POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.19.

Meg kell védeni a nemzeti szuverenitásunkat, ez az igazi tét

A Nemzeti Konzultáció fontos eszköz ebben.

A Szuverenitásunk védelméről címet viselő konzultáció kérdőíveit már elkezdték kézbesíteni. A kormány tizenegy kérdésben kéri ki az emberek véleményét, például a rezsicsökkentésről, a kamatstopról, Brüsszel migrációs terveiről és Ukrajna további felfegyverzéséről.

Intenzív figyelemfelhívó kampány is indul, a cél az, hogy minél többen mondják el a véleményüket a

biztonságunkat, gazdaságunkat és szuverenitásunkat meghatározó kérdésekről

– hangzott el az M1 Híradójában. Sok budapesti már a napokban megkapja a konzultációs leveleket. Hamarosan országszerte is elkezdődik a kérdőívek kézbesítése, és heteken belül mindenkihez megérkezik a küldemény.

Brüsszel végleg eltörölné

A kormány 2010 óta 13. alkalommal kéri ki az emberek véleményét. Ezúttal 11 kérdésre lehet válaszolni igennel vagy nemmel. A kérdések szinte mindegyike Magyarország szuverenitását érinti. Az első három kérdés olyan húsba vágó gazdasági kérdéseket tartalmaz, amelyek jelentősen meghatározzák a magyar családok mindennapjait. Ilyen a

rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofitadó

is, amelyeket Brüsszel el akar törölni.

A kormány kikéri a válaszadók véleményét az ország és a magyarok biztonságát érintő témakörökben is. A most induló nemzeti konzultációban a migráció ügye is napirendre kerül. A konzultációban

a válaszadók a palesztin terrorszervezetnek nyújtott uniós pénzek további folyósításáról is elmondhatják a véleményüket.

Szó lesz a Brüsszel által Ukrajnának küldött fegyverszállításokról, a háborúban álló ország további támogatásáról, illetve tervezett felvételéről az Európai Unióba.

A génmódosított gabona behozatali tilalma ugyancsak téma lesz azok után, hogy ukrán készletekkel árasztották el a kelet-európai országok piacait, és az unió ezzel rendkívül nehéz helyzetbe hozta a térség termelőit. Bekerült a konzultációba a Brüsszel által megtámadott gyermekvédelmi törvény, valamint hazánk szuverenitásának védelme is, miután kiderült: az elmúlt időszakban különböző külföldi szervezetek milliárdos összegekkel támogattak magyar politikai szereplőket és a hozzájuk kapcsolódó aktivistacsoportokat.

Ne táncoljuk úgy, ahogy ők fütyülnek!

Október végén Brüsszelből a Kossuth Rádióban jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elindul az újabb nemzeti konzultáció.

A kormány intenzív figyelemfelhívó kampányt is indít a nemzeti konzultációról. Azt írják: szeretnénk, ha minél többen mondanák el a véleményüket a biztonságunkat, gazdaságunkat és szuverenitásunkat meghatározó kérdésekről. A plakáton Alex Soros és Ursula von der Leyen fotója alatt ez olvasható: Ne táncoljuk úgy, ahogy ők fütyülnek!

A következő hetekben várhatóan

mintegy nyolcmillióan kapják kézhez a kérdőívet.

A visszaküldés ingyenes, a kitöltésre mindenkinek lesz alkalma, hiszen a feladási határidő 2024. január 10., és legkésőbb karácsonyig kézbesítik az összes magyar háztartásnak. A későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség.

A kormány közösségi oldalán is közzétették a kérdéseket. Ezek között a rezsitámogatásra, a kamatstopra, az extraprofitadóra, a migránsgettókra, a palesztin szervezeteknek nyújtott brüsszeli támogatásokra, Ukrajnára, a gyermekvédelmi törvényre és a külföldről érkező kampánytámogatásokra vonatkozó kérdések is szerepelnek. Szentkirályi Alexandra közölte: a kérdőíveket karácsonyig minden háztartásba kézbesítik, és 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni azokat. A későbbiekben pedig a nemzeti konzultáció internetes kitöltésére is lehetőség lesz.

Azért fontos a konzultáció, mert az elmúlt időszakban sok vitánk alakult ki Brüsszellel – mondta Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő hozzátette: „Folyamatos a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz–ukrán háború finanszírozására. Hiába tiltakozunk, migránsgettókat hoznának létre Magyarországon is. Azt is el akarják érni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót.”

Ráadásul folyamatosan támadják a gyermekvédelmi törvényt is – emelte ki.

A kormányszóvivő azt is elárulta, hogy a kérdőíveket karácsonyig minden magyar háztartásba kézbesítik, és január 10-ig lehet majd azokat visszaküldeni. A későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség.

A külföldről érkező kampányfinanszírozás is kérdés lesz a nemzeti konzultáción – tudatta a KDNP frakciószóvivője szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.

Nacsa Lőrinc azt mondta: évtizedekig tartó közmegegyezés volt arról, hogy egyik párt sem fogadhat el külföldi kampánytámogatást, hiszen az a magyar belügyekbe történő durva beavatkozás lenne. A dollárbaloldal azonban ezt az egyezséget 2022-ben felrúgta – tette hozzá.

Úgy folytatta, hogy Márki-Zay Péter, a dollárbaloldal közös miniszterelnök-jelöltje buktatta le a teljes ellenzéket, amikor bevallotta, hogy több milliárd forintnyi dollár érkezett külföldről az ellenzéki kampányra, és nemsokkal később még az is kiderült, hogy Karácsony Gergely egyesületébe is begurult 500 millió forintnyi euró.

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, hogy a dollárbaloldal ekkor azt hazudta, hogy ez a kampánytámogatás mikroadományokból származott, csakhogy ez a hazugság megdőlt.

Azt is sejthetjük, hogy mit kérhettek a finanszírozók cserébe, hiszen a dollárbaloldal a háború mellé állt, támogatta a migrációt és még a gyermekvédelmi törvényt is megtámadta” – fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve, hogy a Fidesz-KDNP úgy véli, hogy ezzel a dollárbaloldal átlépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna: a hatalomra kerülés érdekében elfogadott külföldi pénzeket és ezzel kiárusította a magyar politikai függetlenséget.

A Fidesz-KDNP éppen ezért a pártfinanszírozási rendszer szigorítása mellett van, de ezt akkor tudják elérni, ha minél többen állnak a külföldi befolyásolást célzó pénzek útjába – mondta.

Mi magyarok most elmondhatjuk a véleményünket arról, hogy rendben van-e az, ha külföldről támogatnak politikai szervezeteket. Töltsük ki minél többen a nemzeti konzultációt, és állítsuk meg a külföldről érkező politikai befolyásolást!” – szólított fel Nacsa Lőrinc.

Gyermekeink védelme is téma lesz a nemzeti konzultációban – jelentette be a kormányszóvivő hétfőn a közösségi oldalán megjelent videóbejegyzésben.

Szentkirályi Alexandra közölte, a magyar gyermekvédelmi törvény az egyik legszigorúbb Európában. Brüsszelben azonban folyamatosan támadják, az Európai Bizottság még bíróságon is megtámadta a jogszabályt – tette hozzá.

Kifejtette, a múlt héten még az egyik európai biztos is egyértelművé tette: az a problémájuk ezzel a törvénnyel, hogy „tiltja a nemváltoztatásról szóló tartalmakhoz való hozzáférést” 18 év alatt.

Ezzel szemben, mint a tavalyi gyermekvédelmi népszavazás is mutatja, „a magyar emberek elvárják a kormánytól”, hogy védje meg a gyermekeket – húzta alá a szóvivő.

Kitért arra: mivel egyre több hír lát napvilágot a gyermekeket célzó „agresszív LMBTQ-propagandáról”, a gyermekvédelmi törvény további szigorítása is napirendre került.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője levélben tájékoztatta az uniós parlament képiviselőit pénteken arról, hogy Magyarország nemzeti konzultációt indított az ország önállóságáról Szuverenitásunk védelméről címmel.

A levélben – amelyet az MTI-hez is eljuttattak – Deutsch Tamás arról tájékoztatta az Európai Parlament valamennyi képviselőjét, hogy a nemzeti konzultáció kérdései öt, Magyarország biztonságát és szuverenitását közvetlenül érintő területet érintenek.

Ezek között az EP-képviselő felsorolta Magyarország gazdasági függetlenségét, a migrációt és terrorizmust, az Európai Unió és Ukrajna kapcsolatait, a magyar gyermekvédelmi törvény felülvizsgálatát, valamint a politikai korrupciót.

 

„Mint ismeretes, Magyarországon a Fidesz vezette be a nemzeti konzultációkat, melyek célja, hogy iránymutatást adjon a kormány számára a magyar emberek álláspontjáról egyes kiemelten fontos vagy politikai kérdésekben, és megerősítse a kormány mandátumát az Európai Unióval folytatott tárgyalásain”

– fogalmazott.

A Fidesz-KDNP kormányai 2010 óta mintegy tucatnyi alkalommal éltek a közvetlen demokrácia ezen eszközével – tette hozzá levelében Deutsch Tamás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

origo.hu

Megdöbbentő atomháborús fenyegetés a lengyelektől

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 30.: ez egy nagyon jó nap lehet!

mandiner.hu

Nagyon komoly etnikai tisztogatás volt, amit nem lehet csak a történelemmel magyarázni

metropol.hu

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

magyarnemzet.hu

Elmondta az ügyvéd, hogy milyen büntetés várhat a Bőnyben késelő általános iskolásra

origo.hu

Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?