Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.07.09.

Schanda Tamás: A baloldal a bérnövekedést sem támogatta

A 2021-es költségvetésről szóló szavazás megmutatta, hogy a baloldal nem csak a járvány elleni védekezést és a magyar gazdaság védelmét, de még a bérnövekedést sem támogatta.

Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára sajtótájékoztatóján elmondta, a jövő évi költségvetés jelentős béralapot, a járvány gazdasági hatása miatt elengedhetetlenné vált bértámogatásokhoz tartozó pénzügyi keretet, a bérek emeléséhez adócsökkentést, és a közfoglalkoztatáshoz szükséges fedezetet biztosít. A baloldal azonban mindezekre nemet mondott. Megjegyezte: „szerencsére nélkülük is támogatta a parlament ezeket az intézkedéseket, amelyek segítségével folytatható a 2010 óta jellemző béremelkedés”.

Schanda Tamás kiemelte, a kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek egyre többet keressenek, egyre jobban megérje dolgozni és egyre több pénz maradjon a magyar családoknál. Az eredmények közül példaként említette, hogy 2010 óta a bruttó és a nettó átlagkereset is nagyjából a duplájára nőtt, több mint kétszeresére emelkedett a minimálbér és a szakmunkás bérminimum, a reálkeresetek emelkedése pedig hét éve töretlen.

Az államtitkár szerint a baloldal nem csak most, hanem már az elmúlt években is egyértelművé tette, hogy a bérnövekedést sem támogatja, eddig ugyanis minden, munkát terhelő adócsökkentést elutasított, és nem adta meg a támogatást a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök, a katonák és más közszolgálati dolgozók béremeléséhez sem.

Schanda Tamás szerint mindez azt mutatja, hogy a baloldal ugyanazt a gazdaságpolitikát folytatja, amit kormányzása alatt, mint fogalmazott: „akkor sem védték meg a magyar emberek munkahelyeit és jövedelmét, közben pedig feladták hazánk gazdasági szuverenitását is. Ezzel egymillió embert tettek munkanélkülivé, és mivel mindent alárendeltek a külföldiek profitszerzésének, gyakran megalázóan alacsony bérekért dolgoztak a magyar emberek.”

A nemzeti kormány azonban más utat választott – hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint ezt bizonyítja, hogy a magyar gazdaság és a magyar emberek érdekeit védik, segélyalapú társadalom helyett munkaalapú társadalmat hoztak létre.

„2010 óta folyamatosan csökkentjük a munkát terhelő adókat, a közszférában átfogó béremelési programokat indítottunk, és a vállalkozásokat adócsökkentésekkel segítjük a bérek emelésében, most a járvány okozta nehéz helyzetben pedig a munkahelyek és bérek megtartásában” – közölte.

Kérdésre válaszolva Schanda Tamás elmondta, hogy munkahelyvédelmi bértámogatást a vállalkozások már csaknem 200 ezer dolgozó után igényelték, a kutatás-fejlesztési bértámogatásban részesülők száma pedig megközelítette a 20 ezret.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

Kiderült a titok: megtudtuk Szegedi Fecsóék pici babájának a nevét

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra