POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.13.

Putyin szerint Boris Johnson akadályozta meg a békekötést

A volt miniszterelnök tagadja a vádat.

Kijev és Moszkva már megállapodott volna az ukrajnai békéről, de aztán jött egy nyugati kormányfő, aki megbuktatta a tervet. Ezt mondta a Tucker Carlsonnak adott interjújában az orosz elnök.

Boris Johnson volt brit miniszterelnök hiúsította meg az Oroszország és Ukrajna közötti békéről szóló tárgyalásokat. Erről is beszélt a Tucker Carlson amerikai véleményvezérnek adott interjújában az orosz államfő. 

Vlagyimir Putyin elnök elmondta: kész volt megállapodást aláírni az ukrajnai háború befejezéséről, de Boris Johnson megbuktatta az egyezséget.

Az orosz elnök azt állította, hogy a volt brit miniszterelnök beszélte le Kijevet a dokumentum aláírásáról. Johnson szerepe nem először kerül nyilvánosságra az ukrajnai háború esetleges befejezésével kapcsolatban. A volt kormányfő korábban nonszensznek minősítette ezeket az állításokat.

Vlagyimir Putyin kijelentette: szomorú, hogy így történt, mert már másfél éve megállíthatták volna az ellenségeskedést. 

A kijevi vezetésről is ismertette véleményét az orosz államfő. – Volodimir Zelenszkij becsapta a szavazóit, az ukrán elnök nem hozta el népének az ígért békét – mondta Vlagyimir Putyin a Tucker Carlsonnak adott interjújában.

Ön szerint Zelenszkijnek jogában áll tárgyalni a konfliktus rendezéséről?

– kérdezte az amerikai véleményvezér az orosz elnöktől, aki úgy fogalmazott, úgy gondolja, hogy igen. Putyin egyúttal Zelenszkij hátterét is elemezte: 

Az apja a második világháború alatt a nácik ellen harcolt. Egyszer beszéltem vele erről. Azt mondtam: Volodimir, mit csinálsz? Miért támogatod ma a neonácikat Ukrajnában, miközben édesapád a fasizmus ellen harcolt? Frontkatona volt. Nem mondom el, mit válaszolt.

Putyin szerint Zelenszkij az ukrán emberek azon várakozása alapján került hatalomra, hogy ő vezeti Ukrajnát a békéhez. 

Ennek köszönhető, hogy elsöprő fölénnyel nyerte meg a választásokat.

Az orosz elnök azonban úgy véli, Zelenszkij a hatalomra kerülését követően két dologra is rájött: egyrészt arra, hogy jobb, ha nem ütközik a neonácikkal és a nacionalistákkal, mert azok agresszívek és nagyon aktívak, másrészt hogy az Egyesült Államok támogatja őket, és mindig is támogatni fogja azokat, akik szemben állnak Oroszországgal. 

Tehát annak ellenére foglalta el a megfelelő pozíciót, hogy megígérte népének, hogy véget vet az ukrajnai háborúnak. Becsapta a szavazóit

– tette hozzá Putyin.

Az orosz elnök az interjúban ugyanakkor beszélt a „megállíthatatlan” Elon Muskról is.

Nagyon okos ember

 – így jellemezte az amerikai milliárdos vállalkozót az orosz elnök a Tucker Carlsonnak adott kétórás interjújának befejező részében.

Vlagyimir Putyin szerint az X-et is birtokló Elon Musk segíthet a világnak megtalálni a mesterséges intelligencia használatának biztonságos módját. Mint fogalmazott: 

Azt hiszem, nincs megállás Elon Musknál, azt fogja tenni, amit jónak lát. Szerintem okos ember. Őszintén hiszem, hogy ő az. Tehát meg kell állapodnod vele, mert a mesterséges intelligenciát bizonyos szabályoknak kell alávetni.

A Kreml szóvivője elmondta, hogy Tucker Carlson kereste meg az orosz elnök hivatalát azzal a kéréssel, hogy készítene egy interjút Vlagyimir Putyinnal. Dimitrij Peszkov részletesen ismertette, hogy miután a kérést megkapták, azonnal megvizsgálták az amerikai riporter korábbi munkáit, és arra a következtetésre jutottak, hogy szakmai felkészültsége, az elvárható objektivitása, kiegyensúlyozottsága miatt is javasolják az elnöknek megfontolásra az interjú lehetőségét. Putyin gyorsan belegyezett, mert úgy látta, hogy a „kollektív Nyugat egyre kiszámíthatatlanabbá válik”.

Peszkov szerint Tucker Carlson elég okos ahhoz, hogy előre felmérte, nagyon sok támadást fog kapni az interjú után, de ez az interjú jelentősen növelte az amerikai riporter népszerűségét is, tette hozzá a Kreml szóvivője.

Itt jegyezzük meg, hogy Tucker Carlson Trump volt elnökkel készült interjúját lényegesen többen nézték meg a riporter X közösségi oldalán, mint a Valgyimir Putyinnal készült interjút. A Putyin-interjút eddig mindösszesen 190 millióan nézték meg, míg a Trump-beszélgetésre 267 millióan voltak kíváncsiak.

Nem akar háborút Ukrajnán kívül – többek közt erről beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök a Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezérnek adott interjújában. A Magyar Nemzet megkeresésére Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója kommentálta a beszélgetést.

Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút adott Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezérnek. A másfél órás beszélgetés teljes egészében megtekinthető az X-en, lapunk pedig hosszabban is foglalkozott a témával. Az interjú során több komoly és fontos témát is érintettek. A Magyar Nemzet megkeresésére Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója kommentálta az interjút.

Kárpátaljáról is beszélt Putyin

Kárpátalja is szóba került a beszélgetés során, ám az orosz elnök elmondta, soha nem került még szóba, hogy Magyarországnak adná a területet.

Amit a nyugati fősodratú média szajkózott az uniós csúcs előtt, hogy Orbán Viktor miért nem támogatja Ukrajna politikáját, és biztosan zsarolja őt Putyin, ezeket az elnök maga cáfolta most ezzel. Korábban is elmondta már Putyin, hogy Orbán Viktor a magyar érdeket képviseli, nem pedig az oroszt. Putyin most megint megerősítette ezt

− emelte ki a szakértő.

 

Csökkenteni a háborús pszichózist

Putyin azt is elmondta, hogy nem akar NATO-országokat megtámadni, nem akar világháborút, hiába is riogatják a globalisták ezzel a narratívával a nyugati társadalmat, és hiába mondják, hogy az orosz háborús fenyegetés miatt csökkentik a jólétet – ami amúgy is csökken –, de így valamivel el tudják terelni a figyelmet erről. Valamit mondaniuk kell az embereknek, hogy miért van kevesebb pénzük. Miközben etetik a nyugatiakat ezzel a háborús pszichózissal, Putyin ezt akarja csökkenteni − elemezte Kiszelly Zoltán.

Putyin elmondta, hogy nem akarja megtámadni a Baltikumot, sem pedig Lengyelországot, ezzel a nyugatiaknak üzent, hogy nem kell a háborús pszichózis, nincs alapja

− emelte ki a szakértő. 

Azzal kapcsolatban, hogy miért tört ki a háború, azt mondta a szakértő, Putyin úgy ítélte meg, hogy két évvel ezelőtt még tudott támadni, és akkor a Nyugat még nem támogatta annyira Ukrajnát, mint most. Az orosz elnök utalt arra, ha a nyugatiak úgy akarnák, néhány hét alatt véget érhetne a háború – Kiszelly Zoltán szerint az üzenet elsősorban az amerikaiaknak és a Nyugatnak szólt.

Ezzel a Nyugat térfelére dobta a labdát

– emelte ki a szakértő.

Hozzátette: Oroszország nyerésre áll, ám ha két év múlva felfut a nyugati fegyvergyártás, a nagyhatalom elveszítheti a mostani előnyét. Kiszelly Zoltán szerint Putyin úgy látja, ukrajnai háborúról van szó, melyet diplomáciai úton akar megoldani. – Putyin addig szeretné rendezni a helyzetet, amíg lehet. Ez egy rejtett ajánlat volt: nem akarja megtámadni a NATO-t, nem akar háborút Ukrajnán kívül – magyarázta. Kiszelly Zoltán szerint az orosz elnöknek kellett egy csatorna, hogy eljuttathassa Nyugatra az üzenetét. Kiemelte, Tucker Carlson esetében az is felmerült, hogy még az EU-ból is kitilthatják, álláspontja szerint az X tulajdonosát, Elon Muskot is előveheti a közvélemény.

Ez a nagy problémájuk a globalistáknak, hogy Putyin megüzente, nem akar háborút, és most több millióan nézhetik meg ezt. Így a CNN-es interjúnak, ha elkészül, más lesz a fogadtatása, már nem tudják azt a háborús pszichózist szítani, amit folyamatosan tesznek. Putyin át tudta ezzel keretezni az egészet

− húzta alá a szakértő, utalva arra, hogy az amerikai hírcsatorna is készíthet interjút az orosz elnökkel.

 

Fordított Kissinger-politikát alkalmaz Putyin

Vlagyimir Putyin az interjúban kitért arra is, hogy a világnak egyetlen egésznek kellene lennie, és a biztonságot meg kellene osztani ahelyett, hogy csak a felső egymilliárdnak tartanánk fenn. Ez stabillá és kiszámíthatóvá tenné a világot, szemben a mostani megosztottsággal. Kiszelly Zoltán szerint az orosz elnök megüzente: a világ kétharmada vele van, nem pedig a Nyugattal, hanem az oroszokkal, a kínaiakkal, az indiaiakkal. – Ez egy üzenet volt Amerikának, hogy térjenek vissza a jaltai világrendhez – tette hozzá. Felidézte, az orosz elnök 2007-ben még arról beszélt, Lisszabontól Vlagyivosztokig egy európai együttműködést szeretne kialakítani, melyre válaszul 2008-ban megindult a NATO újabb bővítési hulláma, majd meghívták a tömbbe Georgiát és Ukrajnát is – ezzel jelezve amerikai részről, hogy meg akarják hosszabbítani hegemóniájukat.

A szakértő szerint Putyin abban bízik, hogy az amerikaiak megegyeznek vele, erre Donald Trump volt amerikai elnök hajlandóságot is mutatott. Az Egyesült Államokban idén ősszel tartanak elnökválasztást, melyen minden bizonnyal a republikánus vezető politikus és Joe Biden jelenlegi amerikai elnök is ringbe száll a Fehér Házért.

Kiszelly Zoltán kiemelte, az orosz elnök fordított Kissinger-politikát alkalmaz.

Ismertette: Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a kínaiakkal egyezett ki a Szovjetunió ellen. A szakértő szerint Putyin abban bízik, Trump előbb egyezne ki vele, mint Pekinggel.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen, de besüt a nap a barlangstrand mennyezetén - képek

origo.hu

Brutális képek a háború pokláról

borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

vg.hu

Miskolc új attrakciókkal lép színre a turisztikai piacon, az Ehető Erdő program már óriási siker

metropol.hu

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – Ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

mandiner.hu

Még Vágási Ferinek is elege lett Karácsony Gergelyből (VIDEÓ)

origo.hu

Hatalmas titkokat árultak el a Házasság első látásra szereplői

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? Tippek, ötletek, ha tanácstalan vagy

ripost.hu

Akiknek végtelen a türelme: ez a négy csillagjegy sosem jön ki a sodrából

ripost.hu

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

ripost.hu

Fájdalmas útra készül Meghan és Harry herceg

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Deutsch Tamás: Ugyanaz történik Magyar Péterrel, mint ami Vonáékkal és Márki-Zayjal

POLITIK

Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

POLITIK

Akár 40 százalékos árcsökkenést is hozott az Árfigyelő

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát