Létrehozva: 2023.09.21.

Folytatódnak az egyre agresszívebb migránstámadások

A kormány minden erejével megvédi az országot.

A Fidesz mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát – reagált a kormánypárt kommunikációs igazgatója kedden a kabinet hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóra, amelyen az látható, hogy az illegális bevándorlók milyen módszerekkel, eszközökkel próbálnak átjutni a déli határzáron.

Hollik István az MTI-nek eljutatott videónyilatkozatában a felvételeket „brutálisnak” nevezte, hangsúlyozva, hogy a déli határkerítést „ostromló” embercsempészek és illegális bevándorlók egyre agresszívabbak, támadó fegyvereket használnak, sőt a saját maguk által készített videókon még kérkednek is azzal, hogyan próbálnak átjutni a kerítésen.

Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy az elmúlt napokban számolatlanul szállították az embercsempészek Lampedusa szigetére a bevándorlókat, akkor a helyzet súlyossága megközelíti a „2015-ben megtapasztalt migránsáradatot” – értékelt.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Ursula Von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének legújabb, kötelező elosztásról szóló javaslata „ezeket az agresszív illegális migránsokat” akarja szétosztani a tagállamok között, Magyarországot is arra kényszerítve, hogy az ország területén „migránsgettókat” hozzon létre.

Úgy értékelt:

ez a javaslat súlyosan sérti, veszélyezteti Európa biztonságát, és önmagában is további meghívót jelent a bevándorlók számára.

„Ezért Brüsszel őrült javaslatára továbbra is határozottan nemet kell mondanunk, és mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megvédjük a magyar emberek biztonságát” – jelentette ki.

Emlékeztetett: Magyarország eddig is ezt tette, hiszen idén több mint százezer illegális bevándorlót fordított vissza a déli határkerítésnél.

Továbbra is ostrom alatt áll a magyar határ, az illegális bevándorlók egyre drasztikusabb módszerekkel, agresszíven és erőszakosan próbálnak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unióba. Idén már több mint 125 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Szijjártó Péter külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy óriási veszélyt jelent az Európába irányuló migrációs hullámok megerősödése, ezek ugyanis lehetőséget adnak a terrorszervezeteknek arra, hogy megbújjanak a migránsok között.

Köveket dobálnak, kárt okoznak a biztonsági kamerákban, átvágják a kerítést. Így próbálnak átjutni a magyar határon az illegális bevándorlók. Az M1 Híradóban is bemutatott felvétel a kormány közösségi oldalára került fel, s azon jól látszik, hogy a bevándorlók egyre erőszakosabban ostromolják hazánkat.

Létrákkal, bozótvágókkal érkeznek a kerítéshez, átvágják a pengésdrótot, majd kihúzzák az útra, így próbálják visszatartani a terepjáróval  a helyszínre érkező magyar rendőröket.

Olyan is van, aki fegyverrel érkezik a határzárhoz, és nem félnek azt használni. A céljuk az, hogy

megfélemlítsék a hatóságokat és egymást is. A bűnözők ugyanis már felosztották egymás között a határ menti területeket.

Itt gyűjtik be a pénzt az illegális bevándorlóktól, akiknek azt ígérik, átjuttatják őket a határon. „Háromezer eurót kértek tőlünk, és nincs semmi biztosíték arra, hogy sikerül” – magyarázta egyikük.

Leszámolások, összecsapások

A feszültség a bevándorlók szerint is egyre nagyobb. Rendszeresek az összecsapások. Legutóbb a múlt héten Hajdújáráson történt leszámolás. Egy migráns a helyszínen meghalt. Másnap a szerb rendőrségi akció során több fegyvert és rengeteg lőszert lefoglaltak a hatóságok. A helyzet azonban azóta se javult, a helyiek szinte minden nap hallanak lövöldözéseket robbantásokat.

Szakértők szerint az illegális migránsok között évek óta sok a kiképzett katona. De nem csak az okmányok nélkül érkező harcedzett fiatal férfiak jelentenek biztonsági kockázatot, hanem az is, hogy akár

terroristák is megbújhatnak az egyre nagyobb tömegben.

Óriási veszélyt jelent az Európába irányuló migrációs hullámok megerősödése, ugyanis jól látható, hogy

a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással

– erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt az M1-en New Yorkból. A tárcavezető az ENSZ-közgyűlés keretében részt vesz a terrorizmus áldozatait támogató csoport ülésén, ennek kapcsán aláhúzta, hogy ma a globális terrorfenyegetettség minden erőfeszítés ellenére is súlyosabb, mint valaha, tavaly 6700 halálos áldozatot követeltek a különböző merényletek.

„Hogyha súlyosabbá válik valahol a terrorfenyegetettség, akkor onnan többen indulnak útnak, a masszív migrációs hullámok pedig lehetőséget adnak a terrorszervezeteknek a terrorszervezetek tagjainak arra, hogy így elbújjanak ezekben a hullámokban, kontroll nélkül tudjanak átkelni a határokon és jussanak el a világ távoli, sokszor sajnos európai pontjaira” – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Szijjártó Péter leszögezte:

az Európába irányuló migrációs hullámok egyre súlyosabbak, a terrorizmussal szembeni küzdelmet ezért fokozni kell.

A külügyminiszter emlékeztetett az ENSZ terrorizmusellenes hivatalának második legnagyobb központja Budapesten jött létre. Leszögezte: a központ szerepét tovább kell erősíteni, ez pedig hazánk biztonságának javulásához is hozzájárul majd.

Szándékosan egy rendőrautónak hajtott járművével egy embercsempész szerdán a felső-ausztriai Reichersberg község határában kialakított ellenőrzőponton.

A 25 éves szíriai állampolgárságú sofőrre az osztrák rendőrség figyelmeztető lövéseket adott le, és rövid hajszát követően elfogták. Az incidensben senki nem sebesült meg. Az embercsempész járművében 18 török állampolgárt találtak, akik illegálisan jutottak át a határon.

Az elmúlt nyolc esztendő eseményei bebizonyították, hogy helyes döntés volt elrendelni a szigorú határőrizetet déli határon, mert anélkül milliók jutottak volna Nyugat Európába Magyarországon keresztül – hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este című műsorában szombaton.

Bakondi Györgyöt annak apropóján kérdezték a műsorban, hogy nyolc évvel ezelőtt ezen a napon támadták meg a migránsok a röszkei határátkelőhelyet.

A műsorban elhangzott: miután Magyarország 2015. szeptember 15-én lezárta a határait, migránsok jól megszervezett támadást intéztek a magyar határ ellen Röszkénél, amelynek során csak hosszú órák után sikerült megfékezni a tömeget, és ami alatt húsz rendőr is megsérült.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója felidézte: a magyar kormány bő nyolc évvel ezelőtt az emberek megkérdezését követően döntött úgy, hogy – műszaki és jogi határzárral, megfelelő rendőri, katonai erő bevetésével – megállítja a migránsok százezreinek átáramlását a déli határvidéken.

A rendkívül bátor, (…) egyedülálló döntésről az elmúlt nyolc évben bebizonyosodott, hogy helyes volt, mert e nélkül milliók jutottak volna át rajtunk keresztül Nyugat-Európába, e nélkül a magyar emberek biztonsága és szuverenitása nem lett volna garantálható – hívta fel a figyelmet.

Bakondi György megjegyezte: bár Magyarország a kormány által finanszírozott intézkedéseivel, erőforrásaival folyamatosan védi az egész Európai Uniót, a közösség politikai támadásokat indít és bírálatokat fogalmaz meg ahelyett, hogy segítené a védekezést.

Szerinte az EU migrációs politikája azon az ideológiai megfontoláson alapszik, amely szerint minél több embert akarnak beengedni, amely szerint az a jó, hogyha a nemzetállamok szuverenitását, védekezési képességét föllazítják, ha színessé válik a társadalom és ha a beérkezettek közegészségügyi, társadalmi, ideológiai és politikai értelemben egyaránt instabilitást okoznak.

Bakondi György rámutatott: a migránsok nem tudják igazolni személyazonosságukat, nem tudni honnan jönnek, mi elől menekülnek.

Közölte: nem tudták ezt nyolc éve sem, ezért az akkor a röszkei határon példásan fellépő, arányos mértékben felvonuló rendőri erők intézkedése jogszerű volt, s elindította azt a folyamatot, amelynek köszönhetően ma is képes Magyarország garantálni a magyar emberek biztonságát, a magyar gazdaság stabilitását, és az itt élők jövőjét is.

Bakondi György beszámolt róla: az elmúlt időszakban magasabbra emelték és duplájára növelték a déli határzár hosszúságát, a határőrök korszerű eszközöket kaptak, ezzel még komolyabb védelemben részesül az ország és az Európai Unió, mint amilyenben a röszkei ostrom alatt rászesült.

A szakember megjegyezte: korábban is voltak határzárak – így Bulgáriában, Spanyolországban, Görögországban – továbbá a szigorú magyar fellépést azóta több ország is követte, így még több helyen épültek hasonló határzárak, hamarosan pedig a tengeri útvonal kapcsán jelentős mértékben érintett Olaszország hajt végre a migrációt megfékezni képes változtatásokat.

A legújabb veszélyként a szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a Szaharától délre fekvő Száhel-övezetből milliók indulhatnak el a közeljövőben Európa felé, ezért a magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az újabb jelenségeket.

Bakondi György sajnálattal közölte, hogy mindezekkel együtt összeurópai szinten nem lát komoly elmozdulást: migrációs paktum készül az Európai Unióban, (…) továbbra is a kvóták szerinti elosztásról és a gyűjtőtáborokról van szó, de úgy vélte, hogy a magyar kormány mindent megtesz, hogy ennek az elfogadását késleltesse vagy akadályozza – fogalmazott.

A Ma estében elhangzott az is, hogy nyolc év után is a déli határnál még mindig folyamatosak a drámai pillanatok, hiszen virágzik az ember és a fegyvercsempészet és felfegyverkezett migránsok gyakorolnak nyomást Szabadkára és környékére.

Közölték: a térségben a lakott területek közelében lövöldöznek a bevándorlók, akik felosztották egymás között a területet.

Felhívták a figyelmet arra, hogy akár terroristák is lehetnek a határt százfős csoportokban is támadó migránsok között, és összesen háromezren is lehetnek a táborokban a határ túloldalán.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha ilyen régi okostelefonja van, 20 millió forintot is kaphat érte

origo.hu

Megrázó kettős gyilkosság Diósjenőn - szexuálisan zaklatta nevelt lányait, aztán mindkettőjüket megölte

metropol.hu

Óriási bajban a Fradi, Dibusz megmondta a magáét

hirtv.hu

Szándékosan fejbe lőtte csecsemő korú unokáját egy nő

ripost.hu

Brokkoli helyett gulyás: Dárdai a pocakját fogva nevettetett meg mindenkit

vg.hu

A magyar kormányfőt olvasva elképedtek a franciák

origo.hu

Itt van Amerika legújabb háborús terve

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. december 12.: A Bika segít, a Mérleg végre fellélegezhet

origo.hu

Milyen egy gyerekszobába szánt okostévé? (x)

life.hu

Ajándékozási kisokos karácsonyra: ha tutira akarsz menni, ezeket tedd a fa alá(x)

kvizjatek.mandiner.hu

Játsszon kvízjátékunkkal és jusson el ön is páros belépőink egyikével Mága Zoltán XVI. Budapesti Újévi Koncertjére!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Az afgánok egy százaléka már Németországban él!

POLITIK

Dől az orosz olajból finomított üzemanyag Európába, nagyot kaszálnak a szankción nyerészkedők

POLITIK

Terrorriasztás, ezer rohamrendőrt vezényeltek a legnagyobb karácsonyi vásár védelmére

POLITIK

6 milliárddal kéne elszámolnia a másik baloldali ügyvédnek

POLITIK

Gyurcsányék az Amnesty-vezér családjához köthető botrányban

POLITIK

Hiába a tél, a hó jönnek a migránsok

POLITIK

Ukrajnában egyre nehezebb a toborzás

POLITIK

Izrael megadásra szólította fel a Hamászt