Létrehozva: 2022.06.23.

Hadházy a munkahelyére, a Parlamentbe nem jár be, inkább utazgat

Közben adományokat kunyerál a Facebookon.

Szerző Ripost

Hadházy Ákos, Zugló megválasztott országgyűlési képviselője még nem tette le az esküt, így fize­tést sem kap, amire azt a megoldást találta ki, hogy adományokat kunyerál a Facebookon.

Korábban bejelentette, hogy hatmillió forint össze is gyűlt két nap alatt, azóta vélhetően tovább hízott a parlamenten kívüli honatya vésztartaléka. Az elmúlt egy hónapban Hadházy – közösségi oldalának tanúsága szerint – aktívan járja az országot, többek között járt Méhkeréken, Szekszárdon, Rátkán, Császtán és Sarkadon is, tegnap pedig a ferencvárosi képviselőtestületnél vendégeskedett. Csupán Zuglóban nem tette tiszteletét.

A XIV. kerületben volt kihívója, a fideszes Borbély Ádám végzi helyette a teendőket. A Fidesz kerületi elnöke több tanévzárón és ballagáson is részt vett, ahol pedagógusokkal beszélgetett, emellett meglátogatta a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola ideiglenes épületét az Egressy úton, ahol az igazgató, Makovecz Pál vezette körbe. Posztjában kiemelte: miközben Zugló megválasztott baloldali képviselője még mindig nem tette le az esküjét, és képviselőhöz méltatlan módon tarhál, aközben a kormány nem hagyja magára a kerületet: az intézmény Columbus utcai épülete két és fél mil­liárdos állami beruházás keretében teljes infrastrukturális felújításon esik át.

Lapunk megkeresésére Borbély Ádám elmondta, ma Zugló az egyetlen település az Országgyűlésben, amelyet nem képvisel senki, és különösen szomorú, hogy ha le is teszi az esküt Hadházy, akkor sem kíván a parlament munkájában részt venni, ami Zugló és a választók semmibevétele. A helyiek nemcsak a törvényhozás munkájában, de a hétköznapokban is felelős képviselet nélkül maradtak. Miközben Hadházy a falvakat járja – talán azok közelebb vannak lakóhelyéhez, Szekszárdhoz – Zuglóban mi végezzük helyette az érdemi munkát – jegyezte meg Borbély Ádám. Felidézte, a XIV. kerület mindig csak veszít a baloldal „ügyeletes szélhámosaival”.

„Hogyan is várhatnánk, hogy Had­házy Zuglóval foglalkozzon, ha nem is ismeri, és közben ugyanannak a baloldalnak köszönheti a mandátumát, amely nyakig benne lehet a parkolási korrupcióban. Ők így együtt képviselik a zuglói baloldalt, gazos patakparttal, korrupciós pénzekkel, munkakerülő képviselővel. Ez a zuglói valóság” – fogalmazott a fideszes politikus.

„Megválasztottuk, többek között én is rá szavaztam, ezek után az esküt sem tette le, mert megsértődött hogy nem nyert az ellenzék, most meg küldjük neki a pénzt. Egy átlag embernek ki küld pénzt, hogyha megsértődik, és nem megy be a munkahelyére dolgozni?!” – írta az egyik kommentelő Hadházy Ákos posztjához, amelyben Zugló megválasztott, de az esküt – egyedüliként – le nem tett országgyűlési képviselője hatmillió forint támogatást kunyerál a választóktól.

Bár Hadházy Facebook-oldalán gyors a moderálás, azért újra és újra megjelennek a negatív, gúnyos hozzászólások. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán megállapította: „Nem semmi ez a Hadházy Ákos: a követőivel fizettetné meg, hogy nem hajlandó dolgozni.” A politológus bejegyzéséhez is rengeteg bosszús komment érkezett: „ne felejtsék el, hogy Hadházyt választópolgárok delegálták, akiket magukra hagyott”, „ha repülősdizni van pénze, akkor van miből költekezni is”, „ez így igazságos, a fizetésért meg kell dolgozni, ingyen nem jár fizetés, menjen el kubikolni és akkor megérti, hogy a szegény ember kemény munkával keresi meg a kenyerét”, „ha Isaura kiszabadítására tudtak gyűjteni anno, akkor a bázisa összedobja neki azt a pár millát”.

Borbély Ádám, a Fidesz zuglói elnöke lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: „A közéleti szerepvállalás legalja az, amikor valaki önszántából, tudatosan nem teszi le a képviselői esküjét, majd a később hiányzó tiszteletdíját a lakosságtól kéri be. Nem lep meg: jártam Szekszárdon, láttam, milyen nagy házban él Hadházy, és ha figyelembe vesszük a méregdrága hobbijait, mint a repülés, akkor van is mit finanszírozniuk a támogatóinak” – tette hozzá.

Szerinte az effajta pénztarhálás se nem etikus, se nem átlátható. „Hadházy az előző ciklusban is hajtotta a pénzt, mert a hatályos törvényekkel szemben is folytatta állatorvosi tevékenységét, amiből jelentős bevételre tett szert” – idézte fel Borbély.

Hozzátette: „Azért kár letennie az esküt, hogy a havi tiszteletdíjat, a benzinpénzt és a budapesti lakást megkapja, mert saját elmondása szerint sem kíván utána a parlamenti munkában részt venni. A baloldal ügyeletes szélhámosairól mindig kiderül, hogy a kerület rosszul jár velük, ma már mindenki látja ezt Tóth Csaba, Karácsony Gergely vagy Horváth Csaba helyi teljesítménye alapján” – mutatott rá a fideszes politikus.

Zugló megválasztott képviselője, aki egyedüliként nem tette még le az esküt, ezáltal jelenleg nem gyakorolhatja képviselői feladatait és fizetést sem kaphat, gyakran híveitől kér támogatást. A posztjából kiderül, hogy habár Zuglóban választották meg, továbbra is inkább az országos ügyek érdeklik.

A kalapozás céljáról közölte: „Korábban ebből (képviselői fizetéséből – a szerk.) tudtam fizetni az engem segítő kollégáimat, illetve ebből tudtam biztosítani a munkám egyéb feltételeit, ebből tudtam például eljutni távoli kis falvakba, vagy lekérni tulajdonilap-másolatokat, ügyvédeket megbízni.” Megemlékezett a tavaly májusi adományokról is, azokból a dudálások miatt kiszabott büntetését fizette ki.

A hivatalos adatok szerint Hadházy Ákos az elmúlt ciklusban, habár kapott fizetést, a parlamentbe nem járt be. A négy év alatt ötvenmillió forint tiszteletdíjat kapott. Ez idő alatt 67 napon volt szavazás, ő 56 napon nem vett részt, azaz tizenegyszer volt bent, ez több, mint négy és fél millió forintot jelent naponta… Négy év alatt háromszor kért szót a Tisztelt Házban.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász  kifejtette, Hadházy Ákos adománygyűjtő akciója tökéletesen illeszkedik az ellenzék azon politikai felfogásába, amely a pénzek bezsebelése érdekében könyörtelenül háttérbe szorítja, sőt gyakran fel is áldozza a választók képviseletét. Ezért fontos tisztázni, hogy a hatályos magyar jogszabályok világos következményeket szabnak meg arra az esetre, ha egy honatya vis maior helyzet következtében nem teszi le az esküjét.

Ugyanakkor a törvény külön nem szabályozza azt az esetet, amikor egy képviselő szánt szándékkal, demonstrációs céllal bojkottálja a képviselői státusz létrejöttének előfeltételeként szolgáló közjogi aktust, ennek oka pedig nem más, minthogy a választóktól kapott felhatalmazás ilyen mértékű semmibevételének hazánkban nincsenek politikatörténeti hagyományai – magyarázta a szakember.

Szerinte ezért is elképesztően hiteltelen és immorális, amikor az érintett politikus azzal próbálhatja megtéveszteni a tudatosan cserbenhagyott zuglói választókat, hogy az adományokból mintegy a képviselői munkáját kívánja folytatni. A képviselői eskütételt szándékosan bojkottáló képviselők ne az emberekkel fizettessék meg az ostoba hibájuk árát – szorgalmazza Lomnici.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Most jött: busz és kamion ütközött az M1-esen, óriási a baj

mandiner.hu

Óriási a tét Szoboszlaiék számára a Mersey-parti derbin – Everton-Liverpool 21 órától Élőben a Mandineren

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll