Létrehozva: 2023.01.21.

Nem csak politikusok fizették le Eva Kailit és bűntársait

Erről elsőként a Metropol írt.

Az ügyészség ugyanis vizsgálatot indított két amerikai színész ellen is, akik a gyanú szerint lefizethették Eva Kailit, hogy segítsen nekik megnyerni egy európai közbeszerzési pályázatot. Az ügynek ráadásul komoly nemzetbiztonsági kockázata is van. A két színész cége ugyanis vélhetően egy olyan szoftvert akart eladni Brüsszelnek, amellyel Amerika európaiak adatait lophatta volna el.

Újabb egy hónapig előzetes letartóztatásban marad Eva Kaili, az Európia Parlament korábbi alelnöke. A szocialista politikust tavaly december elején tartoztatták le és bűnszervezetben elkövetett pénzmosással vádolják.

A nyomozás adatai szerint a görög EP-képviselő – tettestársaival – évek óta külföldi államoktól fogadott el kenőpénzeket, a százezres eurókötegeket pedig a tisztára mosás előtt bőröndökben tárolta brüsszeli lakásán, amit a mentelmi joga miatt – indok nélkül – nem kutathattak át.

Nem csak politikusok fizették le Eva Kailit és bűntársait – írja a Metropol a brüsszeli korrupció legújabb fordulatáról. A napilap internetes oldalán megjelent írásban az áll: hivatalos forrásokra hivatkozva több lap is arról számolt be, hogy a továbbra is előzetes letartóztatásban lévő szocialista EP-képviselő nemcsak Marokkótól és Katartól, hanem multinacionális vállalatoktól is elfogadott kenőpénzt politikai befolyásolásért és ügyintézésért cserébe.

A Metropol felhívta a figyelmet arra, hogy a brüsszeli ügyészség a napokban vizsgálatot indított az Ashton Kutcher és Demi Moore hollywoodi színészek tulajdonában lévő Thorn technológiai vállalat brüsszeli tevékenységével kapcsolatban. A gyanú szerint ugyanis a cég egy leendő európai közbeszerzés megnyerése érdekében a törvénytelen eszközöktől sem riadt vissza, és több baloldali európai politikust, köztük Eva Kailit is megvesztegette – írja a szerző.

Az Európai Bizottság ugyanis – egy tavaly májusi jogszabálytervezet alapján – el szeretné érni azt, hogy egy uniós intézményhez fussanak be a szexuális gyermekbántalmazás szempontjából gyanúsnak vélt magánbeszélgetések. Ehhez figyeltetnék az összes e-mailt, valamint valamennyi beszélgetést a chat- és üzenetküldő szolgáltatóknál. A Metropol úgy tudja, hogy az Ashton Kutcher-féle Thorn nevű cég rendelkezik egy erre alkalmas szoftverrel, és azt évek óta igyekszik eladni Brüsszelnek.

A legfrissebb információk szerint a belga nyomozók most vizsgálják az Eva Kaili általa irányított baloldali politikusokból álló bűnszervezet, illetve az amerikai sztár cége közti pénzmozgásokat

– áll a cikkben. A szerző szerint az már kiderült, hogy Eva Kaili több alkalommal is személyesen tárgyalt Ashton Kutcherrel az Európai Parlament épületében. Sőt, tavaly novemberben elintézett neki egy meghallgatást – az EP vezető tisztségviselőinek részvételével. Személyesen intézkedett arról is, hogy az Európai Parlament élőben közvetítse weboldalán a programot.

A vizsgálat nagy valószínűséggel több brüsszeli politikusra is kiterjed majd, és a belga nyomozók vizsgálni fogják, hogy kiknek állhatott még érdekében, hogy az amerikaiaknak játsszák ki az európai polgárok privát levelezését, s hogy még kiket vesztegethettek meg az ügyben – olvasható a Metropol cikkében.

Hálózatszerű, rendszerszintű korrupció zajlik Brüsszelben – erről Halkó Petra, a Századvég vezető elemzője beszélt a Kossuth Rádióban.

„A helyzet azért is nagyon komoly, mert az Európiai Parlament az egyetlen olyan intézménye az Európai Uniónak, ahova az európai uniós polgárok közvetlenül választják meg a képviselőket annak érdekében, hogy képviseljék az európai uniós polgároknak az érdekeit. De most azzal szembesültek a korrupciós botrány kirobbanásával az uniós polgárok, hogy nemhogy az érdekeiket nem képviselik ezek a képviselők, hanem pénzért árusítják azokat” – mondta Halkó Petra, a Századvég vezető elemzője.

Hozzátette: nyilvánvaló, hogy az Európai Uniónak vannak külkapcsolatai, politikai, gazdasági, kulturális téren, de mindez nem jelenti azt, hogy azok felülírhatják az uniós polgárok érdekeit.

Az Európai Parlament volt baloldali alelnöke továbbra is ártatlanságát hangoztatta, és állította, nem tudta, miért voltak éveken át eurószázezrekkel teli bőröndök a brüsszeli lakásában. Kaili, a görög SKAI televízió által megszerzett rendőrségi jegyzőkönyvek tanúsága szerint decemberi kihallgatásán elismerte, hogy tudott a lakásán parkoltatott bőröndnyi pénzekről, de azt gondolta, hogy az férje keresetéből jött csupán össze.

Hiába érveltek ügyvédei a házi őrizet mellett, a belga szövetségi ügyészség határozottan elutasította a kérést, és újabb hat hétre elrendelte Eva Kaili előzetes letartóztatását. Az ügyvédek arról tájékoztatták a sajtót, hogy a szövetségi ügyészség úgy ítélte meg, hogy minden kockázat fennáll a korrupcióval gyanúsított szocialista EP-képviselő esetében: a szivárogtatás, a harmadik féllel való összejátszás és a bizonyítékok megsemmisítésének kockázata is – számolt be a Metropol.

Az Európai Parlament azóta már leváltott alelnökét december elején tartoztatták le, bűnszervezetben elkövetett pénzmosással vádolják.

A nyomozás jelenlegi állása szerint Kaili, és tettestársai évek óta külföldi államoktól fogadott el kenőpénzeket, a százezres eurókötegeket pedig a tisztára mosás előtt bőröndökben tárolták az EP-képviselő brüsszeli lakásán, ami mentelmi joga miatt védett volt.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM

A belga ügyészség meghosszabbította Eva Kaili, korrupcióval gyanúsított EP-képviselő fogvatartását

Csütörtökön ügyvédei közölték, hogy a volt képviselő továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat.

A csütörtöki meghallgatásra Kailit teljesen elzárták a médiától, egy olyan ajtón vitték be a terembe, ahol nem voltak újságírók. Sajtóértesülések szerint a korrupcióval vádolt EP-képviselő ügyvédje arra panaszkodott a meghallgatáson, hogy ügyfelét a nyomozási bíró határozata miatt az első napokban három napra magánzárkába helyezték, ahol a korrupcióval vádolt politikus csak egy takarót kapott, és a kabátját is elvették tőle, ráadásul a lámpa is állandóan égett. „Megtagadták tőle a második takarót! Ez kínzás” – mondta Kaili védője. Miközben az ügyvéd középkori fogva tartásról és kínzásokról beszélt, mint arról a lap már beszámolt, Kailit már a negyedik napon átszállították egy brüsszeli luxusbörtönbe, ahol ha kedve tartja, még múzeumba is mehet.

A korrupcióval gyanúsított Eva Kaili volt görög szocialista párti európai parlamenti alelnök ügyvédei nyilatkoznak Brüsszelben védencük bírósági meghallgatása után, 2023 január 19-én.

MTI/EPA/Olivier Hoslet

Kaili két ügyvédje, Andre Rizopoulos és Michalis Dimitrakopoulos már decemberben megpróbálkozott vele, hogy Kaili házi őrizetbe kerüljön, de akkor a brüsszeli hatóságok nem foglalkoztak a kéréssel. A két védőügyvéd a csütörtöki meghallgatáson is ahhoz ragaszkodott, hogy védencük ártatlan, és  hogy a szocialista EP-képviselő mit sem tudott a bőröndnyi pénzekről, és természetesen kenőpénzt sem fogadott el.

Kaili, a görög SKAI televízió által megszerzett rendőrségi jegyzőkönyvek tanúsága szerint decemberi kihallgatásán elismerte, hogy tudott a lakásán parkoltatott, százezrekkel teli bőröndökről, de fogalma sem volt arról, hogy illegális tevékenységből származik a pénz. Azt mondta, azt hitte, hogy férje, Francesco Giorgi ennyire jól keres.

Ilyen ütemben haladva, hamarosan elegendő korrupt EP-képviselő lesz rács mögött ahhoz, hogy saját futballcsapatot alakítsanak a börtönben. Ki tudja? Akár még a 2024-es Eb-re is kijuthatnak – írta Twitter-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

A magyar miniszterelnök ezekkel a szavakkal kommentálta azt, hogy két újabb európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a parlament.

Mint arról a hirado.hu is beszámolt: Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke Strasbourgban, az uniós képviselő-testület hétfői plenáris ülésén jelentette be hivatalosan azt a január 2-án már közzétett tájékoztatását, amely szerint a belga igazságügyi hatóságok két szocialista EP-képviselő, a belga Marc Tarabella és az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését kérték.

Az illetékes belga ügyészség meghosszabbította az Európai Parlamentet (EP) érintő korrupciós ügy egyik gyanúsítottja, Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselő fogva tartását – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.

A beszámoló szerint Pier Antonio Panzeri, aki jelenleg a Fight Impunity nevű, brüsszeli székhelyű civil szervezet elnöke, kedden Brüsszelben megjelent az illetékes belga ügyészég előtt.

Ügyvédje, Laurent Kennes az ülést követően arról tájékoztatott, hogy a meghallgatáson védence visszavonta a fogva tartása elleni fellebbezését. Az ügyvéd újságíróknak nyilatkozva felháborodásának adott hangot amiatt, hogy az ügynek számos részlete jelent meg a sajtóban, és azt mondta, a kiszivárogtatások alááshatják a vizsgálat hitelességét, és sérthetik a védelemhez való jogot.

Pier Antonio Panzerit, Eva Kailit, az Európai Parlament azóta leváltott alelnökét és további két gyanúsítottat december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. A rendőrség közlése szerint csaknem 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban az ügyben végrehajtott házkutatások során.

A vád ellenük:

bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció.

Az Európai Ügyészség csütörtökön kérte a volt EP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke Strasbourgban, az uniós képviselő-testület hétfői plenáris ülésén jelentette be hivatalosan azt a január 2-án már közzétett tájékoztatását, amely szerint a belga igazságügyi hatóságok két szocialista EP-képviselő, a belga Marc Tarabella és az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését kérték.

Közölte:

a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló kérelem az EP jogi bizottsága elé kerül, hogy javaslatot tegyen a szükséges határozat elfogadására.

A végső döntést – megfelelően a parlament eljárási szabályzatának – várhatóan az EP következő, február 13-án kezdődő plenáris ülésen hozzák meg – közölte.

Az EP szabályai szerint az ajánlást egyszerű többséggel kell elfogadni, és amennyiben ez megtörténik, az elnök az EP-határozatról tájékoztatja az érintett képviselőt vagy képviselőket és az illetékes nemzeti hatóságokat.

Az Európai Ügyészség főügyésze december 15-én két görög európai parlamenti képviselő, a szocialista Eva Kaili és a néppárti Maria Szpiraki mentelmi jogának felfüggesztését is kérte.

Átfogó reformokat ígér az Európai Parlament a brüsszeli korrupciós botrány miatt. A testület azért kényszerül erre, mert egyre több szocialista és néppárti képviselőről derül ki, hogy készpénzt vagy nagy értékű ajándékot fogadott el közel-keleti és afrikai országoktól. Az Alapjogokért Központ közben a közösségi oldalán feltette a kérdést: Vajon kezdhetnek-e izzadni a hazai dollárbaloldal képviselői?

Az EP frakciói nem értenek egyet abban, hogyan kezeljék a helyzetet és egymást vádolják politikai haszonszerzéssel. Abban ugyanakkor egyetértés van, hogy az Európai Parlament hitelességét helyre kell állítani.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnökének javaslata szerint volt képviselők nem lobbizhatnának, betiltanák a harmadik országbeli tagokat is számláló „baráti társaságokat”, mert ez a korrupció és a külső befolyás melegágya lehet, a lobbistákkal való találkozókról mindenkinek jelentést kellene tennie, ha az összefügg a parlament döntéseivel, valamint nagyobb átláthatóságot szeretnének elérni a pénzügyi érdekeltségek és bevételek terén. A Transparency International már reagált, szerintük ez helyes irány, de nem elég, hiszen a parlament fölött továbbra sem gyakorolhatna senki ellenőrzést.

Egy újabb belga néppárti képviselő keveredett botrányba,

ugyanis hétfőn hat nyilatkozatot adott le a parlamentben, amelyek tanúsága szerint harmadik fél által fizetett meghívásokról számol be. A dolog szépséghibája, hogy az ilyen ügyekről az utazástól számított egy hónapon belül jelentést kell tenni, azonban a képviselő utazásai 2021 és 2022-ben történtek.

„Az elmúlt hónapok eseményei megmutatták, hogy újra kell építenünk az európai polgárok bizalmát, hiszen őket képviseljük. Ezt el kell ismernünk. A polgárok követelései jogosak” – fogalmazott az Európai Parlament elnöke hétfő délután.

Sajtóhírek szerint lépéskényszerbe került az EP, mert érzik, hogy a korrupciós botrány csapást mért a testület hitelességére. Ezért ígérhetett komoly reformokat Roberta Metsola.

A decemberben kirobban brüsszeli korrupciós botrány Eva Kaili szocialista EP-alelnök letartóztatásával kezdődött. Nála és családjánál csaknem 600 millió forintnyi készpénzt találtak.

Az ügy másik szereplője Pier-Antonio Panzeri, volt olasz EP-képviselő, nála 600 ezer eurónyi készpénzt találtak: ő is előzetes letartóztatásba került, de a feleségét és a lányát is vizsgálati fogságba helyezték.

Panzeri jó barátja, Marc Tarabella belga szocialista EP-képviselő csütörtökön kényszerült lemondani bizottsági tisztségéről. Tőle a frakciója is igyekszik szabadulni: tagságát felfüggesztették az EP Szocialisták és Demokraták nevű képviselőcsoportjában. Ez az a frakció amelyben a magyar DK és az MSZP is politizál.

A belga képviselő eddig csak azt ismerte el, hogy nagy értékű utazást fogadott el. Hétfőn az ő és egy olasz, szintén szocialista EP-képviselő, Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését kérték a hatóságok az EP-től, őket is kenőpénzek elfogadásával gyanúsítják.

„A belga rendőrség szerint ugyanakkor mindez »csak a jéghegy csúcsa«. Vajon kezdhetnek a hazai dollárbaloldal képviselői is izzadni?”

– teszi fel a kérdést elemzésében az Alapjogokért Központ.

Azt írják: az Eva Kailivel boldogan szelfiző Újhelyi István mellett az EP másik alelnöke, a DK-s politikus, Dobrev Klára is közösen konferenciázgatott a korrupciós ügy kulcsfigurájával. Erre hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádióban a Századvég vezető elemzője is.

„Előremenekülést láthatunk egyes magyar ellenzéki politikusok részéről az EP-képviselők között is, hiszen korábban is nyilvánosságra kerültek olyan információk, hogy a szervezetben, az ECR-ben, amelynek tagja volt Eva Kaili is, ott magyar ellenzéki politikus is felfedezhető a tagok között” – fogalmazott Halkó Petra, a Századvég külpolitikai vezető elemzője.

Gurmai Zita vagy Ujhelyi István mindeközben tagadta, hogy köze lenne a brüsszeli korrupciós botrányhoz.

Üzemszerűen, bűnszervezetként, évek óta működött a brüsszeli korrupció

– erről ír a kihallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva a Metropol.

A portál arról tájékoztat, hogy újságírók megszerezték a beismerő vallomásokat. Ezek szerint már 7-8 éve gondosan felépített bűnszervezetként tevékenykedett az Európai Parlament szocialista alelnökének korrupt csapata.

Újságírók megszerezték a beismerő vallomásokat. Eszerint már hét-nyolc éve gondosan felépített bűnszervezetként tevékenykedett az Európai Parlament szocialista alelnökének korrupt csapata.

Újságíróknak sikerült többoldalnyi dokumentumot megszerezni a belga rendőrség kihallgatási jegyzőkönyveiből. Ami kiderült, felülmúl minden eddigi információt. A Metropol összegyűjtötte az egyre terebélyesebb bűnügy legfrissebb fejleményeit.

A brüsszeli korrupciós botrány érintettjei 2019 második felétől kezdődően egészen a 2022. decemberi lebukásukig – tehát több, mint három éven át – Eva Kaili brüsszeli lakásán bőröndökben tárolták a külföldi államoktól kapott sok százmilliónyi kenőpénzt. De korrupciós ügyletek már a 2010-es évek közepén elkezdődtek,

a hatóságok szerint már hét-nyolc éve rendszeresen megvesztegették a brüsszeli baloldali politikusokat.

Az eurókötegeket egy előre lefektetett ütemterv szerint egymás között szétosztva, a maffia és a drogkereskedők által használt módszerekkel, kisebb, néhány milliós tételekre bontva, aztán sokféle számlára elhelyezve, később elsősorban ingatlanokba befektetve igyekeztek tisztára mosni. A kihallgatási jegyzőkönyvek részleteit elsőként a görög SKAI televízió tette közzé, megszerezve a belga rendőrségi vallomások leiratát.

A nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvek szerint Kaili kihallgatásakor eleinte megpróbálta tagadni az érintettségét, ám a nyomozók kérdéseire válaszolva többször is ellentmondások sorába keveredett. Ezután logikai bukfencektől hemzsegő érveléssel igyekezett bizonygatni az ártatlanságát. Például azt állította, ő sosem kíváncsiskodott, hogy a férje, Francesco Giorgi miért hordott közös lakásukra euró százezrekkel teli bőröndöket éveken keresztül. Mint fogalmazott: „Nem különösebben érdekelt a pénz eredete. Azt hittem, a párom ilyen jól keres.” Hogy miért bőröndökben érkezett a készpénz, arra nem tudott semmiféle magyarázatot adni.

Kaili mentelmi joga kulcsszerepet játszott

A belga ügyészség már írásban rögzített álláspontja szerint a korrupciós botrányban érintett személyek azért használták Kaili brüsszeli otthonát a kenőpénzek tárolására, mert az ingatlant mentelmi jog védte, így a belga hatóságok nem tarthattak házkutatást nyomós ok nélkül. Azt maga Kaili többször is elismerte, hogy tudott a lakásában „parkoltatott” pénzzel teli bőröndökről, de állítása szerint egy percig sem gyanakodott arra, hogy ennek illegális cselekményhez lehet köze.

2022. október 10-én a marokkói fővárosban, Rabatban készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezték Belgiumban 2022. december 11-én (Fotó: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi)

A nyomozás jelenlegi állása szerint 2019-et megelőzően Kaili egyik tettestársának, Pier Antonio Panzeri korábbi olasz baloldali EP-képviselőnek az otthonát használták ugyanerre a célra, de a politikus ebben az évben kikerült Európai Parlamentből, így a mentelmi joggal járó „védettsége” is megszűnt. A pénz megőrzésének feladata ezért szállt át Kailire. Az Európai Parlament szocialista alelnökeként érinthetetlennek tűnt.

A lebukás után igyekezett eltüntetni a bizonyítékokat

Noha vallomástételekor Kaili következetesen tagadta az érintettségét, azt azért elismerte, hogy közvetlenül letartóztatása előtt

utasítást adott Brüsszelben tartózkodó édesapjának, hogy tüntessen el egy készpénzzel teli bőröndöt,

valamint férje személyes holmiját a lakásból. Az Európai Parlament baloldali alelnöke erről gyerekesnek mondható magyarázattal szolgált.

A jegyzőkönyvek szerint azt állította, hogy nem tudott férje letartóztatásáról, azt hitte, azért nem jött haza, mert autóbalesetet szenvedett.  És hogy csak ekkor nézett bele az egyik pénzzel teli bőröndbe. Nagyon megijedt, amikor kinyitotta, és csak egyfajta pánikreakcióként igyekezett megszabadulni a hatalmas összegtől.

„Apám semmilyen kapcsolatban nem állt a férjemmel. Ő csak nagypapa minőségében vitte el a bőröndöt” – áll a nyilvánosságra került belga rendőrségi jegyzőkönyvekben. Kaili a nyomozók szerint itt is önellentmondásba keveredett, korábban ugyanis azt állította, hogy tudott a pénzzel teli bőröndről, de az nem a férjéé volt.

Csütörtökön újra vallomást tehet

Ahogy arról a brüsszeli sajtó már korábban beszámolt, a belga ügyészség beidézte január 19-e és 21-e között kiegészítő vallomásra Kailit. A politikusnak ekkor lehetősége lesz feltárni az eddig ismeretlen összefüggéseket az otthonában talált pénzkötegek valódi eredetét illetően. Brüsszeli források szerint az Európai Parlament volt alelnökének vallomása döntő jelentőségű lehet abból a szempontból, hogy a belga ügyészség továbbra is előzetes letartóztatásban tartja-e fogva.

Egy, a görög sajtónak nyilatkozó büntetőjogász szerint Kaili mostanáig egyáltalán nem bizonyult együttműködőnek a hatóságokkal, valamint a logikai bukfencekkel teli vallomása miatt alig van esélye arra, hogy kikerüljön az előzetes letartóztatásból.

A portál azt is írja:

a brüsszeli korrupciós botrány érintettjei 2019 óta Eva Kaili brüsszeli lakásán bőröndökben tárolták a külföldi államoktól kapott sok százmilliónyi kenőpénzt.

A feltételezések szerint azért Eva Kaili brüsszeli otthonát használták erre a célra, mert az ingatlant mentelmi jog védte, így a hatóságok nem tarthattak ott házkutatást nyomós ok nélkül.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most a lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél