Létrehozva: 2022.07.27.
Módosítva: 2022.07.27.

Gyurcsányt és baloldalt Brüsszelben is meg fogjuk állítani!

Mit akar most éppen Dobrev Klára?

Szerző Ripost

Április 3-án Magyarországon sikerült megállítanunk Gyurcsányt és a baloldalt, meg fogjuk őket állítani Brüsszelben is - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője keddi nyilatkozatában, amelyben arra reagált, hogy Dobrev Klára, a DK EP-képviselője levélben fordult az Európai Parlamenthez.

Gyurcsány napok óta arról beszél, hogy készülnek,  fogalmazott Deutsch Tamás, hozzátéve: „a durváskodó és agresszív megnyilvánulásai mind arról szólnak, valamire készülnek”. 

Tegnap aztán kiderült, Gyurcsány Ferenc és emberei arra készülnek, hogy megakadályozzák az Európai Bizottság és Magyarország megállapodását - mondta.

A magyar baloldal arra készül, hogy megakadályozza, hogy a magyarok hozzájuthassanak a nekik járó uniós forrásokhoz - fogalmazott Deutsch Tamás.

Tegnap ugyanis született egy levél, „no nem Tatjána írt levelet Anyeginnek, hanem Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára küldött levelet az Európai Parlamentnek, és ebben a rágalmakkal teli feljelentő levélben nem kevesebbről van szó, mintsem hogy Gyurcsányék azt fejtegetik, hogy mi, magyarok továbbra se kapjuk meg a nekünk járó uniós fejlesztési pénzeket” - mondta.

A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc azt akarja, hogy a magyar emberek ne kapják meg az uniós forrásokat - mutatott rá Deutsch Tamás. Hozzáfűzte: „kiderült, arra készülnek, hogy minden eszközzel: hazugságokkal, rágalmakkal, hazájuk elleni áskálódással megakadályozzák, hogy a magyar polgárok hozzájuthassanak a nekik járó uniós forrásokhoz”.

 

Bennem már egy kezdődő gyomorgörcs van, amikor brüsszeli bürokraták azt a kifejezést használják, hogy szolidaritás, mert ha az ember ismeri a brüsszeli beszédmód magyarra fordításához szükséges szótárat, akkor a szolidaritás a durva, kötelező, beavatkozásszerű, diktátumszerű döntéseket jelenti – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációvezetője a Facebookra.

„Az a helyzet nem képzelhető el, hogy Magyarország felelősen járt el, rendelkezésünkre állnak megfelelő mennyiségben gáztartalékok, a magyar gazdaság, a magyar családok energiaellátásának biztonságát garantálandó, és ebbe beleszólva, nekünk nehézséget okozva, ott kell majd ezt a gázkészletet rendelkezésre bocsátani, ahol rosszul gazdálkodtak, felelőtlenül jártak el, és nincs gáz” – fogalmazott Deutsch Tamás.

„Ennyi erővel akkor azt tudom mondani, hogy például Németországban rengeteg Mercedes van, sokkal több, mint Magyarországon, hozzanak már kötelező érvényű döntéseket, hogy a német Mercedes-ellátmányból tizenöt százaléknyi érkezzen Magyarországra, lenne rá igény” – tette hozzá a fideszes képviselő pénteken délelőtt feltöltött videójában.

Az Országgyűlés június végi ülésén az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról vitáztak a képviselők. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Fidesz vezérszónokaként rámutatott: az EU ma a hagyományos európai értékeket tagadó Európát épít, a magyarok azonban úgy hiszik, hogy Európát a zsidó-keresztény gyökerei táplálják, építőkövei pedig hagyományos közösségeink, a nemzet, a család és a történelmi egyházak.

Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt vezérszónoka köszönetet mondott minden magyarnak, aki aktívan részt vett és határozott véleményt fogalmazott meg a folyamatban. A magyar álláspontot ismertetve elmondta: a magyarok az integrációt az EU-val szemben nem öncélnak, hanem eszköznek tartják arra, hogy „nemzeti szabadságunk kiteljesedhessen”.

Rámutatott: az EU ma a hagyományos európai értékeket tagadó Európát épít, a magyarok azonban úgy hiszik, hogy Európát a zsidó-keresztény gyökerei táplálják, építőkövei pedig hagyományos közösségeink, a nemzet, a család és a történelmi egyházak. „Az EU ma európaiak nélküli Európát épít, ezzel szemben a magyarok Európa jövőjét a családtámogatásokban, a gyermekvállalási kedv erősítésében látják„ - emelte ki.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levélben emlékeztette EP-képviselőitársait, hogy a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, Cseh Katalin, az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje. A delegációvezető kiemelte: „a Ház maradék hitelének megőrzése érdekében az egyetlen elfogadható lépés Cseh Katalin jelentéstevői tisztségből történő azonnali visszahívása lenne.”

A delegációvezető felhívta a figyelmet arra, hogy az EU ma a véleményhegemónia Európáját építi, a magyarok azonban a szabadság és a pluralizmus pártján állnak, a nemzetek nélküli Európa építésével szemben pedig úgy gondolják, hogy a tagállamok az európai integráció jövőjének urai. „Az EU ma demokrácia nélküli Európát épít, a magyarok szerint európaiságunk a nemzeti identitás szerves része” - hangsúlyozta.

A delegációvezető megjegyezte: az EU ma egy kiszolgáltatott Európát épít, de évtizedünk a veszélyes kihívások kora, ahol meg kell védeni a jelen és a jövő európai generációit, mert a válságok megmutatták az EU gyengeségeit. Aláhúzta: egy versenyképes EU-nak a tagállamok versenyképességére kellene épülnie.

Deutsch Tamás kitért az EU nyugat-balkáni bővítésének fontosságára is. „Magyarország minden balkáni állam európai integrációját támogatja, mert hozzájárul a szomszédság stabilitásához. Azonban Szerbia integrációs folyamatának kiemelkedő szerepe van, mert Szerbia a térség stabilitásának kulcsa„ - jelentette ki. Hozzátette, hogy az országgyűlési határozati javaslat rögzíti az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak uniós szavatolására vonatkozó elvárást is.

Deutsch Tamás megjegyezte azt is: a magyar polgárok nagyszámú és aktív részvételével összeállt javaslatok mögött széleskörű parlamenti, akár nemzeti egyetértés is kialakulhatott volna, ehelyett az ellenzéki pártok részéről csak duzzogást és hisztit láthatunk.

Deutsch Tamás valamennyi európai parlamenti képviselőtársának elküldött levelében felhívta a figyelmet: „Miközben a magyar baloldal hosszú esztendők óta folyamatosan korrupcióval rágalmaz mindenkit, aki él és mozog, kormánypárti politikusokat, kormánybarátnak kikiáltott üzletembereket, politikusok és más közéleti szereplők családtagjait, addig az Európai Parlamentben „Az EU pénzügyi érdekeinek védelme - Csalás elleni küzdelem" című jelentés felelőse éppen az a Cseh Katalin, aki viszont ténylegesen egy milliárdos, az uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje, és akivel szemben jelenleg is folyik a nemzeti és európai uniós hatóságok vizsgálata".

Aláhúzta: „A tény, hogy európai uniós források terhére elkövetett csalási ügy érintettje a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, nem csupán a Renew Europe frakcióról állít ki szegénységi bizonyítványt, de súlyosan rombolja az Európai Parlament és az Európai Unió amúgy is megtépázott tekintélyét".

A Ház maradék hitelének megőrzése érdekében az egyetlen elfogadható lépés Cseh Katalin jelentéstevői tisztségből történő azonnali visszahívása lenne - zárta levelét a delegációvezető.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút