Létrehozva: 2023.01.22.

Ráég Joe Bidenre a titkos-irat botrány

Már megint újabb iratok kerültek elő.

Az amerikai elnök wilmingtoni otthonában hat újabb minősített dokumentumot találtak a nyomozók.

Az amerikai igazságügyi minisztérium nyomozói hat újabb titkosított dokumentumra bukkantak Joe Biden elnök wilmingtoni otthonában pénteken – írta a BBC. Az elnök ügyvédje szombaton kiadott közleményéből kiderül:

az újabb dokumentumok egy része még Joe Biden szenátori idejéből származott, más részük pedig az Obama-adminisztrációban betöltött alelnöki tisztsége idejéből. Joe Biden ügyvédje közölte: a kézzel írt feljegyzéseket és az azokhoz kapcsolódó anyagokat is elvitték.

Ahogy az a cikkből is kiderül, először tavaly november 2-án, a Penn Biden Centerben, az elnök által alapított agytröszt irodájában találtak államtitkokat tartalmazó dokumentumokat. Az Egyesült Államok félidős választásai előtt azonban az ügyészség nem hozta nyilvánosságra az elnökre nézve terhelő bizonyítékokat. Később, december 20-án, az elnök Delawareben, Wilmingtonban lévő házának garázsában, majd könyvtárában is minősített dokumentumokra bukkantak.

A politikai vihart kavaró botrány után Joe Biden azt mondta, hogy miután megtalálták a dokumentumokat, csapatával átadták azokat az igazságügyi minisztérium Nemzeti Levéltárának. Az újabb hat minősített irat megtalálása azért is okozhat komoly fejtörést Joe Bidennek, mert hamarosan be kell jelentenie, hogy indul-e a 2024-es elnökválasztáson.

Ráéghet Joe Bidenre a titkosított iratok hanyag kezelése miatt indult nyomozás, amely egyben rég nem látott lehetőséget adhat a republikánus többségű képviselőháznak is. A választási ígéretükben Joe Biden elnök családi vagyongyarapodásának kivizsgálását ígérő republikánusok számára nagy előrelépést jelenthet, hogy múlt héten az elnök delaware-i otthonában is államtitkokat tartalmazó dokumentumokra bukkantak, ahol a korábban szintén botrányba keveredett fia, Hunter Biden él. Hunter akkor került a médiafigyelem középpontjába, amikor elhagyta a laptopját, az arról kiszivárgott levelezések pedig azt a gyanút keltették, hogy apja révén kötött dollármilliós üzleteket például Kínában és Ukrajnában.

A szombati hír, miszerint újabb titkosított kormányzati dokumentumokat találtak Joe Biden elnök delaware-i házában, veszélybe sodorta az elnök pozícióját, s egyben tovább rontotta az igazságügyi minisztérium hitelességét – olvasható a New York Post véleménycikkében. Miután a múlt hét elején több titkosított állami dokumentumot találtak Joe Biden korábbi irodájában, a propagandamédia még azzal vette védelmébe az elnököt, hogy „ő nem Donald Trump”. Azonban néhány nappal később a hatóságok újabb titkosított dokumentumokra bukkantak az elnök delawaer-i házának garázsában, azt követően pedig a ház könyvtárában is. Végül csütörtökön a legfőbb ügyész elrendelte az eset feltárását, a propagandamédia lelkesedése pedig alább hagyott.

Falazott az elnöknek a legfőbb ügyész

A szerző arra is rámutatott, hogy bár november 2-án találták az első titkosított dokeumentumokat Joe Bidennél, az információt egészen a félidős választások lecsengéséig visszatartották a nyilvánosság elől. Merrick Garland legfőbb ügyész csupán az eset részleteinek kiszivárgását követően érezte, hogy ki kell vizsgálni az ügyet.

A szerző úgy véli, az elnök számára kifejezetten rosszkor jött a botrány, mivel a képviselőházban republikánus többség jött létre. A republikánusok megfogadták, hogy lekövetik annak a több millió dollárnak az útját, amelyet Hunter Biden és Jim Biden (az elnök bátyja) külföldön kapott, és amelyből Joe Biden már az Obama-adminisztráció alelnökeként is részesülhetett. Az elnök ellenzéke azt gyanítja, hogy Joe Biden alelnökként, később pedig elnökként is szívességeket tehetett a kifizetőinek.

Ezen a ponton pedig összekapcsolódhat a titkosított dokumentumok és Hunter Biden laptopjának botránya, amelyben további gyanúra adhat okot, hogy az elnök fia, Hunter Biden abban a delawaer-i házban él, ahol a múlt héten rábukkantak a titkosított iratokra.

A kínai kommunistákat nem szeretik, de a pénzüket igen

Ahogy arra a szerző emlékeztetett, az első adag titkosított dokumentum a Penn Biden Centerben bukkant fel, amelyet az Ivy League iskola hozott létre 2017-ben Joe Bidennek, amikor leköszönt az alelnöki tisztségből. A New York Post adatgyűjtése szerint ezt követően

a Pennsylvaniai Egyetem 2017-től 2019-ig mintegy 900 ezer dollárt fizetett az intézeten keresztül Joe Bidennek,

mindezt pedig annak ellenére, hogy mindössze kilenc egyetemi hallgató kötött szerződést velük.

Az egyetem ráadásul 2014-től 2019 júniusáig 54,6 millió dollár adományt kapott Kínából. Ezek közül 23,1 millió dollárt 2016-tól névtelen felajánlásként.

A szerző kiemelte, bár a kínai kommunista párt számos amerikai egyetemet finanszírozott, hogy megvásárolja a szimpátiájukat, illetve kémeket delegáljon.

A Pennsylvániai Egyetemre érkezett több tízmillió dollár azonban „véletlenül” egybeesett Hunter Biden kínai vállalkozásainak megjelenésével.

Zsíros üzletek Kínában és Ukrajnában

A szerző szerint Hunter Biden az apja előretolt embere volt, aki segített áthidalni a család magánvagyonának gyarapítása és Joe Biden köztisztsége között meglévő törvényi akadályokat. Mint felidézte, Joe Biden már 2013-ban, az Obama-adminisztráció embereként is magával vitte Huntert Pekingbe, ahonnan egy másfél milliárd dolláros befektetéssel tértek vissza Washingtonba. Majd hasonló mintázat rajzolódott ki az ukrajnai üzletek kapcsán is.

Felidézve a Hunter Biden laptopjáról kiszivárgott levelezéseket, a szerző arra is rámutatott, hogy Joe Biden ragaszkodott hozzá, hogy a fia jelen legyen minden olyan egyeztetésen, amely közte és a Pennsylvaniai Egyetem akkori rektora között zajlott. Később az egyetem és a Penn Biden Center együttműködésén keresztül bukkant fel Kathy Chung is, aki Hunter ajánlása révén került az akkori alelnök csapatához. Chung tehetséges összekötőnek bizonyult Hunter üzleti terveinek megvalósításához az Egyesült Államok kormány által.

2015-ben például összehozott egy videókonferenciát Joe Biden akkori alelnök és Carlos Slim mexikói milliárdos között, amelynek az volt a célja, hogy megolajozza Hunter üzleti terveit. Legutóbb pedig meghívta Huntert és a Biden családot arra a külügyminisztériumi ebédre, amelyet Joe Biden elnök a kínai elnök, Hszi Csin-ping tiszteletére rendezett.

Amint a cikk rámutatott, a titkosított dokumentumok miatt kirobbant botrány óta az ügyészség Kathy Chungot is kihallgatta. A Pennsylvaniai Egyetem korábbi rektora, Amy Guttmann azonban szerencsésebbnek bizonyult, mivel Joe Biden elnöki győzelmét követően az Egyesült Államok berlini nagykövete lett.

Öt újabb bizalmas minősítésű jelzéssel ellátott oldal került elő Joe Biden amerikai elnöknek a delaware-i Wilmingtonban lévő otthonából – közölte múlt szombaton az elnök ügyvédje, hozzátéve, hogy az iratokat azonnal átadták az igazságügyi minisztérium illetékeseinek.

Richard Sauber csütörtökön utazott Wilmingtonba, hogy jelen legyen az ott korábban talált, bizalmas jelzésű dokumentum átadásában az igazságügyi minisztériumnak. Mint mondta: az átvizsgált anyagban öt további „minősített jelzésű” lapot találtak, így összesen hat lapot adtak át.

Biden jogi csapata a héten elismerte, hogy Biden delaware-i házában és annak garázsában az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idején keletkezett bizalmas dokumentumokat találtak.

Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az iratok ügyében indított vizsgálat lefolytatására.

Az elnök a hétvégét wilmingtoni házában tölti feleségével, Jill Bidennel, akit szerdán megműtöttek.

Biden csütörtökön egy újságírónak nyilatkozva hangsúlyozta: „az emberek tudják, hogy komolyan veszem a titkos dokumentumokat és a titkos anyagokat”.

Az amerikai képviselőház republikánus képviselői pénteken szintén vizsgálatot kezdeményeztek a helytelenül tárolt titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatban.

Kábítószerfüggő volt, rendszeresen szórakoztatta magát prostituáltakkal, és a legmagasabb szintű kínai hírszerzéshez kötődő üzletemberekkel üzletelt Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia abban az időszakban, amikor az elnök delaware-i házában élt, ahol a múlt héten titkosított amerikai állami dokumentumokat talált az ügyészség.

A Breitbart amerikai portál a Hunter Biden laptopjáról kiszivárgott dokumentumok alapján azt állítja, hogy az elnök fia 2017 és 2019 között élt a delaware-i címen, és ebben az időszakban jelentős üzleti kapcsolatokat épített ki a Kínai Kommunista Párt hírszerzésének legmagasabb köreihez tartozó üzletemberekkel.

A cikk szerint aggasztó összefüggés fedezhető fel az amerikai elnök delaware-i otthonában talált, az Egyesült Államok titkosított információit tartalmazó dokumentumok és a Biden család kínai üzleteinek sikerei között.

Az igazi kémjátszma

A Breitbart szerint Joe Biden állami tisztségvállalása már az elejétől fogva segítette családja sikereit. A kínai titkosszolgálatok üzleti köreivel pedig már 2015 végén elkezdődött üzletelni Hunter Biden, amikor az apja alelnöki tisztséget látott el az Obama-adminisztrációban.

Hunter Biden ebben az időben kezdett közeledni ahhoz a kínai CEFC energiavállalathoz, amelynek igazgatósága a kínai titkosszolgálatokhoz kötődött. A vállalat egyik vezetőjéről, Patrick Hóról még ő is azt írta, hogy „Kína kémfőnöke”.

Kínai drágakő és kínai dollármilliók

Később a közeledésből személyes találkozó és üzlet lett. Hunter 2017 elején Miamiban találkozott a CEFC vezetőjével, Je Csian-minggal, akitől első körben kapott egy 80 ezer dollár értékű gyémántot. Az értékes drágakő Hunter Biden e-mailjeinek tanúsága szerint a későbbi válása során a vagyonmegosztás körüli civakodás tárgya is volt, amely szintén erősíti azt az állítást, miszerint értékes ajándékot fogadott el a kínai hírszerzés köreitől.

Hunter Biden laptopjáról származó fénykép, amelyen a CEFC elnökétől, Je Csien-mingtől (Ye Jianming) kapott gyémánt látható (Forrás: Breitbart)

Kilenc nappal a miami találkozó után azonban már nem tárgyi ajándék érkezett Hunterhez, hanem keményvaluta.

Joe Biden fia akkor két különálló, 3 millió dolláros elektronikus átutalást kapott, amelyeket a pénzügyminisztérium pénzügyi bűnözéselleni hálózata gyanúsként jelölt meg.

 

Biden-féle családi vagyonmegosztás

2017 áprilisa és 2018 szeptembere között a CEFC és leányvállalatai dollármilliókat juttattak el Bidenékhez (főleg Hunterhez, de a pénz egy része Joe Biden bátyjához és sógornőjéhez, James és Sara Bidenhez folyt be). Ez idő alatt Joe Biden találkozott Hunter üzleti partnereivel is, miközben szigorúan titkos és érzékeny információs dokumentumok hevertek például a Penn Biden Center szekrényében és a wilmingtoni garázsban.

 

A kínai CEFC üzlethálózatán keresztül a Breitbart szerint 150 millió dollárnyi pénz áramolhatott, amelynek egy része a Biden család bőröndjeiben landolt.

Az elnök fiának laptopjáról kiszivárgott levelezések alapján több utalás is beazonosítható, amelyek között van négymillió dolláros és több százezer dolláros tétel is, amelyek Hunterhez, valamint az elnök testvéréhez és sógornőjéhez vándoroltak. A gyanú szerint a családi osztozkodásból az elnök maga is részesült.

Ahogy a cikk felidézte, Peter Schweizer újságíró bestsellert írt az ügyről.

A szerző számításai alapján a Biden család 31 millió dollárt tehetett zsebre a kínai üzleteknek köszönhetően, amelyből a gyanú szerint a legmagasabb állami tisztségeket betöltő Joe Biden is részesült.

Így a nála talált titkosított állami dokumentumok tovább erősítik az Biden elnök korrupciógyanús ügyének súlyosságát.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

travelo.hu

Csodájára járnak a színpompás dunántúli völgynek, ahol azáleák virágoznak

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak