Létrehozva: 2022.06.29.
Módosítva: 2022.06.29.

Elnökjelöltek matatnak a romokon: kampány a Jobbikban

Úgy tesznek mintha lenne még remény.

Szerző Ripost

Javában zajlik a Jobbikban a jövő heti elnökválasztás jelöltjeinek kampánya. A bukott pártelnök, Jakab Péter kiválasztottja, bizalmasa, az ököritófülpösi disznótor szexuális erőszakjának feltételezett elkövetője, Földi István a Facebookon üzent saját és Jakab híveinek.

A lemondott pártelnök Jakab Péter minden energiáját a Jobbik vezetése feletti hatalom visszaszerzésére fordítja. A szexbotrány gyanúsítottja, a kamu-alapszervezetek tucatjainak létrehozója, Földi István mögé bújva akarja visszaszerezni az elnöki hatalmat.

Az erről szóló felhívást a napokban minden egyes szimpatizánsuk telefonjára eljuttatták

Az elmúlt hétvégén is együtt kampányoltak Kelet-Magyarországon a hozzájuk csatlakozott hírhedt antiszemita jobbikossal, a „tetűcsúszdás” Bíró Lászlóval együtt. A hozzájuk hű helyi pártaktivistákat Földi István kocsordi kertjében Jakab Péter győzködte a Jakab–Földi páros nagyszerűségéről.

Jakab Péter a jobbikos szexbotrány gyanúsítottját, Földi Istvánt tenné meg elnöknek

Jakab Péter és Földi István véd- és dacszövetségben tervezik jobbikos jövőjüket

A kép közepén a zsidókat „tetűcsúszdásoknak” gúnyoló Jakab-szövetséges, Bíró László

A rövidesen kétmilliós fizetéssel jutalmazott élettárs, Molnár Enikő is kiveszi a részét a kampányból. Jakab Péterrel együtt személyesen győzködik az aktivistákat arról, hogy a szexbotrány főhőse legyen a Jobbik új elnöke.

Jakab és a mamuszos „Főtitkárnő” együtt győzködik vidéken az aktivistákat

 

Egy másik elnökjelölt, a Jakabbal szembeni szervezkedés egyik vezéralakja, Ander Balázs, a Jobbik egykori alelnökének, ország­gyűlési képviselőjének, az utolsó „pesti srácok” egyikének, Murányi Leventének a támogatását élvezi, vele, az ő ajánlásával szeretne nekivágni a most vasárnap esedékes elnökválasztási küzdelemnek. Korábban megírtuk, hogy a zsidókat a parlamentben korábban listázni akaró Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő visszaléphet Ander javára, ám ez Gyöngyösi tegnapi bejegyzése alapján korántsem biztos, hogy százszázalékos értesülés.

Gyöngyösi ugyanis tegnap Beleznay Zsuzsát, a momentumos vezetésű Terézváros alpolgármesterét vonultatta fel mint ajánlót. „Az ellenzéki politizálás a végnapjait éli, nem engedhetjük meg magunknak a rossz döntéseket, sőt kizárólag a legjobb döntéseket kell meghoznunk. Megújulásra, fejlődésre, lendületre, szakmaiságra, előre gondolkozásra, megfelelő és minőségi érdekképviseletre van szükségünk mind hazai, mind nemzetközi szinten” – ezekkel a szavakkal bátorította Beleznay a jobbikos küldötteket arra, hogy vasárnap Gyöngyösi mellett tegyék le voksukat.

A Jobbik egyébként támogatja azt a javaslatot, amelynek értelmében a megválasztott, de esküt nem tett parlamenti képviselők nem kérhetnének tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnének hozzá. Az egész törvénytervezet egyetlen embert, Hadházy Ákost érinti, mert nem vett részt a parlament alakuló ülésén, bojkottálta azt. Azóta, bár már kérte a képviselő a házelnököt, hogy tehesse le az esküt, ez még nem történt meg. A Jobbik szerint kell hogy legyen retorziója annak, ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja a parlamenti eskütételt.

