Létrehozva: 2023.03.10.
Módosítva: 2023.03.10.

Donald Trump újabb leleplezése

Donald Trump videós üzenetében az Egyesült Államokat vádolja az ukrajnai konfliktus szításával.

A Donal Trump-fiók videót tett közzé a Twitterren, amelyben az Egyesült Államok volt elnöke azzal vádolta a korábbi amerikai kormányokat, hogy konfliktusokat szítottak Ukrajnában, s ennek következtében a harmadik világháború küszöbén állunk. Nyilvánosságra hozta tervét, amellyel meg akarja akadályozni a globalistákat és a "mélyállami" háborús uszítókat abban, hogy elindítsák a harmadik világháborút.
 

Fotó: AFP

Az Egyesült Államok 45. elnöke bírálta az "amerikai elit" katasztrofális tanácsadóit, a "tábornokok, bürokraták és úgynevezett diplomaták" tippjeit. Trump elmondta, hogy nemzedékek óta ő az egyetlen elnök, aki nem indított háborút, és az egyetlen elnök, „aki elutasította sok washingtoni tábornok, bürokrata és az úgynevezett diplomaták katasztrofális tanácsát, akik csak azt tudják, hogyan sodorjanak minket konfliktusba, de nem tudják, hogyan vigyenek ki minket."

Keményen beleszállt Victoria Nulandba, a Biden-kormány politikai ügyekért felelős államtitkárába, aki  2013 és 2017 között az Egyesült Államok külügyminisztériumának volt a munkatársa. Azzal vádolta Nulandot, hogy hivatali ideje alatt Ukrajnát megszállottan a NATO felé tolta.

Kijelentette, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma 2014-ben támogatta a kijevi Majdan téri tüntetéseket, ami az akkori ukrán elnök bukásához vezetett. "Ezek az emberek régóta keresik a konfrontációt, ahogy Irakban és a világ más részein. Most pedig a harmadik világháború küszöbén billegünk" - tette hozzá.

Anti-government protesters clash with the police in Kiev
A kijevi tüntetéssorozat február 18-án erőszakba torkollott, és több mint százan vesztették életüket. Fotó: NurPhoto

Trump elismerte, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziója  vörös vonal volt, amelyet nem léptek volna át, ha ő maradt volna az amerikai elnök. "Azt mondta: "24 óra alatt véget vethetünk az ukrajnai konfliktusnak megfelelő vezetéssel". Hozzátette, újbóli megválasztása esetén el fogja távolítani a katonai ipari komplexum kártékony szereplőit a hatalom közeléből.

"Meg kell szabadulnunk a korrupt globalista berendezkedéstől, amely évtizedek óta minden jelentős külpolitikai döntést elrontott."

"Az elkövetkező négy évem végén a külügyminisztérium, a Pentagon  egészen más hely lesz.  Eltűnnek a háborús uszítók, csalók, kudarcosok. Meg fogjuk akadályozni, hogy lobbisták és a nagy védelmi vállalkozók konfliktusba taszítsák magas rangú katonai és nemzeti tisztségviselőinket. Új nemzetbiztonsági tisztviselőkből álló csoportunk lesz, akik Amerika létfontosságú érdekeinek védelmében hisznek. ” 

A volt elnök a CPAC amerikai konzervatív konferencia múlt heti záró felszólalásában Washingtonban arról beszélt, visszavonná Joe Biden intézkedéseit. Az Egyesült Államok végtelen háború felé való további sodródásának megállítását ígérte Donald Trump újbóli elnökké választása esetére.

Nagy visszhangot kiváltó beszédet mondott szombaton Donald Trump  a CPAC amerikai konzervatív konferencia záróbeszédében Washingtonban. Az előző elnök, aki tavaly novemberben hivatalosan is bejelentette újraindulását, szónoklatában az ukrajnai háborúra utalva az amerikai történelem legveszélyesebb időszakának nevezte a jelenlegit. Kijelentette, ha ő lett volna az elnök tavaly februárban, Oroszország nem támadja meg Ukrajnát, és hozzátette, meg tudna akadályozni egy harmadik világháborút.

Óriási hibának nevezte, hogy Oroszországot és Kínát egymás mellé sodorták az Egyesült Államok jelenlegi vezetésének hozzájárulásával. Megjegyezte, hogy 2017 és 2021 közötti regnálása idején Oroszország nem indított katonai akciót, Kína tiszteletben tartotta az Egyesült Államokat, és Iránt sikerült elszigetelnie. A 2024-es elnökválasztási kampányának kulcsmondataként említette, hogy az emberek harcosa és igazsága lesz, sőt, az ő nevükben büntetéseket is ígért.

Donald Trump a Joe Biden vezette kormányzatot az Egyesült Államok történetének legkorruptabb vezetőjének, az elnököt és fiát, Hunter Bident bűnözőknek nevezte. Azt mondta, hogy megválasztása esetén eltávolítja hivatalukból a nem választott bürokratákat, akik a szövetségi hatóságokat politikai fegyverként használják.

Beszédében hatékony határvédelmet ígért, a déli fal meghosszabbítását, és azt, hogy hivatalba lépésének első napján intézkedik a határőrség megerősítéséről, valamint a kitoloncolások felgyorsításáról. Bírálta a demokrata adminisztrációt és a demokrata városvezetőket a puha büntetőpolitikáért, amely véleménye szerint okozója a nagyvárosi bűnözés növekedésének.

Azt mondta, harcolni fog a szülők jogaiért, és törvényt ígért arról, hogy az iskolavezetőket kötelezően a szülők válasszák meg. Minden olyan jogszabály eltörlését is kilátásba helyezte, amely a Biden-adminisztráció idején született, és amely lehetővé teszi a gyerekek nemváltó beavatkozásait. A korábbi elnök kijelentette, hogy befejezi, amit hivatalban elkezdett, és Amerikát ismét naggyá teszi - ami utalás a korábbi kampányszlogenjére, a Make America Great Again mondatra.

A CPAC-konferencián hagyomány, hogy a résztvevőket szavaztatják arról, kit látnának legszívesebben elnöknek. A szombati zárónapon, nem sokkal Donald Trump beszéde előtt hozták nyilvánosságra a szervezők, hogy a Washingtonban tartott esemény több ezer látogatójának hatvankét százaléka voksolt Donald Trumpra, míg húsz százalék Ron DeSantis floridai kormányzóra, akit esélyes kihívónak tartanak, bár eddig hivatalosan nem jelentette be, hogy versenybe száll a republikánus elnökjelölti pozícióért a 2024-es elnökválasztáson.

Az amerikai First Lady világos utalást tett férje, Joe Biden újraindulására a 2024-es elnökválasztáson egy pénteki interjúban.

Jill Biden ötnapos afrikai útjának utolsó állomásán az AP hírügynökségnek adott interjúban úgy fogalmazott, hogy sokkal több nem maradt hátra, minthogy kitalálják, az elnök hol és mikor jelenti be hivatalosan is az újraindulását.

Férje szándékával kapcsolatban úgy fogalmazott, „hányszor kell még elmondanom, hogy elhiggyék”, majd Joe Bidenre utalva hozzátette, hogy „még nem fejezte be, amit elkezdett, és ez az, ami számít”.

Az elnök szintén pénteken az ABC News-nak adott interjúban felesége szavaihoz kapcsolódva leszögezte, hogy

ő komolyan gondolja, amit mond, de még vannak feladatok előtte, mielőtt belevágna egy „teljes gőzzel” működő kampányba.

Az elnök tavaly ősz óta többször megismételte, hogy szándékában van elindulni egy második elnöki ciklusért a választáson 2024-ben, de ezt hivatalosan még nem jelentette be.

Egyidejűleg elnöki tanácsadói arra utaltak, hogy a hivatalos bejelentés áprilisban lehet, hasonlóan a demokrata elődhöz, Barack Obamához, aki szintén az elnökválasztást megelőző év áprilisában jelezte hivatalosan, hogy versenybe száll az újraindulásért.

Az elnök indulását kétkedéssel fogadók legtöbbször Joe Biden életkorát hozzák fel, ugyanis a jövő évi választás idején 82 éves lesz, illetve, ha egy újabb ciklusra megválasztják, akkor annak végén már 86 év felett lesz.

A republikánus párton belül elkezdődött a versenyfutás az elnökjelölti pozícióért, habár az előválasztások kezdetéig még egy év van. Donald Trump tavaly novemberben, Nikki Haley korábbi az amerikai ENSZ-nagykövet és dél-karolinai kormányzó február első felében, míg Vivek Ramaswamy vállalkozó a héten jelentette be hivatalosan, hogy versenybe száll.

A lehetséges indulók között említik még Ron DeSantis floridai kormányzót, Mike Pompeo korábbi külügyminisztert és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatóját, valamint Mike Pence egykori alelnököt.

Felvétel készült az amerikai elnökről, ahogy ismét elesik egy lépcsőn, ezúttal Varsóban történt az eset.

Az Egyesült Államok elnöke nemrég Varsóba látogatott, egy felvétel szerint ismét megbotlott egy lépcsőn, mielőtt felszállt volna az elnöki különgépre – írta a Világgazdaság. Joe Biden négynapos lengyelországi és ukrajnai látogatásának zárásaként a NATO keleti szárnyának vezetőivel találkozott, hogy biztosítsa őket, az amerikai kormány odafigyel azokra a fenyegető veszélyekre, amelyeket az ukrajnai háború gerjesztett.

 A 80 éves elnök éppen beszállni készült a repülőgépbe, amikor elesett a lépcsőn, de miután felállt, a beszállás előtt még intett a gép előtt várakozóknak. A Fehér Ház nem reagált az elnök elesését mutató videóra, de a felvétel két évvel azután készült, hogy az amerikai elnök háromszor megbotlott és elesett egy lépcsőn a marylandi andrews-i bázison. Biden tavaly nyáron a delaware-i háza közelében is elesett, ahol testőreivel biciklizett. Az elnököt az ügynököknek kellett talpra állítaniuk, utána Biden gyorsan megnyugtatta az egybegyűlteket, hogy nem esett baja.

A Fehér Ház korábbi orvosa, Ronny Jackson republikánus képviselő azzal vádolta a jelenlegi amerikai kormányzatot, hogy a Joe Biden elnök mentális egészségével kapcsolatos igazságot próbálja eltitkolni legutóbbi orvosi vizsgálata után – írta meg az Oroszhirek.hu.
 Csütörtökön a Fehér Ház kiadott egy összefoglalót Biden egészségi állapotáról, amely egy kórtörténeti áttekintésen és egy „részletes fizikai vizsgálaton” alapult. Ebben megállapították, hogy az elnök „továbbra is egészséges, életerős, 80 éves férfi”, és teljesen alkalmas feladatai ellátására.

Az amerikai elnököknek nincs jogi kötelezettségük arra, hogy évente orvosi vizsgálaton essenek át, és annak eredményeit nyilvánosságra hozzák, de hagyományosan ezt választják, és minden kormányzat maga dönti el, hogy milyen vizsgálatoknak vetik alá az elnököt.

Ronny Jackson, aki Donald Trump és Barack Obama korábbi elnökök alatt a Fehér Ház orvosaként szolgált, pénteken éles kritikát fogalmazott meg Biden vizsgálatával kapcsolatban, azt állítva, hogy az amerikai közvélemény „semmit sem tanult” belőle.

„Szed valamilyen gyógyszert a mentális hanyatlásának kezelésére? Ez a vizsgálat egy vicc volt. ELTUSSOLÁS!!!” – írta a Twitteren közzétett bejegyzésében.

Arra is rámutatott, hogy elődjével ellentétben Biden nem vett részt kognitív teszten. „Trumpnak volt, neki miért nem? Biden gondolkodási és érvelési képessége ELTŰNT! Neki NEM KELLENE elnöknek lennie!!!” – tette hozzá Jackson.

A Fox News Digitalnak nyilatkozva a republikánus képviselő azt is állította, hogy „az amerikaiak többsége látja, hogy Biden mentális egészsége teljes hanyatlásban van”. A továbbiakban rámutatott, hogy az elnök vizsgálata „még inkább megerősíti, hogy ez a kormányzat még mindig hajthatatlan az igazság eltitkolásában”.

A Biden mentális állapotáról szóló információk hiánya „riasztó” – mondta a volt orvos, hozzátéve, hogy három levelet küldött a Fehér Háznak, amelyben az amerikai elnök mentális állapotának felmérését követelte, de mindegyiket figyelmen kívül hagyták.

„Mindenki láthatja, hogy valami nincs rendben – az eltussolásnak véget kell vetni” – jelentette ki.

Jackson megjegyzései a Harvard CAPS-Harris pénteken közzétett új közvélemény-kutatásának eredményei szerint az amerikaiak 57 százaléka kételkedik Biden mentális alkalmasságában, 67 százalékuk pedig úgy véli, hogy túl idősnek tűnik az ország vezetéséhez.

Az amerikai elnök elmeállapotával kapcsolatos találgatásokat visszatérő baklövései támasztják alá. A hónap elején, amikor Biden igyekezett bemutatni kormánya nemek közötti sokszínűségét, azt mondta, hogy „a kormányomban dolgozó nők több mint fele nő”.

Egy másik, mára már elhíresült incidensre szeptemberben került sor, amikor az elnök egy tömeghez szólva Jackie Walorski képviselőt szólította fel. A nő autóbalesetben halt meg, és maga Biden is gyászolta halálát – írta meg az Oroszhirek.hu.  

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

magyarnemzet.hu

Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

origo.hu

Gáspár Győző rendkívüli hírt jelentett be, erre senki sem számított - videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják