Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.10.15.

Mindent bevetnek a demokraták, hogy Trump ne legyen ismét elnök

Beidézték Donald Trumpot.

Szerző Ripost

A Fow News összeállítása alapján Donald Trump a beidézésre reagálva több érdekességre is felhívta a figyelmet. Például arra, hogy a képviselőház demokrata párti elnöke miért nem értesítette a Nemzeti Gárdát, mikor Trump határozottan ezt javasolta neki az ostrom előtt három nappal. 

A korábbi republikánus vezető azt mondta: a képviselőház demokrata párti elnökének, Nancy Pelosinak már az ostrom előtt három nappal jelezte, hogy tegyen lépéseket, mert feszültté válhat a helyzet. A demokrata kongresszusi képviselőnő megakadályozhatta volna a január 6-ai eseményeket, ha komolyan veszi a figyelmeztetést és intézkedik időben, a Capitolium védelmének megerősítéséről.

A demokraták meg akarják büntetni a korábbi elnököt.

A demokraták meg akarják büntetni a korábbi elnököt.

Fotó: The New York Times

Trump hangsúlyozta: Pelosinak és Washington polgármesterének is azt javasolta, hogy értesítsék a Nemzeti Gárdát, de ők erről tudomást sem vettek. Hozzátette: az ösztönei azt súgták, hogy a vártnál sokkal nagyobb tömeg fog összegyűlni és így is történt. Az exelnök szerint Pelosi cserbenhagyta az amerikai népet.

Trump kiemelte: a bizottságnak vagy inkább az álbíróságnak az a célja, hogy elterelje a lakosok figyelmét a demokrata kormányzás csődjéről és rossz színben tüntessék fel a korábbi elnököt, hogy a 2024-es választásokon nehogy ismét hatalomra kerüljön. Hozzátette: a bizottság tevékenysége nem más, mint boszorkányüldözés.

Donald Trump: a bizottságnak az a célja, hogy elterelje a lakosok figyelmét a demokrata kormányzás csődjéről.

Donald Trump: A bizottságnak az a célja, hogy elterelje a lakosok figyelmét a demokrata kormányzás csődjéről.

Fotó: Bloomberg

A politikus többek között arról is beszélt, hogyha elmegy tanúskodni végre az igazságot is megtudhatják az emberek és elmondhatja a véleményét, hogy mennyire korrupt volt az amerikai elnökválasztás. A korábbi nagyhatalmi vezető szerint, ha a bizottságot valóban érdekelné a tanúvallomása, akkor már az eljárás elején beidézték volna. Hozzátette: érdekes módon a testület azt sem vizsgálta, hogy Pelosi miért nem értesítette a Nemzeti Gárdát.

Trump szóvivője, Taylor Budowich közölte: mindössze 25 nappal a félidős választások előtt a demokraták ahelyett, hogy hatalmuk utolsó napjait arra használnák, hogy jobbá tegyék az amerikaiak életét, inkább a korábbi elnököt kritizálják. A demokraták egyszerűen hataloméhesek és kétségbeesettek – tette hozzá.

A csütörtöki bizottsági ülésen bemutattak egy eddig nem látott videót, amelyen a képviselőház demokrata párti elnöke azzal fenyegetőzött, hogy bántalmazni fogja Trumpot, hogyha csatlakozik a Capitoliumnál tüntetőkhöz. Pelosi úgy fogalmazott: reméli a tüntetőkkel együtt Trump is elmegy a Capitoliumhoz és akkor ki fogja ütni. Pelosi hozzátette: ha ezért börtönbe kerül, akkor is boldog lesz.

Szakértők szerint a Capitolium elleni támadást vizsgáló bizottság már egyre inkább hasonlít egy nyomozó hatósághoz, amely bizonyítékokat gyűjt Donald Trump büntetőjogi felelősségre vonásához. A kongresszusi csoportnak egyébként ez volt a tizedik és az elemzők szerint valószínűleg az utolsó ülése a jövő hónapban tartandó félidős választások előtt.

A demokratáknak Joe Biden regnálása alatt olyan alacsonyra csökkent a népszerűsége, hogy kiemelten fontos számukra, hogy a zavargások felelőseként tekintsenek Trumpra az amerikaiak.

Tavaly januárban órákkal a Capitolium ostroma előtt tartott az akkori elnök nagygyűlést Washingtonban, miközben a kongresszus Joe Biden megválasztott elnök győzelmét készült hitelesíteni. Trump a demonstráción kijelentette: a választást elcsalták. Majd felszólította szimpatizánsait, vonuljanak a Capitolium épületéhez és békésen emeljék fel hangjukat a választási csalás ellen. Ezt követően a tüntetők egy erőszakos csoportja behatolt a világ egyik legjobban őrzött épületébe.

A Newsmax cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy az indulatok elszabadulásában része volt annak a több hónapos erőszaksorozatnak, mely George Floyd halála kapcsán tört ki az Egyesült Államokban.

Emellett az is kiderült, hogy a tavaly januári zavargások során a BLM és a szélsőbaloldali Antifa mozgalom aktivistái szándékosan hergelték Trump szimpatizánsait.

A tüntetőket csak több óra alatt sikerült eltávolítani az épületből. Az ostrom során öten életüket vesztették.

A republikánusok közölték, hogy saját jelentést tesznek közzé a vizsgálódásaik alapján. Véleményük szerint a hatóságok és a hírszerzés is hibázott.

A bizottság demokrata párti elnöke Trump meghallgatásáról azt mondta, hogy ez az amerikai emberek felé elszámoltathatóság kérdése. Bennie Thompson úgy fogalmazott: a volt elnöknek „válaszolnia kell azoknak a millióknak, akiknek a szavazatát megpróbálta kidobni annak érdekében, hogy hatalmon maradhasson”.

A testület republikánus társelnöke, Liz Cheney kijelentette: a bizottság kötelessége, hogy válaszokat követeljen attól az embertől, aki „ezt az egészet mozgásba hozta”.

A tavaly január 6-i capitoliumi zavargásokat vizsgáló kongresszusi bizottságnak ez volt tizedik és vélhetően az utolsó ülése a novemberi félidős törvényhozási választások előtt. A tervek szerint csak új bizonyítékokat tekintettek volna át, és összegző jelentést terveztek kiadni, ugyanakkor az eredeti napirenden nem szerepelt tanúk beidézéséről szóló voksolás.

A 9 tagú testület 7 demokrata párti és 2 republikánus párti tagból áll. A republikánus tagok Donald Trump párton belüli éles bírálói, Liz Cheney augusztusban a republikánus előválasztáson egy Trump által támogatott jelölttől szenvedett súlyos vereséget, ami után kijelentette, mindent el fog követi annak érdekében, hogy Trump többé a Fehér Ház közelébe se kerüljön.

Az ülésén történtekre reagálva Donald Trump a Fox Digitalnak adott interjúban a bizottságot egy „félrevezető, színlelt és pártos” testületnek nevezte, a tevékenységét pedig boszorkányüldözésnek, amelyben két olyan republikánus vesz részt, akiket „kidobtak a pártból”. Az nem derült ki az interjúból, hogy a volt elnök hajlandó-e válaszolni a testület kérdéseire.

A republikánusok közölték, hogy saját jelentést tesznek közzé még idén a vizsgálódásaik alapján, amelyben arra is választ keresnek, hogy a hatóságok és a hírszerzés milyen hibái vezethettek a 2021. január 6-i történésekhez. A Fox News hírcsatorna összeállítása szerint a republikánusok azzal érvelnek, hogy a képviselőház demokrata párti elnökének, Nancy Pelosinak elegendő információ volt a birtokában arról, hogy a tüntetések feszültté válhatnak, mégsem intézkedett a Capitolium védelmének megerősítéséről.

Tavaly január 6-án az Egyesült Államok törvényhozásának épületébe, a Capitoliumba feldühödött tüntetők törtek be, ahol komoly károkat okoztak, a zavargások során öt ember vesztette életét, köztük egy rendőr. Jóval több mint 100-an megsérültek, akik közül 138-an a rendfenntartó erők tagjai voltak.

A zavargások előtt Donald Trump hívására több tízezer támogatója gyűlt össze Washington belvárosában, hogy tiltakozzanak a szerintük meghamisított elnökválasztás eredménye ellen. A tüntetők egy nagyobb, radikális csoportja a nagygyűlés után vonult a Capitoliumhoz, ahol az események erőszakba torkolltak. A  képviselőházi bizottság a pontos történtek felderítésére és a politikai felelősök megnevezésére, elsősorban Donald Trump felelősségének megállapítására alakult. A zavargásokban részt vevők közül majdnem 800 ember ellen emeltek vádat a hatóságok, és többeket letartóztattak.

Az amerikai elnök ellen folytatott, négyéves médiaháború és a választási trükkök százai végül meghozták eredményüket, az amerikaiak leszavazták a republikánus elnököt – írta Szánthó Miklós Facebook-oldalán. 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kifejtette: mostanra mindenki számára kiderült, Donald Trumppal sokkal jobban járt volna a világ, mint a demokrata–szélsőbaloldali adminisztrációval. 

„Komoly veszélyben vagyunk azzal, ami Ukrajnában és Oroszországgal történik. Egy világháborúba torkollhat, ahogyan kezelik a dolgot. Őrület, amit csinálnak” – vélekedett a korábbi amerikai elnök. Szánthó Miklós rámutatott: a fenti mondatok is Trump pontos tisztánlátását igazolják, amelyeket a fegyverszállítások ügyében közölt az egykori elnök.

Donald Trump korábbi amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Trump New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Donald Trump korábbi amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Trump New Jersey állambeli, bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Kijelenthető, hogy a világpolitika színpadán Donald Trump, Orbán Viktor és Ferenc pápa alkotja a maroknyi békegalamb társaságát a háborús héják serege között” – szögezte le az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmas, röhejes, megalázó: Magyar Péter énekelni akarja tanítani az operaénekes Rost Andreát - videó

origo.hu

Next Top Model Hungary: eljött a meztelen fotózás ideje

borsonline.hu

Most kaptuk: robbanás volt az áruházban, elvesztette a karját egy férfi

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

vg.hu

Ebben még Ausztriát is megelőztük – megnéztük az autót, amelyből csak két darab van Magyarországon

origo.hu

Kondenzcsík: kell-e félnünk, ha ilyet látunk az égen?

travelo.hu

Megkoszorúzták a Balatont és a kifogták a tó eddigi legnagyobb pontyát is

ripost.hu

Óriási balhé a stúdióban! Egymásnak feszültek a TV2 sztárjai

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér