Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.09.11.

Medvegyev megfenyegette az Európai Uniót

Meglehetősen alpári stílusban...De előbb még orkokról is beszélt.

Az orosz Biztonsági Tanács helyettes elnöke, Oroszország korábbi elnöke az Európai Bizottság által a minap közzétett dokumentumra reagált, melyben a brüsszeli testület pontosításokat fogalmazott meg a háborúban álló országra kivetett szankciókkal kapcsolatban. Ahogy arról lapunk is beszámolt, ennek értelmében orosz állampolgárok nem léphetnek be az unió területére Oroszországban bejegyzett gépjárművükkel, függetlenül attól, hogy kereskedelmi- vagy magáncélokra használják-e a járműveket, illetve hogy mennyi ideig tartózkodnak egy adott tagállamban. 

Egyenesen és szemérmetlenül megmondták minden orosznak: másodrangú állampolgárok vagytok

− folytatta Medvegyev. A politikus szerint válaszlépésként fel kellene függeszteni a diplomáciai kapcsolatokat az unió tagállamaival. Mint mondta, az semmiképpen sem megoldás, hogy Moszkva is szankciókat vezet be az európai állampolgárokkal szemben. 

Mi nem vagyunk rasszisták, ellentétben azon országok vezetőivel, akiknek elődjei az SS-ben szolgáltak

− szúrt oda Medvegyev. Azonban amennyiben megszűnnének a diplomáciai kapcsolatok – véli a politikus –, úgy „a hiú brüsszeli idióták egytől egyig összevizelnék a gatyájukat (és szoknyájukat)”. Ezt azért gondolja így, mivel a nagykövetségek kiürítése és a diplomaták visszavonása csak nagyon jelentős események előtt – például egy ország lerohanása – szokott megtörténni.

Ki tudja, mire képesek ezek a vászonkabátba öltözött orkok Mordorból

− zárta szavait cinikusan Medvegyev.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint nehéz lenne elítélni azt, hogy egyesek a háború befejezésére vágyakoznak, illetve lehetetlen vitatkozni az ENSZ alapokmányában foglalt alapelvekkel.  

A politikus szerint ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a szuverenitás mellett létezik nemzeti önrendelkezés. 

A Medvegyev Telegram csatornájára írt korábbi üzenetében a politikus a szaúdi békekonferenciával kapcsolatban több megállapításra is jutott. Elmondta, hogy ahhoz, hogy egy békejavaslat megvalósulásának akkor van esélye, hogyha három fontos feltétel egyszerre teljesül. 

Az első ilyen, hogy a konfliktusban résztvevő mindkét oldal képviseltesse magát, ez pedig egyenlőre nem valósult meg, ugyanis a békekonferenciára Oroszországot nem hívták meg, így az nem tudta elmondani a véleményét. 

A második, a történelmi kontextus figyelembevétele. A politikus szerint ugyanis fontos megjegyezni, hogy Ukrajna önálló államként 1991-ig nem létezett, ez az állam szerinte az Orosz Birodalom egyik töredéke. 

A harmadik, szintén jelentős megállapításában pedig Medvegyev arra jutott, hogy a jelenlegi realitások figyelembe vétele is kulcsfontosságú a tárgyalások során. A politikus szerint pedig a realitás az, hogy Ukrajna jelenleg is a hanyatlás stádiumában van, a korábbi területeinek egy része pedig már visszatért Oroszországhoz. 

Annak a közvetítőnek van esélye a sikerre, aki kész felismerni ezeket a nyilvánvaló dolgokat.

− emelte ki Medvegyev, majd megjegyezte, hogy 

magukra a tárgyalásokra egyenlőre nincs szükség, arról akkor lehet szó, hogyha az ellenség térden állva fog kegyelemért könyörögni.

Eközben a szaúdi békekonferenciáról számos információ kiszivárgott, amely szerint a tárgyaló feleknek sikerült megállapodniuk a kulcsfontosságú kérdésekben. Ugyanakkor a felek a csúcstalálkozó lezárásaként nem tesznek közzé végső nyilatkozatot. A Le Monde francia lap egy európai diplomata forrásra hivatkozva azt írta, hogy megállapodás értelmében a béketárgyalások során fontos szempontnak kell lennie Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának.

Tizenkét ukrán szárazföldi támadás elhárításáról és három, a Fekete-tengeren közlekedő, partra szálló egységet szállító rohamcsónak megsemmisítéséről számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz külügyminisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint a különböző frontszakaszokon elszenvedett ukrán emberveszteség meghaladta a 610 főt. A megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg négy vezetési és megfigyelőpontot, két hadianyagraktárt, egy harckocsit, egy svéd Arthur tüzérségi helymeghatározó radart, egy P-18-as lokátort és 42 drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai és az Ukrajnával határos oroszországi régiók több településéről jelentettek vasárnap a helyi hatóságok ukrán tüzérségi vagy dróntámadást. Az orosz Központi Választási Bizottság szerint Zaporizzsja megyében egy pilóta nélküli repülőszerkezet megsemmisített egy szavazókörzetet. A támadásnak, amelynek helyszínét nem nevezték meg, a tájékoztatás szerint nem voltak sérültjei. A Krím körzetében nyolc ukrán drónt lőttek le.

Több mint húsz orosz drónt semmisített meg az ukrán légvédelem Kijev fölött vasárnapra virradóra, a drónokból származó törmelékek egy embert megsebesítettek – közölte a kijevi katonai közigazgatás a Telegramon.

A tájékoztatás szerint a törmelékek emellett megrongáltak több lakóépületet, valamint gépjárművekben és trolibusz kábelekben is kárt tettek.

Szerhij Popko, a közigazgatás vezetője azt közölte, hogy egy épület kigyulladt, ám a lángokat már megfékezték.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint a lehulló törmelékek tüzet okoztak egy parkban is, egy ember pedig szívrohamot kapott az ijedtségtől.

Az ukrán hadsereg vasárnap reggel azt közölte, az orosz erők több mint 30 dróntámadást intéztek Ukrajna ellen az éjszaka, az iráni gyártmányú Sahíd drónok közül a légvédelem 25-öt megsemmisített.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlaiékat is megzavarhatja az Eb-n a skót sztár lélegzetelállítóan szép kedvese - galéria

origo.hu

Macron újabb döbbenetes nyilatkozata háborúba taszíthatja Európát

life.hu

Napi horoszkóp 2024. május 6.: az Oroszlán falakat tör át, a Ráknak meg kell védenie magát

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

magyarnemzet.hu

Dárdai Pál 30 milliót követel, Berlinben 121 érvet hoztak fel ellene és mellette

origo.hu

Továbbra is nagy a titkolózás Berki Krisztián haláláról

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Figyelmeztető lövések a kárpátaljai Nagyszőlősön

POLITIK

Az európaiak leginkább a háborútól és a migrációtól félnek

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja