Létrehozva: 2023.07.11.

Verhofstadt kikotyogta miért kell a kötelező migránskvóta

Legyen aki dolgozik?

Guy Verhofstadt belga liberális EP-képviselő a Twitter-oldalán fejtette ki, hogy miért van szükség - szerinte - a „legális migrációra" - írta a Mandiner. A magyargyűlölő baloldali politikus a kötelező kvótát követeli. 

Az európai szintű legális migráció az egyetlen módja annak, hogy felvegyük a harcot az embercsempészekkel, hogy véget vessünk a földközi-tengeri temetőnek, és egyúttal garantáljuk, hogy a gazdaságunkban elegendő ember dolgozzon! 

- írta a magyarellenes Guy Verhofstadt a Twitter oldalán. 

Verhofstadt ezzel egyértelműen az illegális migránsokat kötelezően szétosztó kvóta mellé állt. Ennek lényege, hogy júniusban döbbenetes döntés született Brüsszelben,ugyanis évek óta igyekeztek ráerőltetni Európára a kötelező migránskvótát, majd pedig meg is szavazták. A brüsszeli bürokratákat és a nagy országokat nem érdekelte, hogy mit akarnak a magyar emberek – akik egyébként népszavazáson nyilvánították ki, hogy nem akarják, hogy migránsokat telepítsenek hazánkba –, keresztülvitték az akaratukat.TEHÁT NEMCSAK HAZÁNKBAN, HANEM MÁS TAGÁLLAMOKBAN IS KÖTELEZŐ LESZ BEFOGADNI A MIGRÁNSOKAT.A magyar kormány már a 2015-2016-os migránsválság óta küzd azért, hogy ne erőltessék rá Magyarországra azt a hibás döntést, amivel bevándorlóországgá tennék Magyarországot. 

Orbán Viktor: A Soros-birodalom visszavágott

Orbán Viktor egy korábbi rádióinterjújában többek között arról beszélt, hogyegyszer csak most jön egy döntés, elég puccsszerűen és gyorsan, amely azt mondja, hogy amelyik ország nem enged be migránst, arra erőnek erejével rájuk fogják őket kényszeríteni.Olyan szabályokat alkotnak, amelyek fenntartják Brüsszelnek azt a jogot, hogy ő mondja meg, mennyi migránst oszt szét - fűzte hozzá.

Kitért arra: "itthon a baloldal azt is letagadta, hogy van ilyen szándék egyébként Brüsszelben".Van összefüggés aközött, hogy éppen a napokban adta át Soros György a birodalmának irányítását a fia számára, aki meg is mondta, hogy ő sokkal direktebben akar politikát csinálni Amerikában is, meg Európában is, és most a Soros-birodalom lendült itt ellentámadásba - fogalmazott. Hozzátette: a "Soros-birodalom visszavágott, és egy puccsszerű, nagyon gyors döntéssel lenyomták az európaiak többségének a torkán ezt a kötelező migránskvótát".

A magyar kormány nem fogadja el a kötelező kvótát (Képünk illusztráció)FORRÁS: AFP/ALBERTO PIZZOLI

Magyarország szerint kockázatos ez a kísérlet; számos bajt hoz az a helyzet, amikor nagy tömegekben érkeznek, ráadásul illegálisan migránsok egy másik kultúrából, és nem akarjuk vállalni ezt a kockázatot- jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő azt is mondta: csak azt kérjük a brüsszeliektől, hogy ne akarják megmondani Magyarországnak, hogy mi itt, magyarok kikkel élünk együtt, ne akarják megmondani, hogy milyen legyen a migrációs politikánk, mert ez Magyarország belügye.

Több tízezer illegális bevándorlóról lehet szó

Brüsszel döntését a migránskvótáról elfogadhatatlannak és kifejezetten veszélyesnek nevezte Gulyás Gergely, mondván, ismét egy olyan brüsszeli hatalommal való visszaélésről van szó, amely ellen minden eszközzel és minden formában fel kell lépni. A Miniszterelnökség vezetője közölte: lehet,hogy most még csak 30 ezer migránsról beszélnek, de ennek a többszörösét is megállapíthatja az Európai Bizottság, erre a szabályozás bármikor lehetőséget ad.

Magyarországnak szüksége van a bevándorlásra és a bevándorlókra, hasonlóan a németek és más nyugat-európai ország példájához - mondta Bauer Tamás, a DK alapítója.

Bauer Tamás, Gyurcsány-párt alapítója, volt alelnöke, egykori vezető SZDSZ-es politikus nemrég a Klubrádiónak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte Magyarországnak szüksége van a bevándorlásra és a bevándorlókra, hasonlóan a németek és más nyugat-európai ország példájához - írja a Magyar Nemzet.

„Ha az ellenzéki pártok tisztességesen akarnak viselkedni, akkor nem tehetnek mást minthogy helyeslik (az Európai Bizottság migrációs csomagját – szerk.) ... a társadalom elöregszik és mind a munkaerőben mind pedig a társadalombiztosítási rendszer finanszírozáshatóságában szüksége van a bevándorlásra. Igaz ez? Igaz! És mi a helyzet Magyarországgal? Magyarországnak is szüksége lenne bevándorlásra! Németországban azt mondják a kormánypártok, hogy évi 400 ezer bevándorlóra van szükség” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció  politikusa, üzenve az ellenzék pártjainak is.

 

BAUER TAMÁS AZT IS KISZÁMOLTA, HOGY MAGYARORSZÁGON EZ ÉVI 50-60-70 EZER BEVÁNDORLÓT JELENTENE.

Bauer Tamás és Gyurcsány Ferenc

FORRÁS: MTI/ILLYÉS TIBOR

Ezután a magyar kormányt támadva hozzátette: „nem lesz Magyarországon addig működőképes egészségügy, amíg nem engedik a bevándorlást hivatalosan, legálisan. Na már most ezt a magyar kormány ezt már nem tudja”. 

Végül a DK alapítója figyelmeztetett, hogy a baloldalnak egyértelműen támogatnia kell a brüsszeli migrációs javaslatokat

Az ellenzéki pártok félnek, gyávák erről beszélni, azért hallgatnak ebben az ügyben, merő gyávaságból.....én emlékszem arra 2015-ben az első reakció, legalábbis a DK-nak nagyon tisztességesek voltak, azt mondta még Gyurcsány személy szerint, hogy azt az 1500 menekültet minden további nélkül be tudja fogadni 

– hangoztatta Bauer Tamás.

Az unió javaslata szerint Magyarországnak a határon kellene ellátnia a migránsokat, amíg a menedékkérelmüket elbírálják.  Elképzeléseik szerint csaknem tízezer bevándorlót kellene egyidejűleg ellátnunk.

BRÜSSZEL EMELLETT A MÁR KORÁBBAN BETELEPÜLTEKET IS ÚJRAOSZTANÁ.Megjegyzendő, hogy az Európai Parlamentben a migránsok kötelező szétosztásáról szóló javaslatot a magyar baloldali képviselők – Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István – is támogatták.

Brüsszel tízezres migránsgettókat építene Magyarországon. Nem hagyjuk!

– szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken, a Kossuth rádiónak adott interjúban. A kormányfő szerint a megoldás pofon egyszerű: Európán kívül kell tartani a migránsokat, el kell bírálni a kérelmüket. Csak akarat kell hozzá.

Amikor a migránsgettók, nagy migrációs központok létrehozására irányuló európai bizottsági terv felvetődik, azt nem pusztán Magyarország kormánya ellenzi rendkívül határozott politikai akarat mentén már nyolc éve, hanem nemzeti konzultáció, népszavazás és alkotmánymódosítás tette teljesen nyilvánvalóvá, hogy ellenkezik a magyar emberek szándékával és tételesen ellentmond a magyar alkotmányos berendezkedésnek - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Zoltánt arról kérdezték, hogy az Európai Bizottság nem megállítani akarja a migrációt, hanem menedzselni, s megjelent egy új kifejezés, a migránsgettó: városnyi méretű táborok lennének valahol a déli határon és az unió javaslata szerint Magyarországnak ezen táborokban kellene ellátnia a migránsokat, amíg a menedékkérelmüket el nem bírálják, s ha az elbírálás 12 hét alatt nem fejeződik be, az ott tartózkodókat tovább kellene engedni.

A MIGRÁCIÓ KEZELÉSÉNEK TERVÉRŐL AZ ÁLLAMTITKÁR AZT MONDTA, HOGY BRÜSSZELBEN A 2015-ÖS MIGRÁCIÓS CSÚCSPONT IDEJÉN EGYSZER MÁR FELMERÜLT JAVASLATOKAT VETTEK ISMÉT ELŐ.

Akkor - emlékeztetett - belépési pontokat, úgynevezett hotspotokat akartak létrehozni a külső országokban, de a tervet a felháborodások miatt elvetették.

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

Kijelentette: Magyarország kormánya továbbra is határozottan kiáll korábbi álláspontja mellett, ellenzi a migránsok szétosztását; a nemzeti konzultáció, a népszavazás és az alkotmány is ennek megfelelően rendelkezett, illetve rendelkezik.

Arra a kérdésre, hogy a tervek megvalósulását meg tudja-e akadályozni Magyarország és Lengyelország, Kovács Zoltán azt mondta: csak egységes döntést lehet hozni a migrációval kapcsolatban, egyhangú döntésre, konszenzusra van szükség az országokat képviselő állam- és kormányfők részéről, máskülönben az egyes államok polgárai joggal érezhetnék úgy, hogy rájuk erőltetnek döntéseket, és megkerülik akaratukat.

Azzal kapcsolatban. hogy az Európai Bizottság a tagállamoktól pluszbefizetéseket várna el, az államtitkár elmondta: nyilvánvalóvá vált, hogy az EU hétéves költségvetése két év alatt megkérdőjeleződött, és az a kérdés vetődik fel, hogy a csőd felé tart-e a közösség.

Kijelentette: a tagállamok nem tudják, hová tűnt a befizetett pénz, nem léteznek tételes elszámolások, és

NEM LEHET TUDNI, PONTOSAN MIRE FORDÍTOTTÁK AZT A 70 MILLIÁRD EURÓT, AMELYET AZ UNIÓ UKRAJNÁNAK FIZETETT KI KÜLÖNFÉLE FORMÁKBAN AZ ELMÚLT MÁSFÉL ÉVBEN.

Utalt arra, hogy miközben az EU pluszpénz befizetését várja el a tagállamaitól, több országnak - így Magyarországnak és Lengyelországnak - az évek óta járó támogatásokat sem fizette ki.

Kovács Zoltán azt mondta, bár

senki sem magyarázta el, hogy hova tűnt el a pénz

az unióból, azt megjelölték, mire kellene még: Ukrajnának egy 50 milliárd forintos mentőcsomagot juttatnának, újabb milliárdok kellenek a migráció menedzselésére, rendezésére, segítésére, továbbá - szerinte az embereket felháborító módon - az EU a saját bürokráciájának fizetését is szeretné emelni.
Kijelentette: várhatóan az októberi állam- és kormányfői EU-csúcson döntenek a felvetésekről, ezekhez pedig egyhangú szavazásra lesz szükség.

Addig is hónapok és fel nem tett kérdések vannak hátra - közölte, rámutatva arra: a magyar miniszterelnök már most egyértelművé tette, hogy a kezdeményezés Magyarország számára elfogadhatatlan.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

origo.hu

A lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb váratlan üzemanyagár-csökkenés jön napokon belül

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak