POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.12.

Így akarnak ünnepelni a muszlimok Ausztriában és Olaszországban

Lássa mindenki a ramadámot köszöntő imát.

Újra feszültség alakult ki a Monfalconéban élő muzulmán közösség és a helyi vezetés között - írta a Magyar Nemzet.

Anna Cisint Monfalcone polgármestere betiltotta a muzulmán közösség számára, hogy a Piazza Repubblicán az önkormányzat székháza előtt imádkozzanak a ramadán időszakában. A muzulmánok eredeti terve az volt, hogy minden este összegyűlnek a város főterén. A rendőrkapitányság két másik helyszínt jelölt ki a szabadtéri imádság megtartására a kikötő közelében, a Római Fürdő melletti parkolóban, valamint egy zöldövezetben. 

A muzulmánok azonban nem fogadták el a hatóságok által kijelölt helyszínt, és bejelentették, hogy az önkormányzat épülete előtt kívánnak demonstrálni. 

Mivel igen kényes kérdésről van szó, Gorizia rendőrkapitánysága és a belügyminisztérium is fokozott figyelemmel kíséri a kikötővárosban kialakult feszültségeket. 

Egyrészt a szabad megmozduláshoz való jog, másrészt pedig a szabd mozgáshoz való jog kérdése merül fel, melyek ütközhetnek egymással, mivel egy 30 napon keresztül tartó időszakról van szó. 

Nem engedélyezett semmifajta szabadtéri közös ima Monfalcone főterén, a helyi vezetés döntése elleni tiltakozásnak bizonyos feltételek mellett helyet engednek 

– válaszolta Luigi Di Ruscio, Gorizia rendőrkapitánya annak a két muzulmán szervezetnek, akik április 8-áig minden este a Monfalcone főterén kívánnák megtartani az esti imádságot. 

A muzulmán közösség imámja úgy nyilatkozott, hogy nem is annyira az imádkozás a lényeg, hanem hogy tiltakozzanak a két mecset bezáratása ellen. 

A közösség vezetője Bou Konate szerint a városvezetés célja, hogy megtagadja a közös imádsághoz való jogot. A muzulmán közösség tagjai válaszul úgy nyilatkoztak a helyi lapoknak, hogy ők ott imádkoznak, ahol akarnak. 

A polgármester sajtótájékoztató keretében kívánta tisztázni az elmérgesedett helyzetet, mivel úgy véli a baloldal téves információkkal próbálja megvezetni a muzulmán közösséget. Elmondta, hogy nem az imádság betiltásáról van szó. Olaszországban bárki szabadon imádkozhat otthonában, vagy a hatóságok által erre kijelölt helyen. Ez az olasz jogszabály minden Itáliában élő személyre vonatkozik, akkor is, ha külföldi. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy politikai okok húzódnak meg a kérdés mögött, nem pedig valós vallási igények. Ha nem így lenne, akkor problémák nélkül elfogadták volna a közbiztonság szempontjait is figyelembe vevő határozatot az alternatív helyszínek kijelöléséről. 

A polgármester úgy nyilatkozott elég a követelőzésekből. A város vezetősége a múltban támogatta az idegeneket, segítette a beilleszkedésüket, cserében azonban súlyos fenyegetéseket kapott a polgármester. 

A megfélemlítő üzenetek miatt a közelmúltban a hatóságok Anna Cisint testi épségét védő álandó felügyelet mellett döntöttek. 

Néhány napja ugyanis halálos fenyegetés érte Monfalcone polgármesterét, Anna Cisintet. A város jobboldali vezetője az iszlámosodási folyamatok megállításán fáradozik megválasztása óta. Mindezt nemcsak saját meggyőződéséből teszi, hanem a helyi közösség kérését teljesítve. 

 

Monfalcone ugyanis az az olasz város, ahol a külföldi lakosok száma meghaladja a 30 százalékot. Főként bangladesi származású bevándorlókról van szó, akik a hajógyártásban dolgoznak. Anna Cisint a közelmúltban két mecset bezárásáról döntött, mivel azok nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak. Későbbiekben azt sem engedélyezte, hogy a mecsetként használt központok előtti köztéren a szabadban imádkozhassanak a muzulmán közösség tagjai. 

A Liga politikusa a nyáron betiltotta, hogy a muszlim nők burkában fürödhessenek, vagy tartózkodhassanak a tengerparton. Továbbá megköveteli a településen az olasz hagyományok és kultúra tiszteletben tartását a külföldi lakosoktól. 

Míg a bevándorlók felvásárolják a település kereskedelmi egységeit, ingatlanjait, teljes lakóházakat, addig az olaszok elhagyják Monfalconét. A polgármester a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy a jelenleg még kisebbségeben lévő közösség célja az olaszok eltörlése, kiszorítása a településről. A jelenség azonba nem egyedülálló, más települések vezetőit is hasonló tapasztalatokról számolnak be. Sajtóbeszámolók szerint Anna Cisint polgármestert a napokban halálosan megfenyegették. 

A halál angyala vigye lelkedet Allah elé

 – írják a világhálón a muszlim közösség tagjai. Nem Monfalcone jobboldali polgármestere az egyedüli olasz politikus, aki az Olaszországban élő idegenek gyűlöletének áldozata lett. 

Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője is több alkalommal kapott halálos fenyegetést, amiért nyíltan kijelentette, iszlám veszély fenyegeti Európát. Mindkét jobboldali politikus úgy nyilatkozott, a megfélemlítések nem rettentik el őket, továbbra is kitartanak álláspontjuk mellett.

 Céljuk az, hogy figyelmeztessék Olaszországot és Európát az iszlám térhódítás veszélyére.

A bécsi muszlim szervezetek azt követelik, hogy a március 10-én megkezdődött ramadán alatt legyenek feldíszítve a közterek muszlim jelképekkel, csillagokkal és félholdakkal. Szerintük szép szimbóluma lenne az egymás mellett élésnek, ha a Bécsben élő 285 ezer muszlim megfelelő körülmények között ünnepelhetné az iszlám böjtöt. A kérdés megosztja az osztrákokat, az Osztrák Szabadságpárt kerületi elnöke szerint ez felérne az önfeladással.

„Miután az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt is elhatárolódott ettől a kérdéstől, Susanne Raab integrációs miniszter is a korábban Twitternek nevezett X platformon megnyilvánult ebben a kérdésben. Úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag fordítva ülünk a lovon, hogyha engedünk ennek a kérésnek, hiszen a hozzánk érkezőknek, és a velünk együtt élőknek kell a mi értékrendünkhöz alkalmazkodniuk, és nem fordítva” – mondta el az M1 kismartoni tudósítója.

Fontos választási kampánytéma Ausztriában a migráció kérdése. A legutolsó felmérések szerint már az Osztrák Szabadságpárt vezet 32 százalékkal, a jelenleg kormányzó Osztrák Néppártot csak a választók 24 százaléka támogatja.

Választási év lesz idén Ausztriában is: júniusban európai parlamenti választás, szeptember végén pedig parlamenti választások.

A migránsok integrálása közben egyre nagyobb problémát jelent, mivel a többségüknek nincs szakképzettsége, és nem hajlandók megtanulni németül. Ausztriában egyre többen félnek az erőteljes migrációtól, hiszen a szociális háló túlterhelt,

nem bírnak már el több munkaképtelen bevándorlót,

és ennek hangot is adnak, ez jelentősen befolyásolja azt, hogy kire fogják leadni a választók a szavazatukat

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kalapáccsal a kezében várta meg a biciklist egy taxis Budapesten, felé is ütött - videó

origo.hu

Tűrőképességük határára értek a kárpátaljaiak: roma asszonyok estek neki a toborzóirodának

borsonline.hu

Négy csillagjegy, akinek még idén új állás után kell néznie

magyarnemzet.hu

A Liverpool sztárja kiakadt, törölte az összes klubbal kapcsolatos posztját

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

hirtv.hu

Nem akárhogy kívánt sok sikert Orbán Viktor az érettségizőknek + videó

origo.hu

Megszólalt Kecskés Enikő a T. Dannyvel való kapcsolatáról

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 6.: a Vízöntőt meglepetés éri, az Oroszlán áttör egy falat

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.bama.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Ukrajna korszerű légelhárító rendszereket kap

POLITIK

Semjén Zsolt. Nem adunk ki menekülteket Ukrajnának

POLITIK

Magyar Péter támogatója lett az egyik hírhedt Soros-szervezet

POLITIK

Megérkezett Európába a kínai elnök