POLITIK

Szerző Ripost

1 hónapja

Elnökjelöltek matatnak a romokon: kampány a Jobbikban

Úgy tesznek mintha lenne még remény.

Szerző Ripost

Javában zajlik a Jobbikban a jövő heti elnökválasztás jelöltjeinek kampánya. A bukott pártelnök, Jakab Péter kiválasztottja, bizalmasa, az ököritófülpösi disznótor szexuális erőszakjának feltételezett elkövetője, Földi István a Facebookon üzent saját és Jakab híveinek.

A lemondott pártelnök Jakab Péter minden energiáját a Jobbik vezetése feletti hatalom visszaszerzésére fordítja. A szexbotrány gyanúsítottja, a kamu-alapszervezetek tucatjainak létrehozója, Földi István mögé bújva akarja visszaszerezni az elnöki hatalmat.

Az erről szóló felhívást a napokban minden egyes szimpatizánsuk telefonjára eljuttatták

Az elmúlt hétvégén is együtt kampányoltak Kelet-Magyarországon a hozzájuk csatlakozott hírhedt antiszemita jobbikossal, a „tetűcsúszdás” Bíró Lászlóval együtt. A hozzájuk hű helyi pártaktivistákat Földi István kocsordi kertjében Jakab Péter győzködte a Jakab–Földi páros nagyszerűségéről.

Jakab Péter a jobbikos szexbotrány gyanúsítottját, Földi Istvánt tenné meg elnöknek

Jakab Péter és Földi István véd- és dacszövetségben tervezik jobbikos jövőjüket

A kép közepén a zsidókat „tetűcsúszdásoknak” gúnyoló Jakab-szövetséges, Bíró László

A rövidesen kétmilliós fizetéssel jutalmazott élettárs, Molnár Enikő is kiveszi a részét a kampányból. Jakab Péterrel együtt személyesen győzködik az aktivistákat arról, hogy a szexbotrány főhőse legyen a Jobbik új elnöke.

Jakab és a mamuszos „Főtitkárnő” együtt győzködik vidéken az aktivistákat

 

Egy másik elnökjelölt, a Jakabbal szembeni szervezkedés egyik vezéralakja, Ander Balázs, a Jobbik egykori alelnökének, ország­gyűlési képviselőjének, az utolsó „pesti srácok” egyikének, Murányi Leventének a támogatását élvezi, vele, az ő ajánlásával szeretne nekivágni a most vasárnap esedékes elnökválasztási küzdelemnek. Korábban megírtuk, hogy a zsidókat a parlamentben korábban listázni akaró Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő visszaléphet Ander javára, ám ez Gyöngyösi tegnapi bejegyzése alapján korántsem biztos, hogy százszázalékos értesülés.

Gyöngyösi ugyanis tegnap Beleznay Zsuzsát, a momentumos vezetésű Terézváros alpolgármesterét vonultatta fel mint ajánlót. „Az ellenzéki politizálás a végnapjait éli, nem engedhetjük meg magunknak a rossz döntéseket, sőt kizárólag a legjobb döntéseket kell meghoznunk. Megújulásra, fejlődésre, lendületre, szakmaiságra, előre gondolkozásra, megfelelő és minőségi érdekképviseletre van szükségünk mind hazai, mind nemzetközi szinten” – ezekkel a szavakkal bátorította Beleznay a jobbikos küldötteket arra, hogy vasárnap Gyöngyösi mellett tegyék le voksukat.

A Jobbik egyébként támogatja azt a javaslatot, amelynek értelmében a megválasztott, de esküt nem tett parlamenti képviselők nem kérhetnének tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnének hozzá. Az egész törvénytervezet egyetlen embert, Hadházy Ákost érinti, mert nem vett részt a parlament alakuló ülésén, bojkottálta azt. Azóta, bár már kérte a képviselő a házelnököt, hogy tehesse le az esküt, ez még nem történt meg. A Jobbik szerint kell hogy legyen retorziója annak, ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja a parlamenti eskütételt.

Jakab Péter nyilvánvalóan teljhatalomra játszik a Jobbikban, ő szeretne rendelkezni a parlamenti frakciónak járó hatszázmillió forint felett.

A Metropol értesülése szerint ezúttal a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakításán fáradozik, amelynek tervezete teljhatalommal ruházná fel a parlamenti frakció vezetőjét. Az illetőt momentán Jakab Péternek hívják.

Mint korábban megírtuk, Jakab szabolcs-szatmári bajtársa, a szexuális erőszak feltételezett elkövetője, Földi István elnökké választása érdekében kampányol. Leghűségesebb bizalmasával, vállt vállnak vetve fogadnák el azt is, hogy az új szabályzat a parlamenti képviselőket megillető pénzügyi keret elosztásáról, valamint a pártalkalmazottak béréről egy személyben a frakcióvezető dönthessen. Vagyis Jakab – ha akaratát sikerül keresztülvinnie a kongresszuson – évente hatszázmillió forintról dönthet majd.

A Metropol forrásai szerint a frakciószabályzat átalakítása azért sürgős Jakabnak, mert kétmilliós fizetést akar „kiszakítani” ebből a keretből a pártban minden tisztségéről lemondott volt kabinetfőnökének, élettársának, Molnár Enikőnek. Az új szervezeti és működési szabályzat tervezete szerint továbbá nem lehetne őt egyszerű többséggel elmozdítani, ehhez a képviselők kétharmadára lenne szükség.

Megírtuk, az eredendően kilencfős elnökségben a hat alelnök fele, három támogatta Jakab Pétert, a többiek, a „lázadók” az elnök leváltásának szándékával mentek el az országos választmány ülésére, ám erre – Jakab önkéntes lemondása miatt – nem került sor. Szabó Gábor, a választmány elnöke forrásaink szerint arra is indítványt tett, hogy legyen teljes tisztújítás pártban, ám ezt a választmány leszavazta, így a hétvégén csupán új elnököt választanak.

A régi elnök most minden energiáját a Jobbik vezetése feletti hatalom visszaszerzésére fordítja, a Metropol szerint a kamu-alapszervezetek tucatjait létrehozója, Földi István mögé bújva akarja megkaparintani újra a hatalmat. Az erről szóló felhívást a napokban minden egyes szimpatizánsuk telefonjára eljuttatták – írta meg a Metropol. A hozzájuk hű helyi pártaktivistákat Földi István kocsordi kertjében fogadta, Jakab Péter pedig győzködte őket párosuk nagyszerűségéről.

„Ha egy önellátásra képes országban aranyáron lehet jóllakni, ott nagy baj van” – írta Facebook-posztjában Jakab. A Jobbik frakcióvezetője mellékelt egy fotót is, amelyre azt írta: „Az az ország szabad, amelyik meg tudja etetni a sajátjait.” Hont András publicista egy kommentben rántotta le a leplet az ármánykodásról: „Márpedig jó volna befejezni az etetést.”

Varga-Damm Andrea volt országgyűlési képviselő a Jobbik helyzetét a Harcosok klubjában elemezve azt fejtegette, hibának tartja Volner János kizárását a Jobbikból. Szerinte Volner időben figyelmeztette a vezérkart, hogy a Jobbik rossz irányt vett Vona Gábor távozása után. Ugyanakkor a 2018 és 2020 közötti vezetés rossz szellemének Gyöngyösi Mártont tartja, aki a hírek szerint Ander Balázs javára visszalépne az elnökjelöltségtől.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez az orosz bejelentés mindent megváltoztathat

origo.hu

Elárverezik Harry herceg használt alsónadrágját

borsonline.hu

Gyurta Dani után exére is rátalált a szerelem? Titokzatos férfi tűnt fel Cserpes Laura oldalán

mandiner.hu

Ötszörösére nőtt az orosz hadihajók száma a Fekete-tengeren

ripost.hu

Anyaszült meztelenül ment el a fesztiválra a magyar énekes, lefotózták

origo.hu

A pszichiátriára szállították az ismert színészt, miután betört egy idősotthonba

lakaskultura.hu

Legyen kényelmes, strapabíró és még szép is: ilyen a tökéletes íróasztal

ripost.hu

Áll a bál: A születésnapján alázták meg Meghan Markle-t

ripost.hu

Magyar futballcsillagok búcsúztak Törőcsik Andrástól - Fotók

ripost.hu

3 csillagjegy számára sorsfordító változás jön a szerelemben

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

POLITIK

Magyar nőt ölt a migráns Bécsben. És a 15 éves lányát.

POLITIK

KIEGÉSZÜL A GÁZ ÉS ÁRAMSZÁMLA TARTALMA

POLITIK

A baloldal képtelen abbahagyni a rémhírterjesztést.

POLITIK

Az elhibázott szankciók miatt Európának a legrosszabbra kell felkészülnie

POLITIK

Valamire készül Kína, titokzatos űreszközt állítottak pályára

POLITIK

Kirobbant a belháború a DK és Márki-Zay között

POLITIK

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

POLITIK

Jakab Péter végképp a padlóra küldi a Jobbikot