Létrehozva: 2023.02.03.
Módosítva: 2023.02.03.

Indul az eljárás, az amerikai elnököt "befolyással való üzérkedéssel" vádolhatják meg

Már megvan az eljárás megindításának pontos dátuma.

Az amerikai Képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottsága (Oversight and Accountability Committee) február 8-án, szerdán, közvetlenül Joe Biden kongresszusi évértékelő beszéde után indít eljárást a Biden család korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban - írja bennfentes forrásokra hivatkozva a Bloomberg. Az amerikai hírügynökség beszámolója szerint a republikánus többségű bizottság vizsgálatának középpontjában az elnök fiának, a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunternek az elhagyott laptopja, valamint az azon talált kompromittáló tartalmak állnak majd. Úgy tudni, a demokrata államfőt "befolyással való üzérkedéssel" vádolhatják meg.

Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden

James Comer republikánus képviselő, a Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottság elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a tervezett vizsgálat elsősorban az elnök korrupció ügyeit kívánja feltárni, de ha a családtagjai is gyanúba keverednek, őket is felelősségre vonják. Mint fogalmazott, az eljárásban fontos szerepet fog játszani Hunter híres-hírhedt elhagyott számítógépe, amit az amerikai sajtóban gyakran csak "pokoli laptopnak" neveznek.

A Fox News hírcsatornának nyilatkozva Comer azt állította, hogy a Biden család rengeteg kétes eredetű, névtelen adományt kapott az elmúlt években Kínából és Ukrajnából a Biden Center for Diplomacy nevű agytrösztön keresztül, ami felveti a korrupció gyanúját. Emellett vizsgálni fogják a Biden család olyan kétes ügyleteit, mint a nemrég festőművésznek(!) állt Hunter több százezer dollárért eladott festményeit is. Sokat szerint pénzmosás állhat e mögött is.

A Biden család körül egy jól azonosítható korrupciós minta rajzolódik ki, és ez nagyon aggasztó. A nagyvállalatok pedig azon dolgoztak, hogy elrejtsék a gyanús üzleti ügyeiket, és a Joe Biden személyes érintettségéről szóló információkat

- tette hozzá a politikus, aki ezzel arra utalt, hogy a közösségi médiaórások - köztük a Twitter és Facebook - 2020 októberében letiltották a Hunter Biden laptopjáról kiszivárogott információkról szóló cikkeket. Ezzel kapcsolatban Comer megjegyezte, hogy egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni, pontosan kiket idéznek be szenátusi meghallgatásra, de a  Twitter korábbi vezetői biztosan köztük lesznek, akiket Elon Musk rúgott ki, miután felvásárolta a vállalatot.

A Daily Mail beszámolója szerint a szenátusi eljárást a Fehér Ház összeesküvés-elméletnek nevezte, és tagadta, hogy Biden tudott volna fia üzleti ügyiről. A Fehér Ház egyik kommunikációs munkatársa, Ian Samsot egyenesen úgy fogalmazott, hogy "a vizsgálat a Republikánus Párt vég nélküli siránkozása".

Jamie Raskin Maryland állam demokrata képviselője szerint a vizsgálat "baltás munkának" ígérkezik. A szintén baloldali Jerold Nadler New York-i képviselő pedig azt mondta a CNN-nek: "ha a republikánusok ostobaságokat csinálnak, mi azonnal visszavágunk.

James Comer, a Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottság elnöke (Facebook)

Ahogy arról csütörtökön a Ripost is beszámolt, Hunter Biden elismerte, hogy a róla napvilágot látott „drogos szexvideókon és fotókon” tényleg ő szerepel, miután a jogi képviselője felszólította az édesapja közvetett irányítása alatt álló Igazságügyi Minisztériumot (Department of Justice - DOJ), hogy indítson vizsgálatot Donald Trump korábbi tanácsadói ellen. Hunter ügyvédjének szerdán írt levele szerint a korábbi elnök legszorosabb szövetségei, köztük Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, valamint Steve Bannon médiaszakember, szövetségi törvényeket sértettek, amikor a sajtón keresztül kiszivárogtatták a Hunter elhagyott laptopján talált kompromittáló tartalmakat.

Az NBC News hírportál úgy fogalmazott, hogy az ügyvédi levél egy "elterelő jogi hadművelet", amivel Hunter megpróbálhatja más síkra terelni a Biden-család korrupciógyanús ügyeivel foglalkozó kongresszusi vizsgálóbizottság munkáját.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

origo.hu

Gáspár Győző rendkívüli hírt jelentett be, erre senki sem számított - videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják