POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.04.22.

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

Kilenc éve a nyugati politikusok azt ígérték, hogy a migráció áldás lesz Európa számára, megkockáztatták: a tömeges bevándorlás aranyat ér. De a politikai gagyiból az európaiak többsége már nem kér.

Brüsszel új migrációs paktuma az eddigi gyakorlathoz képest a lényegen nem változtat. Továbbra is beengednék az unió területére az illegális bevándorlókat, és kötelezővé tennék a migránsok szétosztását. Úgy tűnik, hogy a brüsszeli politikusok, a paktumot megszavazó pártszövetségek még nem ébredtek fel. Talán majd a júniusi EP-választások után. A migráció melletti egyik legfontosabb érv, hogy a bevándorlók fogják biztosítani az elöregedő európai népesség nyugdíját, szociális ellátását.  2015-ben a német vasútállomásokon ujjongó emberek üdvözlőtáblákat emeltek a magasba, tapsoltak az érkezőknek, segítettek, ahol tudtak. Kilenc év elteltével már nem tapsolnak.

Chancellor Merkel visits refugee accommodation
Merkel megcsinálta, de rosszul sült el - Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az európaiak többség nem támogatja a tömeges bevándorlást

Az Eurobarométer friss felméréséből megállapítható, hogy a megkérdezettek többsége elégedetlen a migrációs válságra adott brüsszeli válasszal.
Orbán Viktor szerint uniós politikusok elegáns jogi vitákat folytatnak a kérdésről, de valójában a Soros-terv végrehajtása folyik, az európai vezetők nem akarják megállítani a migrációt, menedzselni akarják – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Sokan azt állítják, a Soros-terv nem létezik, pedig Soros György maga írta le hatpontos tervét 2015 szeptemberében – idézte fel. Hozzátette: ebben az áll, hogy minden évben be kell engedni egymillió migránst Európába, ennek finanszírozására az EU vegyen fel hitelt, bocsásson ki kötvényt, azon országokban pedig, ahonnan migránsok érkeznek, hozzunk létre biztonsági zónákat, hogy el tudjanak jutni Nyugat-Európába. A magyar kormány véleménye ezzel szemben az, hogy senki sem mondhatja meg a magyaroknak, kikkel éljünk együtt – közölte.

Nem oldják meg, hanem elmélyítik a gazdaság problémáit a migránsok

Illegális bevándorlás
 A migránsok többségét a gazdag európai országok szociális juttatásai vonzzák -Fotó: Havran Zoltán

Érdemes megnézni, hogy a 2015-ös lelkesedés után milyen most a migránsokkal kapcsolatos németországi közhangulat. A politikai felmérések azt mutatják, hogy a migrációt elutasító AfD már a második, harmadik helyen áll az uniós pártok mögött, s az utóbbi pártszövetség ma már legszívesebben elfeledné Angela Merkel migrációs politikáját. 
Eddig azt sulykolták a politikusok, hogy a jólét fenntartásához Németországnak tömeges bevándorlásra van szüksége. Kiderült: tévedtek. Már eddig 5,8 milliárd eurót buktak a migránsok befogadásán, ami, ha semmi nem változik, hamarosan 20 milliárd euróra nő. A Freiburgi Egyetem professzora, Bernd Raffelhüschen  tanulmányban azt mondja:

A bevándorlás, ahogyan ez eddig történt, összességében 5,8 milliárd euróba kerül gazdaságilag.

A professzor a Piacgazdasági Alapítvány számára készített tanulmányában azt is kiszámolta: ha Németország a jelenlegi évi 300 ezer bevándorló mellé további 100 ezer magasan képzett, szakmai képesítéssel rendelkező külföldit fogadna be, a „szociális fenntarthatósági rés” továbbra is 14,2 milliárd euró lenne, szemben azzal, ha egyáltalán nem lenne bevándorlás (13,4 milliárd euró). Ez azt jelenti: Németország általános gazdasági jóléte és szociális biztonsága bevándorlás nélkül jobb lenne, mint a legokosabb migrációs politikával.

Romló közbiztonság, erősödő klánbűnözés a migráció hozadéka

New Year's Eve in Berlin
Békétlen szilveszter Berlinben - Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A menekültválság továbbra is bajba sodorja az önkormányzatokat, közösségeket és városokat, mert a migránsokat már alig lehet elhelyezni. A német szövetségi rendőrség BKA legfrissebb adatai szerint rohamosan növekszik a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma. Egyéb, a bűnözéssel kapcsolatos „hozadéka” is van Merkel migránsokat behívó mondatának.  2022-ben Berlinben szilveszterkor  letartóztatott 145 erőszakos bűnöző közül 100 külföldi volt, körülbelül fele afgán és szír. A 45 német állampolgár közül sokan valószínűleg migrációs hátterűek is. Ezek a számok nemcsak a nyitott határok felelőtlen politikájának következményeit mutatják, hanem az integrációs politikák kudarcát is. A szervezett bűnözés mintegy ötöde török-libanoni nagycsaládosokhoz kötődik.  A helyzet pedig hamarosan tovább romolhat. A rendőrség új szíriai bűnözői klánok megjelenését tapasztalja. Felerősödtek a radikális iszlamista csoportok, folyamatosak az Izrael elleni tüntetések, állandósult a terrorfenyegetettség.

Van, aki már ébredezik, de a kancellár még álmodik

A Berliner Zeitung megkérdezte a 2015 környékén migránsok befogadásáért lelkesedő politikusokat, hogy miként látják ma a helyzetet. Sigmar Gabriel, akkori alkancellár 2015 szeptemberében úgy vélte, „néhány évig biztosan kibírnánk a félmilliós számot, talán még többen is." De többen érkeztek, most körülbelül 5 millióan vannak. Gabriel 2023-ban már észrevette, hogy baj van, a menekültügyi politika megváltoztatását szorgalmazta, mondván: „Sok területen nem tudjuk integrálni a bevándorlókat”. Németországnak változásra van szüksége. 
Martin Schulz  nem reagált a Berliner Zeitung megkeresésére. Schulz 2016-ban az EU Parlament elnöke volt, jelenleg ő a kancellár. Korábban azt mondta: 

Amit a menekültek hoznak nekünk, az értékesebb az aranynál. Ez az Európa álmába vetett rendíthetetlen hit. Egy álom, amely valamikor elveszett számunkra.

Fel kellene ébredni a migrációs álomból.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

LMBTQ-aktivista, szélsőbalos figura Magyar Péter erzsébetvárosi polgármesterjelöltje

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

mandiner.hu

Forgács István: Ha Karácsony marad, a cigányok szép lassan elbontják Budapestet

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott