Létrehozva: 2022.11.21.

Amerika a bukás felé tart?

Donald Trump az általa létrehozott közösségi oldalon, a Truth Social úgy fogalmazott: a demokraták mindent, akár törvénytelen eszközöket is bevetnek azért, hogy megvédjék az inkompetens elnököt és kábítószerfüggő fiát. Hozzátette: a félidős választásokat is elcsalták, az ország pedig egy hatalmas bukás felé tart.

Legújabb üzenetét azonban nem tette közzé Twitteren, figyelt fel rá a Magyar Hírlap. Annak ellenére, hogy vasárnap visszaállították felhasználói fiókját, amit még 2021 januárjában függesztettek fel. A platform új tulajdonosa, Elon Musk szavazáson kérte ki a felhasználók véleményét, hogy újra aktiválják-e Trump fiókját. Több mint 15 millióan voksoltak és csaknem 52 százalékuk döntött Trump visszatérése mellett.

Amikor kitiltották a közösségi platformról, közel 89 millió követője volt.

Trump üdvözölte a szavazás végeredményét, de egyúttal azt is bejelentette, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre. Inkább arra buzdította a szimpatizánsait, hogy az általa létrehozott közösségi oldalt, a Truth Socialt használják.

A Newsmax cikke szerint azonban a 2024-es választások előtt az amerikai üzletember meggondolhatja magát. Korábban előszeretettel használta a Twittert. Politikai bejelentéseket tett közzé, riválisait bírálta, és kommunikált a támogatóival. Felmérések alapján a Twittert naponta átlagosan 237 millióan használják, ezért ha Trump minél több embert akar elérni a 2024-es amerikai elnökválasztást megelőző kampányban, akkor rá fog kényszerülni arra, hogy használja újraélesztett Twitter-fiókját.

Soros György jó barátja, a liberális Guy Verhofstadt kiakadt, amiért Musk visszaengedte Trumpot a közösségi felületre. A hazánkat előszeretettel bíráló EP-képviselő szerint nevetséges és felelőtlen döntés volt az Egyesült Államok 45. elnökének visszaállítani a fiókját. Verhofstadt a Twitter elnökét is kritizálta. Mint fogalmazott: „a Twitter vezetőjének a hazugságok és a gyűlölet ellen kellene fellépnie, nem mutatványokkal hajszolni a feltűnést (és diktátorok jóváhagyását)”.

Verhofstadt is kiborult Trump visszatérése miatt.

Verhofstadt is kiborult Trump visszatérése miatt.

Fotó: Twitter.com

A demokraták is felháborodtak Musk döntésén. Többek között azt üzenték neki, hogy gyűlölik, valamint, hogy ezzel a lépésével megbuktatja és veszélybe sodorja a demokráciát az Egyesült Államokban.

Több liberális szakértő azzal vádolta meg, hogy elcsalták a szavazást Trump fiókjának visszaállításáról.

Az egyik jogvédő szervezet elnöke felszólította a hirdetőket, hogy szakítsák meg az üzleti kapcsolataikat a Twitterrel.

A Missouri Egyetem professzora a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy hat éven át tanulmányozta Trump Twitter-tevékenységét, és most fel kell készülni a legrosszabbra. Rendkívül aggasztónak nevezte Musk döntését.

Kara Swisher újságíró még tovább ment, és párhuzamot vont a hétvégi coloradói LMBTQ szórakozóhelynél történt lövöldözés és Trump fiókjának visszaállítása között.

Összefüggés lehet a lövöldözés és Trump visszatérése között.

Összefüggés lehet a lövöldözés és Trump visszatérése között.

Fotó: Twitter.com

A Fox News cikke szerint nem véletlen, hogy a balliberális oldal kiborult azon, hogy Trump ismét használhatja a Twitter-fiókját. A demokraták attól rettegnek, hogy a korábbi elnök üzenetei még több választópolgárhoz jutnak majd el, és így tovább növeli támogatóinak táborát.

Joe Biden jelenlegi elnök népszerűsége az elmúlt időszakban drasztikusan visszaesett. Trump jó eséllyel pályázik az elnöki székre 2024-ben.

Donald Trump volt amerikai elnök Twitter fiókját az után függesztették fel, hogy szélsőségesebb támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozva a választási eredmények vélt meghamisítása ellen.

Musk pénteken már több olyan felhasználói fiók újbóli működését jóváhagyta, amelyeket korábban véglegesen felfüggesztettek a Twitter szabályzatának megsértéséért. Ismét hozzáfér a Twitter-fiókjához Jordan Peterson író, Kathy Griffin humorista, ahogy a konzervatív szatíraoldal, a The Babylon Bee is.

A dél-afrikai származású amerikai üzletember pár napja ultimátumot adott a Twitter dolgozóinak, miszerint vagy elkötelezik magukat a „hosszú órákig tartó, magas intenzitású” munka mellett, vagy szedhetik a sátorfájukat. A döntésre csütörtökig kaptak határidőt. Dolgozók százai inkább a távozás mellett döntöttek.

A cég szofterfejlesztőinek pénteken kiküldött, a Reuters hírügynökség által szemlézett e-mailben Musk arra kérte a Twitter megmaradt munkatársait, hogy képernyőfelvételekkel kísérve írjanak jelentést a szoftverkódokról és azok sikereiről. Ezenkívül személyesen is jelentkezniük kell San Franciscó-i irodájában, hogy „rövid, szakmai interjúk” segítségével beavassák őt a Twitter technológiájának rejtelmeibe.

Musk csütörtökön közölte a cég alkalmazottaival, hogy a Twitter irodái hétfőig zárva tartanak, ezzel egy időben az alkalmazottak kártyás beléptetését is felfüggesztik.

Az alkalmazottaknak küldött első tájékoztatójában Elon Musk közölte a Twitter munkatársaival, hogy megváltoztak a cég irányelvei, így a távmunka lehetőségét csak nagyon indokolt esetben adják meg, de a vállalat jövője is kérdéses „a közelgő gazdasági visszaesés” fényében. Több alkalmazott is jelezte, hogy pénteken már több munkahelyi felülethez nem fért hozzá, miután nem volt hajlandó elfogadni Musk ultimátumát és a megváltozott munkafeltételeket.

Az amerikai igazságügyi miniszter különleges ügyészt nevezett ki pénteken a Donald Trump ellen zajló bűnügyi vizsgálatok felügyeletére; az előző elnök közölte, hogy politikai hatalommal való visszaélésnek tartja a döntést, és nem működik együtt az eljárásban.

Merrick Garland sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Jack Smith-t, a tárca magas rangú tisztségviselőjét, háborús bűnöket vizsgáló korábbi hágai főügyészt nevezi ki a Donald Trump rezidenciáján nyáron lefoglalt elnöki dokumentumok és a 2021-es elnöki hatalomátadással kapcsolatos események nyomozati eljárásának felügyeletére.

A miniszter elismerte, hogy döntésében szerepet játszott az, hogy Donald Trump hivatalosan is bejelentette indulását a 2024-es elnökválasztáson, valamint az is, hogy a jelenlegi elnök, Joe Biden szintén nyomatékosan jelezte szándékát, hogy elindul újraválasztásáért. Garland úgy fogalmazott: a közérdek diktálta a különleges ügyész kinevezését, hogy független módon irányítsa a bűnügyi nyomozást és a bűnvádi eljárást. Hozzátette ugyanakkor: arról, hogy lesz-e vádemelés Donald Trump ellen, ő maga hozza meg a végső döntést.

Donald Trump közölte, hogy nem fog részt venni az eljárásban, és szerinte a Biden-adminisztráció a jogot – „az országban legrosszabb módon” – politikai célokra használja. Az előző elnök, aki kedden jelentette be indulását a 2024-es elnökválasztási versenyben, a miniszter bejelentése után nem sokkal a FoxNews Digitalnak adott interjúban kijelentette, hogy hat éve zajlanak ellene hasonló vizsgálatok, és még egyszer nem fogja végigcsinálni. Megjegyezte, hogy minden egyes eljárás során ártatlannak találták. Reményét fejezte ki, hogy a republikánusoknak lesz bátorságuk ahhoz, hogy ellenálljanak.

Augusztus elején Donald Trump floridai rezidenciáján az igazságügyi minisztérium kezdeményezésére a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) ügynökei tartottak házkutatást, és több tucat doboznyi iratot foglaltak le. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint voltak köztük titkos és szigorúan titkos minősítésű dokumentumok, amelyek Donald Trump elnöki időszakából származnak. Az igazságügyi minisztérium bűnügyi nyomozása a többi között arra irányul, hogy történt-e törvénytelen visszaélés nemzetbiztonságot érintő információval. Donald Trump és jogászai vitatják a lefoglalt iratok minősített voltát.

A kinevezett különleges ügyész az igazságügyi miniszter pénteki közlése szerint azt az eljárást is vizsgálja majd a 2021. január 6-i zavargásokkal összefüggésben, hogy Donald Trump és más tisztségviselők akadályozták-e a hatalom békés átadását.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pornósnak állt a bombatestű focistanő - képek

origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 790. napja – Áttörés az ukrán háborúban: Oroszország szinte ellenállás nélkül nyomul előre

metropol.hu

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

hirtv.hu

Karácsony elmondása szerint nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

travelo.hu

Ne hagyd ki: ma rózsaszín telihold világít az égbolton!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

POLITIK

Katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok

POLITIK

Reális az atomháború veszélye