Létrehozva: 2022.03.13.

Hidvéghi Balázs: A háború megsokszorozza a választás tétjét

Az Ukrajnában zajló háború miatt megsokszorozódik annak fontossága, hogy hogyan döntünk április 3-án – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs (Fidesz) európai parlamenti képviselő szombaton Balassagyarmaton lakossági fórumon.

Szerző Ripost

A Balla Mihállyal, Nyugat-Nógrád fideszes országgyűlési képviselőjével tartott rendezvényen Hidvéghi Balázs kifejtette: már most is sok tanulsággal szolgál a szörnyű katonai konfliktus, amelynek nem látni sem a végét, sem a következményeit, és nagyon sok függ attól, hogy meg tudjuk-e őrizni a nyugalmat, a visszafogottságot.

Ilyen helyzetben nagy a kísértés, hogy elhamarkodottan hozzunk döntéseket, elhamarkodottan tegyünk nyilatkozatokat, és ezt a baloldaltól látjuk is – mondta.

Ha kellett még egy bizonyíték arra, miért nem szabad megengedni, hogy ők kormányozzák ezt az országot, akkor ez most újabb illusztráció erre – tette hozzá.

A politikus bírálta, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje katonák küldéséről fantáziál.

Hangsúlyozta: óriási szükség van arra, hogy nyugodtak maradjunk, olyan vezető irányítsa az országot, aki kipróbált, aki biztos kézzel tartja a kormányt, aki számára a legfontosabb az, hogy Magyarország békéjét, biztonságát megőrizze.

Az EP képviselő hozzátette: rögtön emellett ott van az, hogy minden menekültnek (aki nem gazdasági bevándorló) segítünk, attól függetlenül, hogy magyarok-e Kárpátaljáról vagy ruszinok, ukránok vagy bármely más nemzetiségűek, akik a háború elől menekülnek a mai Ukrajnából.

A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában tartott fórumon Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy 12 éve kormányoz Orbán Viktor, az időszakot pedig folyamatos növekedés, erősödés, bővülés jellemezte.

Mint mondta, sokan természetesnek veszik ezt, és elfelejtik, hogy nem volt mindig így, rámutatva, hogy 2010 előtt egyre magasabb lett az államadósság, elterjedt a devizahitelezés, magasak voltak az adók, minden szempontból gyengült az ország.

A 2010-es választás utáni éveket a megújulás, újrakezdés időszakának nevezte, amikor a legsürgetőbb az volt, hogy rendbe kellett tenni a gazdaságot.

Balla Mihály történelminek nevezte a térség fejlődését, az utóbbi tíz év balassagyarmati fejlesztései között említette a közösségi létesítmények felújítását, az épülő kézilabdacsarnokot és honvédelmi sportközpontot, az előkészítés álló új színházterem megépítését.

Mint mondta, Nyugat-Nógrád a megye gazdasági központjává vált az elmúlt tíz évben, az exportképesség hatvan százaléka az itt működő cégeknek köszönhető.

Kiemelte, hogy a balassagyarmatiak az első percben egy emberként mozdultak meg, amikor menekültek érkeztek Magyarországra Ukrajnából, gyűjtötték az adományokat, összesen 27 mikrobusznyi és két teherautónyi adományt tudtak elvinni a határ menti térségekbe és Kárpátaljára.

A balassagyarmatiak teljes szívükkel próbálják segíteni azokat az embereket, akiknek el kell hagyniuk az otthonaikat – fogalmazott.

A képviselő a választás tétjének a térség szempontjából is azt nevezte, hogy előremegy-e vagy hátra, mert, mint mondta, 2010 előtt megtapasztalták, hogy nem a megérdemelt lehetőségeket kapták meg az akkori kormánytól, ezzel szemben az elmúlt tíz év több mint húszmilliárd forintnyi fejlesztést hozott.

 

Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége még egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy beavatkozzon a magyar választásokba: kevesebb mint négy héttel a választások előtt elvtársi segítségnyújtással próbálkoznak Gyurcsány Ferencnek és a háborús uszításba bonyolódó Márki-Zay Péternek 

– jelentette ki ugyancsak Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében kedden.

A Fidesz politikusa a magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, a magyar baloldali EP-képviselők igyekeznek tollba mondani a Magyarország elleni támadásokat és hamis állításokat az EP jelentéseiben, valamint állásfoglalásaiban.

– Mi nemet mondunk ezekre a próbálkozási kísérletekre, nemet mondunk a hazugságokra, és kiállunk Magyarország mellett 

– fogalmazott a képviselő.

Hidvéghi az Ukrajnában zajló háborúval és a menekülthelyzettel kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország segít, és minden menekültet befogad, továbbá példaértékűnek nevezte az illetékes hatóságok, a civil szervezetek mutatta összefogást. 

– A segítségnyújtás cáfolja a baloldal EP-képviselői által az elmúlt évek folyamán gyakran hangoztatott hazugságokat, melyek szerint Magyarország nem segít a bajba jutottakon, a rászorulókon – tette hozzá.

Továbbá a fideszes EP képviselő elképesztő felelőtlenségnek nevezte, hogy a jelenlegi helyzetben egy szerdán szavazásra előterjesztett állásfoglalás a Magyarországnak és Lengyelországnak járó, a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós pénzek visszatartását javasolja.

– Egy ilyen szöveg előterjesztése a kicsinyesség, a rövidlátás és a politikai alkalmatlanság bizonyítéka 

– jelentette ki.

A civil szervezetek mozgásterével és működésével kapcsolatos, a hét folyamán elfogadni tervezett EP-jelentésről Hidvéghi Balázs azt mondta: a baloldal az ideológiailag számára kedves szervezeteket, köztük mindenekelőtt a Soros-hálózatokhoz tartozó szervezeteket mentesíteni akarja minden más szervezetre vonatkozó kötelezettségek alól. 

– Ki akarják emelni a tagállami törvények és szabályok alól, kiváltságokban, különleges elbánásban akarják részesíteni azokat 

– húzta alá a politikus, kiemelve: nem lehet különbséget tenni az egyes civil szervezetek között

Az állampolgárság biztosítása és az uniós letelepedés kérdésével foglalkozó EP-jelentéssel kapcsolatban a képviselő azt mondta, a szöveg politikai pamflet, ezért a frakció nem vesz részt az erről szóló szavazáson.

– Az állampolgárságról és letelepedési engedélyről minden ország maga dönt. Ez tagállami hatáskör, ezt a jogot nem lehet elvenni a tagállamoktól 

– jelezte a politikus.

Az Európai Unió demokratikus folyamataiba történő külföldi beavatkozásról szóló vitát összegző állásfoglalással kapcsolatban a képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a szöveg Magyarországgal kapcsolatban téves információkat, politikailag motivált támadásokat tartalmaz. 

– A szövegben nincs szó a Soros-hálózat évek óta tartó, döntő jelentőségű beavatkozásáról az európai politikai folyamatokba. Az, hogy ez nem fér bele a szövegbe, rendkívül árulkodó a dolog egyoldalúságát tekintve 

– tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a furcsa vécészabályokat mindenképpen tartsuk be, ha Görögországba utazunk, különben sokat fizethetünk

origo.hu

Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

borsonline.hu

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

magyarnemzet.hu

A Chelsea döntheti el a Premier League-et a Liverpool javára

origo.hu

Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

POLITIK

Katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok

POLITIK

Reális az atomháború veszélye