POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.09.

Embercsempészek vették át az uralmat a bosnyák határon

Egyre agresszívebbek.

Egyre agresszívabbak az embercsempészek Bosznia-Hercegovinában. Legutóbb négy rendőr sérült meg, amikor két embercsempész 11 migránssal elmenekült egy igazoltatás elől. Közben Brüsszelben már olyan jogszabályon dolgoznak, amely megtiltaná, hogy az illegális migrációt elősegítő civil szervezeteket megbüntessék.

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le a boszniai Visegrad térségében, miután két embercsempész 11 migránst próbált átjuttatni a határon. A rendőrök igazoltatni akarták őket, de menekülőre fogták. Még azután sem álltak meg, hogy két rendőrautónak is nekihajtottak, és az ütközésben négy rendőr megsérült. Az üldözés Szarajevó közelében szakadt félbe, amikor a menekülő jármű defektet kapott.

Ezek az esetek sem tántorítják el Brüsszelt attól, hogy a migráció elősegítésén dolgozzon. Ezt jelzi az a tervezett jogszabály is, ami szerint nem lehetne felelősségre vonni az illegális migrációt segítő civil szervezeteket.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György a TV2-n arról beszélt: a tervezet azt az általános alapelvet kérdőjelezné meg, amely kimondja, hogy a jog mindenkire egyenlő mértékben vonatkozik.

Bakondi György szerint

már azzal is félreértelmezik a jogot, hogy politikai menedékjogot adnak azoknak a migránsoknak, akiket kimentenek a tengerből.

„Ez előre vetíti, hogy ha ezért nem lehet büntetni, akkor másért sem lehet büntetni, tehát akkor ők egy állam az államban: őrájuk az az általános alapelv, hogy a jog mindenkire egyenlő mértékben vonatkozik, és mindenkire kötelező a jogi szabályok betartása, és aki ezt nem tartja be, azt az állam megbünteti. Ennek a hosszú-hosszú, évszázados határát lépi át ez az elgondolás” – hangsúlyozta.

A szakértő kitért arra is, hogy a migrációs paktumról a képviselők még az európai parlamenti választások előtt dönthetnek. Szerinte Brüsszel azért sietteti az elfogadást, mert

a balliberális képviselők sem biztosak abban, hogy az EP-választás után megmarad a többségük.

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság olyan jogszabály megalkotásán dolgozik, amely szerint nem lehetne büntetőjogilag felelősségre vonni az illegális migrációt segítő civil szervezeteket – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 péntek reggeli, Mokka című műsorában.

Bakondi György úgy vélekedett: ez annál is inkább veszélyes, mert nagyon vékony a határ a migránsok segítése és az embercsempészet között, vagyis ebben az esetben minden egyes eset egyedi mérlegelést igényelne.

További probléma, hogy ezeknek a szervezeteknek sokszor ismeretlenek a létrehozói, nem ismerjük a finanszírozási hátterüket, miközben közreműködnek az illegális határátlépők továbbjuttatásában.

Kérdés az is, hogy akit például kimentenek a Földközi tengerből, miért jogosult egyben politikai menedékjogra is Európában

– fűzte hozzá.

Úgy vélekedett: a migránspaktum elfogadását azért erőlteti az unió, hogy a jogszabályt még a jelenlegi balliberális túlsúlyú Európai Parlament szavazhassa meg. Ugyanis várható, hogy az Európai Parlamenti választások után változik a testület összetétele.

Hozzátette,

a balliberális erőközpontok is érzékelik, hogy a 2015 óta tartó, Európa-szerte terrorcselekményeket és biztonsági fenyegetést okozó menekültáradatot negatívan ítéli meg a kontinens közvéleménye.

Ezért a paktumban, az emberek biztonságérzetének növelése érdekében, szerepel az EU külső határainak szigorúbb ellenőrzése, illetve olyan gyűjtőtáborok létrehozása a határ közelében, ahonnan könnyebb visszaküldeni az illegális bevándorlókat – mondta Bakondi György, aki szerint ezek az intézkedések alkalmasak lehetnek arra, hogy a balliberális erők felhasználják az EP-választás alkalmával támogatottságuk növelésére.

Ezzel szemben Magyarországon a kormány álláspontja világos, és mivel az emberek nagy sokasága utasítja el, hogy migránsok nagy tömegei haladjanak át Magyarországon, a magyar kormány folytatni kívánja az illegális migrációt ellenző politikáját – mondta Bakondi György.

Kiderült, hogy több mint egymillió ember kért menekültstátuszt tavaly az Európai Unióban, és a nyílt társadalom programja szerint évente pont ennyi illegális bevándorlóra van szükség, tehát az EU tartja a Soros-terv ütemét – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csütörtök reggeli műsorában.

Az adásban elhangzott, hogy a Frontex statisztikái szerint tavaly akkora volt a migrációs nyomás, mint 2016 legkritikusabb időszakában, 2022-höz képest pedig 17 százalékos növekedés történt. Bakondi György közölte, az idei év első két hónapjában szintén jelentősen nőtt a migráció a spanyol útirányban, valamint az olasz partoknál és a görög szigeteknél is.

Tehát minden ok megvan, hogy azt feltételezzük, idén is folytatódni fog ez a tendencia, az illegális bevándorlás tömegessé válása és ebben a szervezett bűnözés térnyerése – jelentette ki a főtanácsadó.

A magyar határokat illetően elmondta, hogy a szerb hatóságok által bevezetett szigorítások érvényben vannak, és érvényesül az osztrák–magyar–szerb együttműködésben a macedón határ őrizete.

Ez nehézséget okoz a migránsoknak a magyar határ megközelítésében; sikerült szétbomlasztani azokat az embercsempész bandákat, amelyek tavaly tarthatatlan állapotokat okoztak – fejtette ki a főtanácsadó.

Beszámolt arról, hogy idén eddig 535 határsértőt fogtak el, ami sokkal alacsonyabb a tavalyi év utolsó hónapjainak adatainál, ugyanakkor a 2015 előtti „békeévekhez” képest mégis növekedés, hiszen akkor évente háromszáznál nem volt több határsértő. Tehát a szigorú határőrizetre továbbra is szükség van – szögezte le Bakondi György.

Az uniós migrációs paktummal kapcsolatban azt mondta, láthatóan sürgős volt a baloldali-liberális többségnek, szerinte azért, mert szeretnék az európai embereknek bizonyítani, hogy érzékelik a negatív jelenségeket, másrészt azért, hogy még a jelenlegi összetételű Európai Parlament szavazhasson róla.

Bakondi György reményét fejezte ki, hogy az EP-választásokat követően a baloldali-liberális túlsúly csökkenni fog, és az európai emberek biztonságára nagyobb figyelmet fordító politikai többség alakul ki.

Úgy vélte, a paktum nem fogja növelni a biztonságot. Figyelmeztetett, vannak olyan elemei, amik ellentétesek a magyar emberek akaratával, például a kvóták szerinti elosztás. Rámutatott: kilencmillió forintot kellene fizetni minden egyes migráns után, akit nem fogadunk be, „válsághelyzet” esetén pedig felső határ nélkül dönthetnek arról, mennyit kell befogadnunk, és nyugat-európai szintű ellátást biztosítani a számukra.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bakondi György emlékeztetett, hogy 2015 volt az az év, amikor megjelent a tömeges illegális migráció, amely erőszakkal is áthatol a határokon. Erre választ kellett adni, és a magyar válasz világos volt: csak az léphet be, akit a jogszabályok alapján a hatóság beenged, ismeretlen személyazonosságú emberek nem haladhatnak át az országon.

Emiatt rendkívül sok politikai támadást kaptunk – mondta a belbiztonsági főtanácsadó, felidézve, a nyugat-európai médiában a tudósítások tele voltak hazugságokkal az illegális migránsokról, akik szintén hazudtak életkorukról, állampolgárságukról, képzettségükről.

Azóta Nyugat-Európában súlyosan romlott a közbiztonság – terrorcselekmények, nők elleni erőszak, gettósodás –, megjelent újra az antiszemitizmus és megkezdődtek a támadások a szuverén nemzeti állam, a család, a kereszténység ellen

– folytatta Bakondi György.

Megjegyezte, több európai országban nemrég eritreaiak csaptak össze, és utána megtámadták a rendőröket is. Ez egy Eritreában keletkezett ellentét, amit behoztak Európába; látható, hogy a konfliktusokat, valamint az antiszemitizmust, a keresztény-ellenességet is behozták – állapította meg a főtanácsadó.

Kijelentette, ennek bizonyosan politikai okai vannak – az említett Soros-terv –, mivel a munkavállalókat egyszerűbb lett volna legális migrációval, vízummal behozni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Már az Egyesült Államok sem tagad, itt a háborús beismerés

borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

origo.hu

Hatalmasat csalódott: megrázó élményeiről mesélt a TV2 sztárja

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott