Létrehozva: 2022.06.13.
Módosítva: 2022.06.13.

Jakab csak blöffölt Potocskáné feljelentésével

Újabb kamu derült ki a bukott politikusról.

Szerző Ripost

Nem tett feljelentést Jakab Péter helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita hűtlen vagy hanyag kezelése kapcsán – értesült a Magyar Hírlap.. A frakcióvezetést a maga számára megtartani akaró Jakab Péter leváltását kezdeményezte Brenner Koloman, aki helyettese a képviselőcsoportban.

A Jobbiknak azon ominózus elnökségi ülését követően, amikor kabinetfőnöke és élettársa, valamint a párt informatikai vezetőjének távozása után puccskísérletet emlegetve Jakab Péter pártelnök is kivonult az elnökség üléséről, egészen pontosan május 30-án a pártelnök közösségi oldalán az alábbi bejegyzést tette: „A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom.”

Nos, az említett bejegyzés óta két hét telt el, ám a lap megkeresésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina azt a tájékoztatást adta, hogy múlt hét péntekig az illetékes rendőrhatósághoz, illetve vádhatósághoz nem érkezett feljelentés Jakab Péter részéről a Jobbik pártalapítványánál történtekkel kapcsolatban.

Ugyanakkor a múlt hét csütörtökén összehívott választmányi ülésről, amelyen Jakab nem jelent meg, csak a közösségi médiában tudatta, hogy lemond a pártelnöki tisztségéről, egyre több részlet látott napvilágot. Mint azt jobbikos forrásuk jelezte, Szabó Gábor választmányi elnök azt kezdeményezte, hogy az elnök lemondása miatt teljes körű tisztújítást tartsanak, vagyis az elnök mellett válasszanak új elnökséget is, ám ezt a választmány leszavazta. A jelenlegi elnökség megmaradt nyolc tagja közül öten ugyanis eleve Jakab leváltására szavaztak, a választmányi elnök mellett csupán Z. Kárpát Dániel és Lukács László György alelnökök álltak ki Jakab mellett.

Vona Gábor, a Jobbik alapító elnöke az ATV Öt című műsorában pénteken este azt mondta, szerinte a Jobbik immár korábbi elnöke hamarosan a frakcióvezetéstől is elbúcsúzhat. Vona úgy fogalmazott, az április 3-i választási vereség után előállt az a helyzet, hogy már semmilyen elképzelés nincs a pártban. „Az első hónap az arról szólt a választások után, hogy nincs már meg az a támogatás Jakab Péter mögött, mint ami korábban megvolt, de nincs más” – vázolta. Hozzátette, a május már arról szólt, hogy a Jobbik élén „már az is jobb, ha nincs senki”. Ennek okai pedig a sorozatos rossz döntések voltak, melyeket Jakab részéről mindig ámokfutás követett a nyilatkozataival és a Facebook-posztjaival. Úgy folytatta Vona, hogy szerinte Jakab hiába akarta előadni a választások előtt a „Lúdas Matyiba oltott Rambo” szerepet, idővel erre már nem rezonáltak az emberek. Ehelyett az derült ki, hogy inkább egy „Tesco gazdaságos Chuck Norris”, ez pedig már a pártnak is kellemetlen volt. Az egykori pártelnök szerint egyre több embernek tűnt fel, hogy nincs valódi politikai elképzelés amögött, hogy felkérdezi Orbán Viktort a parlamentben. Amikor pedig a bukást követően irányt kellett volna mutatnia, az Jakab részéről nem történt meg.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik volt országgyűlési képviselője újabb részletet osztott meg a választmányi ülésen történtekről. Eszerint, amikor kiderült Jakab lemondása, Brenner Koloman frakcióvezető-helyettes azt mondta: akkor a frakcióvezetésről is le kell váltani Jakab Pétert. „Gondolom, kellene neki a 2,5 milliós frakcióvezetői fizetés” – írta Varga-Damm.

Felidézte, hogy Brenner volt az, akin egy egész parlament röhögött, ahogy Jakab Péter fenekébe érve folyamatosan szaladgált utána, s hatalmas nyelvcsapásokkal nyalta a hátsóját. Tette ezt az az ember, aki soha az életben nem lehetett volna parlamenti alelnök, ha Jakab Péter a sok fenéknyalást meghálálva nem jelöli őt. „Nem csoda, hogy a politikusokat az emberek jellemtelen társaságnak tekintik. A legtöbbjük azt támadja először hátba, aki jót tett vele. Ha ezek fogják a Jobbik gerincét adni a jövőben, akkor esély sem lesz a gerincferdülést meggyógyítani” – tette hozzá a volt képviselő.

Füstbe mehetett az a terv, amit több jobbikos forrás ellenpuccs­ként jellemzett, és a lemondott pártelnök visszatérésének nagyon is logikus forgatókönyvét tartalmazta. A választmány ugyanis nem volt partner ebben. A lemondott pártelnök most mindenesetre még a tagságnak udvarol. Nagyon kellene neki az a frakcióvezetés.

Jakab Péter, a Jobbik szerdán lemondott elnöke közösségi oldalán újabb poszttal jelentkezett, megszólítandó az őt állítása szerint százával, ezrével kérlelő jobbikosokat, és kifejezve hűségét a párt iránt. Íme: „Emlékszem, először 2018-ban, Vona lemondása után kerestek meg azzal, hogy legyek a Jobbik elnöke. Határozottan elutasítottam. Aztán a kudarcos EP-választás után, 2019-ben is megkerestek: vállaljam el. Akkor visszakérdeztem: miért akarjátok ennyire, hogy én legyek a Jobbik elnöke? Azt válaszolták: azért, mert te vagy az, aki nem akar az lenni. Márpedig, aki nem akarja a hatalmat, azt nem is fogja rabul ejteni. Igazuk lett. A május 7-i tisztújítás előtt az egyik jobbikos megkérdezte, aggódom-e a végeredmény miatt. Azt mondtam, nem. Vagy elnök leszek, vagy szabad” – írta a távozó elnök, aki a frakcióvezetői posztjához foggal-körömmel ragaszkodik.

A 168 Óra pénteken azt szellőztette meg, hogy Jakab ellenpuccs­ra készül. A terve a portál szerint az, hogy amint kiírja a párt választmánya a tisztújítást, újra elindul elnökjelöltként, arra hivatkozva, hogy annyi támogatói levelet, kérést kapott, hogy nem tud rá nemet mondani. Ha pedig megválasztják, él a vétójogával az alelnökök személyét illetően, így újra megszerezheti az elnökségben a többség támogatását.

A jelenlegi helyzet szerint nyolcfősre zsugorodó Jobbik-elnöksé­gében hárman, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Lukács László György alelnökök támogatták csupán azt, hogy Jakab maradjon a párt élén. A pártelnök erre fel el sem ment a szerdai választmányi ülésre, hanem mindenki megdöbbenésére a Facebookon bejelentette lemondását. Ugyanakkor, ha valakinek nem tűnt volna fel, a választmányi ülésen megjelent Jakab Péter élettársa, a „főtitkárasszony”, Molnár Enikő. Ami több mint furcsa, mert Molnár június elsejével minden pártbeli tisztségéről lemondott, nem volt már kabinetfőnök, nem volt már a pártalapítvány kuratóriumának tagja sem.

Fölmerül tehát a kérdés, milyen minőségben vett részt a választmány ülésén? Névtelenséget kérő jobbikos forrásból úgy értesültünk, hogy Szabó Gábor választmányi elnök azt terjesztette elő szerdán este, hogy az elnökség is mondjon le, és tartsanak teljes körű tisztújítást a pártban, ám ezt a javaslatot a választmány többségi szavazással elutasította. (Ennek kapcsán Szabó Gábort is kerestük, de a választmányi elnök nem vette fel a telefonját.) Így a rendkívüli kongresszus csupán az új elnök személyéről fog dönteni.

„Kútba esett a választmányi elnök és a formálisan háttérbe vonuló főtitkár asszony Jakab Péter elnöki posztjának megőrzésére kimunkált titkos terve” – magyarázta forrásunk. Hozzátette, mivel a jelenlegi elnökség a helyén marad, nincs vétójog az ellene fordult alelnökökkel szemben. Emiatt szinte elképzelhetetlen, hogy tartósan a frakció élén tudjon maradni Jakab.

A pártelnök és agytrösztje terve minden józan logika szerint arra épülhetett, hogy a rendkívüli kongresszus küldöttei azonosak lesznek a május 7-i tisztújítás résztvevőivel, ahol Jakabot a küldöttek hetvenkét százaléka választotta meg elnöknek. Mint a májusi tisztújításról megírtuk, Szilágyi György, a szexuális terror áldozatának élettársa, a párt korábbi alelnöke hivatalosan még alelnökjelöltként érkezett a kongresszusra, ám amikor jelölti kortesbeszédébe kezdett, a feljelentésben megnevezett feltételezett elkövető, vagyis Földi István és az általa alapított alapszervezetek küldöttei, kilencvenegy friss jobbikos küldött kivonult a teremből.

Jakab Péter és az elnökség között a helyzet éppen a szatmári szexuális botránnyal összefüggésben kezdett elmérgesedni. Kabinetfőnöke, Molnár Enikő előterjesztésére ugyanis a feltételezett elkövetőt, Földi Istvánt a Jobbiknak járó listás helyek egyikéről akarták bejuttatni a parlamentbe – mondta jobbikos forrásunk. Ez ellen azonban az elnökség több tagja is tiltakozott. Ebből az is kitűnik, hogy a pártvezetésben többeknek tudomása lehetett az ököritófülpösi vadászházban történt szexuális terrorról. Ugyan mi másért tiltakoztak volna Földi személye ellen?

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

mandiner.hu

Belobogtatta a lengyel elnök az atomfegyverek telepítését, meglepő, honnan érkeztek erre kritikák

life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

vg.hu

Megszavazták a Richter osztalékát

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában