Létrehozva: 2023.02.21.

Korrupció: Joe Biden a titkosszolgálatot használta fel a fia botrányainak eltussolására

Váratlan fordulatot vett az amerikai elnök ellen folyamatban lévő korrupciós vizsgálat.

A Joe Biden korrupciós ügyit vizsgáló kongresszusi bizottság által összegyűjtött bizonyítékok alapján az amerikai titkosszolgálat (Secret Service - USSS) többször is a hatalmával visszaélve, és a hatáskörén túllépve segített elsimítani az elnök fiának súlyosan törvénysértő magánéleti botrányait. Egy alkalommal például az ügynökség emberei megpróbálták megsemmisíteni Hunter illegálisan vásárolt pisztolyának dokumentációját, miután a fegyvert elvette és eldugta Hunter elől a barátnője, aki attól félt, hogy bedrogozva fejbe lövi magát.

Women's Ice Hockey: United States v China - Day 3
Joe Biden amerikai elnök és fia, a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter (Fotó: Bruce Bennett / Getty Images)

A titkosszolgálat számtalanszor kihúzta Huntert a csávából. Olyan esetekben segítettek neki, amikor ez egyáltalán nem volt indokolt. Például amikor bedrogozva kidobták egy luxusszállodából, vagy amikor illegálisan fegyvert vásárolt

- fogalmazott a Fox Newsnak nyilatkozva James Comer, a Képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottságának elnöke. A politikus elmondása szerint ezek a "segítségnyújtások" önmagukban is súlyosan törvénysértőek voltak, de ami nagyobb gond, hogy szövetségi ügynökség 2017 és 2021 között is segített elsimítani Hunter magánéleti botrányait. Tehát abban az időben, amikor a regnáló elnök fia nem is részesülhetett volna ilyen típusú védelemben, hisz az apja ekkor semmilyen közjogi tisztséget sem töltött be. "Ez rendkívül bizarr. A titkosszolgálati beavatkozások miatt Joe Bidennek ki kell állnia a nyilvánosság elé és átláthatónak kell lennie" - tette hozzá az elnök korrupciós ügyeit vizsgáló kongresszusi bizottság vezetője.

Comer a "hatalommal való visszaélés" egyik legkirívóbb példájának egy 2018 nyarán történt esetet nevezett, amikor Hunter hazudott a drogfüggőségéről egy delaware-i fegyverkereskedőnek, hogy  pisztolyt vásárolhasson. A többszörösen törvénysértő ügyet pedig a titkosszolgálat tussolta el neki...

Hunter Biden kábítószer hatása alatt a pisztolyával játszott, miközben prostituáltak társaságát élvezte

Ahogy arról korábban a Politico is beszámolt, az elnök fiának "pokoli laptopjáról" kiszivárgott kompromittáló tartalmakból kiderült, hogy Hunter imádott villogni az említett fegyverrel, és több videóit is készített magáról, ahogy kábítószer hatása alatt, meztelenül, prostituáltak társaságában lövések leadását imitálja. Ebben az időben Hunter az agytumorban elhunyt testvérének, Beau Bidennek az özvegyével, Hallie Bidennel járt, aki egy alkalommal annyira megijed a bedrogozva pisztollyal hadonászó Huntertől, hogy elvette tőle a fegyvert, és egy élelmiszerbolt mögötti szemetesbe dobta. Egy későbbi levelezésük szerint a nő attól félt, hogy Hunter egy rosszabb pillanatába fejbe lövi magát.

Azt nem tudni, hogy a fegyver eltűnését ki jelentette a hatóságoknál, de a delaware-i rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, és már javában folyt a nyomozást, amikor minden előzmény nélkül - feltehetően Joe Biden utasítására - a titkosszolgálat közbeavatkozott. A szövetségi ügynökség emberei felkeresték a fegyverbolt tulajdonosát, és felszólították, hogy adja át a Hunter pisztolyvásárlásról szóló adás-vételi szerződést. Erre azonban ő nem volt hajlandó, attól félt ugyanis, hogy a hivatalos dokumentumokat megsemmisíthetik.

Mivel az üzletben nem jártak sikerrel, a fedett ügynökei inkább az elhagyott fegyver nyomába eredtek, amit - erőforrást és időt nem kímélve - egy utcai koldusnál találtak meg. A hajléktalan férfit nyomás alá helyezték, aki ennek hatására maga sétált be a fegyverboltba, hogy leadja a pisztolyt. Mint fogalmazott, épp újrahasznosítható anyagok után kutatott a kukában, amikor rátalált, és mivel nincs más hasonló bolt a környéken, oda vitte be.

Miután a fegyver visszakerült az eladóhoz, az üggyel kapcsolatban leállították a nyomozást, így Hunter sértetlen maradt, pedig a lőfegyver elhagyása súlyos bűncselekménynek számít az Egyesült Államokban. Különösen abban az esetben, ha azt később bűncselekmény elkövetéséhez használják fel.

Hunter Biden kokainfüggőségét számtalan kompromittáló felvétel bizonyítja

A Metropol beszámolója szerint az amerikai Képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottsága egy sokrétű és szerteágazó vizsgálatsorozatot indított az amerikai elnök korrupciógyanús ügyleteinek kivizsgálására. Ehhez a legfontosabb bizonyítékokat az elnök fiának egy korábban elhagyott számítógépén találták meg.

A testület többek közt vizsgálni fogja azokat a kétes eredetű és névtelen adományokat, melyeket a Biden család kapott Kínából és Ukrajnából a Biden Center for Diplomacy nevű agytrösztön keresztül. A bizonyítékok között szerepel egy nagy értékű, Kínából kapott gyémánt is.

Emellett górcső alá veszik a Biden család olyan kétes ügyleteit, mint a nemrég festőművésznek(!) állt Hunter több százezer dollárért eladott festményeit is. Sokat szerint emögött egyértelműen pénzmosás áll. A bizottság továbbá arra is szeretne választ kapni, hogy Joe Biden a befolyását felhasználva juttatta-e előnyös üzleti kapcsolatokhoz a fiát? A gyanú szerint ugyanis a regnáló elnök még az Obama-adminisztráció alelnökeként segített Hunternek bekerülnie az ukrán Burisma nevű gázipari óriáscég igazgatótanácsába havi 50 ezer dolláros javadalmazásért, holott a fiának nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata az energiaszektorban. Erre az ellentmondásra akkor az ukrán hatóságok is felfigyeltek, ezért Joe Biden nyomást gyakorolt Kijevre, hogy rúgják ki azt a főügyészt, aki a korrupciós ügyeket vizsgálta.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

hirtv.hu

Embert gázolt a metró Budapesten

metropol.hu

Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában