Létrehozva: 2023.03.18.

Bidenék kiálltak a kiskorúak szabad nemválasztása mellett

A genderőrület fokozódik.

Rachel Levine egészségügyi miniszterhelyettes a Biden-adminisztráció támogatását hangsúlyozza a fiatalok nemválasztása tekintetében.

A kiskorúak nemének orvosi megváltoztatása hamarosan egy normális és bevett eljárás lesz a tengerentúlon – tett ígéretet az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgálati Minisztériumának (HHS) egészségügyi miniszterhelyettese, Rachel Levine.

– Pozitív és optimista vagyok, hogy ebben az irányban fogunk haladni, már csak azért is, mert a Biden-adminisztrációban a kiskorúak szabad nemválasztása a legmagasabb támogatást élvezi

– idézte a transzneműségét nyiltan vállaló négycsillagos tábornokot a Fox News amerikai hírtelevízió.

– Politikailag ez a téma ingoványos talaj volt, és noha továbbra is kihívásokra számítok, remélem, hogy mind politikailag, mind társadalmilag ez a kérdés hamarosan már nem lesz egy aknamező – fogalmazott Levine.

A mezőny fő esélyesének tartják a nővé operált 19 éves férfit, akit hamarosan akár a legszebb nőnek is megválaszthatnak Németországban.

Kijelentései nagy vihart kavartak. Andy Harris, a képviselőház orvosokat összefogó csoportjának republikánus vezetője szerint „elítélendő, ha egy kormánytisztviselő kiskorúak nemi szervének megcsonkítását népszerűsíti”.

Egy egészségügyi szakembereket összefogó országos szervezet (Do No Harm) elnöke, dr. Stanley Goldfarb szintén megkongatta a vészharangokat az egészségügyben tapasztalható „woke”-aktivizmus miatt.

– Nincsen bizonyítékunk arra, hogy a nemet módosító hormonokkal és pubertásgátlókkal kezelt gyerekek mentális egészsége javult volna

– fogalmazott Goldfarb a Fox Newsnak. Hozzátette, hogy a Washingtoni Egyetem kutatása éppen az ellenkezőjét állapította meg az ideológiai alapon elindított ilyen kezelésekről.

Osztja viszont miniszterhelyettese véleményét az amerikai elnök. „Ez nem úgy működik, hogy egy gyerek egy nap felébred és kitalálja, hogy másik neműnek gondolja magát” – vélekedett a transzneműekről Joe Biden.

Az elnököt megcáfolva azonban ma már egyre több és több olyan történet lát napvilágot, amikor a fiatalok meggondolták magukat a transzneműségüket illetően.

A New York Post amerikai lap Chloe esetét hozza fel példának, aki 12 évesen „döntötte el”, hogy transznemű lesz, majd egy évvel később – szülői beleegyezéssel – már pubertásgátlókat és hormonokat szedett. Tizenöt évesen orvosi úton eltávolították a mellét (masztektómia), ám egy évvel később rájött, hogy hibát követett el, valójában tud azonosulni a biológiai nemével, csak össze volt zavarodva, amikor előállt a transzneműségével.

Nem tudok csendben maradni, meg akarom osztani a történetemet

– nyilatkozta a lapnak a lány, aki mára ugyan újra nőként éli az életét, ám élete végéig viseli az átalakítás következményeit.

Dr. Lisa Littman, a Brown Egyetem korábbi professzora szerint a fiatalok „gyorsan kialakuló nemi diszfóriája” a pubertás időszakában gyakran a serdülők érzékenységének és befolyásoltságának tudható be, többek között a közösségi média révén.

Noha a demokrata szövetségi kormány támogatja a gyermekek transzneműségét, ez nem minden államban van így. Floridában például Ron DeSantis kormányzó vezetésével már tavaly elfogadtak egy – a hazánkéhoz hasonló – gyermekvédelmi törvényt, amely megtiltja a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos témák tantermi oktatását az óvodától az általános iskola harmadik osztályáig. Majd ezt követően is csupán a gyermekek korának megfelelő tájékoztatást engedélyezi.

Más államokban, mint Texas, New Hampsihire vagy éppen Georgia, hasonló törvényeken dolgoznak. Míg Minnesotában Peggy Flanagan kormányzóhelyettes szerint a szülőknek „hinniük kellene” a gyermeküknek, amikor elmondják, hogy „kik is ők valójában”. Szerinte a nemváltáshoz szükséges gyógyszerek életmentőek, így azon dolgozik, hogy az északi államot egy „transzmenekült állammá” tegye.

Az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) jelentése szerint a tengerentúlon 2017 óta közel megduplázódott azon fiatalok száma, akik transzneműnek vélik magukat. Ez az Egyesült Királyságban még drámaibb, ott 2009 és 2019 között a biológiai férfiak esetében ezer, a nőknél 4400 százalékkal nőtt a nemváltó kezelésre utalt gyermekek aránya.

A magyar gyermekvédelmi népszavazáson több mint 3,3 millió ember utasította el az erőszakos genderideológiát, hiába hivatkozott a balliberális oldal folyamatosan arra, hogy az egész csupán jobboldali kitaláció, ami nem is létezik a valóságban, írta korábbi Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ, amely szerint ezzel szemben az igazság az, hogy a genderpropaganda észrevétlenül begyűrűzött a nyugat-európai mindennapokba, mára messze túllépett az elméleti vitán, és súlyos gyakorlati következményei vannak.

Az Alapjogokért szerint ennek tökéletes példája a német zöld-szocdem-liberális koalíciós kormány, amely egy liberalizált „transzszexuális törvény” által akarja elismerni a nemek „sokszínűségét”. „Ennek értelmében még a felnőtt kort sem várják meg Németországban, ugyanis a törvénytervezet szerint 14 éves kortól orvosi vizsgálat és szakvélemény nélkül (!) bárki önállóan, szabadon változtathatja meg a nemét és a keresztnevét” - mutat rá az Alapjogokért.

„Az orvosi szakértői vélemény kizárásával az ideológiai fanatizmus felülírja a szakértelmet, ezzel rengeteg problémát okozhatnak a későbbiekben az érintetteknek. Az új rendelkezés értelmében csak be kell menni a helyi anyakönyvi hivatalba és kérvényezni a nemváltást, amit rögtön el is végezhetnek a felnőttek számára” - emeli ki az Alapjogokért, rámutatva: a 18 év alattiak esetében a törvény szerint szükség van a szülő beleegyezésére, ám ha ezt a szülő nem adja meg, a gyermek kérheti a bíróságtól, hogy zárják ki az eljárásból a szülőt. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nem állítanak korlátot a kiskorúak nemváltása elé.

„Magyarországon a gyermekvédelmi népszavazás és törvény támogatottsága okán az eljövendő generációk védve vannak a genderideológiától. Mindazonáltal a magyar baloldalon folyamatosan igyekeznek egy visszataszító és torz világot megvalósítani a »tolerancia« jegyében – ám ha a magyar embereken múlik, akkor nem járhatnak sikerrel” - hangsúlyozta az Alapjogokért.

Nyolcéves gyermek esetében engedélyezte egy bíró Spanyolországban, hogy megváltoztathassa a nemét a születési anyakönyvi kivonatán. A bíró arra hivatkozott, hogy a kislány elég érett ahhoz, hogy meghozzon egy ilyen döntést, ráadásul évek óta fiúként tekint magára. A szülők már tavaly is próbálkoztak a nem megváltoztatásával a dokumentumon, ezt azonban egy másik bíró megakadályozta, éppen azzal indokkal, hogy a kislány még túl fiatal ehhez a döntéshez. Az elmúlt egy év és egy másik bíró azonban a jelek szerint megtette a hatását, és immáron a kislány anyakönyvi kivonatán hivatalosan is az állhat, hogy ő fiú.

A genderideológia elburjánzását nemcsak a spanyol eset példázza jól, hanem egy amerikai is. New York városában egy gördeszkás versenyen a női kategóriában indult egy 29 éves transznemű nő, Ricci Tres. A biológiailag férfinak született versenyző meg is nyerte a versenyt, maga mögé utasított mindenkit, köztük a második helyezést elérő 13 éves lányt is, valamint a harmadik helyezett 16 évest. A hat döntős versenyző közül négyen 18 év alattiak voltak, így az erőviszonyok finoman szólva sem voltak kiegyenlítettek. A transznemű sportolók ügye egyébként is nagy figyelmet kap mostanában, miután több szövetség is megtiltotta a transznemű nők biológiai nőkkel szembeni versenyzését éppen amiatt, mert nem igazságosak az erőviszonyok.

Mindeközben a brit közmédia, a BBC vezetősége olyan képzésre küldte az alkalmazottait, ahol a genderideológiához kapcsolódó dolgokat tanulhattak, jelentette a brit The Telegraph. Például azt, hogy ma már több mint 150 gender létezik, és ezek száma folyamatosan nő. Emellett megjelentek új személyes névmások is a nemi semlegesség és a genderelvek jegyében, amelyeknek használatára buzdították a résztvevőket. Az alkalmazottak figyelmét arra is felhívták, hogy ha azt hallják, hogy valaki nem jól használja egy személy esetében a névmásokat, azt azonnal hívják félre, és magyarázzák el neki, mi a gond.

Az emberek neméről szóló diskurzus a politikai színtéren is állandó figyelmet kap. Az Egyesült Államokban több demokrata képviselő is kiállt egy olyan határozat támogatása mellett, amely a transzneműek jogairól szól. A törvénytervezet átfogó keretet adna a transznemű és nem bináris emberek számára, biztosítva azt, hogy ezeket az embereket nem éri diszkrimináció vagy üldözés a nemi identitásuk miatt.

A felmérések azonban azt mutatják, hogy az amerikai emberek nem támogatják teljes mértékben a genderideológiát és azt, hogy több mint százféle nemi identitás létezzen. A Pew Research friss felmérése azt mutatja, hogy az elmúlt években nőtt azon amerikaiak száma, akik szerint mindenkinek a születéskor meg van határozva a neme és ezáltal a nemi identitása. Az amerikaiak 60 százaléka van ezen a véleményen, míg tavaly ez az arány még 56 százalék volt, 2017-ben pedig csupán 54. Az eredményeket elnézve nem igazán éri el célját az amerikaiak körében a transzlobbi, amely azt sugallja, hogy bármikor meg lehet változtatni az ember nemét.

Eltitkolják a szülők elől a tananyagot

Nem hajlandó egy londoni iskola elárulni a szülőknek, hogy pontosan mit tanítanak a gyerekeknek a balliberális ideológiákról. A Haberdashers’ Hatcham College-ban folyó jelenségre az egyik anyuka hívta fel a figyelmet, miszerint a gyerekeknek posztert kellett készíteniük a Black Lives Matter mozgalomról. Más esetnél a diákok a fehér felsőbbrendűségről és az elnyomó rendszerről tanultak. Az iskola üzletileg érzékenynek titulálja a tananyagot, ami törvényileg védett, ezért nem hajlandó azt közzétenni.

Egy ügyvéd szerint azonban elfogadhatatlan ez a kifogás, ráadásul közérdek, hogy a szülők tudják, mit tanítanak a gyerekeiknek. Az iskola egyébként nem sokkal ezelőttig a Haberdashers’ Aske’s Hatcham College nevet viselte Robert Aske után, aki az intézmény adakozója volt az 1600-as években. Aske-ot azonban nemrég problémásnak ítélték, mivel egyszer befektetett egy vállalatba, amely rabszolgakereskedelemmel foglalkozott. Emiatt aztán már nem tartották illőnek, hogy az iskola a nevét viselje.
 Megválaszthatják a nemüket a németek

Tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd nemcsak a keresztnevét, de a nemét is Németországban egy újonnan bemutatott, még formálódó törvénytervezet szerint. Marco Buschmann szövetségi igazságügyi miniszter és Lisa Paus család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter egy közös sajtótájékoztatón tegnap Berlinben elmondta: mindhárom kormánypárt egyetért abban, hogy a transzszexuálisokról szóló jogszabályt fel kell váltani egy új törvénnyel.
Szakértők ugyanis arra hívták fel a figyelmet, hogy a jelenlegi szabályozás nemcsak elavult, de diszkriminatív is. A törvénytervezet szerint 14 éves kortól egy egyszerű anyakönyvi eljárás révén mindenki önállóan és szabadon határozhatja meg a nemét és a keresztnevét, ehhez pedig nem lesz szükség semmiféle orvosi vizsgálatra, sem szakvéleményre. Marco Buschmann szerint bár statisztikailag ritka, de egyébként teljesen normális, hogy vannak olyan emberek, akiknek a szexuális identitása eltér a biológiai nemüktől.
Továbbra is a gyerekek állnak a genderlobbi középpontjában: a diákok étkeztetését a genderszabályok betartásához kötnék, és megjelent a családbarát drag show. A felnőttek szerint azonban a gyerekeket csak összezavarják az ideológia egyes elemei.

Az amerikaiak többsége szerint a gyerekeket azzal a névmással kellene illetni, amelyik egyezik a biológiai nemükkel, derül ki a Harvard–Harris felméréséből.

A megkérdezettek 59 százaléka adta ezt a választ, további 60 százalékuk pedig úgy vélte, hogy a nemi identitásra utaló névmások használata egy eltúlzott dolog, ami még inkább összezavarja a gyerekeket a saját nemüket illetően. A felmérés viszont arra is rámutatott, hogy az amerikaiak egy szintén nagy része, 41 százalék, úgy gondolja, hogy a gyerekeknek kellene megválasztaniuk a rájuk vonatkozó névmásokat.
De nemcsak a névmások miatt fájhat a gyerekek feje az Egyesült Államokban, hanem az iskolai étkeztetés miatt is. Az amerikai iskolák ugyanis eleshetnek az étkezési támogatásoktól, ha nem alkalmazkodnak a nemi identitás elfogadásával kapcsolatos előírásokhoz. A mezőgazdasági minisztérium nemrég bejelentette, ahhoz, hogy az iskolák támogatásokat kapjanak a diákok ebédjéhez, reggelijéhez és egyéb élelmiszerekhez, be kell tartaniuk az 1972-es oktatási módosításokról szóló törvény IX. cikkelyében foglaltakat a diszkrimináció tilalmát illetően.

Ide tartozik a diszkrimináció tilalma a szexuális orientáció és a nemi identitás alapján, azaz a fiúkat be kellene engedni a lányok öltözőjébe, a tanároknak pedig a megfelelő névmásokat kellene alkalmazniuk a transznemű diákokkal szemben. Az iránnyal kapcsolatban többen is kritikát fogalmaztak meg, miszerint a Biden-kormányzat bele akarja keverni a politikát a gyerekek étkeztetésébe.

Vannak ugyanakkor olyan helyek, ahol a gyerekeket védeni akarják a genderideológiától. Texasban a képviselőház republikánus tagja, Bryan Slaton bejelentette, hogy törvényt fog kezdeményezni a gyermekek drag queen előadásoktól való védelme érdekében. Mindez azután történt, hogy Dallasban a múlt hétvégén egy bárban olyan drag show-t tartottak, amit családbarát élménynek tituláltak, és ahol gyerekek is voltak a nézők között. Slaton szerint az eset elborzasztó volt, és felhívta a figyelmet arra a súlyos jelenségre, miszerint a felnőttek szexualizálni akarják a gyerekeket.
Mindeközben Észak-Karolinában továbbra is menetel az LMBTQ-ideológia, az állami amerikaifutball-csapat, a Carolina Panthers szurkolócsapatába bekerült az első transznemű szurkolólány. A 29 éves Justine Lindsay elmondása szerint ez egy nagy pillanat számára, és büszke rá, hogy lebontotta ezt a falat. „Úgy gondolom, hogy több embernek kell ezt látnia. Nem azért, mert elismerésre vágyom.

Csak azért, hogy rámutassunk, mi folyik a világban” – fogalmazott a transznemű nő. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint pedig a Justine Lindsay-hez hasonló transznemű nők nemsokára szülhetnek is. Egy Újdelhiben praktizáló orvos, Narendra Kaushik azt tervezi, hogy méhtranszplantációt végez egy biológiai férfin, amelynek célja, hogy a magukat transznemű nőnek azonosító személyek is ki tudják hordani a gyermeket.
Az orvos szerint minden transznemű nő annyira nő akar lenni, amennyire csak lehetséges, és ebbe beletartozik az anyaság is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Forma-1 magyar reménysége csapatot és bajnokságot is vált

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

vg.hu

Brit címlapra került a Duna Aszfalt

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

ripost.hu

Fontos bejelentést tett Csuti, fotóval mutatta meg

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában