Létrehozva: 2022.03.22.
Módosítva: 2022.03.22.

„A baloldal nem békét, hanem háborút hozna”

A kormánypártok szerint a magyar baloldal és most már Brüsszel is napról napra felelőtlenebb nyilatkozatokat és javaslatokat tesz az ukrajnai háborús helyzettel kapcsolatban.

Szerző Ripost

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője keddi videónyilatkozatában arra hivatkozott: a baloldal nyilatkozataiból kiderül, hogy katonát és fegyvert küldenének Ukrajnába, belesodornák Magyarországot a háborúba.

A videón táblákon mutatták fel ellenzéki politikusok e témában tett nyilatkozatait, amelyeket Nacsa Lőrinc úgy értékelt: ilyen mondatokból háború idején egy is sok. Mégis - folytatta - a baloldal és „most már vele egybehangzóan Brüsszel is”, napról napra felelőtlenebbnél felelőtlenebb nyilatkozatokat, javaslatokat tesz.

Azt mondta, a baloldalra nem lehet számítani, ha Magyarország biztonsága a tét. „A baloldal nem békét, hanem háborút hozna” - jelentette ki.

A kormánypárti politikus ezért arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy „fogja vissza az embereit, ne engedje, hogy élezzék az így is nehéz helyzetet”.

A kormányoldalnak Magyarország biztonsága az első, ezért nem fogjuk engedni, hogy bárki belesodorjon bennünket ebbe a háborúba - szögezte le Nacsa Lőrinc.

A baloldal háborúpártisága veszélyezteti a magyarok megélhetését

A baloldal háborúpártisága veszélyezteti a magyarok megélhetését - kommentálta hétfőn közleményben a Fidesz az ellenzéki összefogás politikusainak sajtótájékoztatóját, amelyen a kormány gazdaságpolitikáját okolták a áremelkedésért.

A háború és az emelkedő energiaárak miatt egész Európában emelkedik az infláció. Az a baloldal prédikál most az áremelkedésről, amely eddig sem támogatott semmilyen, a magyar lakosságot védő árstopot, amely el akarja törölni a rezsicsökkentést és el akarja zárni a magyarok előtt a gázcsapokat, és amely háborúba sodorná az országot - írta a kormánypárt.

Úgy fogalmaztak, a baloldal háborúpártisága veszélyezteti a magyarok biztonságát és megélhetését. Április 3-án őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! - zárul a közlemény.

A szomszédunkban, Ukrajnában háború dúl. Magyarországnak ebben a helyzetben négy főszabályt kell követnie - írta Varga Judit, igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megosztott videóhoz. 

Négy alapelvet, melyet Brüsszelben is határozottan képviselünk:

  • Hazánknak ki kell maradnia a háborúból.
  • Részesei vagyunk az uniós egységnek és a béke irányába tett törekvéseknek.
  • Az energia kérdéséből nem lehet ideológiai vitát csinálni, ezért ellenzünk minden olyan szankciót, amely veszélybe sodorja a magyar és európai háztartások energiaellátását.
  • Humanitárius segítségnyújtásban az élen járunk: befogadjuk és ellátjuk kárpátaljai honfitársainkat és az Ukrajnából menekülőket.

 

Rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekre van szükség

Az uniós szolidaritás jegyében Magyarország a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközben biztosított hitelkeret lehívását kéri az Európai Bizottságtól - jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben, az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülését követően kedden.

Varga Judit magyar újságíróknak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden levélben tájékoztatta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a magyar kormány döntéséről, mely szerint Magyarország kéri az Európai Bizottságtól a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközben biztosított hitelkeret lehívását.

Az igazságügyi miniszter azt mondta: az ukrajnai háború elől menekültek, a konfliktus, valamint a szankciók gazdasági hatásai súlyos terhet rónak Magyaroroszágra. Kijelentette: nem engedhető meg, hogy a háborúnak a frontországokra gyakorolt hatásait ne vegye figyelembe az Európai Bizottság. Ezért az uniós alap forrásainak lehívását lehetővé tevő magyar program minél előbbi elfogadására van szükség - emelte ki Varga Judit.

Szükség van továbbá az alap felhasználásának rugalmasságára is, ugyanis az uniós pénznek lehetővé kell tennie a menekültek befogadására történő felhasználását is - tette hozzá Varga Judit.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt sokan várták: visszatér Magyarországra az egyik kedvenc divatáruházlánc

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság