Létrehozva: 2022.08.07.

Donald Trump világossá tette a tétet

Még nem tudni, hogy indul-e.

Szerző Ripost

A közelgő választások megnyerését nevezte a konzervatív erők legfontosabb feladatának Donald Trump volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Dallasban, az Amerikai Konzervatív Unió nagyszabású nyári konferenciáján (CPAC) felszólalva.

A texasi seregszemle - amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondott nyitóbeszédet csütörtökön - a volt elnök felszólalásával fejeződött be.

Kétórás beszédében Trump úgy vélte, hogy az ország a demokraták két évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta hanyatlásnak indult, csupán a konzervatívok menthetik meg a társadalmat a közelgő válságoktól, és ahhoz, hogy ezt megtegyék, a politikának vissza kell nyernie a társadalom bizalmát.

A legfontosabb feladatnak a novemberi, úgynevezett „félidős” kongresszusi választások megnyerését nevezte. Úgy fogalmazott, Amerika felemelkedése ezzel kezdődik, és 2024-ben az elnökválasztáson remélt republikánus sikerrel folytatódik.

Trump ismét emlékeztetett arra, hogy amikor - tavalyelőtt - másodszor indult a választáson, jobb eredményt ért el, mint először, amikor meg is nyerte. Hangoztatta, hogy a konzervatív erőkkel együtt folytatja a munkát annak érdekében, hogy az országot ismét naggyá, erőssé és biztonságossá tegyék.

Ezúttal sem jelentette azonban egyértelműen be, hogy indul a következő választáson.

A jelenlegi elnököt, a demokrata Joe Bident számos alkalommal bírálva megismételte azt az álláspontját, hogy az amerikai rendszert fokozatosan tönkreteszik, az előző elnökség alatt elért eredményeket visszájukra fordítják.

Ezért szerinte a „radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani”.

Beszédében Trump kemény fellépést követelt a bűnözők ellen, különös tekintettel a kábítószer-kereskedőkre. Kijelentette, hogy kormányzata idején az amerikai határ a legbiztonságosabbá vált történelme során, most viszont már „a világ legrosszabbja”. „Meg kell állítani az inváziót déli határunkon” - hangoztatta -, az illegálisan érkezőket vissza kell küldeni vagy börtönbe juttatni, a visszaesőket pedig példátlanul szigorú büntetésekkel kell sújtani.

Reformokra szólított az amerikai választási rendszerben, és új szabályokat sürgetett korrupció ellen, mert „a jelenlegi rendszer beteg”, és úgy vélte, a jelenlegi vezetés a médiában cenzúrát alkalmaz. Fontosnak mondta, hogy megvédjék a szülők jogait, és álláspontja szerint az oktatást is meg kell tisztítani, a gyermekeket meg kell védeni a gender-ideológia terjedésétől.

Azt is hangoztatta, hogy elejét kell venni a további adóemeléseknek, a szárnyaló inflációnak, mert a gazdaság összeomlóban van, és lépéseket kell tenni az energiaárak mérséklése érdekében.

Leszögezte, hogy a külpolitikában is vissza kell térni az „Amerika az első” jelszóhoz, mert az Egyesült Államok elvesztette vezető helyét, és csökkenteni kell az ország függőségét másoktól. Trump bírálta, hogy a nemzetközi erők kivonultak Afganisztánból, és azt is Biden szemére vetette, hogy hagyták Oroszország háborúját folytatódni Ukrajnában.

Bírálta Nancy Pelosi demokrata házelnök minapi tajvani látogatását, és megismételte a mostani konferencia azon jelszavát, hogy a közelgő választásokon Pelosit le kell váltani  posztjáról, és a kongresszusnak republikánus többségűvé kell válnia.

A Conservative Political Action Conference a legnagyobb amerikai konzervatív seregszemle, amelyet 1974 óta rendeznek meg. Az évente többször is jelentkező tanácskozást májusban Magyarországon rendezték meg.

A dallasi konferenciát Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg csütörtökön, összefogásra szólítva a világ konzervatív erőit. A magyar kormányfő hangoztatta, hogy 2024-ben mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban fontos választásokat tartanak, és ezek fogják meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját, ezekre kell felkészülniük a konzervatív pártoknak.

Donald Trump volt amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy pert indít a liberális CNN hírcsatorna ellen. Azt állítja, hogy a csatorna a 2020-as elnökválasztások során számos alkalommal rágalmazta őt választási csalásról szóló riportjaival.

„Értesítettem a CNN-t arról, hogy pert kívánok indítani az ellenem tett, ismételt rágalmazó állításaik miatt” – írta Trump közleményében. „Más médiumok ellen is eljárást fogok indítani, amelyek rágalmaztak engem, és becsapták a közvéleményt a 2020-as választások során elkövetett csalással kapcsolatban”, írta az elnök.

A CNN vezetőinek írt 282 oldalas levélben Trump ügyvédei több tucat példát idéztek a csatorna tudósításaiból, amelyek „hazugságként”, „hamis narratívaként” és „alaptalan elméletként” állították be Trump választási csalásra vonatkozó állításait. A felperes azt állítja, hogy Trump állításait „hazugságnak” nevezni „hamis és rágalmazó”, mert Trump valóban hisz abban az állításában, hogy a 2020-as választásokat ellopták.

A CNN számos olyan cikket közölt, amelyekben „hazugnak” és a „nagy hazugság terjesztőjének” minősítették őt – áll a CNN-nek címzett levélben. A levél azzal is vádolta a CNN-t, hogy Trumpot Adolf Hitlerhez hasonlítja azzal, hogy választási csalással kapcsolatos állításait „nagy hazugságnak” nevezte, ami utalás a nácik egyik összeesküvés-elméletére.

A levél a 2016-os választásokig visszanyúló példákat is idézett, amelyekben azzal vádolták a CNN-t, hogy hagyta, hogy ellenőrizetlenül közöljék le azokat az állításokat, amelyek szerint Trumpot „törvénytelenül választották meg”.

A CNN a Joe Biden és Donald Trump közti választási megmérettetésben nemcsak a volt elnököt vádolta meg hazugsággal, de bizonyítottan közölt olyan, Donald Trump kampányát befeketítő anyagokat is, amelyek teljesen valótlanok voltak. Ilyen volt például az az állításuk is, amely szerint Donald Trump kampánya az orosz kormány befolyása alatt áll.

Emellett azt is állították, hogy a Joe Biden fia, Hunter elveszett számítógépéről szóló jelentések a Trump-kampány szüleményei, miközben később kiderült, hogy Hunter Biden laptopja valóban tartalmazott korrupcióra, kábítószerhasználatra és prostitúcióra utaló anyagokat.

A világ "baráti és Orbán Viktorral ellenséges" része is felfigyelt a miniszterelnök dallasi, a CPAC-konferencián mondott beszédére - értékelt a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. 
Mráz Ágoston Sámuel összegzése szerint a magyar kormányfő beszédének egyik fontos üzenete, hogy sikeres konzervatív politika érdekében a jobboldali politikusok ne a liberálisok elvárásaihoz igazodjanak. Ugyancsak a dallasi beszéd fő üzenetének nevezte, hogy az amerikai konzervatívok és a nemzetben, családban hívő magyar, valamint európai konzervatívok egyesítsék erejüket a "liberális hegemónia" legyőzése érdekében. Mráz Ágoston Sámuel elmondta: Orbán Viktor beszédében a migrációt, családpolitikát és a genderideológia elleni küzdelmet, valamint a közbiztonságot és az adópolitikát emelte ki, ezek a témák a választásokon a többség megnyerésére pályázó amerikai konzervatívoknak, a republikánusoknak is tanulságosak lehetnek. A Nézőpont Intézet vezetője úgy vélte, hogy a magyar miniszterelnök dallasi szavait a "párhuzamok keresése" és az "egyensúly fenntartása" jellemezte. A stabilitás és az újraválasztási sikerek sorozata bizonyítja azt, hogy Orbán Viktor sikeres és a társadalom többsége által támogatott politikát folytat - mondta, azt is jelezve, hogy csupán egy felelős politikus, egy államférfi képes arra, hogy "a pőre érdekek mellett az értékeket is képviselje". "Bizonyos értelemben egy nemzetnek érdeke lehet bizonyos értékek védelme" - fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel. Kijelentette, a migráció elleni küzdelem és a családok védelme Magyarországon "nemzeti érdek és nemzeti érték", az amerikai konzervatívok pedig erről hasonlóan gondolkodnak. Arról, hogy Orbán Viktort amerikai látogatása alatt Donald Trump volt amerikai elnök a saját birtokán fogadta, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: a két politikus közötti, az eszmei és politikai gondolkodás síkján lévő szövetség a gyakorlatban is megvalósulni látszik, a találkozó ennek a jelképe volt. Úgy értékelt: ha Donald Trump ismét indul az amerikai elnöki székért, akkor a két politikus közötti kapcsolat "nemcsak egy történelmi értékű barátság, hanem a jövő szövetsége lehet". 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tovább bonyolódik Bangó Margit átverésének ügye

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

mandiner.hu

Spanyolország döntött: fokozza a nyomást Magyarországon

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

magyarnemzet.hu

Elkapták a rendőrök a betörőket, akik az Andrássy úti luxusüzletből raboltak

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A csokoládékirály elindul Zelenszkij ellen az ukrán elnökválasztáson

POLITIK

Szexrabszolgaként tartottak, kínoztak meg lányokat a Németországban letartóztatott migránsok

POLITIK

Több tízezer forint plusz pénzt ér ez a hír a nyugdíjasoknak

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye