POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.16.

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

Ötvenezer aktivista segít.

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni – jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az M1-en hétfőn.

Menczer Tamás közölte: a Fidesz országos választmánya hétfőn elfogadta a megyei, a fővárosi és az EP-listát is. Hozzátette: az önkormányzati választáson a Fidesz indítja a legtöbb jelöltet a pártok közül.

A politikus beszámolt arról, hogy ötvenezer aktivista segíti a kampányt az elkövetkező hetekben, ezer helyen jelennek meg standdal, és azokat, akik korábban erre felhatalmazást adtak, személyesen is megkeresik.

A választás tétje óriási, ennek megfelelően „rendezték be” az előttük álló kampányidőszakot – mondta a kommunikációs igazgató.

A kormány és a kormánypártok békepártiak, míg a baloldal – „a tények és a saját vallomásuk alapján” – háborúpárti, ezért olyan embereket kell Brüsszelbe küldeni, akik a magyarok érdekeit képviselik – emelte ki.

Magyarország akkor jár jól – tette hozzá -, ha Orbán Viktor a miniszterelnök és a Fidesz-KDNP adja a kormánypárti szövetséget, és a településeken hozzájuk köthető emberek vannak.

„Látjuk, hogy Budapesten mi van. Ha a baloldal nyeri a főpolgármesteri és a települési polgármesteri pozíciókat, akkor nem a település fejlesztésére koncentrál, hanem a települést egy erőforrásnak használja a kormány elleni harchoz. Ez pedig nem a település érdeke”

– hangoztatta.

Menczer Tamás megerősítette, hogy a Fidesz kitart a békepárti álláspont mellett, azonban az ország békéjének és a kormány békepártiságának megőrzése „nem egy lezárt folyamat, ez egy folyamatos küzdelem”.

Úgy fogalmazott: „lépésről lépésre kell megvédeni a békepárti pozíciót, az ország békéjét és biztonságát. A nyomás óriási rajtunk és egyre növekszik”.

„Nem küldünk katonákat az ukrajnai háborúba és a békepárti pozíciót is megvédjük, ha a magyar emberek ebben támogatnak bennünket” – hangsúlyozta Menczer Tamás.

A Fidesz országos választmánya döntött az európai parlamenti (EP) listáról, a fideszes és KDNP-s képviselőjelöltek „csatasorba” álltak – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, a párt európai parlamenti listavezetője hétfőn a Fidesz Facebook-oldalára feltöltött videóban.

„Soha nem volt még akkora a tétje az európai parlamenti választásoknak, mint most június 9-én” – fogalmazott a politikus.

Deutsch Tamás azt mondta:

a brüsszeli bürokrácia háborús uszítóként lép fel és a politikai zsarolás eszközeivel akarja Magyarországot az ukrajnai háborúba sodorni. Ezt a brüsszeli háborúpárti álláspontot támogatja a magyar „dollárbaloldal”.

Deutsch Tamás kijelentette: „mi, fideszes és KDNP-s képviselők a magyar polgárok békepárti álláspontját fogjuk a jövőben is képviselni”, mint ahogy ellentmondunk Brüsszel migrációt támogató álláspontjának.

Megvédjük Magyarországot, nem engedjük, hogy Magyarországból „bevándorlóországot” csináljanak. Ugyanúgy ellen fogunk állni Brüsszel genderideológiai őrületének – hangsúlyozta a politikus.

Deutsch Tamás kiemelte:

megvédjük a magyar gyerekeket, nem engedjük, hogy genderideológiai érzékenyítők lepjék el a magyar óvodákat és iskolákat.

A június 9-i választáson „ki kell söprűznünk a brüsszeli bürokrácia háborúpárti, migránssimogató és genderideológiai őrületet képviselő tagjait, mint ahogy velük együtt a magyar dollárbaloldal Brüsszel-barát képviselőit, mert nekünk, fideszes és KDNP-s képviselőknek Brüsszelben is Magyarország az első” – fogalmazott.

Magyarországot békepártisága, valamint a genderideológia és az illegális bevándorlás elutasítása miatt támadják Brüsszelben még az Európai Parlament (EP) mostani ötéves ciklusának utolsó miniplenáris ülésén is – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Facebookra szerdán feltöltött videójában.

A politikus a brüsszeli ülésterem előtt állva jelentkezett be a közösségi oldalra, az EP miniplenáris ülésének napirendi szavazását követően, ahol egy Magyarországot elítélő határozatot is napirendre vett a testület.

„De bárhogy is mesterkedjenek itt, Brüsszelben, mi ma a vitán meg fogjuk védeni a magyar érdeket, és bárhogy is mesterkedjen a dollárbaloldal európai elvtársaikkal, Magyarország akkor is kitart a békepárti álláspontja mellett, elutasítja a genderideológiai őrületet, megvédi a szuverenitását és nemet mond az illegális migrációra” – fogalmazott a politikus.

Feltette a kérdést: „mit gondolnak Önök”, azok között a körülmények között, amikor folyamatosan gyengül az európai gazdaság teljesítménye, foglalkozik az EP az unió gazdasági teljesítményével? Miközben szerte Nyugat-Európában fellázadtak a gazdák az agrárgazdaság elleni brüsszeli támadások miatt, foglalkozik az EP a gazdák problémáival? Foglalkozik azzal, hogy az orosz-ukrán háborúra adott elhibázott brüsszeli válasz, a szankciós politika az egekbe emelte az energiaárakat és borzalmas inflációt okozott? Úgy válaszolt: „dehogy foglalkozik ezzel”.

Ezzel szemben, az ötesztendős parlamenti ciklus utolsó miniplenáris ülésén kettő, Magyarországot újra a terítékre tévő európai parlamenti vitát fognak rendezni. Továbbá úgy is döntött az EP baloldali többsége, hogy két hét múlva, a cikluszáró strasbourgi plenáris ülésen egy „Magyarországot mindenben ledorongoló, a dollárbaloldal által jól ismert hazugságokat visszhangzó határozatot is el fognak fogadni”.

Szerinte azzal magyarázható, hogy az európai polgárok problémái helyett Magyarország zaklatásával foglalkozik az EP, hogy Magyarországnak a brüsszeli bürokrácia politikai zsarolása ellenére határozott békepárti álláspontja van. Magyarország a nyomással szemben is ellenáll annak, hogy beengedje az illegális bevándorlókat – mondta videónyilatkozatában Deutsch Tamás.

Nem küldünk katonákat és fegyvereket az ukrajnai háborúba, és a béke pártján állunk – hangsúlyozta Menczer Tamás, a Fidesz képviselője hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

A politikus a kormánypártok teljes támogatásáról biztosította a közel-keleti helyzettel kapcsolatban a kormány álláspontját, melynek sarokkövei, hogy a mostani konfliktus egy Izrael elleni, brutális terrortámadásból indult, valamint hogy mindent meg kell tenni a konfliktus kiszélesedése, államközi háborúvá válása ellen.

Ukrajnára kitérve azt mondta: a magyar kormány azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat akar, hiszen a csatatéren nincs megoldás.

A helyzetet súlyosbítják azonban a háborúpárti európai vezetők nyilatkozatai, amelyek katonák háborúba küldésének lehetőségét vetik fel. Ennél is súlyosabb, hogy a NATO most azt szervezi, hogyan tudja átvenni a fegyverszállítást, a katonák kiképzését, és erre 100 milliárd dollárt szánnak – figyelmeztetett.

Értékelése szerint a magyar baloldal háborúpárti, hajlandó lenne magyar katonákat a háborúba küldeni. Erről közös miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter is világosan beszélt – idézte fel a 2022-es választási kampányt.

„Önök nem a magyar érdeket képviselik, hanem azok érdekeit, akiktől a dollárokat kapják, és ez ellentétes a magyar érdekkel”

– fordult az ellenzékhez Menczer Tamás.

Hozzátette: „az új baloldali csodagyerek”, Magyar Péter szintén háborúpárti politikus, noha nemrég „próbált mosakodni” a háborúval kapcsolatos álláspontja ügyében. Ebben a szövegében nem írt arról, hogy azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar, hogy nem küldene fegyvereket és magyar katonákat az ukrajnai háborúba, arról ellenben írt, hogy szerinte nem számít a magyar álláspont – jegyezte meg.

„Ilyet csak egy igazi dollárbaloldali, háborúpárti politikus mond” – értékelt.

Véleménye szerint ugyanis fontos a magyar álláspont. Fontos, hogy világosan elmondjuk: nem küldünk katonákat és fegyvereket ebbe a háborúba, és a béke pártján állunk

– mondta.

A kormány és a kormánypártok minden nyomás ellenére is maradnak a béke pártján, a baloldal pedig háborúpárti, ezért fontos, hogy június 9-én a magyar emberek a Fidesz-KDNP-t támogassák – érvelt Menczer Tamás.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a felszólalásra reagálva arra figyelmeztetett az ellenzék álláspontjával kapcsolatban: „ha dollár érkezik, azzal háborús álláspont is érkezik”.

Hozzátette:

Irán Izrael elleni támadásával a világ még veszélyesebb hely lett, de az európai vezetők nagy része ma mégsem a béke hangján beszél az orosz-ukrán háború kapcsán.

Annak ellenére, hogy a NATO védelmi szövetség, folytatódik a NATO-misszió előkészítése és folytatódnak, sőt bővülnek a fegyverszállítások is. Ezzel az eszkaláció sem lassul: az orosz elnöki szóvivő szerint a NATO és Moszkva viszonya már a közvetlen konfrontáció szintjére süllyedt – jelezte.

Az európai döntéshozók jelentős része nem veszi figyelembe a 20. század tragikus történelmi tapasztalatait – jegyezte meg, hangsúlyozva: ilyen körülmények között háromszorosan fontos, hogy Magyarország a béke hangja legyen. Kiemelte: a magyar kormány nem támogatja, hogy a NATO műveleteket indítson Ukrajnában, de minden lehetséges módon támogatást nyújtott és nyújt a bajbajutottaknak.

Ha ezen a kormányon múlik, a háborúban nem fogunk részt venni – zárta parlamenti válaszát Dömötör Csaba.

origo.hu

A világ jövőjéről tárgyalt Putyin, az atomfegyverek bevetése már nagyon közel van

ripost.hu

Három csillagjegy, akinek gyökeresen megváltozik az élete júniusban

borsonline.hu

„Most is a természetesség híve vagyok” – vallja a plasztika ellenére Berki Mazsi

mandiner.hu

Két hónapot kapott Németország, Kossuth-díjas legenda állt ki Orbán mellett – ezek voltak a hét legolvasottabb cikkei

metropol.hu

Kiszivárgott egy felvétel: ilyen volt Azahriah első Puskás Aréna-koncertje - videó

magyarnemzet.hu

A NATO főtitkára felvázolta, hogyan indulna el a harmadik világháború

ripost.hu

Mi történik a Fradinál? Nem kért a sztárjátékos a csapatból

ripost.hu

Hoppá: több százezer forint borravalót adott T. Danny egy felszolgálónak - videó

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt: mindössze 1 százalék nem bukik el rajta

ripost.hu

Ezt már nem lehet visszaszívni, lelepleződött Katalin hercegné titka

ripost.hu

Durván bekavar az univerzum, drámai fordulat jön 3 csillagjegy kapcsolatában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

A 2022-es magyar választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív

POLITIK

Vajon Manfred Weber elküldené a gyerekeit katonának?

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Németország az ukrán menekültek szétosztását akarja elérni

POLITIK

A NATO főtitkára azonnal engedélyt adna az oroszok megtámadására

POLITIK

Huszonhatan meghaltak Gázavárosban

POLITIK

A DATADAT-on keresztül ömlött a pénz Karácsonyhoz