Létrehozva: 2023.05.03.

Csütörtökön kezdődik a CPAC Hungary

Orbán Viktor tartja a nyitóbeszédet.

 

A május 4-5-i CPAC Hungary felvezető sajtótájékoztatóján elhangzott: az Alapjogokért Központ több száz magasrangú vendéggel, öt kontinens előadóival és fölszólalóival idén is megvalósítja a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, hogy „a magyar békepárti álláspont illeszkedik a Nyugat geostratégiai víziójához: aki valóban az európai és a transzatlanti érdekeket tartja szem előtt, az békepárti”.

 Szánthó Miklós Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unó (ACU) vezetőjének jelenlétében úgy fogalmazott: 2023-ban „újra Magyarországra érkezett a világ legnagyobb konzervatív dzsemborija”, mert az Alapjogokért Központ tavalyi rendezvénye óriási siker volt, és ez az egész jobboldali magyar közösség sikere is. A főigazgató szerint a CPAC Hungary bizonyíték arra, hogy „az Egyesült Államok nem egyenlő Joe Bidennel, nem egyenlő a szélsőbaloldali adminisztrációval, és nem egyenlő a woke-izmussal, mert Magyarországnak Amerikában is vannak barátai, akik hisznek Istenben, a családban és a határvédelemben”.

Csütörtökön kezdődik tehát a CPAC Hungary Budapesten. A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi találkozójának főszónoka Orbán Viktor lesz. A miniszterelnök 9:40-kor tartja nyitóbeszédét, melyet élőben követhet a hirado.hu-n.

A rendezvény idei mottója: „Együtt erő vagyunk!”. Kari Lake, az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb konzervatív politikusa, Donald Trump lehetséges alelnökjelöltje az M1-en azt mondta: erős országokra van szükség, amelyek szembeszállnak a globalizmussal.

Csütörtökön és pénteken újra Magyarországra figyelnek a világ konzervatív politikusai. 

2022 után ugyanis ismét Budapesten rendezik meg a Konzervatív Politikai Akció Konferencia, vagyis a CPAC európai rendezvényét.

A magyar konzervatív politika sikerének 12 pontos receptje volt tavaly Orbán Viktor miniszterelnök CPAC-en megtartott beszédének legmarkánsabb mondanivalója. A kormányfő akkor azt mondta: a legnagyobb probléma nyugaton a progresszív liberálisok közéleti dominanciája. Orbán Viktor augusztusban, az amerikai CPAC-en is erről beszélt.

Tapsolva és állva köszöntötték Orbán Viktort a dallasi Hilton szálló báltermében, a rendezvény megnyitóján. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: az értékeink, úgy mint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn.

Az idei CPAC Hungary főszónoka is Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

Az idei, immár második CPAC Hungaryn a konzervatív erők összefogásának fontossága lesz az egyik vezérgondolat, de az orosz–ukrán háború és a mielőbbi béke témája is nagy hangsúlyt kap. Erről beszélt az M1-en az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb konzervatív politikusa. Keri Lake azt mondta: Magyarország számára potenciális veszély az orosz–ukrán háború, de Amerika számára is kockázat, mert az amerikaiak azt látják, hogy a nehezen megdolgozott jólétüket arra használják, hogy egy háborút finanszíroznak.

„A CPAC-en azt fogjuk hallani, hogy az emberek elmondják, hogy az országuknak kell lenni az első helyen – az egyes országoknak. A békéről kell beszélni, Volodimir Zelenszkijt és Vlagyimir Putyint pedig tárgyalóasztalhoz kell kényszeríteni, hogy azonnal tűzszünet legyen” – mondta Kari Lake.

Az európai konzervatívok és hazafiak összefogása elengedhetetlen az európai nemzetek jövőjéért folytatott küzdelemhez – mondta a Magyar Nemzetnek a CAPC másik vendége. Santiago Abascal, a spanyol jobboldali Vox párt elnöke úgy fogalmazott: „A jó ideológiai háttérmunka, mint amilyen a CPAC-ben folyik, a legjobb eszköz arra, hogy megfékezzék a baloldal kulturális hegemóniáját és a mai Európai Unió föderális tendenciáit.”

Felfokozott érdeklődés előzi meg a holnap kezdődő CPAC Hungary konzervatív csúcstalálkozót – erről pedig már Schmidt Mária beszélt a lapnak. A Terror Háza Múzeum főigazgatója – aki maga is előadóként lép színpadra a CPAC-en – azt mondta:

az, hogy immár másodjára ad otthont Budapest a Konzervatív Politikai Akció Konferencia európai rendezvényének, azt jelzi, hogy a világ kíváncsi ránk, nekünk pedig van mondanivalónk a világ számára.

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi eseményét, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia budapesti rendezvényét az Alapjogokért Központ rendezi meg. A kétnapos CPAC Hungary főszónoka idén is Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

Erős országokra van szükség, amelyek szembeszállnak a globalizmussal; egyedi kultúrával, egyedi néppel, erős egyénekkel – jelentette ki Kari Lake, az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb konzervatív politikusa az M1 szerda reggeli hírműsorában a csütörtökön kezdődő CPAC Magyarország konferencia alkalmával.

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozását, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) május 4-5-én tartják Budapesten. A rendezvény főszónoka idén is Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

A konferencia mottója idén „Együtt erő vagyunk”, a középpontban a nemzeti erők nemzetközi együttműködése áll.

Felszólal Donald Trump lehetséges alelnökjelöltje, Kari Lake, Arizona kormányzójelöltje is, aki az M1 műsorában a mottó kapcsán azt mondta, az amerikai média, amely a globalista program szócsöve, azt akarja, hogy megosztottak legyünk, hazudnak Trump elnökről és Magyarországról is.

De Magyarországon egy nagyon népszerű miniszterelnök van, aki segít a családoknak, hogy jól éljenek” – folytatta a politikus.

Úgy vélte, nagyszerű, ami a konzervatív mozgalomból születik, az olyan populista vezetőknek köszönhetően, akik hazájuk népét tekintik elsőnek.

Ez annyira ritka a mai világban, ahol van ez a globális nyomás, hogy minden homogenizálódjon, destabilizálódjon. Veszélyes időket élünk, de olyan vezetőket látunk, akik kitűnnek, és a megfelelő dolgot teszik a népükért; Orbán Viktor ilyen” – mondta Kari Lake.

Megjegyezte, örül annak, hogy „egyre több anya és apa feláll, és kijelenti, hogy nem akarja elfogadni a globalizmus nyomását”.

„Szeretjük a konzervatív ideálokat, hiszen ezek a családot támogatják és erősebbé teszik az államunkat” – közölte a kormányzójelölt.

Kari Lake hangsúlyozta: a globalizmus egzisztenciális veszélyt jelent, és Magyarország jó példa arra, mit tehet egy ország akkor, ha a népet tekinti elsőnek, nem pedig azokat, „akik a zsebüket adókból tömik”.

A politikus kitért arra, hogy ami Ukrajnában történik, az Magyarország számára nagyon nagy kockázat, potenciális veszély, de Amerika számára is kockázat, hiszen „a jólétünket, a pénzünket arra használják, hogy egy harmadik világháborút finanszírozzanak”.

„Joe Biden katasztrófa az Egyesült Államok számára, sőt az egész világnak, kinyitotta a határokat és megengedi az inváziót. Arizona népe azt kérdezi, miért is küldünk kétszázmilliárd dollárt, fegyvereket és lőszert Ukrajnába, hogy egy háború kezdődjön a világ másik felén, amikor nálunk a határon vészhelyzet van?” – mondta Kari Lake.

Hozzátette: akik az igazat mondják, akik a békéről beszélnek, őket a fake news media kiközösíti. Amerikában kisiklott a média, hazugságokat terjesztenek arról, ami a határon történik, ami Ukrajnában vagy akár Magyarországon történik, és utánanyúlnak azoknak, akik az igazat mondják, az Orbán Viktoroknak, a Donald Trumpoknak – fogalmazott a konzervatív politikus.

Azt mondta, a magyar miniszterelnök és Donald Trump a békéről beszél, de sok más országban a kardcsörtetés megy, ott, ahol globalista politikai vezetők vannak.

Kari Lake közölte: a CPAC-en azt fogjuk hallani, hogy az egyes országoknak kell az első helyen lenni, a békéről kell beszélni, tárgyalóasztalhoz kell kényszeríteni Zelenszkijt és Putyint, hogy azonnal tűzszünet legyen.

Nagyszerű, hogy Magyarország szeretné közvetíteni a békét, és felajánlották, hogy egy béketárgyalás helyszíne legyen” – tette hozzá.

A Biden-adminisztrációról azt mondta: „Amerika az egyik legnagyszerűbb ország a földön, de borzalmas kormányzatunk van egy elcsalt választás eredményeként. Ez egy botrányoktól sújtott gyenge kormányzat, veszélyes helyre navigál minket, egy harmadik világháború felé. A gyenge Biden gyengévé teszi Amerikát, a népünk többsége azt gondolja, hogy nem alkalmas arra, hogy átvezessen minket ezeken a veszélyes időkön.”

Magyar­országnak, a magyar jobboldalnak önmagán, az ország formális méretén jóval túlmutató ereje van – nyilatkozta az Alapjogokért Központ főigazgatója a május 4-5-én megrendezendő CPAC Magyarország konferencia (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) kapcsán a mandiner.hu-n megjelent interjúban.

Fontos politikai képesség a stratégiai nyugalom, és legalább ilyen fontos a geostratégiai ügyesség: hogy egy országnak legyen geopolitikai elképzelése regionális, de akár globális szerepéről is – tette hozzá Szánthó Miklós.

Úgy kell megvalósítani szuverenitásunkat, hogy közben globális együttműködéseket építünk” – fogalmazott a főigazgató a CPAC szerepéről szólva, megjegyezve azt is: „önmagunk dicsérete van annyira fontos, hogy azt nem bízhatjuk másra”.

Számos CPAC volt a múlt évben, de a magyarországi az egyedüli európai CPAC, az egyedüli kontinentális hub, ami idevonzza Budapestre a világ jelentős jobboldali szereplőit – mondta.

Egyre több konzervatív szereplő érti meg világszerte, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszanunk. Az egyik ilyen meghaladandó „szabály”, hogy a nemzeti erők fogalmilag képtelenek nemzetközi együttműködésre – fejtette ki Szánthó Miklós.

A valóság az, hogy az Isten, haza, család hármas egysége mint civilizációs alap közös a Potomactól a Dunáig, ráadásul éppen ezt az alapot éri többdimenziós támadás a progresszív baloldal részéről – mondta. És egyfajta bumeránghatásként ez az, ami segíti az összemozgást: egyáltalán nem véletlen, hogy a washingtoni, tokiói, mexikóvárosi vagy épp Sao Paulo-i CPAC-eken a család, a gyermekvédelem volt az egyik kiemelt téma – részletezte Szánthó Miklós.

A főigazgató szerint mindenhol érzik – és sok esetben szenvedik is -, hogy a woke, az eltörlés kultúrája, a politikai korrektség, a genderideológia, nevezzük akárhogy ezt az elmebajt, ugyanazt a teremtett rendet és józan észt veszi célba, és igyekszik, ahogy divatosan mondják, „dekonstruálni”. A planetáris támadásra pedig szintén hasonló szintű koordinációval adhatunk választ. És ennek nem egyedüli, de jelentős szimbóluma a CPAC – mondta.

Szánthó Miklós szerint geopolitikailag nehezen túlértékelhető ügy Ukrajna integritásának megőrzése, vagy az, hogy ez a régió ne éljen újra az orosz fenyegetettség árnyékában. „De például milyen Nyugatot szeretnénk kínálni Kijevnek alternatívaként? Egy olyat, ahol levetetik a keresztet a falról, ahol hirtelen fellángolásokat leszámítva szemétdombra valónak tartják a nemzeti identitást, ahol el akarják törölni a történelmet, és ahol hivatalosan azt sem szabad tudni, hogy valaki fiú-e vagy lány” – tette fel a kérdést a főigazgató.

Nagyon leegyszerűsítve: a háború előbb vagy utóbb, így vagy úgy véget fog érni, de azok a kérdések, amelyekről beszélünk, akkor is itt lesznek velünk, és az azokra adott válaszok sokkal hosszabb távon fogják meghatározni a politikai realitásokat – fejtette ki Szánthó Miklós.

Hozzátette: a CPAC Magyarország májusi konferenciájára két hivatalban lévő miniszterelnök, két volt miniszterelnök, négy pártelnök, két kongresszusi képviselő, két amerikai tagállami miniszter, volt és leendő szenátorok érkeznek, valamint számtalan képviselő Európából, politikusok, újságírók Dél-Amerikától Izraelig.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

mandiner.hu

Poénosan akart visszavágni Karácsony Gergely, így sikerült (VIDEÓ)

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük