1 éve

Viszlát, maszk! Megszólalt az eladó: Végre nem kell vitáznom

A maszkviselési kötelezettség szombati szinte teljes feloldása érezhetően feszültségoldó hatással bírt. Eggyel kevesebb ok, hogy egymás torkának essünk a melegben.

Azzal, hogy szombatra elértük az 5,5 millió beoltottat, egy régen vágyott enyhítés lépett életbe a maszkviselés tekintetében, vagyis szinte sehol sem kötelező már hordani a kellemetlen, de kétségtelenül hasznos kis kiegészítőt. Ezzel együtt pedig mázsás teher hullott le nem csak az utca emberéről, de a boltok és üzletek eladóiról is.

Fotó: Pexels.com

Ők ugyanis végre foglalkozhatnak azzal, amiért a bérüket kapják, azaz kiszolgálhatják a vevőket és nem kell amolyan harcos amazonként, vagy katonatisztként viselkedniük a renitens vásárlókkal szemben, akik különféle kifogásokkal igyekeztek megmagyarázni, miért nincs náluk a kötelező védőeszköz. A Ripost-nak most egy külvárosi dohánybolti eladó mesélte el, milyen volt az első nyugodt napja másfél évnyi harc után.

„Amióta kötelezővé tették a maszkviselést és életbe léptették a vásárlók létszámának korlátozását, egy személyben voltam eladó, biztonsági őr, smasszer és végrehajtó. És hát szereztem néhány ellenséget a környéken, hiszen az üzlet érdekében is be kellett tartatnom a szabályokat, ami sok embernek nem tetszett”- kezdte a fiatal lány, aki már szombaton nyitáskor leszedegette az üzlet ajtaját csúfító figyelemfelkeltő tacepaókat.

„Nem volt annyi hely az ajtón és a bolt falán, ami elég lett volna ahhoz, hogy minden kifogásra már jó előre reagáljak, hiszen találékony nép a magyar és ezernyi ötlettel próbálkoztak a vevőink, amikor be-beléptek maszk nélkül. Az elején még jókat derültem a dumákon, de hamar váltak kellemetlenné ezek a szituációk, sőt egyre gyakrabban emlegették édesanyámat nem illő kontextusban”- mondta az eladó, aki remekül érezte magát az első „hagyományos” munkanapján.

Képünk illusztráció Fotó: MTI

„Ma végre egész nap kaptam levegőt és egyetlen vevő sem veszett össze velem a maszk miatt. És el sem fáradtam két óra alatt, sőt a tizenkét órás műszak is pikk-pakk elrepült. Jó volt végre mosolygós arcokat látni, de még a kedvetlen vevőknek is örültem, mert legalább felismertem a hangulatukat”- nevetett a dohányboltos, aki persze nem csodálkozik el, ha egy-egy vevő még most is maszkban lép be az üzletbe.

Enyhítés ide vagy oda, még ma is sok vevő lépett be maszkban, vagy éppen fordult ki a boltból, ha volt bent más is. Volt, akinek szóltam, hogy nyugodtan vegye le, de sokan válaszolták azt, hogy inkább marad rajtuk, mert még tartanak a vírustól. Néhányan pedig a homlokukra csaptak és azonnal lekapták a reflexszerűen felvett, kellemetlen kiegészítőt”- számolt be lapunknak az enyhítést követő első napjáról az eladó.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak Rába Tímea meztelen képei

vg.hu

Melyik lottóval lehet a legtöbbet nyerni? Meglepő statisztikát mutat az elmúlt tíz év

borsonline.hu

Nincs több találgatás: Barátja árulta el, mi okozta Máté Péter halálát

vg.hu

Egy amerikai vadászgép lelőtte a kínai kémléggömböt

ripost.hu

Most adták ki a meteorológusok, fordulatot vesz az időjárás

origo.hu

Összetűzések a láthatáron? Különös dolgot mondott Marics Peti Tóth Andiról

travelo.hu

Farkasok kóborolnak a téli meseországgá változott Plitvicei-tavaknál

ripost.hu

Senkinek sem kell Antal Imre hagyatéka

ripost.hu

Valóságos orvosi csoda, hogy gyermeket vár a TV2 sztárja: „ Csodák márpedig vannak"

ripost.hu

Angyalhoroszkóp: Ezt üzeni az őrangyalod februárra

ripost.hu

Curtis ledobta az atombombát! Elárulta, mikor szakított valójában Kulcsár Edina és Csuti

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

POLITIK

Egyre kevesebb ideig van áram Kárpátalján, folytatódik a mozgósítás is

POLITIK

Kiszámoltuk, hol mennyi sört kapunk ugyanannyi pénzért

POLITIK

Totális cenzúra az Eötvösben, a diákok nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

POLITIK

„Én vagyok a soros"– viccelt Karácsony

POLITIK

Az orosz földgázkiesés egyharmadát nem sikerült pótolni Európában

POLITIK

Megszorongatták a választók a német kancellárt.

POLITIK

Kijev újabb fegyverekre kapott ígéretet Washingtontól