Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.21.

Szijjártó: Világháborús készülődés zajlik

Európában és a NATO-ban.

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó Péter hozzátette, az európai észak-atlanti vezetők jelentős része háborús pszichózisban szenved, úgy érzik, mintha háborúban állnának Oroszországgal. Mi úgy gondoljuk, hogy az, ami Ukrajnában zajlik, nem a mi háborúnk, ez a legnagyobb különbség a magyar és az észak-atlanti politikai vezetők között – jegyezte meg.

Kiemelte, arra kell koncentrálni, hogy a háborúnak minél előbb vége legyen, minden egyes nap újabb halálos áldozatokat, pusztítást jelent, és a világháború kitörésének veszélyét hozza el.

„Minden egyes békeszerető ember lélegzetvisszafojtva várja a novembert, az amerikai elnökválasztást, és azt, hogy az Egyesült Államokban egy béketeremtő elnök nyerje a választást”

– mondta, hozzáfűzve, hogy az európai parlamenti választáson egy jobboldali fordulat és egy békepárti amerikai elnök jelenti a legnagyobb esélyt a békére.

A miniszter emlékeztetett: korábban az volt a NATO álláspontja, hogy a szövetség nem része az orosz-ukrán háborúnak, és mindent el kell követni a NATO és Oroszország közötti összeütközés elkerüléséért. Most a NATO több tagállama ezt elkezdte megváltoztatni, és a szövetség koordináló szerepét erőltetik az Ukrajnának történő fegyverszállításban és az ukrán katonai kiképzésben.

„Mi nem akarunk részt venni abban, hogy Magyarország területén ilyen műveletek történjenek. A következő hetek azzal fognak eltelni, hogy Magyarország adja be a derekát, vegyen részt a fegyverszállításban és a kiképzésben, de amíg mi kormányzunk, erre nem kerülhet erre sor” – hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy

már a háború kezdete óta „vetélkedési, megfelelési kényszer” van Brüsszelben az Európai Unió részéről, és a NATO számos külügyminiszteri tanácsülésen is elhangzott az az önkritika, hogy az európaiak nem tudnak annyi segítséget adni Ukrajnának, mint az amerikaiak.

Elmondta, külügyminiszterként azt az álláspontot képviselte, hogy a világ első katonai szuperhatalmával nem szerencsés versenyezni, és a fegyverszállítások csak meghosszabbítják a háborút, újabb halálos áldozatokat, eszkalációt hoznak magukat.

Kifejtette: a fegyverszállításokkal nem sikerült dűlőre vinni a háborút, csak a fegyver mennyiséget növelték drámaian. Ezt a háborút egyik fél sem tudja megnyerni, annak csak tárgyalásokkal lehet véget vetni. A kérdés, mikor kezdődnek meg a tárgyalások, minél előbb, annál jobb.

„Kormányzati felelősséget viselő döntéshozóknak első számú feladatunk megőrizni a magyar emberek biztonságát, ezt az jelenti, ha ki tudunk maradni a háborúból”

– jelentette ki. Ez két éven át elképesztő erőfeszítések árán sikerült, és ennek így kell maradnia a jövőben is – tette hozzá.

A NATO jelenleg érvényben lévő döntéseivel homlokegyenest ellentétes minden arról szóló terv, illetve megnyilatkozás, hogy esetleg európai katonák tűnjenek fel Ukrajnában – jelentette ki a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

A tárcavezetőt a csádi kollégájával, Mahamat Saleh Annadiffal közös sajtótájékoztatóján kérdezték Emmanuel Macron francia elnök friss nyilatkozatáról, amelyben nem zárta ki nyugati katonák küldését Ukrajnába. Erre reagálva rendkívül veszélyesnek nevezte az eszkaláció veszélyével járó kijelentéseket.

Mert a helyzet pattanásig feszült, és egy pattanásig feszült helyzetben a szavaknak, a kijelentéseknek is sokkal nagyobb súlyuk van, mintha békés környezetben tennék meg őket” – mondta.

Ezért nagyon fontos, hogy sziklaszilárdan és világosan képviseljük saját álláspontunkat. Magyarország semmilyen szín alatt nem hajlandó katonákat küldeni Ukrajnába, és ezután sem fog fegyvert szállítani – figyelmeztetett.

Majd úgy vélte, az némi megnyugvásra ad okot, hogy számos európai vezető világossá tette, hogy nem fognak ők sem csapatokat vezényelni Ukrajnába, ami amúgy homlokegyenest ellentétes lenne a NATO továbbra is érvényben lévő döntésével is. „Tegnap Rómában az olasz külügyminiszter kollégával tárgyaltam, aki szintén világossá tette a számomra, hogy Olaszország sem hajlandó katonák küldésére”.

Az észak-atlanti szövetség két évvel ezelőtt kimondta, hogy nem hadviselő fél, s mindent meg kell tenni a közvetlen konfrontáció elkerülése érdekében Oroszországgal – emlékeztetett.

Ez egy érvényben lévő, valamennyi NATO-tagország egyetértésével meghozott NATO-döntés. És ezt a döntést egyelőre nemhogy nem írtuk felül, még csak nem is vitattuk meg, hogy esetleg módosítsuk” – húzta alá.

Így minden olyan megnyilatkozás, terv, amely arra vonatkozik, hogy esetleg európai katonák tűnjenek fel Ukrajnában, az a NATO jelenleg érvényben lévő döntésével homlokegyenest ellentétes – szögezte le.

Szijjártó Péter újságírói kérdésre válaszolva érintette emellett az Európai Bizottság elnökének háborús kockázatokkal kapcsolatos megszólalását is. Annyit mondott, hogy amióta Ursula von der Leyen vezeti a brüsszeli testületet, azóta az Európai Unió biztonsági és gazdasági helyzete is csak romlott.

Úgyhogy jó lenne, hogyha a mandátumból hátralévő kis időben már nem tenne olyan nyilatkozatokat, nem hozna olyan döntéseket, melyek az európai helyzetet akár gazdasági, akár biztonsági szempontból tovább rontanák” – fogalmazott.

A miniszter végezetül megismételte, hogy Magyarország, amely Ukrajna szomszédságában közvetlenül szembesül a háború borzalmaival, továbbra is a béke pártján áll.

Van egy egyértelmű történelmi tapasztalat, amely úgy szól, hogy minden háború tárgyalással ér véget. Az Ukrajnában zajló háború kapcsán e tekintetben egy kérdőjel maradt, vagy egy kérdés, ami úgy szól, hogy mikor kerül sor ezekre a tárgyalásokra – jelentette ki.

Ugye két lehetséges válasz van: hamarabb vagy később. És a kettő hatása között az a különbség, hogy ha később kerül sor ezen tárgyalásokra, akkor több ember hal meg, ha hamarabb, akkor meg kevesebb – fűzte hozzá.

Mivel a vége úgyis tárgyalás lesz, ezért mi azt szorgalmazzuk, hogy ez legyen minél előbb, (…) hogy minél több ember életét meg lehessen menteni” – összegzett.

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia – jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Gál Kinga úgy fogalmazott, sokszor volt fontos egy választás, de ilyen hatalmas tétje talán még egyiknek sem volt. A képviselő ezért erős kampányra számít. A Fidesz alelnöki posztját is betöltő politikus kifejtette, a manifesztum rövid, de velős dokumentum, azonosítja a Brüsszelben tapasztalható legfőbb problémákat.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) történtekre utalva Gál Kinga hangsúlyozta,

„a hét elején szembesültünk azzal, hogy mekkora probléma van Nyugat-Európában, mekkora probléma van Brüsszelben”. Gyakorlatilag nincs szólásszabadság, veszélyeztetik a véleménynyilvánítás szabadságát

– tette hozzá.

Húsz évvel az uniós csatlakozásunk után „ott tartunk Nyugat-Európában, hogy betiltanak egy rendezvényt” – az ezt elrendelő helyi polgármester végzése szerint – azért, mert tradicionalisták a résztvevők, konzervatív szemléletmódot sugároznak, a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosítanak – közölte a képviselő.

A politikus leszögezte, óriási a tét. Véget kell vetni az ideológiai háborúnak, a gondolatrendőrségnek, ami most Brüsszelben uralkodik, újra ki kell állni a szabadságunkért. Nemet kell mondani a háborúra, a migrációra, a gender- és LMBTQ-propagandára – mondta.

Gál Kinga szavai szerint az EP teljesen elvesztette realitásérzékét, józanságát, és „erőltet minden olyasmit, ami rossz az európai embereknek”.

A képviselő arra figyelmeztetett, ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. Amennyiben nem állítják meg a migrációs hullámot, és nem védjük meg a határainkat, akkor ezek a migrációs hullámok tönkreteszik az európai nemzeteket. Ha a genderpropagandát nem sikerül megfékezni, el fogják venni gyermekeink jövőjét.

Változás kell, le kell váltani azokat, akik mostanra elbuktak, hiszen nem tudták kezelni a válságot, megvédeni a békét Európában, nem érték el a közös európai célokat – szögezte le az alelnök.

A Fidesz politikusai – az egyre erősebb nyomás ellenére – következetesen kitartanak az illegális migrációt, a genderpropagandát elutasító álláspontjuk mellett, kiállnak a békért, hangsúlyozzák a fegyverszünet, a béketárgyalások szükségességét – tudatta Gál Kinga.

Mint példaként említette,

ilyen volt a héten a miniszterelnökre nehezedő nyomás az Európai Tanács ülésen, ilyen lesz az EP következő – immár több mint tizedik – a Fidesz háborúellenes, migrációellenes, genderpropaganda-ellenes álláspontja miatti határozata, ismét „tele valótlan gyalázkodással”.

A politikus rámutatott: olyan képviselőkre van szükség, akik kiállnak a magyar nemzeti érdekekért. Mint mondta, a „dollárbaloldal” gyakorlatilag megszavazta az összes háborús jelentést, az összes illegális migrációt támogató határozatot, ezért egyértelmű, hogy ők nem fogják megvédeni a magyar nemzeti érdekeinket. Szavai szerint „őket kilóra megvették, és azoknak teljesítenek, akik a megrendelők”.

Gál Kinga úgy látja, érezhető egész Európában a változás, az igény arra, hogy visszatérjen a kontinens a józansághoz, a normalitáshoz. Ezt ma a jobboldali konzervatív erők képviselik – mondta.

A politikus bízik benne, hogy a megerősödött, együttműködő konzervatív jobboldal a választások után el tudja hozni a valódi változást, amire annyira szüksége van Európának.

origo.hu

Poloska Péter a Mónika show-ban! - itt vannak a legújabb Magyar Péter-mémek

ripost.hu

Álmukból felverve menekítik az embereket Csepelen, felcsaptak a hatalmas lángok

borsonline.hu

Meghúzta a vonalat Vilmos herceg, ezt tiltotta meg Katalinnak

hirtv.hu

Micsoda felvételek! Csikósok vágtáztak a Tour de Hongrie versenyzőinek oldalán + videó

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

vg.hu

Szomorú felvételek: egykori Malév-gép szenvedett balesetet Afrikában

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

mindmegette.hu

Patkánydarabokat találtak a szeletelt kenyérben: több, mint 100 ezer csomaggal hívtak vissza

metropol.hu

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek a legtisztább a szíve!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Karácsony ki akarja tiltani a 10 évnél idősebb kocsikat Pestről

POLITIK

Hatalmas offenzívára készülnek az oroszok

POLITIK

Miért akarnak a nyugat-európaiak Ukrajnában meghalni?

POLITIK

Újabb olasz intézkedések az illegális migráció ellen