavazatukkal megerősítették a párt választási listáján szerepelő hét képviselő – Magyar Péter, Dávid Dóra, Tarr Zoltán, Kulja András, Lakos Eszter, Gerzsenyi Gabriella és Kollár Kinga – részvételét a frakció munkájában.

Az EPP európai parlamenti frakciója a Tisza Párt hét képviselője mellett további hét új tag felvételét erősítette meg.

Az Európai Néppárt közleménye szerint az új tagok felvételével a néppárti frakció megszilárdítja pozícióját, mint az Európai Parlament „messze legerősebb” képviselőcsoportja.

Közölték továbbá, a keddi szavazáson érintett európai parlamenti képviselők az EPP EP-képviselőcsoportjához csatlakoztak, de pártjaik nem csatlakoztak automatikusan az EPP pártcsaládhoz. A pártcsoportbéli tagsággal kapcsolatos döntések egymástól függetlenek – írták.

Az Európai Parlament legfrissebb tájékoztatása szerint az új összetételű uniós parlamentben az új tagokkal együtt az Európai Néppárt 190, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) 136, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű frakció 80, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) 76, az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsoport 58, a Zöldek 52, a Baloldal 39 képviselője lehet. Független, illetve az EP-be újonnan bekerült képviselők 89-en vannak. Utóbbiak az új összetételű Európai Parlament megalakulása után még csatlakozhatnak valamely pártcsoporthoz.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette – közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő.

Közleményükben felidézték, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt a Manfred Weberrel való megbeszélés után egyértelművé tette: egyfelől sem az EPP háborús doktrínájával nem tud azonosulni, másfelől erkölcsi okokból nem tudja elfogadni Magyar Péter felvételét az EPP frakcióba, illetve a Tisza Pártot az EPP-be.

Kiemelték: ez az EPP az identitásvesztő balratolódás következtében már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották.

A kereszténydemokrata hangok az utóbbi időben egyre halkultak az EPP-n belül, az évek során egyre nehezebb kompromisszumokra volt szükség.

Az EPP háborús doktrínája ellentétes azzal a béke melletti elkötelezettséggel, amiért annak idején magát az Európai Uniót létrehozták – hangsúlyozták.

Semjén Zsolt és Hölvényi György rámutattak: az EPP – ahova mostanra jutott – és Magyar Péter morálisan egymást minősítik.

A Kereszténydemokrata Néppárt a jövőben is – ahogy ezt immár 80 éve teszi – Magyarországon és az Európai Unióban továbbra is képviseli a magyarság érdekeit és a kereszténydemokrácia értékeit. Hölvényi György – élve az új mandátum nyújtotta lehetőségekkel – folytatja küzdelmét az üldözött keresztényekért – írták a közleményben.

Az Európai Néppárt helyesli Magyarország megbüntetését. Othmar Karas, a leköszönő Európai Parlament néppárti alelnöke szerint elfogadhatatlan Magyaroroszág menekültügyi politikája, a migrációs paktum közelgő végrehajtását tekintve pedig szükségesek a szankciók. Két napja derült ki, hogy brutális, 80 milliárd forintos büntetést szabott ki Magyarországra az Európai Bíróság az uniós bevándorlási politika megsértéséért. Ez az összeg ráadásul mostantól napi 400 millió forinttal emelkedhet.

Az Európai Néppárt helyesli Magyarország megbüntetését – derül ki a politikai szervezet közleményéből, amelyet a közmédiának küldött.

Ebben Othmar Karas, a leköszönő Európai Parlament alelnöke azt írta: a genfi menekültügyi egyezmény, az Európai Unió Alapjogi Chartája és az uniós jogszabályok végrehajtása nem alku tárgya, Magyarországnak is be kell tartania azokat – hangzott el az M1 Híradójában.

Az osztrák néppárti politikus közleményében hangsúlyozta: az Európai Unió Bíróságának ítélete megerősíti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elfogadhatatlan menekültügyi politikája törvénytelen.

Szerinte a szankciók szükségesek a menekültügyi és migrációs paktum közelgő végrehajtását tekintve, vagyis

az Európai Néppárt teljes mértékben egyetért a Magyarországra kiszabott példanélküli bírsággal.

Az Európai Bíróság csütörtökön hirdette ki ítéletét Magyarországról. Hazánknak 80 milliárd forintot kell fizetnie azért, mert szerintük nem felel meg az uniós jognak a magyar migrációs szabályozás. Az ítélet azt is tartalmazza, hogy ha nem fizet Magyarország, akkor naponta további 400 millió forinttal nő a bírság.

Bayer Zsolt péntekre az ítélet miatt tüntetést szervezett az Európai Bizottság budapesti képviselete elé. A publicista hangsúlyozta: Magyarország belügyeibe az Európai Unió Bírósága sem avatkozhat be.

Üzenjük meg a gazembereknek: mi a magyar demokráciába való beavatkozásnak ítéljük meg ezt az aljas, ocsmány, undorító, és minden jogalapot nélkülöző ítéletet” – mondta Bayer Zsolt.

A Soros-tervet valósítja meg Brüsszel, az ítélet pedig azt bizonyítja, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns emberei az igazságszolgáltatásban is jelen vannak – hangsúlyozta Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában. A miniszterelnök hozzátette, a magyar embereket nem érintheti hátrányosan az uniós büntetés.

„Biztosak lehetnek benne a magyar emberek, hogy ez a végén jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak. A pénz egyébként óriási összeg, tehát 80 milliárd forintot ha ma szétoszthatnék a családok között, vagy odaadhatnék a nyugdíjasoknak, a gyerekvédelemre lehetne fordítani, mindenki boldog lenne, és még plusz napi 400 millió, ez egy hatalmas összeg, tehát ilyet még a világ nem látott. Tehát ha azt mondom, hogy vérlázító, vagy felháborító, az eddigi európai bírósági döntések történetét figyelembe véve, akkor én nagyon enyhe, visszafogott nyilatkozatot tettem, tehát egész egyszerűen eszement” – fogalmazott a kormányfő.

Bár az ítélet Magyarországot sújtja és ez Magyarországnak jelent anyagi terhet, de az ítélet nemcsak nekünk szól – jelentette ki Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.

Szól az összes olyan európai uniós olyan tagországnak, amelyiknek potenciálisan eszébe jutna az Európai Unió migrációs paktumját megkérdőjelezni. Mert ez az ítélet azt mondja, hogy azt az országot, amelyik ezt megkérdőjelezi – ezek jellemzően Közép-Kelet Európából kerülhetnek ki ezek az országok – azt az országot az Európai Unió bürokráciája a Bíróság segítségével gazdaságilag fogja ellehetetleníteni” – mondta az elemző.

Hozzátette: ez az ítélet szembe megy a normalitással, mert annak mégiscsak egy alapelvnek kellene lennie, hogy az uniós tagállamokban az állampolgárok és az általuk megválasztott kormány és Parlament dönthesse el, hogy ki az, akit beengednek az adott országba és ki az, akivel együtt szeretnének élni.
 

 

origo.hu

Tömegverekedés, kiállítás és szurkolói botrány a cseh-török meccsen

ripost.hu

Nincs visszaút: egyértelmű jelét adta Ben Affleck, hogy vége

borsonline.hu

Erre a 3 csillagjegyre még az idén óriási változás vár

ripost.hu

Varga Barnabásnak üzent a legendás világsztár

mandiner.hu

Ausztria besokallt: jogi lépéseket követel Magyarország ellen

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

ripost.hu

Szúrj hagymába szegfűszeget, életmentő ez a trükk

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

ripost.hu

Ez a teszt olyat fed fel rólad, amit valószínűleg nem is sejtettél

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lesből támadt a gyerekekre két szexragadozó a strandon

POLITIK

Világháborús veszély: Brüsszel katonai kiképzőket küldene Ukrajnába

POLITIK

Világháborús veszély: könnyebb lesz megnyomni az atomgombot

POLITIK

Orbán Viktor: Nem lenne háború, ha Angela Merkel maradt volna a kancellár

POLITIK

Vitézy elmegy az Alkotmánybíróságig

POLITIK

Macron is támogatja a magyar elnökség európai programját

POLITIK

Amerikában sem egységesen gondolkoznak az ukrán háborún

POLITIK

Agresszivitás, leginkább ez jellemzi Magyar Pétert