Jakab Péter nyilvánvalóan teljhatalomra játszik a Jobbikban, ő szeretne rendelkezni a parlamenti frakciónak járó hatszázmillió forint felett.

A Metropol értesülése szerint ezúttal a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakításán fáradozik, amelynek tervezete teljhatalommal ruházná fel a parlamenti frakció vezetőjét. Az illetőt momentán Jakab Péternek hívják.

Mint korábban megírtuk, Jakab szabolcs-szatmári bajtársa, a szexuális erőszak feltételezett elkövetője, Földi István elnökké választása érdekében kampányol. Leghűségesebb bizalmasával, vállt vállnak vetve fogadnák el azt is, hogy az új szabályzat a parlamenti képviselőket megillető pénzügyi keret elosztásáról, valamint a pártalkalmazottak béréről egy személyben a frakcióvezető dönthessen. Vagyis Jakab – ha akaratát sikerül keresztülvinnie a kongresszuson – évente hatszázmillió forintról dönthet majd.

A Metropol forrásai szerint a frakciószabályzat átalakítása azért sürgős Jakabnak, mert kétmilliós fizetést akar „kiszakítani” ebből a keretből a pártban minden tisztségéről lemondott volt kabinetfőnökének, élettársának, Molnár Enikőnek. Az új szervezeti és működési szabályzat tervezete szerint továbbá nem lehetne őt egyszerű többséggel elmozdítani, ehhez a képviselők kétharmadára lenne szükség.

Megírtuk, az eredendően kilencfős elnökségben a hat alelnök fele, három támogatta Jakab Pétert, a többiek, a „lázadók” az elnök leváltásának szándékával mentek el az országos választmány ülésére, ám erre – Jakab önkéntes lemondása miatt – nem került sor. Szabó Gábor, a választmány elnöke forrásaink szerint arra is indítványt tett, hogy legyen teljes tisztújítás pártban, ám ezt a választmány leszavazta, így a hétvégén csupán új elnököt választanak.

A régi elnök most minden energiáját a Jobbik vezetése feletti hatalom visszaszerzésére fordítja, a Metropol szerint a kamu-alapszervezetek tucatjait létrehozója, Földi István mögé bújva akarja megkaparintani újra a hatalmat. Az erről szóló felhívást a napokban minden egyes szimpatizánsuk telefonjára eljuttatták – írta meg a Metropol. A hozzájuk hű helyi pártaktivistákat Földi István kocsordi kertjében fogadta, Jakab Péter pedig győzködte őket párosuk nagyszerűségéről.

„Ha egy önellátásra képes országban aranyáron lehet jóllakni, ott nagy baj van” – írta Facebook-posztjában Jakab. A Jobbik frakcióvezetője mellékelt egy fotót is, amelyre azt írta: „Az az ország szabad, amelyik meg tudja etetni a sajátjait.” Hont András publicista egy kommentben rántotta le a leplet az ármánykodásról: „Márpedig jó volna befejezni az etetést.”

Varga-Damm Andrea volt országgyűlési képviselő a Jobbik helyzetét a Harcosok klubjában elemezve azt fejtegette, hibának tartja Volner János kizárását a Jobbikból. Szerinte Volner időben figyelmeztette a vezérkart, hogy a Jobbik rossz irányt vett Vona Gábor távozása után. Ugyanakkor a 2018 és 2020 közötti vezetés rossz szellemének Gyöngyösi Mártont tartja, aki a hírek szerint Ander Balázs javára visszalépne az elnökjelöltségtől.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kínos dolog történt a Házasság első látásra bombázójával - videó

origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

borsonline.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, ezekben a percekben mentenek

mandiner.hu

A brüsszeli polgármester is úton van a NatCon-ra (VIDEÓ)

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

magyarnemzet.hu

Ellepték a rendőrök Budát, utóbb elmondták, mi történt

origo.hu

Megdöbbentő változás: így néz ki hatalmas fogyása után Király Viktor

mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!

POLITIK

Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor. A tét: háború vagy béke

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A csokoládékirály elindul Zelenszkij ellen az ukrán elnökválasztáson

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye