Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2022.02.01.
Módosítva: 2022.02.11.

A budapesti közművezér állítja, csak egy „kis méretű társasházi lakása” van Floridában, de nézzük meg közelről! – fotók

Mártha Imre meghökkentő kéréssel fordult a Metropolhoz. „Kis méretű társasházi lakás”– ennek a kifejezésnek a szó szerinti leközlését kérte egy szigorú hangú ügyvédi levélben a lap szerkesztőségétől. A fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a FŐTÁV, a temetkezés és a kertészet nagyhatalmú vezetője azt bizonygatja, hogy Floridában vásárolt medencés, pálmafás, jóval több, mint 100 négyzetméteres ingatlana csak egy „kis méretű társasházi lakás”. Mutatjuk a képeket!

Mint ismeretes, a Metropol néhány hete többek között bemutatta Mártha Imre egyik luxusingatlanát, melyet a fővárosi közművezér az óceán túlsó partján, Floridában, a világ milliárdosainak kedvenc búvóhelyén vett meg magának az egyik legendásnak számító luxus kondomíniumban.

A Mártha szerint szerénynek mondható „kisméretű társasházi lakás” a floridai Naples egyik előkelő lakóközösségében, a SANDPIPER BAY CLUB-ban található. Már a Club megnevezés is arra utal, hogy itt, ha van is pénze, nem vásárolhat magának ingatlant akárki. Előbb felvételt kell nyernie egy exkluzív klubba.

Az ügyvédje által írt levélben Mártha Imre azt egyáltalán nem tagadta, hogy több, milliárdokat érő ingatlant is vett magának Floridában,például egy magánszigeten, a Mexikói-öböl kijáratánál egy hatalmas építési területet, – csak hát, szerinte az egyik floridai ingatlan mindössze egy „kis méretű társasházi lakás” Naples városában.

Miután a Metropol szerkesztősége megszerezte azt a hirdetési anyagot, ami alapján Mártha Imre rábukkanhatott a luxusingatlanra, mindenki maga döntheti el, hogy ilyen-e valójában egy „szerény, kisméretű társasházi lakás”, vagy Magyarország lakói és a fővárosi közműholding vezére egy-egy külön bolygón élnek...

Nézzük először „madártávlatból” a Sandpiper Bay Club környékét, ahol a fővárosi közműholding vezérének „szerény, kisméretű társasházi lakása” található.

A Sandpiper Bay Club környéke – itt van a fővárosi közműholding vezérének „szerény, kis méretű társasházi lakása”

Közelebbről ilyen a szerény társasházi lakásnak otthont adó luxusklub…

Exkluzív klub, ahol nem vehet akárki lakást

És ez pedig konkrétan a fővárosi közművezér, a háta mögött csak Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre szerény „kis méretű, társasházi lakása”.

Több mint 100 négyzetméter a „kis méretű” társasházi lakás

Az interneten még megtalálhatók azok a fotók, amelyekkel hirdették a Mexikói-öböl partján fekvő lakást.

Mártha a hirdetés adatai alapján frissen felújítva, teljes berendezéssel, gépiesített, felszerelt konyhával vásárolta meg a luxusingatlant, aminek már a bambuszpadlója sem a szerénységről árulkodik. Kényelméről elektromos fűtés és hűtés, egyedi megrendelésre legyártott mennyezeti ventilátorok, és vízparti kilátást kínáló terasz gondoskodik.

A medence is a „kis méretű társasházi lakás” tartozéka. Csak a lakók használhatják az árnyas belső sétányt, amelyen a saját lakástól leballaghatnak a saját kikötőig...

A statisztikák szerint egyébként Naples az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, az egy főre jutó milliomosok száma pedig a legmagasabb egész Amerikában.

Naples, Florida, az amerikai milliárdosok paradicsoma.

Ingatlanbirodalom és luxusélet

2 milliárdos Prisztás-villa, balatoni kikötő és egy másik 500 milliós villa, 60 milliós Bentley, 10-15 milliós órák, napi másfél milliós szállodaszámlák, látványos jachttúrák alulöltözött hölgyek kíséretében...

De mindez csak a „jéghegy” csúcsa: a „Gyurcsány-fióka” Mártha Imre cégeken keresztül vagy saját nevén több tízmilliárdos ingatlanvagyont halmozott fel itthon és Floridában.

Miközben Mártha Imre dőzsöl, Budapest hanyatlik

Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgnak egy csomó embert. Köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akit, mint a Metropol megrázó riportban beszámolt róla, Mártha Imréék még meg is aláztak…

Karácsony Gergely hallgat kedvenc cégvezére, Mártha Imre botrányai ügyében, míg Gyurcsány Ferenc örül, és „több Mártha Imrét szeretne”, mint azt kiposztolta...

Budai Gyula a rendőrséghez fordult Mártha Imre gyanús, számos kérdést felvető szerződése miatt. A fideszes politikus csalást sejt a háttérben és azt, hogy megpróbálták elrejteni a hatóságok elől a fővárosi közműcég vezetőjének hatalmas ingatlanvagyonát.

 

Feljelentést tett a budapesti közműholding vezérének legújabb céges ügye miatt Budai Gyula – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma. A fideszes országgyűlési képviselő szerint gazdasági csalás gyanúját veti fel az a – sajtóban csak strómanszerződésként emlegetett – dokumentum, amellyel Mártha Imre vételi jogot, úgynevezett opciót szerzett egy ingatlancégben.

 

Az ismeretlen elkövető ellen tett feljelentésben Budai Gyula először összegezte mindazt, amit az ügyről eddig tudni lehet.

Eszerint Mártha Imre, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 2016. március 1-jén írt alá egy vételi jogot garantáló szerződést. Az irat arra adott lehetőséget Mártha Imrének, hogy a következő öt esztendőben megvásárolhassa a szerződés másik szereplőjétől (aki a sajtóhírek szerint egy jogász) a Lázár Houses nevű kft. 26 százalékos üzletrészét. A felek meghatározták az üzletrész vételárát is, mégpedig nem egészen 1,7 millió forintban.

 

Csakhogy amint arra – a média beszámolóit idézve – a feljelentésben a politikus rámutatott, a szóban forgó vállalkozásnak hatalmas vagyona van.

– Sajtóinformációk szerint a cég legutóbbi mérlegadatai szerint a forgóeszközök összértéke nyolcszázmillió forint volt, de az ingatlanbirodalom valódi értéke ennek az összegnek nyilvánvalóan a sokszorosa – jegyzi meg a Nemzeti Nyomozó Irodának címzett beadványában Budai Gyula. A képviselő azt a körülményt is aggályosnak tartja, hogy a vételi jogot garantáló szerződés szerint az üzletrészért a megjelölt vételárnál többet a jogász akkor sem kérhet Mártha Imrétől, ha a cég eredményesen gazdálkodna, s emiatt értéke gyarapodna. Emellett a feljelentés szerint az is felveti a bűncselekmény megalapozott gyanúját, hogy a Lázár Houses nevű cégben a jogász mellett Mártha Imre testvérei és édesanyja is megtalálhatók mint tulajdonosok. Budai Gyula megítélése szerint az ingatlanfejlesztéssel, ingatlanforgalmazással foglalkozó társaság érdemben nem működik, tevékenysége csupán az ingatlanvagyon titokban tartása.

 

Mindezek alapján az országgyűlési képviselő arra jutott: a vételi jogról szóló szerződést Mártha Imre és üzletfele egyértelműen azért kötötte meg, hogy a Lázár Houses Kft.-be bevitt ingatlanvagyont elrejtse a hatóságok elől, ugyanakkor felvetődik, hogy a cég színlelt gazdasági tevékenységet végzett.

A feljelentés hozzáteszi: a jogász lényegében csak névlegesen tulajdonosa a kft. 26 százalékának, annak valódi tulajdonosa Mártha Imre. Ezek a körülmények pedig Budai Gyula szerint megalapozzák a csalás gyanúját, emiatt szükséges, hogy a rendőrség nyomozás keretei között járjon utána az ügynek.

 

A strómanszerződést kedden hozta nyilvánosságra a Metropol, a lap egyúttal utánanézett a Lázár Houses Kft.-nek. Az újság arra jutott: a vállalkozás ingatlanvagyonát legfeljebb csak megbecsülni lehet. Annyi a Metropol szerint biztos, hogy ez a cég a milliárdos értékű Prisztás-villa legfőbb tulajdonosa (itt lakik Mártha), emellett azonban legalább harminc nagy értékű ingatlan van a társaság tulajdonában. Így több budapesti, jó környéken található lakás, s számos vidéki ingatlan, köztük italboltok.

 

A Mártha Imre körüli botrány tavaly robbant ki, azóta például mérhetetlen luxusról, drága nyaralásokról, amerikai ingatlanokról is lehullott a lepel. A Gyurcsány-fiókának gúnyolt cégvezető Karácsony Gergely főpolgármesterségének időszakában kapta meg a fővárosi közműcég irányító pozícióját, de korábban, még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt jutott először magas vezető pozícióhoz, például a Magyar Villamos Műveknél. Mártha anyagi helyzete, munkamódszerei azután kerültek az érdeklődés homlokterébe, hogy a fővárosi közműcég elbocsátásokról döntött, tevékenysége miatt pedig megszaporodott a kritika.

Milliárdok egymillió-hatszázkilencvenezerért? A Metropol megszerezte a strómanszerződést! Prisztás-villa, Bentley, floridai luxuslakás, óceánparti sziget, amelyen úgy tudni, egy reneszánsz villa épül… De a legfrissebb információk szerint ez még nem minden. Klasszikus strómanszerződést juttattak el a Metropol szerkesztőségébe. A dokumentum arra bizonyíték, hogy milyen módszerekkel rejtik el a vagyonukat a baloldali közszereplők, köztük a Gyurcsány-fiókának gúnyolt Mártha Imre, aki a DK-elnök miniszterelnöksége alatt jutott először magas vezető pozíciókhoz, például a Magyar Villamos Műveknél – olvasható a Metropol cikkében.

„Gazdag ember. Nagyon.” – írta róla a botrány kirobbanása után baráti hangú támogató Faceboook-posztjában Gyurcsány Ferenc. Aki még azt is hozzátette: 

Én több Mártha Imrét szeretnék.

Nem tudni, hogy Gyurcsány csak a fővárosi közművezér sok milliárdot érő, mindeddig rejtegetett vagyonára gondolt, vagy már régóta ismeri például azt a strómanszerződést is, amit a közelmúltban juttattak el a Metropolhoz.

Ez a szerződés kétségkívül kortörténeti dokumentum, amit rövidesen a jogi egyetemeken is bemutatnak majd.

A budapesti közművezért most leleplező szerződést egyértelműen azért kötötték, hogy Mártha Imre elrejthesse a vagyonát, méghozzá abban a cégben, amelynek többi tulajdonosa a közeli hozzátartozója, vagyis jó eséllyel ők is csupán strómanok.

 

 

origo.hu

Orbán Viktor és Hszi Csin-ping közös sajtónyilatkozatától hangos a nemzetközi sajtó

origo.hu

Lengyelország evakuálására készül a lengyel védelmi miniszter

borsonline.hu

Óriási a felháborodás emiatt a reklám miatt, már több mint egymillióan látták

magyarnemzet.hu

Ez az év poénja: így csinált bohócot Szentkirályi Alexandra Karácsony Gergelyből

ripost.hu

A Házasság első látásra szereplője hű társra lelt

origo.hu

Órákon belül hatalmas napkitörés éri el a Földet

astronet.hu

Erre lehetetlen felkészülni – együttállások a Bikában 2024.05.13-tól

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Harry herceg elszólta magát: így fogadta visszatérését a királyi család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Zelenszkij leváltotta saját testőrparancsnokát

POLITIK

Már 380 kínai vállalat működik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok orosz lakótelepeket lőnek

POLITIK

20 éve nagyítóval lehetett kínai beruházást találni nálunk