Létrehozva: 2023.02.07.

Amerikai kutatóintézet: a balos sajtó mélyen hallgat Joe Biden és fia botrányairól

A demokrata párti orgánumok nem tekintik hírnek az amerikai elnök és fia korrupciós ügyeit...

Szerző Gaál József

Pár különleges kivételtől eltekintve az amerikai balliberális sajtóorgánumok egyáltalán nem számoltak be a Joe Biden, valamint a fia, Hunter körül kirobbant botrányokról az elmúlt napokban - derült az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center - MRC) keddi elemzéséből. A közzétett eredmények szerint az országos lefedettséggel rendelkező ABC, NBC és CBS televíziós hírcsatornák többek közt teljesen figyelmen kívül hagyták, hogy a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter - éveken át tartó tagadás után - múlt hét szerdán elismerte, hogy a róla napvilágot látott "drogos szexvideókon és fotókon" tényleg ő szerepel. De arról is "elfejeltettek" beszámolni a reggeli és esti híradásaikban, hogy Hunter titkosított kormányzati dokumentumokat használhatott fel a tengerentúli üzleti érdekeinek előmozdítására. Ahogy arról is, hogy az értéktelen festményei eladásával moshatott tisztára dollármilliókat. De még az sem ütötte meg a csatornák ingerküszöbét, hogy a Kongresszus szerdán indít vizsgálatot a Biden család korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban.

Women's Ice Hockey: United States v China - Day 3
Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Bruce Bennett / Getty Images)

A leleplezések folyamatosan érkeznek a Biden családról, de ez a három nagy csatorna egyszerűen figyelmen kívül hagyja őket. Ezek a csatornák szemlátomást azt akarják, hogy a nyilvánosság ne szerezzen tudomást az elnök kínos ügyiről. Több mint borzasztónak tartom, hogy az NBC, ABC, CBS neve mellett ott lehet a "hír" szó

- fogalmazott az Fox Newsnak nyilatkozva Brent Bozell, az MRC kutatóintézet alapítója és elnöke, aki azt is hozzátette, hogy Hunter Bidenről szóló negatív hírek figyelmen kívül hagyása nem újdonság a balos sajtó részéről. Ugyanakkor azt meglepőnek tartja, hogy ezt a gyakorlatot továbbra sem érzik kellemetlennek.

2020 októberében, az amerikai elnökválasztás hajrájában, amikor a Hunter Biden híres-hírhedt laptopjáról kiszivárogtak a kompromittáló tartalmak, olyan neves baloldali orgánumok, mint a The New York Times, a The Washington Post, az MSNBC és a CNN, orosz álhírnek minősítették az ügyet, és nem számoltak be róla. A botrányról akkor egyedül a jobboldali New York Post adott hírt, de a portált cikkeit a közösségi médiaórások - köztük a Twitter és Facebook - egyszerűen letiltották. Később mindkét cég vezetősége hibásnak nevezte ezt a döntést. Bozell szerint, "amit most látunk, az annak a folytatása, amit a kampány alatt láttunk." 

A Media Research Center egy 2020 novemberében, a választás után készített kutatása szerint a Biden-szavazók 36 százaléka még csak nem is hallott a Hunter Biden laptopjáról kiszivárgott tartalmakról, köztük azokról bizonyítékokról, melyek alátámasztják az Ukrajnával és Kínával folytatott korrupt ügyleteit. Ezeknek a szavazóknak pedig nagyjából tizenhárom százaléka választott volna másik jelöltet, ha tudott volna minderről.

Bozzell szerint a Biden család korrupciós ügyeit vizsgáló kongresszusi meghallgatások a legjobb esetben is csak "szájbarágós hírként" lesznek tálalva az említett csatornákon. "Amit Hunter laptopjában találtak, az nem csak Hunterről szól. Az apja neve is ott van mindenütt, például olyan dokumentumokban, amelyek őt Kínával vagy Ukrajnával hozzák összefüggésbe" - szögezte le Bozell, aki szerint ha egy republikánus politikus lenne ennek a botránynak az érintettje, akkor azt az ABC-NBC-CBS trió is hírként kezelné.

A drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter Biden jogi képviselője ugyanis felszólította az édesapja közvetett irányítása alatt álló Igazságügyi Minisztériumot (Department of Justice - DOJ), hogy indítson vizsgálatot Donald Trump korábbi tanácsadói ellen. Hunter ügyvédjének szerdán írt levele szerint a korábbi elnök legszorosabb szövetségei, köztük Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, valamint Steve Bannon médiaszakember, szövetségi törvényeket sértettek, amikor a sajtón keresztül kiszivárogtatták a Hunter elhagyott laptopján talált kompromittáló tartalmakat. 

A New York Post amerikai napilap beszámolója szerint ezzel a lépéssel Hunter  beismerő vallomást tett! Elismerte, hogy a róla napvilágot látott "drogos szexvideókon és fotókon" tényleg ő szerepel, holott a baloldali sajtó, sőt maga Hunter is azt próbálta éveken keresztül elhitetni a közvéleménnyel, hogy azok ócska hamisítványok, és egy orosz dezinformációs művelet részei. 

Az NBC News hírportál úgy fogalmazott, hogy az ügyvédi levél egy "elterelő jogi hadművelet", amivel Hunter megpróbálhatja más síkra terelni a Biden-család korrupciógyanús ügyeivel foglalkozó kongresszusi vizsgálóbizottság munkáját.

Joe Biden amerikai elnök és fia, a drog- és pornóbotrányival híressé vált Hunter Biden (Fotó: AFP)

Az említett számítógépet, amit az amerikai sajtóban gyakran csak "pokoli laptopnak" neveznek, Hunter még 2019 áprilisában adta le javításra egy Delaware állambeli szervizben, azonban az elvégzett munkáért sosem fizetett. A vállalkozási szerződésben foglaltaknak megfelelően a számítógép tulajdonjoga 90 nap várakozás után átszállt az üzlet vezetőjére, John Paul Mac Isaac-re. Amikor a férfi 2019 októberében meglátta a laptopon tárolt adatokat, köztük a Biden család korrupciós ügyleteit bizonyító dokumentumokat és leveleket, valamint a Hunterről készült drogos szexvideókat, a biztonság kedvéért készített egy másolatot a gép merevlemezéről, majd riasztotta a Szövetségi Nyomozóirodát (FBI). 

Miután az ügynökség emberei 2019 decemberében lefoglalták a gépet, Isaac ismeretlen eredetű halálos fenyegetéseket kapott, ezért a saját másolatát átadta Rudy Giuliani személyes ügyvédjének, Robert Costellónak. Úgy tudni, a hardvert ő juttatta el 2020 októberében több jobboldali sajtóorgánum, köztük a New York Post és a Daily Mail szerkesztőségének, melyek azóta folyamatosan szivárogtatják a Biden családra nézve kompromittáló tartalmakat az eszközről. 

Hunter Biden a crack kokain szerelmese, amit jócskán megsínylett a fogsora

Sajtóbeszámolók szerint Hunter Biden ügyvédje, Abbe Lowell arra hívta fel a szerdán megküldött levelében az Igazságügyi Minisztérium figyelmét, hogy a szervíz tulajdonosa, John Paul Mac Isaac „jogellenesen” fért hozzá Hunter laptopjának adataihoz. És Donald Trump volt elnök ügyvédjével, Rudy Giulianival együttműködve "politikai fegyverré" alakította a rajta talált adatokat. 

Ez egy piszkos politikai trükk, ami nem más, mint Biden elnök és fiának személyes adataival való visszaélés! Mac Isaac szándékos, meggondolatlan és törvénytelen magatartása lehetővé tette, hogy Hunter Biden személyes adatai elterjedjenek az interneten

- fogalmazott az ügyvéd, aki szövetségi eljárást szorgalmazott "számítógépes tulajdon elleni bűncselekmények, lopás, lopott vagyon birtoklása és mások tulajdonának helytelen felhasználása" miatt az érintettek ellen.

Szakértők úgy vélik, hogy Hunter lényegében beismerő vallomást tett, jogi képviselőjének lépése amúgy egy "elterelő jogi hadművelet", mivel a Képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottsága (Oversight and Accountability Committee) jövő héten kezdi meg a közmeghallgatásokat Hunter Biden és édesapja korrupciógyanús ügyleteiről. 

Rudy Giuliani ügyvédje, Robert Costello azt mondta New York Postnak, hogy "Hunter jogi képviselőjének levele egy nevetséges megfélemlítési kísérlet, és Hunter kétségbeesésének jele, mert tudja, hogy közeleg a Biden család ítéletnapja.

A híressé vált számítógép-szerviz tulajdonosa, Mac Isaac pedig úgy fogalmazott a lapnak: "nem véletlen, hogy Hunter Biden ügyvédei éppen akkor írnak levelet, amikor a Képviselőház republikánus párti többsége nyomozást fog indítani az elnök fia ellen." Majd azt is hozzátette, hogy a Hunterrel kötött munkamegbízással bizonyítani tudja, hogy jogszerűen vette birtokba a laptopját, ezért nem fél egy lehetséges eljárástól.

Az elnök fiának elhagyott laptopja tele volt a drogmámorban úszó Hunter fotóival

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, Hunter laptopjáról legutóbb az derült ki, hogy az amerikai elnök fia azzal zsarolta az egyik korábbi női asszisztensét, hogy visszatartja a fizetését, ha nem küld magáról meztelen felvételeket. A szexuális zsarolás áldozata egy 29 éves nő volt, aki 2018 és 2019 között dolgozott Hunter Biden Owasco nevű ügyvédi irodájában.

A kiszivárgott beszélgetés tanúsága szerint a FaceTime-on küldött zuhanyzós felvétel után Hunter Biden az Apple Pay alkalmazáson utalt pénzt az asszisztense számára. A laptopról kiszivárgott felvételek azt is bizonyítják, hogy Joe Biden fia később lefotózta, ahogy szexel a nővel.

Joe Biden amerikai elnök fia, a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter Biden néhány napja bírósági keresetet nyújtott be annak érdekében, hogy a kislányát megakadályozza a Biden családnév felvételében - írja a New York Post.

A jelenleg négyéves Navy Joan Roberts vezetéknevét, aki Hunter és Lunden Roberts ex-sztriptíztáncosnő egy éjszakás kalandjából született, a gyermek édesanyja szeretné megváltoztatni. Ehhez papíron minden joga meglenne, azonban az édesapa - ahogy a múltban már számtalan alkalommal- most igyekszik keresztbe tenni neki, és a jogi csatározástól sem riad vissza, hogy elhatárolódjon a vér szerinti gyermekétől.

Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden és korábbi szeretője, Lunden Roberts

Hunter Bidennek még 2018 augusztusában született kislánya Lunden Roberts korábbi sztriptíztáncosnőtől. A gyerek abban az időben fogant, amikor elnök fia egy párt alkotott a halott bátyja, Beau Biden özvegyével, Hallie Bidennel. Hunter kezdetben tagadta, hogy ő lenne a gyerek apja, mivel Robert gyermektartási kérelmet nyújtott be vele szemben. Hosszas jogi csatározás után azonban a bíróság DNS-teszt elvégzésére kötelezte Huntert, akiről kiderült: ő a gyerek biológiai apja. A 2021-ben megjelent "Beautiful Things" című könyvében Hunter azt állította, hogy azért küzdött az apasági per ellen, mert nem emlékezett a terhességhez vezető szexuális aktusra. (Hivatalos feljegyzések szerint ebben az időben egyébként 7 alkalommal is elvonóra ment a kábítószer függősége miatt, így nem meglepő, hogy nem rémlett neki a gyermek fogantatása.)

Miután Hunter elvesztette az apasági pert, tartásdíjat kellett volna fizetne, ezt azonban további egy éven keresztül nem tette meg arra hivatkozva, hogy bizonyíthatóan munkanélküli, semmilyen jövedelme nincs évek óta, jelentős tartozásai vannak, és szegényes körülmények között éli mindennapjait. Végül az "adóssághalmozó" és "állástalan" Hunter mégis beleegyezett, hogy rendezzék a kislány ügyét, és gyorsan kifizetett egy komolyabb ös szegeta lány édesanyjának. Később pedig kötelezettséget vállalt a gyerektartás jövőbeni folyósítására, és visszamenőleg is megtérítette az elmaradt összegeket.

Lunden Roberts és a Hunter Bidennel közös kislányuk, Navy Joan Roberts (Forrás: Lunder Robers - Instagram)

A Hunter szerelemgyereke körüli botránysorozat most december 27-én vett újabb fordulatot, ugyanis Lunder Robers felkeresett egy arkansasi körzeti bíróságot, hogy engedélyezze lányának, Navy Joan Robertsnek a Biden családnév felvételét. Az ex-sztriptíztáncosnő ügyvédje azzal érvelt, hogy ez jót tenne a kislánynak a jövője szempontjából, mert a Biden név egyet jelent a sikerrel. Elmondása szerint, mivel Navy Joan papíron az Egyesült Államok 46. elnökének unokája, a Biden név felvétele előnyt jelentene például a főiskolai jelentkezés, álláskeresés és egyéb tevékenységek során.

Mivel a bíróság hajlott arra, hogy engedélyezze névváltoztatásra vonatkozó kérelmet, Hunter Biden a napokban bírósági keresetet nyújtott be ennek megakadályozása érdekében. Az elnök fiának indoklása szerint a Biden név felvétele lehetetlenné tenné a gyermek "békés létezését”. Továbbá azzal érvelt, hogy a lány döntésének kellene majd lennie,  hogy nagykorúvá válás után felveszi-e a Biden nevet.

Lunder Robers még állapotosan, a kép 2018 első felében készült (Forrás: Lunder Robers - Instagram)

A Hunter Biden kislánya körül kibontakozó jogi vitát többen is kommentálták már az amerikai nyilvánosságban, de az ügy erkölcsi minőségére talán Jonathan Turley, a George Washington University jogtudományi tanszékének vezetője napokban közzétett Twitter-bejegyzése világít rá legjobban:

Szörnyű arra gondolni, hogy ez a gyerek egyszer megtudja majd, hogy az apja harcolt az apaság elismerése ellen, harcolt a gyermektartás ellen, majd a családnevének felvétele ellen is. Szerencsére a törvény a kislány oldalán áll, és apja gyalázatos erőfeszítései ellenére ő akkor is egy Biden

A miheztartás végett fontos elmondani, hogy Hunter Biden soha nem találkozott még a vér szerinti kislányával, sőt, érdeklődést sem nagyon mutatott iránta. Korábban egyébként a regnáló elnököt is faggatták már arról újságírók, hogy örül-e az unokájának, és találkozott-e már vele. Joe Biden azonban dühösen csak annyit válaszolt, hogy ez a fia magánügye.

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Korda Györgyöt fél óránál tovább nem hagyhatja magára Klárika

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat