Létrehozva: 2022.05.20.

Kövér László: Mindig azoké a jövő, akiknek erősebb a hite

A házelnök a CPAC Hungary konferencián mondott beszédet.

Szerző Ripost

A progresszív baloldal „hazug, de vonzó” ajánlatával szemben a konzervatívoknak olyan ajánlatot kell megfogalmazniuk, amely valódi biztonságot kínál – fejtette ki Kövér László házelnök a CPAC Hungary konferencián. Úgy látja, a normalitás hívei mindenhol többségben vannak.

Politikai ellenfeleink a világot átszelő hálózatokban egyesítették erőiket, kérdés, konzervatívoknak miben kell egyesíteniük erőiket, hogy eredményesebbek legyenek – vetette fel a CPAC Hungary konferencián tartott előadásában Kövér László házelnök. Az amerikai konzervatívok legfontosabb seregszemléjének Európában első alkalommal hazánkban megrendezett eseményén az Országgyűlés elnöke azt üzente: mindig azoké a jövő, akiknek erősebb a hite.

Kifejtette, a konzervatívoknak, ha sikeresen akarnak szembenézni a kihívásokkal, a természetes emberi értéktudatot, identitást, biztonságérzetet és normalitást erősítő, a transzcendenciára nyitott hitből kell kiindulniuk. Rámutatott, az ember csak akkor lehet ura önmagának, ha rendelkezik azzal a képességgel, hogy saját életét egy magasabb rendű összefüggés részének tekintse, ha van számára egy szilárd viszonyítási pont, amelyhez a cselekedeteit mérheti.

Kövér László házelnök a CPAC konferenciáján

Kövér László házelnök a CPAC konferenciáján

Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kövér László hangsúlyozta, a konzervatívok politikai ellenfeleinek ajánlata „hazug, de vonzó”, hiszen ki ne szeretne minden kötöttségtől mentesen élni. Ezzel szemben kell a konzervatívoknak megfogalmazniuk egy korszerű és egységes ajánlatot megfogalmazniuk, amely nem becsapni, hanem megvédeni akarja az embereket, nem illuzórikus könnyűséget, hanem valóságos biztonságot ígér.

A házelnök kifejtette, nem véletlen, hogy a konzervatívok politikai ellenfelei világszerte mentális és politikai támadás alatt tartják a történelmi vallásokat és egyházakat, a bőségesen finanszírozott NGO-k által a zsidó vallást ugyanúgy bomlasztani akarják, mint a keresztényt vagy a muszlimot. Célkeresztben vannak világszerte a nemzetállamok, szét akarják őket zilálni, szuverenitásukban egyre agresszívabban korlátozni. A világon mindenhol heves politikai, jogi és lélektani támadás alatt alatt állnak a hagyományos családok, a genderelmélettel akarják aláaknázni a természetes nemi identitásokat és ezzel szétrobbantani a természetes család fogalmát és valóságát, amely majdnem minden eddig ismert civilizáció fundamentuma – magyarázta a házelnök.

Kövér László emlékeztetett, a magyar konzervatívok 1998-2002 közti kormányzásuk alatt megtanulták, hogy nem fenntartható a kormányzati erő, ha a bennünket támogató értékrendi és társadalmi többségnek nincs hangja és mozgástere a kultúrában, oktatásban, médiában és tudományban. „Ezért 2010-től kezdődően legális és legitim eszközökkel, tudatosan, fokozatosan, következetesen, de méltányos módon teret nyitottunk, szólás- és cselekvési szabadságot biztosítottunk a magyar társadalom nem progresszív, posztkommunista többségének is” – idézte fel.

„Ellenfeleik azért diabolizálják a magyar konzervatív politikát világszerte, mert bebizonyítottuk, hogy a normalitás társadalmi többségét politikai többséggé lehet alakítani és ez a többség demokratikus módon hosszú távon fenn is tartható” – magyarázta a házelnök. Hozzátette: a magyar út más országoknak is járható, hiszen más országokban is többségben vannak a természetes emberi normalitás hívei.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Tom Van Griekent, a belgiumi Flamand Érdek párt elnökét, aki a Budapesten megrendezett CPAC Hungary konferencia egyik előadója - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson - melyen Gál Kinga, a Fidesz alelnöke és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is részt vett - elhangzott: a kontinens konzervatív pártjainak össze kell fogniuk, hogy megvédjék a hagyományos európai életformát, amely a nemzetekre, a családokra, a hitre, a munkára épül.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke (j) fogadja Tom Van Griekent, a belgiumi Flamand Érdek párt elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2022. május 20-án. Mellettük Gál Kinga, a Fidesz alelnöke és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Tom Van Grieken a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary konzervatív politikai fórum vendégeként érkezett Budapestre

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke (j) fogadja Tom Van Griekent, a belgiumi Flamand Érdek párt elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2022. május 20-án. Mellettük Gál Kinga, a Fidesz alelnöke és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Tom Van Grieken a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary konzervatív politikai fórum vendégeként érkezett Budapestre

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor megismételte a CPAC konferencián is hangoztatott álláspontját: a következő két évben fel kell készülni, és a 2024-es európai választásokon együtt és szervezetten fellépve vissza kell venni az európai intézményeket a baloldaltól.

Egy hónapja nyertük meg zsinórban a negyedik választásunkat és négy napja alakíthattam meg az ötödik kormányomat - jelentette ki Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett CPAC Hungary rendezvény főszónokaként

Első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciának. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta: büszkék arra, hogy Budapesten rendezik meg a kétnapos konferenciát, amelynek mottójául az Isten, haza, család hármas egységét választották.

Ezen a rendezvényen mondott nyitóbeszédet a magyar miniszterelnök csütörtökön délelőtt. Felszólalásában elmondta: a magyarok szavai mögött van fedezet.

„A nyolcvanas években a magyarok irigyelték Amerikát, az ottani szabadságot, Ronald Reagan elnököt, miközben nekünk csak a szürke öltönyös politikai funkcionáriusok, a kilátástalanság jutott, negyven hosszú éven át. Ma pedig otthont adunk ennek a nagyszerű rendezvénynek. Minden magyar nevében köszönöm Önöknek, hogy megtiszteltek bennünket és eljöttek erre a találkozóra” - mondta a kormányfő, aki szerint ő maga a legjobban úgy tud hozzájárulni a CPAC rendezvényéhez, ha elmondja, hogyan tudott eddig mindig győzedelmeskedni.

Résztvevők hallgatják Orbán Viktor nyitóbeszédét

Résztvevők hallgatják Orbán Viktor nyitóbeszédét

Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kormányfő megosztotta a siker receptjét

Elmondom Önöknek, miként vált Magyarország a konzervatív és keresztény értékek őrzőjévé és bástyájává Európában - mondta Orbán Viktor, aki szerint a politikai csatákban csak a legjobbak maradnak talpon, a győzelemnek az a végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk. 

A progresszív liberálisok közéleti dominanciája a legnagyobb gondja Amerikának és Európának is, mutatott rá a kormányfő, hozzátéve: ők mondják meg, mi az igaz és mi nem, mi a helyes és mi a helytelen, a konzervatívok pedig úgy érzik magukat ilyen környezetben, mint Sting New Yorkban: mint egy legális idegen.

 

„Ha értik a szovjet viccet, kezdhetnek aggódni”

„Egy woke-világban nőttünk fel, csak nálunk a kritikai fajelméletet úgy hívták, hogy tudományos szocializus. Mi ebben nőttünk fel” - mondta Orbán Viktor, aki elmesélt egy viccet is, miszerint a Szovjetunióban egy politikai viccpályázatot írtak ki, amelynek harmadik helyezettje két hét all inclusive utazást nyert Szibériába, a második helyezett egyévnyit, az első pedig egész életre szólót. „Ha kedves amerikai barátaink úgy érzik, hogy értik ezt a viccet, ideje cselekedni” - figyelmeztetett Orbán Viktor.

A magyar kormányfő emlékeztetett, hogy Donald Trumpot ugyanúgy nem választották meg másodjára, mint ahogyan az első magyar konzervatív kormányt sem, mert a mocsár lehúzta a társadalmat. Ezt követően a szocialisták elköltötték az állam pénzét, az erőszak elszabadult az utcákon, félkatonai alakulatok randalíroztak, a rendőrség nem az áldozatokat, hanem az elkövetőket védte.

Orbán Viktor: Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérleteztük a progresszív kormányzás ellenszerét

Orbán Viktor: Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérleteztük a progresszív kormányzás ellenszerét

Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A progresszív kormányzás nyomában csőd és erőszak jár

 „A progresszív kormányzás gyümölcse magáért beszél: csőd és erőszak jár a nyomában” - figyelmeztetett Orbán Viktor, majd elmesélte, hogyan építkezett a konzervatív oldal nyolc éven át, hogy visszaszerezze a hatalmat, a Fidesz népmozgalmat indított, és győzelemre játszott, „a terv sikerült, 2010-ben visszatértünk” - mondta.

„Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérleteztük a progresszív kormányzás ellenszerét. A laborköpenyt levettük” - mutatott rá Orbán Viktor, aki ismertette a „magyar recept” 12 pontját:

  1. Az első pont: a saját szabályaink szerint kell játszani - mondta a kormányfő. Nem szabad elfogadni a mások áltak kínált utat, aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog, emelte ki.
  2. A második pont a nemzeti konzervativizmus elve a politikában, azaz a családok és egyházak támogatása. A nemzet ügye nem ideológia, de még csak nem is hagyomány kérdése, hangsúlyozta Orbán, aki szerint a választók oldalán kell maradni, és „azért döntöttünk úgy, hogy megállítjuk a migrációt és felépítjük a falat a déli határon, mert a magyar emberek azt mondták, nem akarnak illegális bevándorlókat”. A progresszívek a vágyálmaikat akarják rákényszeríteni a társadalomra, de a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a baloldali lázálmokat - mondta, hozzátéve: a családokra, emberekre kell hallgatni, ezért amikor az emberek a kerítés felépítését kérték tőle, az a kerítés három hónap múlva már állt.
  3. A harmadik pont a nemzeti érdek a külpolitikában - sorolta tovább, leszögezve, hogy ezt nem mindig könnyű követni, mert a külpolitika nehéz világ, például épp egy háború zajlik a szomszédban. Megismételte, hogy Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat, elítéljük a támadót, a megtámadottat pedig segítjük. A magyarok szívesen segítenek, de „a háború árát nem akarják ők fizetni, mert ez nem az ő háborújuk” - magyarázta.
    Közölte: a háborúval jönnek a szankciók, elszabadul az infláció, stagnál a gazdaság, és a háború elszegényíti az embereket. „A mi célunk a béke helyreállítása, nem pedig a háború folytatása, mert ez a mi nemzeti érdekünk” - hangsúlyozta, kiemelve: a nemzet az első, „Hungary first, America first”, érdekalapú külpolitikára van szükség.
  4. A negyedik pont az, hogy a kozervatívoknak legyen médiája, mert „a progresszív baloldal őrültségeit csak így lehet bemutatni” a kormányfő szerint, aki arra is rámutatott: a pártpolitikának és a médiának el kellene válnia egymástól.
  5. Az ötödik pont, hogy le kell leplezni az ellenfél szándékait jó előre, még azt megelőzően, hogy az ellenfél cselekedne.  „Először tagadni fogják, de aztán még nagyobb lesz a siker, amikor kiderül, végig nekünk volt igazunk. Így tettünk például az LMBTQ-propagandával, ami nálunk még új dolog, de már most megsemmisítettük, a baloldalt lelepleztük, védekezésre kényszerítettük és el kellett ismerniük, hogy valóban ez a tervük” - magyarázta el a kormányfő, aki szerint a média megléte szükséges, de nem elégséges feltétele a győzelemnek, tabudöntögetőnek is kell lenni.
  6. A hatodik pont a munkaalapú társadalom létrehozása, mert az emberek dolgozni akarnak. „Amikor hatalomra kerültünk, eldöntöttük, hogy csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választópolgárok többségének hasznos” - jelentette ki, hozzátéve: „Velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz”, ami az ellentéte a progresszíveknek, „akikkel még azok is rosszul járnak, akik rájuk szavaztak”.
    Kiemelte: az emberek nem gazdasági elméleteket, hanem munkát akarnak, előre akarnak jutni az életben és jobb életet szeretnének a gyermekeiknek, mint amilyen nekik jutott. Ha egy jobboldali kormány mindezt nem tudja szállítani, bukásra van ítélve - mutatott rá.
  7. Ne szorulj ki a szélére, ez a hetedik pont, mondta a kormányfő, aki szerint nincs különbség a szélsőjobbról induló tudománytagadás és az LMBTQ-csoportok biológia tagadása között, és ha valaki rájuk hallgat, szavazatokat veszíthet. Lehet, hogy „az internetes fórumokon hatalmas népszerűségre teszünk szert, ha hirdetünk összeesküvés-elméleteket”, de „a szavazók nagy részét valójában eltávolítjuk magunktól, kiszorulunk a szélére, és a végén veszítünk” - magyarázta.
  8. A nyolcadik pont kimondja, hogy minden nap olvasson az ember, s hozzátette: ő maga hetente egy napot mindig kizárólag az olvasásnak szentel
  9. A kilencedik pont arról szól, hogy az embernek legyen hite, annak hiánya veszélyes, mert ha valaki nem hiszi, hogy egyszer lesz végelszámolás Isten előtt, akkor úgy érzi, bármit megtehet. ”Én hallgattam Ézsaiás prófétára„ - mondta Orbán Viktor.
  10. „Keress barátokat” - mondja ki a tizedik pont. ”Ha a politikában boldogulni akarunk, soha ne azt nézzük, miben nem értünk egyet a másikkal, hanem keressük a közös pontokat” - figyelmeztetett a kormányfő, aki példaként a Vatikánt említette Magyarország egyik legerősebb szövetségeseként, ahol ugyanazt gondolják például arról, hogy az apa férfi, anya nő, noha nem értenek egyet az illegális migráció kérdésében.
  11. Nincs konzervatív siker működő közösség nélkül, és minél több a közösség, annál több voksot kapunk, mondta Orbán Viktor a közösségépítés jelentőségére rámutatva és hozzátéve: minél kevesebb a közösség, és minél magányosabbak az emberek, annál több szavazó megy a liberálisokhoz.
  12. 12. Az intézményépítés jelöli az utolsó pontot: „Építs intézményeket, ezek elengedhetetlenek a sikeres politikához, mert a politikusok jönnek-mennek, de az intézmények generációkon keresztül velünk maradnak és az intézmények képesek intellektuálisan megújítani a politikát - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

Sorsdöntő év lesz 2024

A miniszterelnök beszédének végén sorsdöntőnek nevezte a 2024-es évet Orbán, mondván: 2024-ben az Egyesült Államokban elnök- és kongresszusi választások lesznek, Európában pedig európai parlamenti választások.

Ez a két helyszín ki is jelöli a nyugati civilizációért folytatott harc két frontját - fogalmazott.
Azt mondta, „ma egyik sincs a kezünkben, pedig mind a kettőre szükségünk van. Két év van felkészülni” - jelezte Orbán Viktor, hozzátéve: a magyar lecke az, hogy nincs csodafegyver, ”csak meló van„.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban