Létrehozva: 2022.06.18.

A szexbotrány főszereplője is a Jobbik elnöke akar lenni

Megindult a tülekedés a maradék koncért.

„Szolgálatra jelentkezem a Jobbik elnökjelöltjeként” – írta közösségi oldalán Földi István, a szatmári jobbikos szexbotrány főszereplője, aki a tavaly decemberi ököritófülpösi disznótoron az áldozat feljelentése szerint megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György akkori Jobbik-alelnök élettársát.

A disznótorról készített videón, amely Jakab Péter közösségi oldalára került fel a jobbikos szexuális zaklatás napján, a vadászházban táncot lejtő pártelnök épp olyan vadászkalapban és vadászcsizmában ropta, amely a kocsordi önkormányzat leltárjegyzékében is szerepelt, míg táncpartnere, Földi István olyan vadászpulóvert viselt, amilyet polgármesterként is (köz)beszerzett.

Földi kocsordi polgármesteri ténykedése kapcsán a Jobbik és a Momentum Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlési tagjával szemben több büntetőeljárás is folyamatban van hűtlen kezelés, költségvetési csalás megalapozott gyanújával. Egy további költségvetési csalási ügyben a megyei főügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást Földi István polgármester és bűnsegédei, köztük Kocsord akkori jegyzője ügyében, mivel a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, a vagyoni hátrányt megtérítették, így abban az ügyben mentesültek a büntetett előélet hátrányos jogkövetkezményei alól. Úgy tűnik azonban, a Jobbik elnökségét – és a jelek szerint a Momentumét sem – nem zavarják ezen büntetőeljárások, valamint az sem, hogy a vadászházban történtek kapcsán személyi szabadság megsértésének bűntette miatt rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, ami három év szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elnökjelölt posztjában arról írt, úgy szeretné szolgálni országosan a Jobbikot és a magyarságot, ahogy több mint egy évtizede teszi azt a Szatmár-vidéken. „Hittel, becsülettel, elpusztíthatatlan erőként. Vallom, hogy a belső nyugalom mellett stabilitásra és építkezésre van szüksége közösségünknek. Tartanunk kell a néppárti vonalat, de egyben nem felejthetjük el azt sem, hogy honnan is indultunk” – fogalmazott. Földi riválisa a Jobbik júliusi elnökválasztásán Ander Balázs alelnök és Gyöngyösi Márton EP-képviselő lesz.

XXI. Század Intézet elemzése szerint a párt a végóráit éli.

Csapást csapás követ a Jobbikban: tegnap a párt fellegvárának számító Tapolca esett el, Dobó Zoltán jobbikos polgármester közgyűlési többsége omlott össze amiatt, hogy az ellenzéki összefogás négy képviselője kiugrott a várost irányító civil egyesület frakciójából. A Jobbik választmánya egyébként július 2-ra tűzte ki az elnökválasztó kongresszus időpontját. Sajtóhírek szerint erre bejelentkezett a szexuális erőszakba torkolló buli feltételezett elkövetője, Jakab Péter lemondott elnök bizalmasa, Földi István, továbbá az elnök megpuccsolásában szerepet vállaló Ander Balázs alelnök és Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő is.

A Jobbikon belüli személyi ellentétek mára odáig fajultak, hogy a párt vezetői egymást is feljelentik, a kiszivárgó információk szerint pedig a mozgalom megmaradt erőforrásainak megszerzéséért folytatott belső küzdelem újabb pártszakadást, sőt Jakab Péter távozását is eredményezheti – olvasható abban az elemzésben, amelyet a XXI. Század Intézet tett közzé csütörtökön.

Mint írják, a Jobbik megszűnés irányába tartó története nem ismeretlen a magyar politikában: egykori parlamenti pártként a Független Kisgazdapárt (FKgP) és a Magyar Demokrata Fórum (MDF) is hasonlóképpen esett szét, ezért is nevezhetjük a Jobbikban zajló mostani folyamatokat „elkis­gazdásodásnak”. Mivel az ellenzéki oldal többi szereplőjének már nincsen szüksége a szavazóit teljesen elveszítő Jobbikra, így mára ők is érdekeltek lettek abban, hogy az egykori nemzeti radikális párt a lehető leghamarabb a felejtés homályába vesszen. A Tapolcán történtek is ebbe az irányba mutatnak – tehetjük hozzá.

A XXI. Század Intézet elemzői rámutatnak, hogy a Jobbik a végóráit éli. A múlt héten Jakab Péter bejelentette, hogy – miután teljesen elfogyott körülötte a levegő, illetve megingott az elnökség bizalma is – távozik a párt éléről. Ennek előzménye, hogy a párt történelmi kudarcot szenvedett el a baloldali összefogás részeként az április 3-i választáson, gyakorlatilag teljesen eltűntek a szavazói, akik vagy a Fideszhez, vagy a korábbi jobbikos pártszakadások eredményeként létrejött Mi Hazánkhoz vándoroltak, esetleg egyszerűen otthon maradtak.

A választási kudarcot Jakab Péter nem kezelte megfelelően, a tanulságok levonása és szerényebb kommunikáció alkalmazása helyett továbbra is agresszív stílusban szerepelt a nyilvánosságban és a párton belül is. Erre jött rá a Szilágyi György élettársát érintő erőszakbotrány, amely kapcsán Jakab Péter egyáltalán nem tanúsított együttérzést, továbbá olyan, belső konfliktusokba bonyolódott, ami a párt vezetésében jogi természetű vitává fajult: saját elnökhelyettesének, Potocskáné Kőrösi Anitának a feljelentéséről beszélt, amit – mint azt tegnap megírtuk – végül nem tett meg, csupán a párton belüli zsarolásra használta a fenyegetőzést.

Tovább növeli a feszültséget, hogy a megmaradt erőforrásokért is megindult a belső küzdelem, Jakab Péter párton belüli ellenfelei a frakciópénzeket is szeretnék megkaparintani. Ebből fakadóan nem elképzelhetetlen, hogy a frakción belül is megpuccsolják majd Jakab Pétert, akinek így nem lesz maradása a Jobbikban – olvasható a tanulmányban. A Jobbik megszűnése egyre reálisabb, ugyanis szavazók és ismert politikusok nélkül garantált a szétesésük, és a tel-jes eljelentéktelenedésük. Emellett a többi ellenzéki párt sem érdekelt a Jobbik létezésében – hangsúlyozza az elemzés.

Nemcsak a választmány előtt nem jelent meg Jakab Péter a múlt héten, ezen a héten a parlamentbe se ment el. Kiszivárgott, hogy a frakcióvezetésről is leválthatják, ám erre egyelőre nem került sor.

Úszhat a munkalakás: kirakhatják Jakab Pétert a Jobbik frakcióból – írta a Kontra hétfőn, arra hivatkozva, hogy a párt parlamenti képviselőcsoportjában is megelégelték a múlt szerdán lemondott pártelnök politikáját. A Kontra régi jobbikosoktól úgy értesült, hogy a Jakabbal szembeni elégedetlenség legyűrűzött a párt valamennyi szintjére. Ha a frakcióban valóban meghozzák a döntést, nem tudni, hogy „Parizeus” lemond-e a mandátumáról, vagy átül a függetlenek közé. Utóbbi esetben oda a kincstár által biztosított „munkalakás”, ahol a Bors tavaly ősszel leleplezte a pártelnököt, kabinetfőnökével.

Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnök és Szabó Gábor választmányi elnök – utóbbi tagja a frakciónak is – elérhetetlen volt a sajtó számára, ám lapunknak sikerült a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjét megszólaltatni, aki annyit közölt, hogy a frakcióülés Jakab Pétert hétfőn nem zárta ki a képviselőcsoportból. Jakab egyébként, ahogyan a választmány múlt heti ülésén, tegnap a parlamentben sem jelent meg.

Posztolt azonban egy fotót a Facebookon – ahol egyébként magát továbbra is a Jobbik elnökeként és frakcióvezetőjeként tünteti fel –, és lázas vasárnapi munkáról számolt be. Mint írta, a Jobbik borsodi, szabolcsi és hajdúsági vezetőivel találkozott, „hogy még szorosabb egységben” készüljenek az előttük álló időszakra. A válság a vidéket hatványozottan fogja érinteni – üzente az exelnök, azt állítva, „a kormány magára hagyta a magyarokat”. Azzal biztatta híveit: „maradunk a nép pártján”.

„Jó duma ez a maradok a nép pártján, csak mintha a nép egyre kevésbé maradna a te pártodon” – reagált egy kommentelő. Egy másik ezt írta: „Ezt hívják voksturizmusnak! Megy az igérgetés a tisztújítás előtt.” „TréfaRépa ez a Péter” – hitetlenkedett egy harmadik. „Helló Petya! Az a szakállas fickó a balodon nem tán a táncpartnered volt azon az ominózus estén Ököritófülpüsön?” – kérdezte valaki Jakabtól.

De bizony az, ugyanis a szűkkörű álelnöki találkán a szatmári szexuális terror feltételezett elkövetője, Földi István, valamint az antiszemita kijelentéséről elhíresült, a zsidókat tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevező Bíró László is részt vett. Leépítés kezdődött a Jobbik-közeli Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványhoz tartozó két médiaterméknél, az Alfahír hírportálnál és az N1TV online televíziónál – értesült a Media1.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Dunda György: Akár a 18 éveseket is elvihetik a frontra + videó

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

hirtv.hu

Nem teljesen józanul adott interjút Magyar Péter + videó

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Íme Jamie Oliver angol húsvéti zsömléje - ezt ki kell próbálnod idén!

ripost.hu

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Súlyos betegségéről beszélt a gyönyörű magyar műsorvezető: „Alig állok a lábamon és mindenem fáj”

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett