Létrehozva: 2022.08.07.

Horváth Csaba üzlete a hírhedt Centrum Parkolós körrel

Újabb mutyigyanús közbeszerzés.

Szerző Ripost

Újabb mutyigyanús közbeszerzést bonyolított le a Horváth Csaba szocialista polgármester vezette zuglói önkormányzat. A pénzérmés parkolórák üzemeltetését továbbra is a nyolcvanezer rendbeli csalásért elítélt vállalkozó, a hírhedt Centrum Parkolós kör végezheti.

Horváth Csaba Zugló szocialista polgármestere, mielőtt elutazott volna nyári szabadságára, szép csöndben kötött még egy takaros parkolási szerződést a parkolás-üzemeltetésben hírhedtté vált Kupper András cégével, a C-Ware Kft.-vel a parkolóórák üzemeltetésére.  

A C-Ware Kft. egyik tulajdonosát még a kilencvenes évek végén nyolcvanezer rendbeli csalás miatt, Zuglóban jogtalanul szedett parkolási díjak miatt elítélték.

Nem mellesleg Kupper András alapítója volt annak az elhíresült Centrum Parkoló Kft.-nek, amelynek vezetője a még hírhedtebb Fürst György, Terézváros egykori szocialista vagyongazda alpolgármestere volt, aki számos ingatlanpanama miatt jelenleg is büntetőeljárás alatt áll.

Nos, 2017-ben, Zugló még Karácsony Gergely polgármestersége idején vásárolta a szocialisták nyomására Kupperék cégétől darabonként kétmillió forintért azokat a parkolóautomatákat, amelyekkel kapcsolatban utóbb maga is megállapította, hogy rossz szerződést kötött a C-Ware Kft.-vel, mivel ezeknek a pénzérmével működő  automatáknak a fenntartása, karbantartása, üzemeltetése is nagyon drága.

Zugló összesen 289 automatát vett 578 millió forintért, az automaták üzemeltetéséért pedig havonta darabonként nettó negyvenezer forintot fizettek.

Tudnivaló, hogy azóta a parkolás, üzemeltetés lehetőségei gyökeresen megváltoztak, a mobil-applikációról sms-ben történő fizetés ugyanis olyan szinten elterjedt, hogy ma már Budapesten az autósok nyolcvan százaléka ezzel a technikával váltja meg a parkolójegyét.

Horváth Csaba polgármester – akit mellesleg Tóth Csaba volt, szocialista országgyűlési képviselővel együtt, éppen a parkolási pénzek kapcsán gyanúsítanak több száz millió forint vesztegetési pénz elfogadásával – mindenesetre új közbeszerzést írt ki 2022-ben a pénzérmével történő parkolás üzemeltetésére, amelyre egyedül a C-Ware Kft. jelentkezett, s minő meglepő nyert is. Kupperék ajánlata egyébként automatánként kilencezer forinttal volt drágább, mint a korábbi ajánlatuk.

Mindez azt jelenti, hogy Zugló 168 millió forintot fizet ki egy év alatt az automaták üzemeltetésére. A polgármester szerint szakmailag megkérdőjelezhetetlen döntést hoztak, amiben csupán az kifogásolható, hogy „a vitatható erkölcsű szereplő (értsd: Kupper András – a szerk.) kisebbségi tulajdonos a cégben.”

Budapest XIV. kerületének egyébként 1,7 milliárd forint bevétele származik a parkolásból, aminek a nagy része a mobilfizetéses parkolásból jön össze. Az érmés parkolásból a becslések szerint legfeljebb 300 millió forint folyhat be, s ebből 168 millió forintot a C-Ware tesz zsebre.

A fővárosi rendelet egyébként jelenleg még kötelezővé teszi a kerületi önkormányzatok számára, hogy biztosítsák az érmés parkolás lehetőségét az autósoknak. Eszerint 250 méterenként kötelező egy érmés automatát elhelyezni.

„A tíz évvel ezelőtt telepített parkoló órákhoz képest C-Ware óráinak annyi az előnye, hogy az autósnak, ha bedobta az órába a pénzt, nem kell visszasétálnia a kocsijához, s a kinyomtatott cédulát a szélvédőre helyeznie, mert az óra rögzíti a rendszámot, s a fizetést is. Ám amikor már bankkártyaérintős terminálok vannak, teljesen feleslegesek pénzbedobós órák. Nincs ma olyan autós ember Magyarországon, akinek nincs mobiltelefonja. Felesleges pénzkidobás tehát pénzérmés automatákba beruházni, s az ilyen órákat üzemeltetni” -  mondta portálunknak Várnai László független zuglói önkormányzati képviselő.

Úgy tudjuk, a C-Ware további nyolc-tíz kerületben van még jelen a csak számukra előnyös parkolási bizniszben.

Hadházy Ákos korábban rengeteget beszélt a zuglói baloldali korrupcióról, tavaly az előválasztáson még azzal kampányolt, hogy „megtisztítja” Zuglót a baloldali korrupciótól, amiről sokat tud – most pedig, feltűnően hallgat.

Hadházy korábban még olyanokat írt finomkodva Facebook-oldalára, hogy létezik egy parkolási ügy, amiben baloldali többségű önkormányzatok érintettek, emlékeztet a Metropol, hozzátéve: éppen Hadházy volt az, aki először számolt be lelkesen a Horváth Csaba jelenlegi zuglói polgármesternél történt házkutatásról is. Azóta azonban sejtelmesen hallgat – talán azért, mert véget ért a baloldali leszámolás, és most már nem az igazság a fontos, hanem saját választási esélyei?

Az elindult büntetőeljárás adatai szerint Zuglóban több szocialista politikus is részese lehetett annak a jutalékrendszernek, amely azután begyűrűzött a Városházára is.

Minden jel arra mutat, hogy Hadházy az infóit politikai kártyaként játszotta ki a baloldali politikusokkal szemben, az igazság kiderítése már annyira nem fontos számára. A feltételezések szerint unokatestvérével, Márki-Zay Péterrel a zuglói szoci maffiamódszerek, a jutalékos rendszer kiszivárogtatásával vehette rá Karácsony Gergelyt a miniszterelnök-jelöltségről való lemondásra, ahogy Hadházy ezzel vehette rá Tóth Csaba országgyűlési képviselőt, a „zuglói keresztapát” is az előválasztástól való visszalépésre. De Hadházy, mióta ő a jelölt, hallgat…

Fuzik Zsoltra, a zuglói parkolás üzemeltetőjére 2021 nyarán csapott le a NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával. A hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat. Fuzikot vallomása szerint Horváth Csaba és Tóth Csaba szocialista politikus kereste meg.

Fuzik 2017–2019 között üzemeltette a parkolást. A hatóságoknak bevallotta: cégét Horváth Csaba és Tóth Csaba szocialista politikusok segítették hozzá a parkolás működtetéséhez, a bevétel feléért cserébe. Fuzik fizetett is, de a havi apanázsok mellett külön kenőpénzekre is igényt tartottak a baloldali politikusok. Ráadásul a szocik köre kibővült Molnár Zsolt és Baja Ferenc politikusokkal, akik szintén „védelmi pénzt” szedtek be Fuziktól, de már egy budapesti BKV-s pályázat és szerződés kapcsán.

Az érintett időszakban tűnt el rejtélyes körülmények között az a bizonyos Sápi Attila zuglói szocialista képviselő is, aki Tóth Csaba országgyűlési képviselő bizalmasaként sokat tudhatott. Sápi 2016-ban tűnt el, amikor a zuglói parkolási botrány egyes részletei nyilvánosságra kerültek. Várnai László, egy helyi civil képviselő azt írta: „Sápi Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen”.

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak […] tudnék mesélni néhány sztorit” – mondta Karácsony Gergely a 2019-es önkormányzati választások előtt egy kiszivárgott beszédében. A főpolgármester rettegett attól, hogy visszamenjen politikusnak a kerületbe. A hangfelvételen Karácsony Gergely – még a kerület polgármestereként – arról beszélt, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő kezében futnak össze a szálak. Karácsony azt ecsetelte, hogy hatalmi kérdésekben nem ő dönt, a helyi szocialisták gyakorlatilag szétlopják az önkormányzatot, Tóth Csabával pedig elmérgesedtek a konfliktusai, aki még a családját is megfenyegette.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan bejelentés: eldőlt Bognár jövője az NB I-es csapatnál

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

magyarnemzet.hu

Dopeman tönkreverte Puzsért, eldőlt a politikai rapháború + videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

travelo.hu

Nem ok nélkül nevezik a világ legszebb akácos kertjének ezt a japán csodahelyet

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

POLITIK

Hatmilliárd dollár értékű új fegyver érkezik most Ukrajnába