Létrehozva: 2023.03.18.

Vizsgálat indult a dollárbaloldal külföldi finanszírozásának ügyében

Honnan és miért jött a pénz?

Windisch László a számvevőszék elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnökét arról tájékoztatta, hogy „igen erős a gyanú arra, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt" – írja a Mandiner.

Vizsgálatot indított a „guruló dollárok" ügyében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, aki az Országgyűlési gazdasági bizottságának fideszes elnökét arról tájékoztatta:igen erős a gyanú arra, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt, és megsértették a választási kampányra vonatkozó törvényeket a baloldali ellenzéki pártok.”

Bánki Erik bizottsági elnök az MTI-hez pénteken eljuttatott videóban annak kapcsán beszélt erről, hogy a testület március 27-én várhatóan az ÁSZ elnökét hallgatja meg a „guruló dollárok" ügyében. Windisch László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke levélben tájékoztatta arról, hol tart a „guruló dollárokkal", azaz a baloldali pártok tiltott külföldi finanszírozásával kapcsolatos ÁSZ-vizsgálat. Amióta Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje „lebuktatta a baloldalt", fény derült az „elmúlt 30 év egyik legsúlyosabb befolyásolási kísérletére", arra, hogy

4 milliárd forintnyi dollárral támogatták külföldi szervezetek a baloldali pártokat a 2022-es országgyűlési választási kampányban”

– tette hozzá. 

Windisch László: erős a gyanú arra, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt

FOTÓ: MUDRA LÁSZLÓ - ORIGO

Hétről hétre újabb információk kerülnek elő, „totális hazugságspirálba csúszott az ellenzék". Először mikroadományokról beszéltek, aztán kiderült, hogy ez nem igaz, mert nagy adományozók nagy tételben támogatták az ellenzéket. Aztán próbálták maguktól „eltolni" az ügyet, de kiderült, hogy „Karácsony Gergely főtanácsadója, Korányi Dávid, az általa vezetett Action for Democracy elnevezésű szervezen keresztül próbálta eljuttatni ezeket a forrásokat Magyarországra", tehát egyértelműen kiderült, hogy a baloldali pártok külföldi finanszírozással készültek az országgyűlési választásokra - mondta a fideszes honatya, megjegyezve: így próbálták külföldről befolyásolni a hazai választások eredményét. Bánki Erik közölte, az ÁSZ elnöke vizsgálatot indított az ügyben, és levelében arról tájékoztatta: „igen erős a gyanú arra, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt, és

megsértették a választási kampányra vonatkozó törvényeket a baloldali ellenzéki pártok.”

Észlelve a visszaélések lehetőségét, az ÁSZ elnöke az adóhatósághoz fordult, s információkat kér a pénz felhasználásáról, mert erős a gyanú, hogy azzal kapcsolatban is visszaélések történhettek. Mindez azt jelenti, hogy igen súlyos ügy a guruló dollárok ügye, éppen ezért kezdeményezni fogom, hogy a parlament gazdasági bizottsága következő, március 27-i ülésén tűzze napirendjére az ÁSZ elnökének beszámolóját”- fűzte hozzá.

A több mint egy éve dúló orosz-ukrán háború minden szörnyűsége ellenére a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal még mindig a háború pártján áll és továbbra is a fegyverszállítások megindítását követeli a kormánytól. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a Fidesz–KDNP által az Országgyűlés elé benyújtott békepárti javaslatot is folyamatosan támadják. Kétrészes összeállításunkban bemutatjuk, milyen nyomásgyakorlás éri Magyarországot a békepártisága miatt Brüsszelből,és azt is, hogy a külföldről finanszírozott baloldal milyen megrendelést teljesít.

A hazai baloldal Brüsszel álláspontját visszhangozva a háború pártján áll, miközben a magyar kormány kitart a kezdetektől hangoztatott véleménye mellett, azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz. A magyar álláspont csak Európán és a nyugati világon belül van kisebbségben, a globális többség békepárti, ezt igazolják a nemzetközi diplomáciában gyakran elhangzó nyilatkozatok a világ más térségeiből, és legutóbb az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) közgyűlésén is világossá vált, hogy az államok többsége hazánkhoz hasonlóan vélekedik.

A 193 ENSZ-TAGBÓL CSAK 40 TÁMOGATTA AZ OROSZORSZÁG ELLENI SZANKCIÓKAT, AMI AZT JELENTI, HOGY 153 NEMET MONDOTT.

Magyarország békepárti és az marad

A szétlőtt BahmutFORRÁS: AFP/-

Összegezve az elmúlt egy év történéseit, minden érv a mielőbbi békekötés mellett és a háború folytatása ellen szól. A szomszédunkban zajló háborúban több százezer ember halhatott meg, több millió embernek kellett elmenekülni otthonából. Közben egész Európa a háborúba sodródás napjait éli.

BRÜSSZEL ÉS MÁS, A HÁBORÚBAN ÉRDEKELT NEMZETKÖZI ÉRDEKCSOPORTOK, ILLETVE SPEKULÁNSOK ÓRIÁSI NYOMÁST HELYEZNEK MAGYARORSZÁGRA, AZT AKARJÁK, HOGY CSATLAKOZZUNK A HÁBORÚPÁRTI ORSZÁGOKHOZ ÉS KEZDJÜK EL A FEGYVEREK SZÁLLÍTÁSÁT.Ezek az országok sisakokkal kezdték, majd jöttek a lőszerek, a harckocsik, ma már a legmodernebb tankokat, rakétarendszereket szállítják és tervben vannak a vadászgépek. Egyre több szakértő és politikus hívja fel a figyelmet arra, hogy ezek a lépések világháborúhoz vezethetnek.

Leopard tank, ilyet szállítanak a németek Ukrajnának

FORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/PHILIPP SCHULZE

 

Az is kiderült, hogy Brüsszel a békepárti álláspontja miatt akarja megbüntetni Magyarországot, sőt el is vennék hazánk szavazati jogát, ezt maga az Európai Bizottság tagja, Vera Jourova biztos, illetve Guy Verhofstadt balliberális EP-képviselő erősítette meg. Mindemellett egész Európa az elhibázott brüsszeli szankciók káros következményeitől szenved.

A BRÜSSZELBEN ELFOGADOTT GAZDASÁGI- ÉS ENERGIASZANKCIÓK NEM CSILLAPÍTOTTÁK A HÁBORÚT, ÉS AZ OROSZ GAZDASÁGOT SEM KÉNYSZERÍTETTÉK TÉRDRE, SŐT A SZANKCIÓK EGEKBE LÖKTÉK AZ ENERGIAÁRAKAT, ÓRIÁSI GAZDASÁGI KÁROKAT ÉS TOMBOLÓ INFLÁCIÓT OKOZTAK AZ UNIÓS TAGORSZÁGOKBAN.

Nincs olyan család, amely ne érezné a szankciós infláció terheit.

Guy Verhofstadt, Magyarország brüsszeli háborúpárti ellensége

FORRÁS: AFP/EMMANUEL DUNAND

AZ ORSZÁGGYŰLÉS EGYÉRTELMŰ BÉKEPÁRTI ÁLLÁSFOGLALÁSÁRA MINDEZEK MIATT SZÜKSÉG VAN, HOGY EGY ÉVVEL A HÁBORÚ UTÁN ÓRIÁSI NYOMÁSOK KÖZEPETTE, MINDENKI SZÁMÁRA VILÁGOS LEGYEN: MAGYARORSZÁG NEM AKAR BELESODRÓDNI A HÁBORÚBA.A Fidesz–KDNP-frakció határozati javaslata a magyar emberek békepárti az álláspontját tükrözi, a 2022-es parlamenti választások és a szankciókról szóló konzultáció eredményei megerősítik azt az álláspontot, miszerint a háború végét nem a szankciók, hanem a béketárgyalások hozhatják el. Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet és Magyarország a béke pártján áll.

 

Kardcsörtető dollárbaloldal

A dollárbaloldal azonban, hűen a megbízói által diktált politikához, elutasítja a kormánypártok határozati javaslatát. Érdemes visszatekinteni az időben és felidézni a tavaly február 24-én kirobbant háború kapcsán elhangzott, illetve azt közvetlenül megelőző reakciókat. Kijelenthető, hogy a dollárbaloldal a kezdetektől a háború pártján áll. Már a háború kitörése előtt egyértelművé tették, hogy fegyvereket és akár katonákat is küldenének a háborúba, ezt maga a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter jelentette be.

A dollárbaloldal vezére, Gyurcsány Ferenc szintén egyértelművé tette háborúpárti álláspontját, szerinte ugyanis „pocsék ember, aki nem hal meg Ukrajnáért". A háború egy éves évfordulóján pedig szégyenletesnek nevezte a kormány béke pártiságát és a lényegében fegyveres konfliktus folytatása mellett foglalt állást.

Fegyvereket és magyar katonákat küldenének a frontra

De ne szaladjunk előre az időben, tekintsük át részletesebben az első baloldali nyilatkozatokat. A bukott miniszterelnök-jelölt nevéhez fűződnek talán a legmarkánsabb kardcsörtető megszólalások. Márki-Zay Péter tavaly februárban még a háború kitörése előtt a Partizánnak adott interjúban úgy fogalmazott: ha kirobban egy katonai konfliktus, akkor Ukrajnának minden segítséget megadnának, amit a NATO szövetségi rendszere megenged. Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista a segítség konkrét formáját firtató kérdésére Márki-Zay egyértelművé tette:Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.Két nappal a háború kitörése előtt az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette:Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy akár katonai segítséget is küldene Ukrajnába

FORRÁS: VIDEA

Gyurcsány szerint pocsék ember, aki nem hal meg Ukrajnáért

A Gyurcsány-párt, és maga Gyurcsány Ferenc is hangzatos nyilatkozatokban követelte Ukrajna katonai támogatását. A bukott miniszterelnök egy tavaly március 25-i Facebook-posztban odáig ment a háborús hangulatkeltésben, hogy feláldozná a magyar nemzetet az ukrajnai konfliktusban. A dollárbaloldal vezére Zelenszkij ukrán elnöknek a magyar kormányfőhöz intézett provokatív követelése és Orbán Viktor erre adott elutasító válasza kapcsán úgy fogalmazott a közösségi oldalán akkor: „Pocsék ember leszel, vagy meghalsz. Melyiket választanátok? Orbán ezt a választást hagyja a hazának, neked. Elfordítjuk fejünket ezrek, milliók halálától, meggyalázásától, mert ha nem, ha segítünk, akkor magunkra vonzzuk a sátán bosszúját és mi magunk fogunk halni – állítja. Orbán szerint életünk ára a bűnbeesés. Az élethez sz...r alakká kell válnunk – mondja. Meg se próbál más utat ajánlani a nemzetnek."

 

GYURCSÁNY SZERINT TEHÁT „POCSÉK EMBER, SZ...R ALAK" MINDEN MAGYAR, AKI NEM HAJLANDÓ MEGHALNI UKRAJNÁÉRT. A DK-ELNÖK EZZEL CSÚCSRA JÁRATTA A HÁBORÚ KEZDETE ÓTA ZAJLÓ BALOLDALI HÁBORÚS USZÍTÁST, AMIVEL MAGYAR EMBEREK ÉLETÉT VESZÉLYEZTETNÉK.

Gyurcsány Ferenc szerint sz.r alak, aki nem hal meg Ukrajnáért

FOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Rónai Sándor, a Gyurcsány-párt EP-képviselője egy videóban arról értekezett, hogy az unió egyes tagállamai és a NATO milyen katonai és pénzügyi segítséget nyújt Ukrajnának. Ezután sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar kormány nem segíti száz százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításában segítenek.

A szintén gyurcsányista EP-képviselő, Ara-Kovács Attila a Klikk TV-ben beszélt arról, hogy részt vett egy fegyverszállításokat követelő brüsszeli tüntetésen. Mint mondta, a demonstráció kifejezetten azért szerveződött, hogy Ukrajnát támogassák.Én tartottam itt a DK részéről a frontot. Ott nagyon egyértelműnek tűnt számomra, hogy mindenki milyen értelemben elkötelezett ebben a háborúban– hangsúlyozta a politikus.

Katonai segítséget sürgetett a Momentum

Ugyanez a vehemens háborúpártiság volt jellemző az egész baloldalra. Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke egy 2022. február elsején, tehát még a háború kitörése előtt megjelent publicisztikában azt írta, hogy „a szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez".

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője és Berg Dániel – a szintén momentumos EP-képviselő Cseh Katalin férje – a háború kirobbanása után néhány nappal katonai segítségnyújtást sürgetett Ukrajnának. Donáth erről egy Facebook-bejegyzésben írt.Az ukrán elnök és pártja csatlakozik európai pártcsaládunkhoz. Ukrajna európai ország, és Putyin bűnös háborúja támadás az egész európai közösség ellen. A mai napon pártcsaládunk, az ALDE pártvezetői rendkívüli ülést tartottak az ukrán helyzetről, és – a momentumos ALDE-alelnök, Berg Dániel támogatásával – azonnali hatállyal elfogadtuk Vologyimir Zelenszkij pártjának, A Nép Szolgájának csatlakozási kérelmét pártcsaládunkba. Közösen elfogadott határozatban erősebb szankciókat, több katonai és humanitárius segítséget sürgetünk Ukrajnának.

Maga Cseh Katalin is hasonló álláspontot képviselt a közösségi oldalán közzétett élő bejelentkezésben tavaly március elsején. Ebben egyértelműnek nevezte, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának abban, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amelyekkel meg tudják vívni ezt a háborút.

A harcos Potocskáné

A Jobbik is kivette a részét a háborús hangulatkeltésből tavaly. Potocskáné Kőrösi Anita, a párt parlamenti képviselője egy fórumon cinikus kijelentést tett, mondván, hogy egy háborúban, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük. A jobbikos politikus utalt arra, hogy neki is van férje és két fia, akik hadkötelesek lennének. „Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer' ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta."

A háború első heteiben tett baloldali nyilatkozatok nem hagytak kétséget afelől, hogy ha a tavaly áprilisi választásokon Gyurcsányék győztek volna, akkor minden brüsszeli elvárást teljesítenek és Magyarország fél lábbal már a háborúban állna.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

mandiner.hu

„Öljetek meg minden zsidót!” – felfoghatatlan állapotok uralkodnak az amerikai egyetemeken

life.hu

Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert